FACEBOOK

BL-forduló - eredmények, nyilatkozatok, gólok

BL-forduló - eredmények, nyilatkozatok, gólok
hozzászólás, 2018.11.21.

Mindkét magyar csapat kikapott a szerdai BL-fordulóban, így csak az Eger zárta jól ezt a kört. Részletek:


BL-főtábla, 3. forduló

A VLV ELŐZETESE A FORDULÓRÓL

A csoport

November 20., kedd


Eger-Steaua Bukarest 13:9 (2:1, 3:3, 5:1, 3:4)
G.: Sz. Rasovics 3, Murisics, Decker Á., Vlahopulosz 2-2, Avramovics, Hosnyánszky, Gyárfás T., Sánta, ill. Fulea 4,  Kapocisz 2, Marinics-Kragics, Gheorghe, Prioteasa


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Hosnyánszky gólja

1:1 - Fulea első gólja

2:1 - Sztrahinja Rasovics első gólja

2:2 - Prioteasa gólja

3:2 - Gyárfás Tamás gólja

4:2 - Sztrahinja Rasovics második gólja

4:3 - Gheorghe gólja

4:4 - Fulea második gólja

5:4 - Decker Ádám első gólja

6:4 - Avramovics gólja

7:4 - Murisics első gólja

8:4 - Vlahopulosz első gólja

9:4 - Csiszár-védés, Murisics-gól

9:5 - Fulea harmadik gólja

10:5 - Sztrahinja Rasovics harmadik gólja

10:6 - Kapocisz első gólja

10:7 - Fulea negyedik gólja

11:7 - Vlahopulosz második gólja

12:7 - Sánta Dániel gólja

12:8 - Marinics-Kragics gólja

13:8 - Decker Ádám második gólja

13:9 - Kapocisz második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző az M4 Sportnak:

- Szerintem a kulcs a védekezés volt. Az elején nem ment a támadójáték, úgy tűnt, hogy nagyon nehéz lesz, a bírók hagyják a szoros emberfogást, nem volt ítélet egyik oldalon sem. Ebben azért felőrlődnek a csapatok. Nem ment úgy elöl, azt gondolom, hogy hátul viszonylag fegyelmezettek voltunk, Boldizsár jól védett nagyon.

Aztán a második félidőben sikerült kinyitnunk a mérkőzést és onnantól kezdve teljesen új játék kezdődött, úgy ment minden, mint egy westernfilmben, lövöldözés, támadás. Ilyenkor a bírók könnyebben adnak ítéletet, meg kellett ezzel is küzdeni, a negyedik negyedben látható volt, hogy az ellenfél minden támadásánál hátrányban voltunk. Nem sikerült mindent kivédekezni, de jó támadójátékkal vissza tudtuk venni a biztos vezetést.

Azért látszott az is, hogy ők jobban felőrlődtek. Jól sikerült a Fradi-meccs utáni regenerációnk és a felkészülés. A vége felé annyival gyorsabbak voltunk az ellenfélhez képest, látszott, hogy egy szinttel feljebb vagyunk náluk és ezt nem tudták követni.

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) az M4 Sportnak:

- Norbi azt kérte, hogy próbáljuk meg teljesen lecsökenteni azokat a dolgokat a taktikai repertoárunból, amiket gyakoroltunk, csak a biztosra hagyatkozzunk, mert az működik és menni fog. És tényleg, igaz, hogy csak csak augusztus óta vagyunk együtt, de az a négy-öt dolog, amit gyakoroltunk, az - úgy gondolom - olyan alap, amire nyugodtan építkezhetünk. Szerintem a mai meccset és a Moszkva ellenit is ezért nyertük meg.

Fizikailag, de főleg mentálisan bennünk volt a Fradi elleni két vereség, főleg a másodiknak éreztük a hatását, mert az elég nagy arányú volt. Azt éreztem a játékosokon és magamon is, hogy próbáljuk kiköszörülni a becsületünkön esett csorbát, fokozott erővel játszottunk.

Norbi úgy kezdte a megbeszélést a mérkőzés előtt, hogy nagyon bosszantja, hogy nem tudunk rendesen edzeni, mert szerda szombat, kedd, szombat, kétnaponta játszunk. Azt gondolom, hogy most bebizonyítottuk: nem veszett el az elmúlt három hónap kemény munkája, a harmadik negyedben egyszerűen felőröltük őket úgy, hogy nálunk játékpercben több hárult egy-egy játékosra, mint náluk. Úgy éreztem, hogy fizikálisan fölébük kerekedtünk. Nagyon boldog vagyok, hogy a Ferencváros elleni ilyen két mérkőzés után pörögtük végig a mérkőzést, a harmadik negyedben is tudtunk lefordulásgólt lőni. Bízom abban, hogy a BVSC ellen is hasonló erőbedobásasal tudunk majd kezdeni, az lesz a következő nagyon fontos mérkőzésünk.

GYÁRFÁS TAMÁS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Szoros mérkőzésre számítottam, örülök, hogy végül be tudtuk őket darálni. Ahogy a papíron is látszik, a harmadik negyedben dőlt el, akkor felőröltük őket. Elfáradtak, mi pedig tudtunk táplálkozni az erőnétünkből meg abból, hogy megcsináltuk mindazt, amit Norbi kért. Például nem lőttünk bele a fórokba bután, hanem tartottuk magunkat az előzetes forgatókönyvhöz, így lett sima a végére.

- A Brescia ellen, a legközelebbi BL-meccseteken ez a teljesítmény elég lesz szerinted?

- Szerntem elégnek kell lennie. Mindenesetre úgy szállunk vízbe, hogy nyerni fogunk!

- Köszönöm szépen, gratulálok!November 21., szerda

Dinamo Moszkva-Barceloneta 12:13 (3:4, 2:2, 4:6, 3:1)

G.: Szubotics, Holod 3-3, Pijetlovics, Nagajev 2-2, Latipov, Radjen, ill. Granados Ortega 3, Famera, Mallarach, Bustos Sanches 2-2, Munarriz, Vrlics, Fernandez, Tahull

Brescia-Crvena Zvezda 7:2 (3:1, 2:0, 2:0, 0:1)
G.: Figlioli 2, C. Presciutti, Gallo, Rizzo, Muslim, Nora, ill. Tankosics, Vasics


Pro Recco-FTC 9:6 (1:2, 2:1, 3:2, 3:1)
G.: Di Fulvio, Echenique, Ivovics 2-2, Velotto, Aicardi, F. Filipovics, ill. Vámos, Jansik Sz. 2-2, Mezei, YoungerVLV-VIDEÓK:

0:1 - Mezei gólja

1:1 - Ivovics első gólja

1:2 - Younger gólja

2:2 - Di Fulvio gólja

2:3 - Vámos első gólja

3:3 - Echenique első gólja

4:3 - Velotto gólja

5:3 - Filipovics gólja

5:4 - Jansik Szilárd első gólja

6:4 - Di Fulvio második gólja

6:5 - Jansik Szilárd második gólja

7:5 - Echenique második gólja

7:6 - Vámos második gólja

8:6 - Aicardi gólja

9:6 - Ivovics második gólja, ötméteres


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Bár félidőben még 3:3 volt az állás, a meccs egészét nézve szükséges értékelni. Összességében azt gondolom, hogy a védekezés jó volt, talán a végére kicsit elfáradtunk. Volt egy-két olyan ítélet is, ami nekünk nem kedvezett, ezekből kaptunk egy-két gólt. Úgy gondolom, hogy a 6-6-os védekezés jól működött, Soma nagyon jó védett, sajnos kaptunk néhány lefordulásgólt, ez fájó volt.

Nyilván vannak tanulságai ennek a mérkőzésnek, ezeket elemezni kell. Az a fajta emberfogás, amit ők játszanak, az az iram, amit diktálnak, nekünk nagyon hasznos volt, ilyen meccseket kell játszanunk ahhoz, hogy fejlődjünk.

- Történelmietlen a kérdés, de felteszem: ha a három hiányzó szerepelni tud, akkor mennyire lett volna más a helyzet?

- Nem lehet tudni, valószínűleg kicsit más lett volna a képe a történetnek, de azért Reccóban nyerni - ez nagyon nehéz és még úgy is nagyon nagy fegyvertény lett volna.

A csoport állása három forduló után:

1. Barceloneta 9,
2.  Pro Recco 9,
3. FTC 6,
4. Brescia 6,
5. Eger 6,
6. Dinamo Moszkba 0,
7. Steaua Bukarest 0,
8. Crvena Zvezda 0 pont


B csoport

November 20., kedd

Jadran Split-Mladost Zágráb 10:12 (1:1, 3:4, 5:4, 1:3)
G.: Setka 3, Kunac 2, Zovics, Butics, Pejkovics, Power, Delics, ill. Petkovics 3, Radu, Milos, Milos Csuk 2-2, Cagalj, Lazics, Harkov

November 21., szerda

Hannover-Verona 10:11 (5:2, 2:3, 1:4, 2:2)
G.: Radovics 4, Corusics, Bukowski, Darko Brguljan, Estrany Esforzado, Giorgetti, Winkelhorst, ill. Valentino 5, Dolce, Alesiani, Fondelli, Di Somma, Drasovics, Bruni

Olympiakosz-Spandau 04 11:4 (2:2, 4:1, 2:1, 3:0)
G.: Gunasz 3, Geniduniasz, Murikisz 2-2, Funtulisz, Derviszisz, Buslje, Obradovics, ill. Saudadier, Negrean, Dedovics, Pjesivac

Jug Dubrovnik-Szolnok 8:7 (3:1, 1:3, 2:3, 2:0)
G.: Merkulov, Papanasztasziu 2-2, L. Fatovics, Loncsar, Jokovics, Benics, ill. Zalánki 3, Bátori 2, Alekszics, Prlainovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Jokovics gólja

2:0 - Papanasztasziu első gólja

2:1 - Zalánki első gólja

3:1 - Benics gólja

3:2 - Bátori első gólja

Nagy Viktor-védés

4:2 - Loncsar gólja

4:3 - Zalánki második gólja

4:4 - Zalánki második gólja

4:5 - Prlainovics gólja

5:5 - Merkulov első gólja

5:6 - Bátori második gólja

6:6 - Fatovics gólja

6:7 - Alekszics gólja

7:7 - Papanasztasziu második gólja

8:7 - Merkulov második gólja


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Innen úgy tűnt, hogy ebben lehetett volna talán egy picit több is...

- Lehetett volna, igen. Sajnos nem sikerült. Benne volt az iksz, de még talán a három pont is. Nem azt mondom, hogy a Jug Dubrovnik nem megérdemelten nyert, de ha mi nyertünk volna 7:6-ra, akkor sem mondhatta volna senki, hogy nem érdemeltük meg. Sajnos a legvége így sikerült. Persze nem örülök a vereségnek, annak viszont igen, hogy elmondhatom, a mai napon ez volt a maximum a csapatomtól. Mindenki kihozta magából azt, ami benne volt. Természetesen voltak hibák, sőt, nagyon sok hibát követtünk el, de odatettük magunkat ez elsőtől az utolsó másodpercig. Ez van.

Mondom még egyszer, nagyon sajnáljuk, nagyon szomorúak vagyunk, mert többet is elérhettünk volna, de ilyen a sport. Előre kell haladni, nincsen más megoldás

Várható: a meccs góljai.

A csoport állása három forduló után:

1. Jug Dubrovnik 9,
2. Verona 9,
3. Mladost Zágráb 7,
4. Olympiakosz 4,
5. Szolnok 3,
6. Hannover 2,
7. Jadran Split 0,
8. Spandau 04 0 pont