FACEBOOK

Az első keretedzés

Az első keretedzés
hozzászólás, 2017.10.24.

Sokaknak ez volt az első válogatott edzése. Mindenki ismerkedett mindenkivel, miközben komoly szakmai munka folyt: a szélrózsa minden irányából összegyűlt csikócsapatnak este már komoly próbatétele lesz. Az FTC-vel vívnak edzőmeccset, erős ellenféllel szemben kell bizonyítaniuk a tehetségüket. Helyszíni vlv-riport:


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Märcz tamás meghívottjai az október 24-25-i edzésekre*:

Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Burián Gergely (Vasas), Gyárfás Tamás (Honvéd), Kiss Bálint (Honvéd), 
Kovács Péter (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Nagy Ádám (MVLC), Nagy Márton (Szentes), Német Toni (FTC), Pellei Frank (Szentes), Sántavy Máté (Kaposvár), Simon Henrik (Vasas), Várnai Kristóf (BVSC) - mezőnyjátékosok.

*A szövetségi kapitánynak sérülés miatt kétszer is módosítania kellett az eredetileg meghívottak névsorát, előbb Vadovics Viktor helyére Gyárfás Tamást hívta be, majd Vogel Simon helyett Simon Henrik kapott meghívót.

A keret a BVSC Szőnyi úti uszodakomplexumában töltötte a délelőttöt. Alapos bemelegítés után úszás következett, majd párban gyakoroltak, utána pedig kapura lőttek a játékosok. Az edzés legfontosabb szakasza előtt Märcz Tamás demonstrációs tábla segítségével vázolta fel elképzeléseit, s magyarázta el, hogy kitől mit vár.

Fór-hátrány gyakorlás következett, majd "rendes" kétkapuzás zárta a kiadós edzést.


Variációk egy témára - vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A hétvége miatt volt az edzésnek egy kis "átmozgató jellege", majd egy kicsit a fiúk technikai tudását is teszteltük egy-két alapgyakorlattal. Nagyon jól, fegyelmezetten dolgoztak, s jó körülmények között lehettünk, felavattuk mi is a BVSC-komplexum új létesítményét, a terület hátsó részén lévő sátras medencét. Nagyon tetszik egyébként, olyan, mintha nem is sátor alatt lennénk, hanem fix tető lenne a fejünk fölött.

A most itt lévő 14 játékos sok csapatból jött össze, ezért végigvettük az alapokat egy "gyorstalpalón", azért legyen valamilyen arculatunk este a Fradi elleni kétkapun. Nem lesz könnyű, de mindig az a válogatott, aki a magyar csapat sapkájában vízbe száll. Ez önmagában felelősség, még ha tudjuk is, hogy ez egy bő keret, a jövő játékosait próbálgatjuk és vannak olyanok, akik majd a végleges csapatban benne lesznek, de még nincsenek itt. Igyekszünk "beleállni" az esti mérkőzésbe, legalább a legfontosabb "minimál dolgokat" átvesszük és azokat próbáljuk "egy irányba terelni". Elsőre nekem tetszett, jó néhány játékossal most ismerkedtem meg és ezzel így voltak a stábtagok is.

Ami a stábot illeti, új ember nem került be, ilyen szempontból tehát nincs változás, viszont egyel kevesebben lettünk. Nem volt nyilvános, de Gerendás György, másodedzővel a budapesti vb végéig volt eredetileg is a megállapodásunk és most ez véget ért. Óriási segítséget jelentett, hogy velünk volt ebben az időszakban. Én példaképként néztem fel rá már játékosként is, majd mint korábbi edzőmre. Megtiszteltetés volt vele dolgozni. Mostantól ő nem lesz velünk, de a munka ugyanúgy, gőzerővel folytatódik. Személyesen is megköszöntem, de így, a sajtón keresztül is köszönöm neki mindazt, amit hozzátett a válogatottban folyó, eredményes munkához.


Folytatás este,a  Fradi elleni edzőmeccsen.


vlv-képek a délelőtti edzésről