FACEBOOK

Vadovics-történet: a csavargóltól a szemműtétig

Vadovics-történet: a csavargóltól a szemműtétig
hozzászólás, 2017.10.17.

Vadovics Viktor két percet sem játszott a háromnapos franciaországi Eurokupa-selejtezőtornán. A 19 éves miskolci játékos csavart egy szép gólt a Verona elleni meccs elején, majd a második magyar támadásnál a védője, Di Somma ezt megbosszulta. Kórház, szemműtét lett a vége.

VADOVICS VIKTOR (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Mi történt, hogy történt a Verona elleni meccs elején?

- A 2-esben játszó Di Sommáról csavartam egy gólt. Utána kivédekeztünk egy hátrányt, mentem fel, labdát kértem, akkor már megrántotta a fejemet. Feldobtam a szabaddobást, mert nem tudtam senkinek passzolni, átnyúlt a fejemen, belenyúlt a szemembe és hátra rántott. Megállt a játék, mivel láthatóan elöntötte a vér a szememet, kimásztam a medencéből és jött az orvos. Először úgy gondoltam, még visszamehetek, de aztán kiderült, hogy nem. Sőt, mikor a francia orvos meccs után még egyszer megvizsgált, mondta, hogy ezzel kórházba kell menni, mert elrepedt a szemhéjam.

- Nem minha ez most már lényeges lenne, de gondolom, hogy Di Somma brutalitásért piros lappal kiállt, ötméterest dobhattatok és négy percig emberelőnyben játszottatok ezután, bár te már azt nem láttad...

- Neeeem... Sima fault volt csak, kiállítást sem kaptam. Meccs után a játékvezető, Alexandrescu odajött hozzám és azt mondta, ne haragudjak, nem látott semmit - és egyébként valóban víz alatt történt a dolog.


Fotó: PannErgy Miskolc

- Mi történt a meccs után?

- Még együtt ott voltunk a franciák és az oroszok meccsén is, feküdtem egy padon és jegeltem a szememet. Amikor kiderült, hogy kórházba kell menni, elvittek minket kocsival. Először a helyi, Aix en Provence-i kórházba mentünk, Csoma Kristóf és Sike József kísért el. Ott megnézték és rögtön Marseille-be küldtek. Egy szemész vizsgált meg, gyorsan megállapította, hogy a szemgolyóm nem sérült meg, így a látásommal nem lesz baj. Viszont - már éjfél felé - átküldött egy harmadik kórházba, ott varrták össze a szemhéjamat és kiírtak másnap délelőttre műtétre. Kaptam egy szobát és fél 4-4 felé tudtam elaludni, másnap délelőtt pedig megoperáltak.

- Miért operáltak, ha a szemhéjat összevarrták?

- Kiderült, hogy a könnycsatornám is megsérült, oda betettek valamilyen fémdarabot, az húzza össze, ezért kellett az operáció. Természetesen itthon is megvizsgáltatjuk, várhatóan kedden.

- Mire számíthatsz ezek után?

- A kinti orvos egy hónapos gyógyulási időt mondott, remélem, hogy itthon optimistábbak lesznek a szakemberek. Már kint kaptam mindenfélét, krémet, olajat, fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, azon leszek, hogy mielőtt meggyógyuljak. Javul is napról napra, érzem, tegnap például már ki tudtam nyitni a sérült szememet - két és fél nap után először.

​- Gondolom, lelkileg nehezen viselted, hogy telt számodra ezután a túra további része?

- Amennyire tudtam, néztem a többieket, drukkoltam nekik. Nagyon hiányzott a játék, szerettem volna segíteni, harcolni a továbbjutásért, rossz érzés volt, hogy ezt nem tehettem meg. De örülök annak, hogy ilyen szépen helytálltak, gratulálok nekik, büszke vagyok rájuk!

- Di Somma, gondolom, nem kért bocsánatot...

- De, még ott, a meccs után odajött és elnézést kért. Rendes volt velem mindenki, a francia csapatból és az oroszok közül is többen érdeklődtek, hogy hogy vagyok. A játékostársaim pedig küldtek be a korházba ételt, ezzel is jelezve, hogy gondolnak rám.

A valódi próbatétel egyébként most, jön. Ha igaz, hogy egy hónapot ki kell hagynom, elképzelni nem tudom, milyen lesz ez, mert egy-két napnál tovább nem bírom víz nélkül...

-  A hangodból ítélve örömmel állapítom meg, hogy lelkileg nem hagy mély nyomokat benned a sérülés. Mielőbbi gyógyulást kívánok!


A MISKOLC AZ EUROKUPA ELSŐ SELEJTEZŐKÖRÉBEN

2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ NAP

2. SELEJTEZŐKÖR
, MÁSODIK NAP

2. SELEJTEZŐKÖR, HARMADIK NAP

VLV-INTERJÚ SIKE JÓZSEFFEL