FACEBOOK

Sorsolás a Magyar Kupára és az OB1-re

Sorsolás a Magyar Kupára és az OB1-re
hozzászólás, 2021.08.11.

A kupában rögtön a nyolcaddöntők páros meccsei jönnek, az új bajnokság szeptember 8-án kezdődik, majd az alapszakasz befejezése után a versenysorozatot a vb miatt megszakítják, az júniusban folytatódik.


A szövetség székházában kedden - a csapatok képviselőinek jelenlétében - elvégezték a 2021-es Magyar Kupa és a 2021-22-es OB1-es bajnokság sorsolását.

A Magyar Kupában 16 csapat indult, selejtezők nem lesznek, a vaksorsolással kialakított párok oda-visszavágón döntik el a továbbjutás kérdését. Ugyancsak vaksorsolással alakul majd ki a negyeddöntők párosítása - és így tovább. A kupadöntőnek még nincs helyszíne és időpontja.


MAGYAR KUPA, nyolcaddöntők.

A párharcok időpontja szeptember 17., és 19.

Pécs-FTC
Hódmezővásárhely-Szeged
UVSE-OSC
Honvéd-Vasas
Miskolc-Szentes
Eger-Kanizsa
BVSC-Debrecen
Szolnok-Kaposvár


OB1

​Ismert, hogy az OB1-es mezőny létszáma csökkent, az eddigi 16 helyett csak 14 klub tagja a mezőnynek.

Az alapszakaszban a teljes mezőny összes tagja kétszer játszik minden ellenfelével, ez 26 játéknapot jelent. E szakasz befejeződése után jön a rájátszás, amelyben a csapatok az addig elért eredmények alapján 1.-4., 2.-3., 5.-8.., 6.-7., 9.-12., 10.-11. párosításban párosmérkőzéseket játszanak a "döntőbe kerülésért". E párharcok a 7. pont megszerzéséig tartanak úgy, hogy döntetlen nincs és a csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban jobb eredményt elért csapat.

Az elődöntők (1.-4. és 2.-3.) győztes csapatai az egyik fél második győzelemig tartó párosmérkőzést játszanak a bajnoki címért. Döntetlen itt sem lehetséges. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban jobb helyezést elért csapat.

Az elődöntő vesztes csapatai két mérkőzéses párharcot vívnak a harmadik helyért. E mérkőzéseken döntetlen eredmény születhet. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban jobb helyezést elért csapat. 

A 14. helyen végzett csapat kiesik a bajnokságból. A 13. helyezett csapat két győzelemig tartó osztályozót játszik az OB1/B-s bajnokság második helyezett csapatával, amennyiben az élni kíván az osztályozó jogával.

A bajnokság alapszakasza szeptember 8-án kezdődik, az utolsó forduló 2022. április 26-án lesz. Ezután a világbajnokság miatt hosszabb szünet következik, a rájátszásssal csak júniusban folytatódik a versenysorozat, a játéknapokat később jelölik ki.

A versenykiírás 6.2. pontja szerint:

"Az MVLSZ által szervezett versenyrendszer Felnőtt Férfi OB I. osztályú bajnokságában, egy csapatban mérkőzésenként - legfeljebb három sportoló kivételével - olyan sportoló szerepelhet, aki két szezonban legalább 5-5 mérkőzésen az MVLSZ által szervezett országos utánpótlás versenyrendszerben szerepelt, vagy legalább egy világversenyen – Olimpia, VB, EB - szerepelt magyar felnőtt válogatottban."

A szeptember 8-i első forduló programja:

Debrecen-Szolnok
Szeged-OSC
Kaposvár-FTC
Szentes-BVSC
Pécs-Vasas
Miskolc-Honvéd
Eger-UVSE