FACEBOOK

Déja vu: Vadovics nélkül kezdi meg a munkát hétfőn a válogatott keret

Déja vu: Vadovics nélkül kezdi meg a munkát hétfőn a válogatott keret
hozzászólás, 2018.10.21.

Hétfőn megkezdi háromnapos szolnoki összetartását a magyar válogatott keret. A munka a németek elleni szerda esti Európa Kupa/Világliga-selejtezővel zárul. A létszám eggyel csökkent, Vadovics Viktor, a miskolciak balkezes játékosa a szombati bajnokin sérülést szenvedett, így nem lehet ott a szolnoki edzéseken. Furcsa érdekesség, hogy éppen egy esztendeje ugyanígy maradt le a keretedzésekről.


Mint megírtuk, Märcz Tamás szövetségi kapitány 19 játékost hívott be a hétfőn kezdődő háromnapos összetartásra. Ez az a bő keret, amelyből a soron következő világversenyek magyar csapata kikerül majd. Ott lesznek az edzőtáborban a "régiek", Nagy Viktor, aki az Eb-n is szerepelt, valamint Hárai Balázs, és a válogatott csapatkapitánya, Varga Dénes, aki a tavalyi budapesti Eb után jelentette be, hogy az idei nyarat pihenéssel, feltöltődéssel szeretné tölteni.

Märcz Tamás kerete most már sokadik alkalommal nem lehet teljes, a szombati Miskolc-Tatabánya mérkőzés vége felé, egy bemozdulásnál Vadovics Viktor bordája a víz alatt "ismeretlen eredetű" térddel találkozott, s ennek eredményeként a húszéves játékos néhány napos pihenőre szorul, az orvosok azt tanácsolták, hogy három-négy napig lehetőleg egyáltalán ne mozogjon. Mivel pedig mozgás nélkül nehéz a válogatott szárazföldi és vizes edzéseit teljesíteni, Vadónak legnagyobb sajnálatára ki kell hagynia a hétfőn kezdődő foglalkozásokat.

Érdekes, hogy a fiatal játékossal pontosan egy éve ugyanez történt. Akkor a Verona játékosa, Di Somma "szállt bele" a bal szemébe a Miskolc Eurokupa-meccsén, s Viktor emiatt kórházi ápolásra szorult, s lemaradt a válogatott keret edzéseiről.

Märcz Tamástól vasárnap megkérdeztük, behív-e valakit Vadovics Viktor helyett, s a válasz nemleges volt, így a következő 18 játékos kezdi meg a munkát hétfőn a szolnoki Arénában:

Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
​Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán(FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok).


A fiúk négy vizes edzést tartanak a szerdai meccsig, s lesz tornatermi foglalkozás, taktikai "felfrissítés" és sok egyéni beszélgetés is. (A vlv végig a helyszínről tudósít.)

Október 24., szerda

17.00 Magyarország-Németország (Szolnok) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)


Az Európa Kupa/Világiga-selejtezősorozat már kedden megkezdődik (nálunk az október 23-i ünnep miatt halasztották szerdára a meccset), a mostani program:

A csoport (itt vagyunk mi is):

Málta-Oroszország

B csoport

Spanyolország-Görögország
Hollandia-Ukrajna

C csoport

Montenegró-Olaszország

D csoport

Horvátország-Románia


Az Európa Kupa mostani, második kiírásban érvényesítették azokat a módosításokat, amelyek szándékáról már menet közben hallani lehetett: a tornarendszer helyett a Világligában szokásos oda-visszavágós alapon zajlanak a selejtezők, s ezek ki is váltják a hagyományos Világliga európai csoportselejtezőit. Az Európa Kupa négy selejtezőcsoportjából az első két helyezett jut tovább. A versenysorozat végső fináléjában - egyelőre nem ismert helyszínen - a küzdelem nemcsak a trófeáért folyik majd, hanem a Világliga szuperdöntőjébe kerülésért is. Erre négy európai csapatnak lesz lehetősége, beleértve az esetleges házigazdát, ha a VL végső tornáját kontinensünkön rendezik meg. A Világliga végső győztese olimpiai kvalifikációt szerez.

A TELJES VERSENYSOROZAT MENETRENDJE