FACEBOOK

Új várvédők Egerben - szezonnyitó sajtótájékoztató

Új várvédők Egerben - szezonnyitó sajtótájékoztató
hozzászólás, 2019.08.21.

Nemcsak komoly vizuális változásokról, hanem jelentős személyi mozgásokról is beszámolt szerdai sajtótájékoztatóján a ZF-Eger. A női csapat nagyon megerősödött, a férfiak keretébe pedig olyan tehetséges fiatalok érkeztek, akikkel szinte biztosan találkozunk majd a következő évek magyar válogatottjában. Helyszíni vlv-riport videókkal, nyilatkozatokkal:


A sajtótájékoztatón - amelyre nemcsak újságírókat, hanem a klub több szurkolóját is meghívták - egyenként szólítva mutatták be a 2019-20-as szezonra Egerbe igazolt játékosokat.

A lányokhoz érkezett: Czigány Dóra, Magyari Alda Manon, Menczinger Kata, Polák Zsófia, Szmodics Viktória és Vályi Fanny.

A fiúknál egri sapkában szerepel mostantól: Baksa Benedek, Csacsovszky Erik, Kardos Gergely és Krémer Balázs.

Szép gesztus volt, hogy a sajtótájékoztató nyilvánossága előtt köszöntötték Tymcyna Mátét, aki  egri játékosként kapott szerepet a 15 évesek közelmúltban rendezett Európa-bajnokságán, amelyen a magyar válogatott szerezte meg az aranyérmet.

Az egri lányok egyértelműen éremért harcolnak majd a következő bajnoki szezonban és a fiúknál is ez a cél, továbbá a döntő elérése az Eurokupában, ha pedig már ott van a csapat, jó lenne meg is nyerni a trófeát.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Bárány Uszodában új üzlet nyílt, amelyben megvásárolhatók a ZF-Eger új dizájnt kapott ruházati tárgyai.

A VLV DABROWSKI NORBERTTEL KÉSZÍTETT ÉVÉRTÉKELŐ INTERJÚJA


VLV-VIDEÓK:


Az új játékosok bemutatása, Tymcyna Máté köszöntése a ZF-Eger-sajtótájékoztatón


Dabrowski Norbert a ZF-Eger-sajtótájékoztatón


Biros Péter a ZF-Eger-sajtótájékoztatón


Szécsi Zoltán a ZF-Eger-sajtótájékoztatón


Kardos Gergely a vlv-nek


- Szervusz, Pipi! Egerben vagyunk, a háttérben van egy elég szép kupolaféle, az az uszoda kupolája. Mit keresel itt? :-) 

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Hát..., Szolnokról Egerbe vezetett az utam és nekem ez egy óriási lehetőség, mind egyénileg, mind a válogatott szempontjából, mert elsőszámú kapusként tudok majd játszani. Úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, nagyon motivált és várom, hogy kezdődjön az idény. 

- Voltál már elsőszámú kapus, vagy ez az első egy OB1-es csapatban?

- Nem, nem voltam még elsőszámú kapus. 

- Átgondoltad, hogy ez mivel jár? Nagyobb felelősség, gondolom. Kell valamit máshogy csinálni, mint eddig, amikor szóltak, hogy készülj?

- Hát igen, ez nagyobb felelősség, teljesen más szituáció, mint amikor a partról ugrasz. Én is gondolkoztam ezen, hogy ez azért másféle mentalitást igényel egy kicsit. Beleszállni egy meccsbe az valamilyen szinten lutri lehet, de le is kopogom gyorsan, mindig jól sült el. Hát, kíváncsi leszek én is, de bízom magamban. 

- Nem tudom mióta edzetek itt, mennyire ismerted meg a csapattársakat, egy részüket nyilván régebbről ismered. Milyen az Eger? 

- Lassan már egy hónapja edzünk azért, és elég keményen. Nagyon jó a hangulat, a csapat egész jó lesz, Norbival is nagyon jól kijövök. Szerintem, ha jól játszunk és egyben van a gárda, akkor nagy eredményekre lehetünk képesek. 

- Most a sajtótájékoztatón Dabrowski Norbi meg Szécsi Zoli is azt feszegette, hogy hát azért a Szolnokot meg kéne előzni... és esetleg még valaki mást is. Hogy látod te az esélyeiteket? 

- Én úgy gondolom, hogy a Szolnokkal leszünk fej-fej mellett, bizakodom e tekintetben, szerintem az lesz nekünk hazai szinten az egyik legnagyobb rangadónk. Ide sorolnám talán még a Miskolcot, akik ugyanígy jók lesznek, és még a Fradiról és OSC-ről beszélünk, amely két elit csapat olyan játékosokkal, olyan kerettel, hogy ha őket egyszer-egyszer meg tudja szorongatni valaki, az már nagyon jó.

Úgy gondolom, hogy ha nagyon-nagyon nagy szerencsénk van, akkor a végjátékban, ami még nagyon messze van, lehet, oda tudnunk érni esetleg..., hát hogy a döntőre, azt most nem tudom, de miután ugye, nincs elődöntő szakasz, csak középszakasz és az alapján játszik az első a másodikkal döntőt, s a harmadik a negyedikkel bronzmeccset, hogyha esetleg szerencsénk van és az alapszakaszból a középszakaszba úgy tudjuk továbbvinni a pontokat, akkor akár a döntő is benne van a pakliban, de nekünk nem ez az elsődleges célunk. Az elsődleges célunk az, hogy a négybe kerüljünk és utána a bronzért menjünk mindenképpen. Ez a magyar..., hát nem elvárás felénk, igazából cél, álom, illetve nemzetközi szinten az Eurokupát jó lenne megnyerni. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)




Baksa Benedek a vlv-nek

- Szervusz, Benedek! Köszöntelek a vlv kamerája előtt Egerben! Az első kérdésem az, hogy mekkora érzelmi hatása volt annak, hogy elhagytad a régi csapatodat...?

- Tiszteletem, én is köszöntöm a nézőket! 

Hát..., nagy! Úgy gondolom, hogy amikor vége volt a szezonnak, úgy június körnnyékén..., azért már benne volt az utolsó másfél hónapban, amikor még voltak meccsek, én már tudtam,. hogy ide jövök. Éreztem azért, hogy "oké, megyünk előre, de ennek egyszer vége lesz". Ha esetleg a meccsek után nem tudatosult bennem, az ökörsütésre, ami az UVSE hagyományos évzárója, akkor már kijött minden, nehéz is volt visszatartani az érzelmeimet.

Hála istennek, azért maga az Eger könnyített ezen, pont úgy akartam eligazolni, az UVSE-ből, hogy nekem ott volt egy családom és innen is szeretném nekik megköszönni, mert én most nem lennék itt, ha nem kezdem el ott a vízilabdát. Tényleg úgy gondolom, hogy azért itt Egerben megtaláltam azt, amivel, hogyha nem is lehet pótolni a régit, de talán egy új családot tudok építeni.

- Hogy jött az Eger? Miért pont az Eger? Volt-e esetleg máshonnan is ajánlatod?

- Ajánlataim voltak. Először volt egy olyan opció, hogy még maradhatok egy évet az UVSE-ben, de én már úgy döntöttem, hogy szeretnék váltani. Az volt bennem, hogy ha valamikor, akkor most kell meglépnem, még így fiatalon, úgy, hogy érzem magamban a fejlődési lehetőséget. Egyfajta robbantást jelent számomra, hogy eljövök más környezetbe, mert kicsit befásultam, úgy éreztem. Én 11 éven át jártam a Margitszigetre ki-be, ki-be folyamatosan, minden egyes edzésre, ugyanazokkal az emberekkel voltam, szeretem őket, de már kellett egy kis környezetváltozás. Ez úgy jött ki, hogy a gimnáziumi tanulmányaimat éppen befejeztem és az egyetemet már itt tudom megkezdeni Egerben.

Amikor elkezdődtek a tárgyalások, hála istenek nem kellett sokat gondolkodnom, a Dabrowski Norberttel történt első találkozásom után eldőlt, hogy ide jövök. Igazából a személye, meg az egész profizmus, ami Egert körbe öleli, ezek vonzottak engem ide. Egyébként is nagyon sok minden köt Egerhez. A nevemet is innen kaptam...

- ??

- Apukám olvasta az Egri csillagokat, abban szerepel Baksa Benek várvédő... Nyilván egy kicsit vicces, hogy őt elvileg egy kő ölte meg, ami leesett a várról... De például az első meccsemet is itt játszottam, ebben az uszodában, elég furcsa is volt kijönni erre a sajtónyilvános edzésre.  És az első OB1-es meccsemen is az Eger volt az ellenfél, szóval..., sok oldalról kötnek ide a sors szálai...

- Mit mondott Norbi, milyen szerepet szán neked? Gondolom, nem kiegészítő ember leszel, hanem húzni kell a csapatot.

- Remélem, hogy be tudom váltani a hozzám fűzött reményeket, tényleg nem úgy jöttem ide, hogy egy fiatal játékos, fejlődjön s egyszer majd legyen ott a jövőben, hanem... nekem most már azért van három év OB1-es tapasztalatom, van nemzetközi tapasztalatom is korosztályos válogatott szinten. Olyan reményekkel jöttem, hogy nem fogok azoktól a dolgoktól megijedni, amik a következő egy évben várnak rám. Bár, valamennyire mégis félek, mert az álmaim elég magas szintűek és ha nem félnék, akkor az azt jelentené, hogy a céljaimat túl alacsonyra tűztem ki. Ez nem így van.

Csapatszinten és egyénileg is van cél. A csapatét elmondták bent, a nemzetközi kupában nekünk azért a döntőig el kell menetelnünk és reméljük, az aranyat is el tudjuk hozni. A bajnokságban pedig: visszatérni oda, ahol az Eger már évek óta volt, a dobogón lenni.

Egyénileg pedig: itt Egerben minden adott ahhoz, hogy kövessem Gyárfás Tomi példáját és válogatott legyek - akár már ebben az évben. Ez most a célom.

- Sok sikert kívánok hozzá, jó munkát!

- Nagyon szépen köszönöm.