FACEBOOK

Magyarország-Japán 15:13 - az ötödik helyen zártuk a Világligát

Magyarország-Japán 15:13 - az ötödik helyen zártuk a Világligát
hozzászólás, 2019.06.23.

Csapatunk hozta az ötméteresekkel elveszített negyeddöntő utáni maximumot, magabiztosan győzte le ismét a japánokat és ötödik lett a Világliga belgrádi szuperdöntőjében. A tornát a házigazda szerb válogatott nyerte. Helyszíni vlv-riport sok nyilatkozattal:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Világliga-szuperdöntő, Belgrád (Szerbia)

Magyarország-Japán 15:13 (4:3, 4:2, 2:2, 5:6)
Belgrád, Tasmajdan uszoda, v.: Mihail Dyckman, Viktor Szalnicsenko
Magyarország: Bisztritsányi, Gór-Nagy, Kállay 1, Gyárfás, Pásztor 1, Német T. 3, Jansik D., Kovács Gergő 1, Erdélyi 2, Bátori 3, Bedő 3, Nagy Á. 1 Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Japán: Tanamura, Date, Koppu 1, Shiga 3, Josida 1, Kageta, Simizu, Takata, Arai 1, Inaba 3, Okawa 4, Araki. Szövetségi kapitány: Yoji Omoto
Gól - emberelőnyből: 4/5, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 3/4, ill. 2/4
Kipontozódott: Koppu

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A meccsen ezúttal Dőry Farkas és Várnai Kristóf nem szerepelt.

A tornán részt vett magyar válogatott:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely  - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Dőry Farkas, Erdélyi Balázs, Gyárfás Tamás, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kállay Márk, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Várnai Kristóf - mezőnyjátékosok.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Német Toni első gólja

1:1 - Koppu gólja

1:2 - Josida gólja

2:2 - Bedő első gólja

2:3 - Okawa első gólja

3:3 - Kovács Gergő gólja

4:3 - Erdélyi első gólja, ötméteres

4:4 - Inaba első gólja, ötméteres

5:4 - Bedő második gólja

6:4 - Nagy Ádám gólja

7:4 - Bisztritsányi-védés, Bátori első gólja

7:5 - Okawa második gólja

8:5 - Német Toni második gólja

9:5 - Bátori második gólja

9:6 - Inaba második gólja, ötméteres

9:7 - Inaba harmadik gólja

10:7 - Pásztor ötméteresgólja

11:7 - Kállay ötméteresgólja

12:7 - Bedő harmadik gólja

13:7 - Német Toni harmadik - videóbírós - gólja

14:7 - Erdélyi második gólja

14:8 - Siga első gólja

14:9 - Okawa negyedik gólja

14:10 - Inaba harmadik gólja

15:10 - Bátori harmadik gólja

15:11 - Siga második gólja

15:12 - Arai gólja

Bisztritsányi ötméterest véd

15:13 - Siga harmadik gólja



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Véget ért a torna, győzelemmel zártatok - ezt lehetett elérni már, azok után, ami történt a korábbiakban. Arra kérlek, hogy először erről a meccsről mondj két mondatot! Milyen volt, ilyet vártál?

- A japánok ellen mindig reménykedik az ember, hogy azért valahogy könnyű meccset csinálunk belőle, de mindig tudja azt, hogy pillanatok alatt változhat a játék képe és mindig bennük van a sok gól. Szinte kivétel nélkül, akik ellen játszottak, tizenegynéhány gólt lőttek az elmúlt években. Most is így volt, végül sokat kaptunk, még ha tulajdonképpen három negyeden keresztül teljesen kontroll alatt is tartottuk ezt a mérkőzést. Az utolsó negyedet picit sajnálom, bár volt benne egy kis taktikai próbálkozás a részemről, egy-két olyan játékost bent hagytam, akik nem feltétlenül voltak kulcsjátékosok itt az elmúlt időszakban, mégis azt gondoltam, hogy hadd gyakoroljanak, hadd játszanak. Megengedhettük magunknak, mert sokgólos volt a vezetés. Próbálgattunk hét a hat ellen is játszani az utolsó másodpercekben, tehát tudtunk kísérletezni. Mégis azt mondom, hogy azért ez egy stabil, sima meccs volt, többnyire betartottuk azt a taktikai utasítást, amit elgondoltunk, illetve amit elmondtam nekik a meccs előtt.

- Az egész tornát hogy értékeled? Nem is annyira az eredmény, hanem a vb-re való felkészülés szempontjából, hiszen nyilvánvaló, hogy egy-két ember még a vb csapatba innen átkerülhet. Okosabb lettél-e, mit láttál, mit tapasztaltál? Jó vagy kedvezőtlen élmények vannak?

- Azt tudom mondani, tényleg nagyon sajnálom, mert megérdemelte volna a csapat, hogy bekerüljön a négybe. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy ott ezek a játékosok, akik még erősen harcolnak a vb csapatba kerülésért, mit mutatnak. Jó lett volna szerb meg horvát csapat ellen játszani vagy akár újra egy élesebb spanyol meccset játszani, bármilyen éremért játszani. Ez most nem valósult meg, pedig sok olyan lehetőségünk volt, hogy átugorjunk egy pici lépcsőt. Nem sikerült, ettől függetlenül játszottunk hat meccset. Az első tényleg borzasztó volt, nem voltunk ráhangolódva. Én úgy láttam, idegesek is voltak a játékosok, és én sem nagyon tudtam nekik segíteni abban, hogy kevésbé stresszeljék túl az első meccset. De meg kell tanulni első meccset is játszani egy tornán, főleg ha Kanada az ellenfél. Onnantól viszont azt láttam, hogy sokkal koncentráltabb volt a csapat, megnyugodott, felfelé ment játékban, a mai meccs utolsó negyedét leszámítva nagyjából tényleg rendben volt a mutatott játékkép. Az, hogy egy nem a komplett csapatával játszó magyar válogatott ikszes mérkőzést tudott játszani, sőt nyerhetett is volna egy komplett spanyol válogatott ellen, biztató jel  - persze elbízni sem akarjuk magunkat, mert a spanyolokban is van még, fel tudják szívni magukat. Az ausztrálokat - bár itt csak ikszeltünk ellenük -, bárhol is kerülünk össze velük, biztosan le tudjuk győzni. Figyelem persze a többi csapatot is, a szerbet, a horvátot, vannak nagyon erős csapatok, de azért látok bennük olyan elemeket, amik a jövőben gyenge pontok lehetnek, amikre rá tudunk majd játszani, hogy túljussunk rajtuk, ha ha szembe kerülünk velük a világbajnokságon.

- Hogyan folytatódik a munka, mi lesz most?

- Hétfőn és kedden pihenő lesz, szerdától folytatjuk. Néhány játékos, aki itt van, az Universiade-csapathoz csatlakozik, néhány játékosnak itt véget ér a nyár, néhány játékos pedig csatlakozik még az otthon lévő kerethez. Edzőmérkőzések várnak ránk a jövő héten, a holland válogatott ellen, amely viszonylag korán érkezik a Benu Kupa előtt. Tudunk velük is gyakorolni, illetve a Benu Kupán, ugye, három meccsünk lesz, Hollandia, Franciaország és Görögország ellen. Néhány nappal később, július 5-én indul a csapat Japánba egy 6-7 napos időszakra, majd onnan már csak a vb tizenhármas fix kerete Kvangdzsuba.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nyéki Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs! Debütáltál a magyar férfi felnőtt válogatottnál. Véget ért a torna, hogy érezted magad, milyen volt, milyen élményeid vannak?

- Csodálatos élmény volt képviselni a magyar válogatottat. Nagyon sajnálom, hogy nem jutottunk a négybe, tényleg nüanszokon múlott. Ugyan benne volt a pakliban, pláne az első mérkőzés rossz kezdése után, hogy nehéz lesz az utunk, de azért lehetett volna akár négybe is jutni - például ha megadják a spanyolok ellen a végén azt a gólt, ami bent volt. Most működött a videóbíró, akkor nem. De ilyen a sors, ez van, ezen már kár rágódni. Ennek ellenére tényleg köszönöm szépen a lehetőséget Tominak, hogy itt lehettem.

- Milyen volt ez a csapat, hogy láttad?

- Én úgy látom, hogy Tomi tud majd következtetéseket levonni akár jó, akár rossz irányba, hogy hol lehet ebből a csapatból, meg a játékosokból építeni. Szerintem van potenciál a csapatban, és a játékosokban, ezt azért lehetett látni a spanyol, és az ausztrál mérkőzésen is. Az ausztrál csapat nem rossz csapat, és azért két negyedig tényleg uraltuk a játékot, 5:1 volt, de utána egy kicsit talán el is fáradtunk az általunk diktált tempóban, a nagyon magas koncentrációjú védekezésben. Ezek a játékosok szinte kivétel nélkül a  legjobb klubokban játszanak, úgyhogy ez egy jó csapat. Természetesen hiányoztak azok a játékosok, akik igazi vezéregyéniségek tudnak lenni, de lehetett látni az elmúlt években is, hogy ha nincs Dumi vagy Vámos a válogatottban, akkor azért sokkal nehezebb a csapat útja. Szerencsére a vb-n ott lesznek, úgyhogy sok sikert kívánok a vb-csapatnak! Remélem, hogy éremmel jönnek haza, és olimpiai kvótával.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!



Gór-Nagy Miklós csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz, Miki, csapatkapitány úr! Először is gratulálok a mai győzelemhez, győzelemmel zártátok végül ezt a tornát! Gratulálok ahhoz, hogy a 200. meccsedet játszottad! Arra kérlek, foglald össze ezt a kis történetet - először a belgrádit, és aztán lehet, hogy egy hosszabb történetet is össze kellene foglalni...!


- Örülök, hogy győzelemmel zártuk ezt a tornát. Úgy érzem, a négy is össze jöhetett volna, itt a végére nagyon-nagyon jó csapattá fejlődtünk, és csapattá értünk minden tekintetben. Az elején mélyről indultunk, ez látszott is, nem is volt tulajdonképpen összesen négy negyedünk a vízben együtt, ennek megfelelően a Kanada-meccs nem sikerült annyira jól, mint amennyire lehetett volna. De meccsről meccsre egyre jobbak lettünk, csapatként is, szakmailag is, játékban is, egyénileg is egyre jobb teljesítmények voltak. Ami meg külön öröm, hogy tulajdonképpen egy komplett és nagyon jó spanyol és ausztrál csapat ellen ki-ki meccset játszottunk - az egyiken a Jóisten segített minket, és nyertünk, a másikon pedig a szerencse az ausztráloknál volt. A csapat büszke lehet erre az eredményre, a stáb is, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

- Akkor most muszáj feltennem a kérdést, hogy mi van veled? Játszol-e még valaha, vagy ez volt az utolsó meccsed?

- Igen, úgy néz ki, hogy ezzel a maival zárom ezt a pályafutást.

- Gondolom, lelkileg egy kicsit ez megérintett most.

- Most először, most, hogy így megkérdezted. Eddig csak úgy eltelt ez a torna, ez a meccs, ahogy az évek... :-) Belgrádban kezdtem 2005-ben és itt is lett a vége.

- A kettő közötti részt majd szeretném veled egy hosszabb interjúban feldolgozni. Hogyan tovább?

- Amikor ezzel a Világligával kapcsolatban leültünk beszélni Tomival, amikor megállapodtunk, hogy jövök és "belerak" ebbe a nyárba, akkor még az volt benne, hogy játszani fogok. De menet közben úgy alakult az élet, meg a civil lehetőségek, hogy mégsem játszom tovább, de akkor már nem akartunk ezen változtatni. Az biztos, hogy meginnék már egy sört, ezt tudom mondani... :-) Aztán, hogy mit hoz a jövő, arra én is nagyon kíváncsi vagyok. Amellett, hogy lezárult egy boldog és vidám időszak, egy nagyon-nagyon izgalmas életútnak egy része, most kezdődik egy egészen más, és tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz.

- Miki, sok sikert kívánok a civil életben, és majd folytatjuk a beszélgetést a sör mellett!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Erdélyi Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs! Gratulálok a mai győzelemhez! Úgy gondolom, hogy ez egy elvárt teljesítmény volt, és elég magabiztos is - bár a végén dobálták nagyon erősen a gólokat. Hogy értékeled?

- Az igazi elvárás, azt gondolom, a négybe kerülés lett volna, nyilván egy picit keserű emiatt a szánk íze. De arra azért mindenképpen rá akartunk menni, hogy ha már nem sikerült négybe jutni, akkor próbáljuk a maximumot kihozni az egészből magunk miatt, az önbecsülésünk miatt. Ahhoz képest, ahogy kezdtük ezt a tornát, nagyon nagyot fejlődött az egész csapat a végére.

- Igen, ez egy ilyen ideiglenesnek tűnő csapat volt, mikor kijöttetek. Hogy látod, mennyit fejlődtetek, ha így maradna tovább ez a csapat, akkor mire vihetné?

- Az első meccsen kikaptunk eggyel Kanadától, a következőn megvertük őket hat góllal. Nézd, attól függ, meddig maradna együtt a csapat - de ezt nem tudjuk meg.

- Köszönöm szépen, jó utat!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Bisztro! Gratulálok, győztes meccsel zártátok a tornát! Milyen volt ez a mai?

- Olyan volt, amilyet előre szerettünk volna, hogy viszonylag simán le tudjuk hozni ezt a kellemetlen ellenfelet. Igazából ez szerintem a mérkőzés alatt hamar eldőlt, a harmadik negyedben mindenképpen. Azt a taktikát, amit Tamás megint kért tőlünk, három negyedig mindenképpen maradéktalanul meg tudtuk csinálni, az utolsó negyedben azért fellazultunk, főleg a védekezésünk. Nyilván ez egy kapusnak nem jó dolog, de igazából most teljesen mindegy, mert nyertünk két góllal és győztesen fejeztük be a Világligát.

- Milyen emlékekkel mész haza erről a tornáról?

- Abszolút pozitívakkal, nekem ez az elmúlt három hét tényleg hatalmas élmény volt. Nagyon szép utazás volt, új kapcsolatok is kialakultak, hiszen két-három emberrel nem is játszottam eddig együtt, nem is nagyon ismertem őket. Nekem ez egy nagyon szép emlék marad. Nyilván jó lett volna éremmel hazamenni, meg jobban megmutatni magunkat, de azt hiszem, teljesen őszintén mondhatjuk, hogy mindent megtettünk, a lelkiismeretünk tiszta lehet, és kihoztuk magunkból majdnem a maximumot. Ez most erre volt elég.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kállay Márk a vlv-nek

- Márk, gratulálok! Én nem vagyok szakember, de úgy gondolom, hogy abból a helyzetből, ahonnan te jöttél, ahonnan bekerültél - mármint arra gondolok, hogy nem voltál még soha válogatott -, ez a teljesítmény, ez a sok játék, ez a gólerős játék mindenképpen a torna egyik meglepetése volt. Hogy értékeled az itt töltött időt, a meccseket, a te teljesítményedet?

- Köszönöm szépen! Kezdjük az itt töltött idővel: számomra ez egy nagyon értékes eltöltött idő volt a csapattal, és ugye, mint az első világverseny, óriási élmény természetesen. A sorozatterhelés kicsit meglepő, hogy tényleg hat nap alatt hat meccset kell játszani, azért itt a vége felé éreztem én is a fáradtságot. A csapat összességére azt kell, hogy mondjam, nagyon jól kezeltük ezt a helyzetet, a kötelező ötödik helyet megszereztük. Egy kis hiányérzetem azért van, szerintem a négybe be tudtunk volna menni, és ott felborítva a papírformát, éremért játszhattunk volna, és érmet is szerezhettünk volna. De ennek a sok "volnának" nincs értelme.

Úgy érzem, hogy a spanyol és az ausztrál csapattal közel azonos erőt képviselünk. Sajnálom, hogy kicsit keveset tudtunk gyakorolni, nagyjából öt nap felkészülésünk volt, öt napot voltunk a csapattal, mi, újonnan csatlakozók, de nagyon pozitív élmény volt. Engem az egyéni céljaim, ambícióim eléréséhez, úgy érzem, hozzásegített. Egyrészt abból a szempontból, hogy bekerültem a csapatba, ezt nagyon nagy dolognak tartottam, és természetesen úgy készültem az elmúlt időszakban, hogy a vb-csapatba is szeretnék bekerülni. A BL utáni 4-5 napos pihenő után sikerült visszaszedni azt az állóképességet, ami akkor megvolt a Fradiban, és ez részben ki is jött itt a Világliga Szuperdöntője alatt, úgy érzem, hasznos tagja tudtam lenni ennek a közösségnek. Nagyon sok játékossal most játszottam először, megint elő kellett húzni azt a kártyát végül is, hogy alkalmazkodni kell a többiekhez, nagyon sok új arc volt nekem, sokukkal nem játszottam még korábban. De örülök, hogy sikerült beilleszkedni ebbe a csapatba.

Természetesen az a célom, hogy bekerüljek a vb-csapatba, úgyhogy eszerint készültem a meccsekre. A szövetségi kapitány eldönti, hogy milyen koncepcióval vág majd neki a világversenynek, és kinek milyen szerepet szán a világbajnoki csapatban. Bizakodó vagyok!

- Köszönöm szépen, és gratulálok még egyszer a teljesítményedhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Dávid! Neked is gratulálok, végül is sikerült győzelemmel zárni ezt a tornát, és ez mindenképpen egy pici gyógyír, nem úgy mentek haza, hogy vereség az utolsó meccs. Ezt a mait hogy értékeled?

- Sziasztok, köszönjük a gratulációt! A mai mérkőzés kötelező volt nekünk, mindenféleképpen meg szerettük volna szerezni az ötödik helyet. A japánokat jól ismertük, nagyon sokat játszottunk velük az elmúlt két hétben mind tétmérkőzésen, mind pedig edzésen. Emiatt is sikerült jól felkészülnünk belőlük - persze a végén egy picit szorosabb lett az eredmény, de egyébként belülről elég sima mérkőzés volt, úgy éreztem.

- Az egész torna milyen volt?

- Igazából, ha azt nézzük, talán egy rossz meccsünk volt, a legelső, azon kívül folyamatosan fejlődő tendenciát mutattunk játékban. Sajnos az ausztrál meccsen kikaptunk büntetőpárbajban, de az meg már ott szerencse kérdése is. Ebből az lett, hogy ötödikek lettünk. Egy rossz meccsel ezért a helyezésért tudtunk játszani, ez van.

- Elmondta Tomi, hogy most több részre fog szakadni a társaság, van, aki Universiade, van, aki mehet pihenni a Balatonra, és van, aki a vb-csapathoz csatlakozik. Neked mik a vágyaid, az elvárásaid, a lehetőségeid, hogy látod?

- Nyilván a vágyam az, hogy csatlakozzak a vb-csapathoz, de ez majd kiderül. Szerintem holnapra úgyis megtudja mindenki, hogy ki, hova megy.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Gratulálok, Krisztián! Jó formában vagy, gólokat dobáltál, ma nyert is a csapat. Gondolom, elégedett vagy.

- Részben. Ha már az 5-8.helyért kellett játszani, akkor elégedett vagyok, hiszen sikerült elérnünk az itt elérhető legjobb eredményt. De összességében csalódott is vagyok, mert természetesen nem ezért jöttünk. Azt hiszem, mindenki tudja, hogy a játszott meccseink alapján jobbat érdemeltünk volna, főleg, hogy nagyon kicsin múlt. Illetve bebizonyosodott, hogy milyen fontos tud lenni a gólbíró - ami sajnos hiányzott pár tétmeccsünkön, és ha akkor tudják élesíteni, akkor lehet, hogy most később beszélgetünk és mindenki egy kicsit boldogabb.

Mindenesetre abszolút pozitívan értékelem, nemcsak a mai meccset, hanem az egész tornát, mert szerintem meccsről meccsre látszott, hogy mennyire kezd összejönni ez a csapat. A mutatott eredmény is azt sugallja, hogy amikor Kanadától kikaptunk, akkor még nem voltunk csapat, és most, hogy hazamegyünk, már csapat vagyunk. Sajnálom, hogy ez a csapat így valószínűleg soha többet nem lesz együtt, mert nagyszerű élmény volt itt lenni.

- Neked hogy ment, hogy érzed?

- Nem ment százszázalékosan, lehetett volna jobb is, lehetett volna gólerősebb a játékom. De összességében úgy gondolom, mindent megtettem azért, hogy a legjobbat nyújtsam, a csapat alá játsszak. Jó erőben is éreztem magamat, úgyhogy jónak értékelem. Sajnálom, hogy nem végeztünk előrébb, így igazából a saját teljesítményemmel most nem is annyira foglalkozom.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz, Tonya! Gratulálok a három gólhoz, gratulálok a győzelemhez! Végülis azt a helyet tudtátok megszerezni, amit a kisiklás után már maximum lehetett csak. Hogy értékeled a mai meccset, és hogy értékeled az egész tornát?

- Szia Geyza, köszönjük szépen! A mai meccset nehezen kezdtük megint a japánokkal, szoros meccs volt, aztán a végén szerencsére szétnyílt. Tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, de fejben azért egy kicsit kiengedtünk a végén, úgy érzem. Ez nagy hiba, nem szabadna még a japánok ellen sem.

Az egész tornán - az első kanadai meccset leszámítva - szerintem jól játszottunk, de nyilván nem sok kemény mérkőzésünk volt. Ha az ausztrálok ellen átmentünk volna az ötméteres párbajon, akkor valószínűleg sokkal jobban éreznénk magunkat. Így sajnos a lehető legjobb helyet megszerezve, most ez van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek


Az utolsó nap eredményei:

Kanada-Kazahsztán 16:17 (4:2, 3:3, 4:5, 2:3 - 3:4) - ötméteresekkel - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Constantin-Bicari 5, D'Souza 4, Cote 2, Halajian, Patterson 1-1, ill. Zhardan 4, Sakenov 3, Svedov 2, Ruday, Altajev, Pilipenko, Medvegyev 1-1.

Bronzmérkőzés:


Ausztrália-Spanyolország 11:10 (3:1, 2:3, 4:4, 2:2)
G.: Kayes 4, Younger 3, Howden 2, Campbell, Edwards, ill. Mallarach 3, Munarriz, Granados Ortega 2-2, Lopez Pinedo(!), Larumbe, Tahull



Döntő:


Szerbia-Horvátország 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3)
G.: Mandics, F. Filipovics 4-4, Milos Csuk, Jaksics, Prlainovics, S. Mitrovics, ill. Vukicsevics 5, L. Fatovics 2, Jokovics, Buljubasics, Buslje, Vrlics

A Világliga szuperdöntőjének végeredménye:

1. Szerbia (olimpiai kvalifikációt szerzett)
2. Horvátország
3. Ausztrália
4. Spanyolország
5. Magyarország
6. Japán
7. Kazahsztán
8. Kanada

A torna legértékesebb játékosa: Filip Filipovics (Szerbia)
A legjobb kapus: Braniszlav Mitrovics (Szerbia)
A gólkirály Inaba Juszuke (japán) 26 góllal.

A verseny pénzdíjas volt, a győztes Szerbia 100 ezer, az 5. helyen végzett magyar válogatott 30 ezer dollárral gazdagodott.



​Fotó: FINA/Derencsényi István