FACEBOOK

Magyarország-Montenegró 11:13 - ötméteresekkel

Magyarország-Montenegró 11:13 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2018.06.23.

Elveszítettük a Világliga-döntőt - a lehető legkisebb különbséggel, ötméteresekkel. A fantasztikus hangulatú döntő után a magyar játékosok szomorúan vették át az ezüstérmet. Az MVP Vámos Márton lett, a torna legjobb kapusa Nagy Viktor, aki szinte sírva vette kezébe a díjat az eredményhirdetésnél. Óvás lehetősége is felvetődött, de ezzel nem élt a magyar csapat. Folyamatosan bővülő helyszíni vlv-riport.

A mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

M
Canon Webáruhá


Világliga, döntő

Magyarország-Montenegró 11:13 (2:2, 4:2, 2:3, 1:2 - 2:4) - ötméteresekkel
Budapest, Duna Aréna, v.:  Möller (argentin), Alexandrescu (román)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Erdélyi 2, Manhercz K. 3, Bedő, Vámos1Kovács Gergő 1. Cs.: Mezei 1, Angyal, Zalánki, Bátori 3, Pohl. Szövetségi kapitányMärcz Tamás
Montenegró: Lazovics, Petkovics 1,, Radovics, Drasko Brguljan 1, Gyurgyics 1, M. Janovics 1, Ivovics 4. Cs.: Banicsevics, Vidovics, Szpaics, Draskovics 2, Misics 3Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Pohl (a 3. negyedben), Erdélyi (a 4. negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: M. Janovics, (a 4. negyedben), Angyal (a 4. negyedben)
Sárga lap: Marcz Tamás, Vladimir Gojkovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A találkozó második negyedének végén szakemberek egyöntetű álláspontja szerint a mérkőzés megóvására alapot adó bírói döntés született. A játékvezető olyan döntést hozott, amit a szabályok nem tesznek lehetővé vagyis műhibát követett el. (Az eset részletes ismertetése keretes anyagunkban.) Märcz Tamás  arról tájékoztatta a vlv-t, hogy óvást nem nyújtunk be, de az ügy kapcsán beadvánnyal fordulunk a FINA-hoz és az eset kivizsgálását kérjük. (Az óvásra egyébként a meccs lefújásától számított fél órán belül lett volna lehetőség, az óvási díj azonnali megfizetése mellett.)


MÄRCZ TAMÁS a Nemzeti Sportnak és a vlv-nek:

- Először is gratulálok az ezüstéremhez! Mindent megtettetek, abszolút, egy hazai döntőben ennél többet nem lehet elvárni, s a legvégén nem sikerült. Hogy értékelsz?

A MŰHIBA

Nem sokkal (négy másodperccel) a második negyed vége előtt, közvetlenül a montenegróiak időkérése után a magyar kapu előterében - még a labda játékba hozatalát megelőzően - összetűzésbe keveredett Bátori és Spaics. Az argentin játékvezető páros kiállítást ítélt. A másik oldalon lévő bíró, Alexandrescu ezután a labdát a hozzá legközelebb álló montenegóinak dobta ahelyett, hogy a pálya közepéről indult volna a támadás. Ezzel a montenegrói csapat eleve előnyhöz jutott, mivel normál esetben a kapus szokott felúszni a félpályához, hogy játékba hozza a labdát, Lazovics azonban erről megfeledkezett, pedig Gojkovics a partról hangosan kiabálta neki, hogy ússzon fel. Ez a bírói lépés önmagában nem számon kérhető, viszont a FINA játékszabályok 21/13. pontja szerint erőszakos játék, agresszív vagy folytonosan szabályt sértő játék esetén cserével, végleg ki kell állítani a szabálytalanságot elkövető játékost.

A szabályok ugyancsak rendelkeznek arról, hogy amennyiben nem folyik a játék, akkor az a magatartás, amit a bíró itt látott és sima kiállítással büntetett, nem lehet más, mint agresszív viselkedés. Erre az esetre egyértelműen végleges, cserés kiállítást ír elő a szabálykönyv, ezért a bíró műhibát követett el, amely alapot ad a mérkőzés megóvására. (Az ügyben érintett két játékos a meccs további részében nem lehetett volna a játéktéren, de mindketten végigjátszották a mérkőzést.)

A vlv úgy értesült, hogy magyar részről az eset mérlegelése során figyelembe vették, hogy a hibás döntés egyik felet sem hozta jogtalan hátrányba, noha kihatással lehetett volna a mérkőzés végkimenetelére. Az óvástól ezért eltekintettünk, de a FINA-t egy hivatalos beadványban kérjük majd az eset kivizsgálására és a tanulságok levonására. (Ennek során nyilván a FINA-delegátusok, -ellenőrök felelőssége is felvetődik majd.)

Volt a meccsen egy másik, vitára okot adó eset: a montenegróiak szövetségi kapitánya, Vladimir Gojkovics  az egyik negyedben második alkalommal is időt kért. Ezért a hibáért sokan ötméterest reklamáltak, de az egyszerű kontra volt a helyes ítélet, a labdát elvették Montenegrótól és mi jöhettünk.  


- Mindenképpen megilleti a gratuláció a montenegrói csapatot. Nagyon stabilok voltak az egész tornán, megérdemelt a győzelmük, annak ellenére, ha mi nyertünk volna, én azt gondolom, abszolút jogosan vándorolt volna hozzánk az aranyérem, mert nagyon sokat tett ezért magyar csapat. A tornán belül is nagyon sokat fejlődött szerintem, talán elég, ha csak arra hivatkozom, hogy az előző Montenegró-meccshez képest is tudtunk előrelépni - mentálisan is, taktikailag is.

Természetes velejárói még a játékunknak hibák, voltak nekünk is voltak, de nekik is. Aki játszik az hibázik, nem nagyon lehet négy negyedet lehozni úgy, hogy nem történik hiba. Azért vagyok bosszús, mert úgy éreztem, hogy bizonyos szakaszokban nagyon furcsa a játékvezetés. Nem is értem néha, hogy miket fújt a román játékvezető, nem beszélve arról, hogy óvási alap az, amit a mérkőzés közepén egy dupla hibával tett. Ami miatt valóban lehetettt volna óvni. Óvni nem fogunk, beadványt egészen biztosan eljuttatunk a FINA-hoz a szövetségtől, azt gondolom, hogy ez az eset egy kivizsgálást mindenképpen megérdemel. Mérkőzést is befolyásoló tényező lehetett volna egyébként az a dolog, ami ott akkor történt, de ebbe most nem akarok belemenni, elég bonyolult.

Mindenesetre szerintem nem méltó, hogy ez a játékvezető vezette ezt a mérkőzést, nem gondolom azt, hogy neki kellett volna és remélem egyébként, hogy a jövőben nem nagyon látjuk majd ilyen tornákon, mert én azt gondolom, hogy azért itt volt egy pici külső beavatkozás.

De foglalkozzunk inkább magával a mérkőzéssel. Mi is csináltunk sajnos a mérkőzést komolyan befolyásoló hibákat, ami bosszantó, de mégis azt mondom, hogy egy nagyon erős Montenegró ellen uraltuk a meccset, ez nagy fegyvertény. Megvolt a győzelmi esélyünk egészen a végsőkig. A fiúk koncentráltak voltak, a közönség fantasztikus volt, telt ház előtt játszottunk egy ilyen rangos világeseményen, amire - azét megjegyezném - kijutni sem könnyű. Komoly küzdelem eredménye volt már ez is, hiszen akkor még nem tudtuk, hogy házigazdák leszünk, Oroszország lett volna a tervezett helyszín. Megharcoltunk azért, hogy bejussunk a szuperdöntőbe, örülök, hogy sikerült. Itt pedig nagy dolog volt, hogy a négybe bejutottunk, mert azért szerintem egy nagyon erős Világliga volt ez. A talán a legkomplettebb kerettel rendelkező Montenegró nyerte, ök kész, akár az Európa-bajnokságra is egy az egyben kiküldhető kerettel jöttek ide. Mi még majd meglátjuk, hogy mennyit változtatunk rajta. Ez is egy nagyon jó kis csapat volt, nekem nagyon tetszett, ahogy játszottak a srácok, mindent beleadtak. Fegyelmezettek voltak, nagy hittel játszottak. Abszolút felnőttek a feladatokhoz és nemhogy egyenrangú partnerei voltak Montenegrónak, hanem bizonyos fázisokban úgy nézett ki, hogy inkább egy szinttel följebb vagyunk. De hát azért láttuk, hogy vannak nekik is olyan kvalitásaik, amik visszahozták őket a meccsbe. És hát, ugye, ötméterespárbaj lett a vége, amit nem nagyon akartunk, mert inkább nekünk állt ez a meccs szerintem, mint nekik, szinte végig. Ezért most fájó, ez így nagyon fájó, de azért jó a jövőkép. Sokra hivatottak ezek a játékosok, nem feltétlenül akarnak a "realitás mezején járni", hanem folyamatosan nagyot akarnak, hisznek abban, hogy ők bajnokok és ez jó. 

- Mi a realitás ... Te hogy látod ezt?

- Nagyon nehéz megtippelni, hogy az éppen világeseményen részt vevő 8-9 éremesélyes csapatból éppen melyik az, amelyik odaérkezik, szerintem van két-három nagyon komplett, évek óta együtt játszó és már korban is összeérett csapat, ők a legesélyesebbek jelen pillanatban az aranyéremre. Mi valahol ott küzdünk, hogy azért minden tornán bejussunk a négybe és nem biztos, hogy ez mindig sikerülni fog, de természetesen ez a cél. Magyar vízilabdázók vagyunk, magyar edző vagyok, aki a csúcsra kell, hogy vezesse ezt a csapatot és érmekért és a legjobb érmekért akarunk játszani mindig. Akkor is ha ez egy alakulófélben lévő csapat és emiatt nem várható el ez minden tornán.

- Ugye, láttuk a csapatot nagyon jól játszani erős ellenfél ellen, áthúzni magát a tű fokán, amikor nem volt jó napja vagy nem volt könnyű napja. Mik neked a legfontosabb tanulságai ennek a hétnek vagy visszajelzései?

- Az egyszerű dolgokat nagyon jól, magas szinten megtudtuk oldani. Fontos, hogy a játékosok hisznek a munkáukban, fegyelmezettek, hirtelen csapattá tudnak érni. Az is érdekes tapasztalat, hogy hat nap alatt hat mérkőzést le lehet játszani úgy hogy a hatodik meccsen sem látott senki - én azt gondolom, - fáradt csapatot, hanem két extrém teljesítményt nyújtó társaság volt ez.

Mindehhez sok mindent kell még hozzátenni, de ez most egy nagy menet volt, ráadásul úgy, hogy a játékosok nagy része nem sokkal korábban még BL-meccseket játszott.

- Hogyan tovább? Mi a menetrend?

- A jövő héten Németországban veszünk részt egy tornán, Kína, az Egyesült Államok és Németország részvételével. Biztos, hogy jelentősen frissíteni fogom a csapatot, azok, akik a Széchy uszodában egész héten edzettek - egyébként velünk, tehát nem megbízott edzőkkel, hanem a stábbal -, akik folyamatosan és keményen dolgoztak, ott lesznek a német tornán. Jó néhány játékosnak most rövidebb pihenőt adok és a jövő héten ugyan dolgozni fognak, de biztos, hogy itthon maradnak, mert szükségük a regenerációra, hiszen elég nagy menetet teljesítettek. Ez a németországi torna abból a szempontból na

gyon fontos, hogy  lássam azokat a játékosokat is akik szintén akár esélyesek arra, hogy az Európa-bajnokságra kikerüljenek, hiszen jó játékosokról beszélünk. De még egyszer mondom, nagyon tetszett ez a csapat is, amely itt szerepelt. Úgyhogy főhet a fejem...

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a wpnews.eu-nak:

- Nagyon szomorú vagyok, mert teljes szívemből úgy érzem, hogy megérdemeltük volna, még annak ellenére is, hogy a végén sokat hibáztunk. Felháborítónak tartom, hogy Magyarország átveszi egy másik országtól a rendezést és ilyen bíráskodást kapunk az elődöntőben és a döntőben is. KIjön öt-hatezer ember, megveszi a belépőt és ott tartunk, hogy két játékvezető teljesen uralja és befolyásolja a játékot. Nem érdemeljük meg mi játékosok sem és nem érdemli meg a közönség sem ezt. Úgy gondolom, hogy a magyar sportdiplomáciának még nagyonnagyon sokat kell fejlődnie, mert ez egyszerűen..., számomra feldolgozhatatlan és nem tudom hova rakni. Nagyon feszült és ideges vagyok nyilván, de szerintem, ha lenyugszom, ugyanígy fogom gondolni. 

Amikor az ellenfél játékosai is azt mondják, hogy igen, ők is úgy érzik, hogy mi jobban megérdemeltük és hogy nekik fújtak... - sírni tudnék. A delegátus és a bíró azt mondja, hogy "next time"? Majd legközelebb? De hát ez felháborító és egyszerűen nonszensz! Szét tudnék robbanni!


vlv-képek


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nem azt mondom, hogy felhőtlenül boldogok vagyunk. Akkor lennénk felhőtlenül boldogok, ha megnyertük volna, de azért tudjuk értékelni, mert ez is nagyon nagy eredmény. Nagyon sokat dolgoztunk érte, és nagyon jó, hogy az egész hétnek volt egy felfelé ívelő pályája, mind a teljesítményünket, mind a csapategységet illetően. 

Igazából az első három-öt percet leszámítva, amikor kaptunk két buta gólt, domináltunk a meccsen, ez pedig hatalmas fegyvertény egy ilyen erős Montenegró ellen, elég csak azt említenem, hogy Montenegró a csoportjában kiverte Szerbiát. De hát az ötösök ilyenek, pénzfeldobás, a horvátok ellen nekünk volt szerencsénk, most meg nekik. Gratulálok nekik, jól játszottak, mi domináltunk, de ők is folyamatosan tették ránk a nyomást, sosem tudtunk igazából komolyabban ellépni. Aztán a vége sajnos, azt kell mondjam, hogy igazságos döntetlen lett. 

- Nagyon jól kezdtél már a mérkőzés elején. Hogy értékeled a saját teljesítményedet? Hogy érezted ma magad a vízben?

- Nem tudom. Most ma nyilván jó volt, voltak hullámvölgyek, mint szerintem mindenkinél. Ez le kell, hogy ülepedjen, most erről még nem nagyon tudok beszélni. Most elkezdünk egy komolyabb fizikális edzést csinálni, mert eddig nem nagyon volt rá időnk. Aztán jönnek a tornák és majd meglátjuk. 

- Szerinted mit lehet tanulni ebből a szuperdöntős hétből? 

- Sok mindent, például azt, hogy milyen a nemzetközi mezőny, bár azért mi a BL-csapatokban ezt hétről hétre megtapasztaljuk. Az Európa-bajnokság más tészta lesz, meglátjuk, az még messze van, előbb szusszanjunk egy kicsit. Most szerintem nemcsak mi, hanem a többi csapat is hullafáradt. 

- Nagyon szépen köszönöm, jó pihenést kívánok! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek


MANHERCZ KRISZTIÁN újságíróknak: 

- Hazai környezetben egy ilyen vereséget szenvedtünk, de tovább lehet belőle vinni azt, hogy ha fegyelmezetten játszunk és odatesszük magunkat, akárki ellen tudunk szoros mérkőzést játszani.

Sőt! Ez a mérkőzés is olyan volt, hogy Montenegró végig rohant az eredmény után, csak kicsit abban kell még majd erősebbnek lenni, hogy a negyedik negyed végéig megtartsuk ezeket az előnyöket. Erre még van időnk az Európa-bajnokságig.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek


MEZEI TAMÁS a vlv-nek: 

- A teljes hetet élvezte az egész csapat, mindenki motivált volt, mindenki ment, mint az állat, mindenki nyerni akart, tényleg. Gyakorlatilag mi uraltuk az egész meccset, a végén, abban a két percben hozták döntetlenre, erre szokták azt mondani, hogy döntőket kell játszani ahhoz, hogy ilyen ne történjen meg. Nézd meg a horvátokat, 2015-ben, 2016-ban döntőt játszottak a vébén is meg az olimpián is, mind a kétszer kikaptak, aztán 2017-ben sikerült nyerniük, sajnos éppen ellenünk, de nekik is meg kellett tanulni döntőzni.

Remélem, hogy most mi is kellő tapasztalatokat szereztünk és a következő döntőt, amit fogunk játszani, át tudjuk majd fordítani a jaunkra. Most is vezettünk egy góllal, két góllal, iksz lett, aztán megint vezettünk egy perccel a vége előtt, átlövésgólból lett az utolsó, amivel iksz lett, és utána jöttek az ötméteresek, amiből kihagytuk az első kettőt. Hát ez van. Igazából erre tényleg azt tudom mondani, hogy aki tökös volt, meg aki szokta lőni, az odaállt. Legközelebb is oda kell állniuk, el kell lőniük és legközelebb majd bemegy. Őszintén: rettentően büszke vagyok erre a csapatra, úgy gondolom, hogy ezzel a mostani hatnapos teljesítményünkkel teljes mértékben kivívtuk az elismerést, akár itthon a szakma és a sajtó előtt és nemzetközilag is, esetleg még a játékvezetőket is beleértve...

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek: 

- Milyen volt ez a mai meccs és az egész hét?


- Szenzációs volt, gyönyörű uszoda és nagyon jó közönség. Úgy gondolom, hogy a mi csapatunk érdemelte volna meg ezt a mai győzelmet százszázalékosan, mi tettünk többet azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, és voltak olyan külső körülmények, gondolok itt a bírókra, amelyek ezt megakadályozták. Biztos, hogy mi is tehettünk volna többet a győzelemért, de akkor is úgy gondolom, hogy mi érdemeltük volna meg az aranyat. Az, hogy az elmúlt három mérkőzésen a kieséses szakaszban ilyen a bíráskodás…ideküldtek egy argentin bírót is és ilyen bíráskodást produkáltak. Mindenki döntse el maga, hogy ez korrekt-e így, hogy végülis beugróként elvállaltuk és hazai közönség előtt játszottuk a mérkőzéseket. Nem tudok mást mondani egyelőre. 

Büszke vagyok a csapatra és nagyon nagy utat jártunk be az egész Világligában, mérkőzésről mérkőzésre javuló játékot produkáltunk és összeállt a védekezés, ami, úgy gondolom, hogy a legfontosabb. 

- Nyilvánvaló, hogy nem az ötmétereseken ment el a meccs, hanem lehet, hogy itt a végén kellett volna még egy picit jobban koncentrálni, vagy a bírók, amit mondtál, de mégis azért hadd kérdezzem meg, hogy ilyenkor ez mennyire rossz érzés, hogy te hibáztál, te voltál az egyik, aki hibáztál? 

- Ez mindig rossz érzés. 

- Gondolom senki nem tett szemrehányást, mindenki vigasztalt.

- Abszolút, abszolút nem. Én úgy gondolom, hogy egy lutri ez az ötméterespárbaj. Nem tartom igazságosnak, vagy belövi az ember, vagy nem, nyilván ilyen egyszerű, de…

- És öt-hat centi…

- Igen, vagy még kevesebb. Sajnos ilyeneken múlik, de hát el se kellett volna jutni odáig. 

- Elhatároztad, hogy hova lövöd, vagy beleálltál úgy, ahogy vagy?

- Hát nem mondanám, hogy elhatároztam, változó. Nekem az az erősebb oldalam és ilyen szituációkban azért oda lövi az ember, amiről tudja, hogy jó. Hát most nem volt jó, úgyhogy legközelebb lehet, hogy nem oda fogom lőni. 

- Köszönöm szépen, találkozzunk egy újabb döntő után és akkor a te góloddal nyerjünk! 

- Legyen így!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek


Az utolsó nap további eredményei:

A 7-8. helyért:

USA-Kazahsztán 9:3 (4:0, 0:1, 3:1, 2:1) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.:  Bowen 2, Hooper, Vavics, Hallock, Daube, Roelse, Irving, ill. Smider, Godojannyuk, Ukumanov

Az 5-6. helyért:

Horvátország-Ausztrália 10:8 (3:2, 2:2, 4:3, 1:1) - VLV-KÉPEK
G.: Benics, L. Fatovics, Krapics 2-2, Lovre, Buljubasics, Vukisevics, Basics, ill. Roach, Younger 2-2, Campbell, Edwards, Kayes, Hollis

Bronzmérkőzés:

Japán-Spanyolország 7:12 (2:4, 3:3, 2:1, 0:4) - VLV-KÉPEK
G.: Adacsi, Inaba 2-2, Siga, Josida, Arai, ill. Perrone 3, Munarriz, Espanol, Del 2-2, Granados, Cabanas, Mallarach

A Világliga szuperdöntő végeredménye:

1. Montenegró
2. Magyarország

3. Spanyolország
4. Japán
5. Horvátország
6. Ausztrália
7. USA
8. Kazahsztán

A torna legjobb kapusa Nagy Viktor, az MVP Vámos Márton. Gólkirály holtversenyben, 14-14 találattal Alekszandar Ivovics (Montenegró), Inada Josuke (Japán) és Mladan Janovics (Montenegró). A legjobb fiatal játékos címét ugyancsak a japán Inada Josuke érdemelte ki.


vlv-képek


Ez történt a torna korábbi játéknapjain:

Június 18., hétfő, 1. nap

Horvátország-Kazahsztán15:5 (3:1, 3:1, 4:3, 5:0) -  az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: L. Fatovics 5, Lovre, Buslje, Basics 2-2, Benics, Vukicsevcs, X. Garcia, Krapics, ill. Ukumanov 2, Medvegyev, Aubakirov, Shmider

Montenegró-Japán 14:8 (4:1, 3:4, 5:2, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovocs 4, Ivovics 3, Misics, Spaics 2-2, Drasko Brguljan, Petkovics, Gyurgyics, ill. Siga 2, Adacsi, Koppu, Josida, Inaba, Okawa, Araki

Egyesült Államok-Spanyolország 8:6 (2:3, 3:1, 1:1, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: Hallock, Cupido, Daube 2-2, Hooper, Bowen, ill. Mallarach 4, Munarriz 2

Ausztrália-Magyarország 5:12 (1:3, 1:1, 2:5, 1:3)
Budapest, Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Bátori 2, Erdélyi 2, Bedő 1, Kovács Gergő 1, Vámos 2. Cs.: Kardos (kapus), Manhercz K. 1, Angyal, Zalánki 3, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Hrysanthos, Hollis, Younger, Putt, Kayes 2, Campbell, Ford. Cs.: Power 1, Edwards, Elphick 1, Roach 1, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3
Kipontozódott: Putt (az utolsó percben), Pohl (az utolsó percben)
Kiállítva cserével, végleg: Brooks (a második negyedben)

Június 19., kedd, 2. nap

Ausztrália-Japán 11:7 (4:1, 2:2, 2:1, 3:3) - VLV-KÉPEK

G.: Younger 6, Kayes, Power 2-2, Edwards, ill. Inaba 3, Adachi 2, Koppu, Okawa

Horvátország-Spanyolország 10:13 (4:3, 1:4, 3:2, 1:0 - 1:4) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK
G.: Javier Garcia 4, Vukicsevics 3, Fatovics, Buslje, Krapics, ill. Perrone, Mallarach 3-3, Fernandez, Espanol 2-2, Munarriz, Granados, Tahull

Egyesült Államok-Kazahsztán 11:4 (2:0, 3:2, 3:0, 3:2) - VLV-KÉPEK
G.: Daube 3, Roelse 2, Hooper, Vavics, Hallock, Cupido, Bowen, Irwing, ill. Ukumanov 2, Sakenov, Ruday

Montenegró-Magyarország 12:9 (3:2, 3:5, 3:2, 3:0) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Vojvodin (orosz), Möller (argentin)
Montenegró: Lazovics, Radovics 2, Drasko Brguljan 1, Ivovics 1, Spaics 1, M. Janovics 3, Petkovics 1. Cs.: Banicsevics, Vidovics 1, Gyurgyics 1, Misics 1, Draskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Magyarország: Nagy V., Bátori, Erdélyi, Jansik D., Bedő, Angyal 2, Vámos 2. Cs.: Manhercz K. 1, Zalánki 3, Mezei 1, Kovács Gergő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 8/11, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Draskovics (a 3. negyedben), Erdélyi (a 4. negyedben)

Június 20., szerda, 3. nap

Horvátország-USA, 10:11 (1:2, 2:5, 5:4, 2:0) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt VLV-KÉPEK
G.: Vukicsevics, Vrlics 2-2, Benics, L. Fatovics, Krapics, Lovre, Setka, X. Garcia, ill. Bowen 5, Cupido 2, Irwing, Hooper, Daube, Roelse

Montenegró-Ausztrália 10:8 (3:2, 3:2, 3:2, 1:2) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovics, Gyurgyics, Ivovics 2-2, Drasko Brguljan, Radovics, Misics, Draskovics, ill. Roach, Younger 2-2, Kayes, Power, Hollis, Brooks

Kazahsztán-Spanyolország 3:11 (0:2, 1:2, 0:4, 2:3) - VLV-KÉPEK
G.: Sakenov, Ukumanov, Ruday, ill. Mallarach 3, Granados, Espanol 2-2, Cabanas, Larumbe, Bustos, Munarriz

Japán-Magyarország 7:14 (1:5, 2:3, 2:3, 2:3) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Tiozzo (horvát), Colominas (spanyol)
Japán: Kacujuki, Josida, Okava 1, Siga, Adacsi 1, Inaba 5, Arai. Cs.: Koppu, Szuzuki, Takata, Mijazava, Araki. Szövetségi kapitány: Jodzsi Omoto
Magyarország: Kards, Manhercz K., Erdélyi 2, Jansik D. 1, Bedő 2, Zalánki 1Kovács Gergő. Cs.: Vámos 2, Mezei 3, Bátori 1, Angyal 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 1/7 ill. 1/3,
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1​

Június 21., csütörtök, negyeddöntők

Montenegró-Kazahsztán 14:6 (5:2, 2:2, 5:1, 2:1) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: Ivovics 3, Drasko Brguljan, M. Janovics, Gyurgyics, Spaics 2-2, Vidovics, Misics, Draskovics, ill. Ukumanov, Ruday 2-2, Aubakirov, Sakenov

Ausztrália-Spanyolország 4:9 (2:1, 0:1, 0:2, 2:5) - VLV-KÉPEK
G.: Campbell, Kayes, Hollis, Brooks, ill. Espanol, Tahull 2-2, Munarriz, Larumbe, Fernandez, Mallarach, Bustos

Magyarország-Horvátország 10:8 (1:1, 1:1, 3:2, 1:2 - 4:2) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Colominas (spanyol), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Bátori, Jansik D., Mezei, Kovács Gergő, Vámos 1. Cs.: Angyal 1, Manhercz K., Zalánki 2, Bedő 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, Setka, L. Fatovic, Buljubasics, Vrlics 1, Vukicsevics 1, X. Garcia. Cs.Marcelics (kapus), Benics, Krapics 1, Buslje 1, Basics, Lovre 2. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 3/12/3
Kipontozódott: Pohl (a negyedik negyedben), Jansik D. (a negyedik negyedben)

Japán-USA 11:10 (2:3, 4:3, 2:1, 3:3)
G.: Arai, Inaba, Okawa 2-2, Koppu, Siga, Araki, ill. Hallock 4, Hooper, Obert, Bowen, Irwing

Június 22., péntek, helyosztók, elődöntők

Az 5-8. helyért:

Horvátország-USA 10:7 (3:2, 0:1, 3:1, 4:3) 
- az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: Lovre, X. Garcia 2-2, Benics, Buljubasics, Buslje, Vrlics, Setka, Krapics, ill. Cupdo, Bowen, Irving 2-2, Hallock

Ausztrália-Kazahsztán 15:11 (4:1, 5:4, 4:2, 2:4) - VLV-KÉPEK
G.: Campbell, Younger, Ford 3-3, Power 2, Kayes, Roach, Put, Brooks, ill. Medvegyev, Sakenov, Godojannyuk, Ukumanov, Ruday 2-2, Verdesh

Elődöntők:

Magyarország-Japán 11:9 (2:1, 0:4, 7:3, 2:1) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Möller (argentin), Stankevich (amerikai)
Magyarország: Kardos, Manhercz K. 1, Bátori 2, Jansik D., Bedő 2, Kovács Gergő, Zalánki 2. Cs.: Nagy V., Angyal 1, Vámos 2, Mezei, Erdélyi 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Japán: Tanamura, Arai, Adacsi 1, Inaba 1, Koppu, Siga, Okava 2. Cs.: Josida 2, Szuzuki, Mijazava, Takata, Araki 3. Szövetségi kapitány: Omoto Jodzsi
Gól - emberelőnyből:  6/10, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/2
Kipontozódott: Inaba (a második negyedben), Kovács Gergő (a negyedik negyedben), Koppu (a negyedik negyedben)
Sárga lap: Märcz Tamás és Omoto Jodzsi

Spanyolország-Montenegró 8:10 (2:3, 2:2, 1:3, 3:2)
G.: Perrone 3, Munarriz 2, Cabanas, TAhull, Mallarach, ill. Radovics 4, M. Janovics, Gyurgyics, Ivovics 2-2