FACEBOOK

Mi újság? - Kállay Márk

Mi újság? - Kállay Márk
hozzászólás, 2020.07.24.

A Fradi balkezes játékosa "kereten kívül" edzett eddig a zöld-fehéreknél, miután a 2020-21-es szezonban már nem számoltak vele. Zalánki Gergő azonban megsérült, így Márkot egyik napról a másikra "reaktiválta" az FTC.


KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

- A következő pár hónapra kötöttünk szerződést a vezetőséggel, így továbbra is a Ferencváros játékosa vagyok, olyan opcióval, hogy ha ez idő alatt külföldi csapat keres, akkor közös megegyezéssel távozhatok. A szombaton kezdődő Magyar Kupában biztosan szerepelni fogok, illetőleg az új bajnoki időszak első szakaszában is igyekszem segíteni a csapatot, helyettesíteni a megsérült Zaleszt, akit mindenki nagyon vár vissza.

- Azért érdekes ez a fordulat, mert Zalánki még ott volt a csapatban az elmúlt hetek edzőmeccsein, de te is játszottál, noha hivatalosan korábban azt jelentette be a klub, hogy nem leszel tagja a 2020-2021-es keretnek... Végül is, miként alakult, alakul a személyes sorsod?

- A koronavírus okozta helyzetet kivéve kerek történetnek éltem meg a Ferencvárosnál eltöltött időszakomat. Megegyeztünk, hogy elválnak az útjaink. Külföldön képzeltem el a folytatást és egy kicsi hiányérzet maradt bennem, hogy a válsághelyzet miatt ilyen kurtán-furcsán ér véget a magyarországi játékos-karrierem. Szó volt arról, hogy a következő, számomra átmeneti időszakban még vízbe szállok egy hazai klub színeiben, egyébként többen is megkerestek, ezúton is köszönöm az érdeklődésüket. Az a megoldás körvonalazódott, hogy a Debrecen csapatában játszok néhány mérkőzést úgy, hogy edzeni a Ferencvárosnál edzek, ezt a lehetőséget felajánlotta nekem a zöld-fehér klub. 

Végül úgy alakult, hogy a Fradiban fejezem be a profi pályafutásomat, abban a klubban, amellyel mindent sikerült megnyerni.


BL-győztes balkezesek

- Merre vezet az utad külföldre?

- Svájci szerződésről van szó, ez nyilván már nem a profi karrier csúcspontja, hanem levezetés és összefügg a civil életbe való átmenettel, munka mellett fogok játszani. Azért is jó megoldás ez számomra, mert nem "engedem el" azonnal a vízilabdát, s egészségileg is hasznos, ha hosszabb átmenettel fejezem be a minőségi sportot, közben pedig módom van nyelvet tanulni és szakmailag képezni magam.

- Milyen szakmában fogsz dolgozni?

- Az egészségügyben, valószínűleg az orvosi műszerekkel kapcsolatos területen, biotechnológiai végzettségem van.

- Most viszont még ismét a legmagasabb szinten szerepelsz egy ideig...

- Igen, végül úgy alakult, hogy Zalesz visszatéréséig számít rám a Fradi. Kicsit újra fel kellett vennem a ritmust, de beilleszkedési nehézségekről szerencsére nem kell beszélni... :-)

- Köszönöm szépen a tájékoztatást és kíváncsian várjuk a "búcsúmeccs-sorozatodat"!


Már a civil élet felé...