FACEBOOK

BL-szombat: Tbilisziben a Fradi, itthon, vezetőedzője nélkül az OSC

BL-szombat: Tbilisziben a Fradi, itthon, vezetőedzője nélkül az OSC
hozzászólás, 2019.11.08.

Két magyar csapat vezeti a BL-főtábla B-csoportját és reméljük, hogy ez a szombati játéknap után is így marad. Részletes program és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

B csoport


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A csoport állása a 4. forduló előtt:

1-2. OSC, FTC 9-9,

3. Pro Recco 7,
4. Mladost Zágráb 4,
5-6. Marseille, Terrassa 3-3,
7-8. Hannover, Dinamo Tbiliszi 0-0 pont

4. forduló, november 9., szombat (időpontok helyi idő szerint)

19.00 Hannover-Pro Recco

19.00 Terrassa-Mladost Zágráb

15.30 (magyar idő szerint) Tbiliszi-FTC - LEN-stream, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Van mit dolgoznunk. Örülünk a kupagyőzelemnek, fontos volt, de közel-távol sincs még minden rendben a játékunkat illetően. Minden meccset fel kell használnunk arra, hogy tovább építsük magunkat, csiszolgassuk, javítgassuk a legapróbb részleteket is, mindazt, ami nem működik. Láthatóan vannak kisebb-nagyobb csúszásaink, hol egy negyed, hol két negyed erejéig, mindezek tudatában indulunk neki ennek a meccsnek is, ami most következik.


Azt kell mondanom, ez a Tbiliszi az OSC ellen majdnem két negyedig jól tartotta magát, biztos, hogy őket is maximálisan komolyan kell venni. Amit ebben a helyzetben tudok csinálni, az az, hogy picit forgatom a játékosokat. Dumi és Mezei marad itthon, már csak azért is, mert amikor hazaérünk, rögtöön a válogatottnak lesz programja, utána pedig, a hétvégén a Szolnok következik számunkra. Fárasztó a tbiliszi utazás, inkább ebben látom a most következő időszak nehézségeit: pihenni is kellene, készülni is kellene, ezt kell tudni majd jól összeegyeztetni. 

- Gondolom, a győzelem azért kötelező.

- Persze, nyilván el kell hoznunk a három pontot Tbilisziből.

- Milyen a hangulatotok? Gondolom, még azért tart a Szuperkupagyőzelem miatti öröm.

- Ezt is le kell tudni zárni, ami a szerdai edzéssel meg is történt. A fiúk arcáról kicsit le is fagyott a mosoly, olyan programot állítottam össze arra a foglalkozásra... :-)


REVAZ CSOMAKIDZE (Dinamo Tbiliszi) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Egy újabb nehéz erőpróba a csapatunk számára. Az FTC a legutóbbi BL-szezon győztese, lehet, hogy a legjobb klubcsapat a világon. Megtervezzük, hogy mit szeretnénk, aztán azt igyekszünk megvalósítani és ez jó lehetőséget ad számunkra, hogy minden területen sokat fejlődjünk."


SANDRO ADEISVILI (Dinamo Tbiliszi) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez a meccs különösen fontos a számomra, mert most debütálok a BL-ben és ráadásul otthon játszunk. Megmérkőzni a BL-címvédővel - nagy kihívás ez számomra és a csapat számára is."


KÁLLAY MÁRK (FTC-Telekom WAterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Bár a Szuperkupa megnyerése fontos volt számunkra és utána kaptunk három nap pihenőt, a három pontért utaztunk Georgiába. Úgy gondolom, jobb csapat vagyunk, de ahogy mindig, ezt be kell bizonyítanunk. Soha nem jártam még Tbilisziben, úgyhogy úgy tűnik, ez egy érdekes kirándulás lesz számomra."


20.30 OSC-Marseille - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Az OSC vezetőedzőjét a legutóbbi fordulóban, Tbilisziben piros lappal büntették, ezért most nem ülhet a kispadon, a másodedző, Kovács Róbert helyettesíti.

Az ominózus akciónál már szöveges élő tudósításunkban, "realtime" megjegyeztük, hogy kétmétergyanús helyzet előzte meg a kapott gólunkat. Ugyanezen a véleményen volt a helyszínen Vad Lajos, aki ezt kifejezésre is juttatta, ezért előbb sárgát, majd egy legyintés után pirosat kapott. 

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Három győzelem után hazai pályán mindenféleképpen a győzelemre törünk, nem is lehet más a feladatunk. 

- Mit tartasz a Marseille-ről, most volt alkalom alaposan feltérképezni őket, hiszen egymásután kétszer játszottak a Fradival...?

- Nézd, minden meccs más. Bebizonyosodott ez, hiszen a Komjádiban mutatott játékukhoz képest otthon nagyon erősek voltak, eléggé kiszámíthatatlanok. 

- A tbiliszi kiállításodnál mi történt?

- Két méteren kívülről feladták a labdát emberelőnyben úgy, hogy a játékos beverte a fejét a kapufába, amikor behúzta, annyira közel volt... Mondtam, hogy két méter, majd csaptam egyet a levegőbe, s kiderült, hogy sárga után egyből pirosat kaptam.

- Ki ül majd a kispadon?

- Kovács Robi.

- Ez azért viszonylag ritka eset. Kihatott a felkészülésre? Foglalkoztál külön Robival, hogy mit tegyen a meccs alatt?

- Olyannyira ritka, hogy még nem fordult elő velem az OSC-nél. Egész héten folyamatosan szó volt erről, de Robi egyébként is mindig ott van mellettem, tudnia kell, hogy mi a teendője. Egyébként már vannak automatizmusok a csapat játékában, ezt is számításba lehet venni.

- Ki marad ki a csapatból szombaton?

- Tóth Marci, Burián Gergely, Szabó Balázs és Salamon Feri.


KOVÁCS RÓBERT (A-Híd OSC-Újbuda) a meccsen a csapatot irányító másodedző a LEN sajtószolgálatának:

"Rangos ellenfél érkezik a szombati meccsre és mi megadjuk a tiszteletet a Marseille-nek! Minden játékosunk egészséges, nincs sérültünk és alaposan felkészültünk a mérkőzése."


MARC AMARDEILH (Marseille) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az OSC a továbbjutás egyik esélyese ebben a csoportban, egy magas szintet képviselő csapat. A feladatunk az, hogy idegenben is ugyanazzal az energiával szálljunk harcba, mintha otthon lennénk, különösen a védekezés terén. Hogy ez sikerül-e - ez lesz a mérkőzés kulcskérdése a számunkra."


ANTE VUKICSEVICS (Marseille) a LEN sajtószolgálatának:

" A csapatom tagjai nagyon motiváltak a munkára, arra, hogy fejlesszék tudásukat. Örülünk, hogy két nagyon jó negyedet játszottunk a Ferencváros ellen a Szuperkupa döntőjében, de tény, hogy a másik két játékrészben nem voltunk jók. Az OSC nagy csapat, de mi hiszünk abban, hogy ha jól kezdjük a meccset, ha mindenki koncentrál a feladatára és az elejétől a végéig a legjobbját nyújtja, akkor megnyerhetjük ezt a találkozót - kis lépést téve a final eight felé..."


SZAVA RANGYELOVICS (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Egy igazán nehéz meccsre számítok. Erős a csapatunk, jó egyéni képességekkel rendelkező játékosokkal, s keményen készültünk. Tudjuk, hogy hazai pályán sem lesz könnyű megszerezni a három pontot, de úgy gondolom, a szurkolóink támogatásával ez sikerülni fog."


AZ A CSOPORT PÉNTEKI FORDULÓJÁNAK VLV-S ELŐZETESE