FACEBOOK

Ausztrália-Magyarország 5:12

Ausztrália-Magyarország 5:12
hozzászólás, 2018.06.18.

Magabiztos győzelemmel kezdtük a Világiga budapesti szuperdöntőjét. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, helyszíni vlv-riport.


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás:

A csoport


Ausztrália,
Montenegró,
Japán, 
Magyarország

B csoport

Egyesült Államok,
Horvátország,
Kazahsztán,
Spanyolország

1. nap

Horvátország-Kazahsztán15:5 (3:1, 3:1, 4:3, 5:0) -  az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: L. Fatovics 5, Lovre, Buslje, Basics 2-2, Benics, Vukicsevcs, X. Garcia, Krapics, ill. Ukumanov 2, Medvegyev, Aubakirov, Shmider

Montenegró-Japán 14:8 (4:1, 3:4, 5:2, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovocs 4, Ivovics 3, Misics, Spaics 2-2, Drasko Brguljan, Petkovics, Gyurgyics, ill. Siga 2, Adacsi, Koppu, Josida, Inaba, Okawa, Araki

Egyesült Államok-Spanyolország 8:6 (2:3, 3:1, 1:1, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: Hallock, Cupido, Daube 2-2, Hooper, Bowen, ill. Mallarach 4, Munarriz 2

Ausztrália-Magyarország 5:12 (1:3, 1:1, 2:5, 1:3) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Bátori 2, Erdélyi 2, Bedő 1, Kovács Gergő 1, Vámos 2. Cs.: Kardos (kapus), Manhercz K. 1, Angyal, Zalánki 3, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Hrysanthos, Hollis, Younger, Putt, Kayes 2, Campbell, Ford. Cs.: Power 1, Edwards, Elphick 1, Roach 1, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3
Kipontozódott: Putt (az utolsó percben), Pohl (az utolsó percben)
Kiállítva cserével, végleg: Brooks (a második negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS közös nyilatkozata a Nemzeti Sportnak, a hosszabbitas.hu-nak és a vlv-nek:

- Először is azt mondanám, hogy ez egy nagyarányú, talán nem is várt nagyarányú győzelem lett. Látván azokat a jó játékosokat, akik visszatértek, azért ez egy erősebb ausztrál válogatott mint a tavalyi. Nem volt sok időnk, ezt mindenki tudja, ennek ellenére minimum taktikai dolgokat végrehajtottunk viszonylag magas minőségben. Voltak még benne így is hibák, azért egy edző mindig talál hibákat, ha akar, a mérkőzésen, eladott labdák, egy-két rossz helyezkedés, de abszolút nem lehetek elégedetlen, mert azt, amit elképzeltünk, megvalósítottunk. Ez a legfontosabb. Ki tudtuk kapcsolni a jó játékosokat, ami a siker kulcsa volt. Nagyon rendezettek voltunk és többnyire, azt mondom, nem kapkodtunk, volt egy jó kapusteljesítmény, viszonylag jól kihasználtuk azokat a lehetőségeket is, amiket kreáltunk az ellenfél kapuja előtt.

- Azt mondtad, hogy nagyon jó ez az ausztrál csapat, meglepő most ez a győzelem? Örültél ennek a nagy különbségnek?

- Örültem, hogy nagy különbség lett, tudom, hogy a játékosaim jó játékosok, akik képesek erre. Az az elképzelésem, hogy ebben az évben mindig legyen emberfogó az ellenfél kapásoldalán, ahol általában nagyon jó játékosok érkeznek, mint például itt az ausztráloknál Younger, megprüóbáljuk őket semlegesíteni. Ez ma is nagyon jól megtörtént, azt mondom, hogy Younger szinte észrevehetetlen volt a mai estén.

Mondhatnám, hogy így volt betervezve, de egy edző sem látja előre, hogy hogy alakul egy meccs. Előzetesen mindig nagyon nehéznek tűnik egy mérkőzés a nevek alapján, a visszatérők alapján. Biztos vagyok benne, hogy az ausztrál csapat nagyon kellemetlen ellenfél lesz még ezen a Világligán is sok csapatnak. Látni fogjuk szerintem, hogy nagyon nehéz őket legyőzni, amikor ők is fognak fejlődni, vannak köztük fiatal játékosok is, újra össze kell nekik szokni, de én azt gondolom talán nincs is ekkora különbség a két csapat között, mint ami ma kialakult. Örülünk, hogy ilyen szép teljesítmények voltak ma, de azért sokáig nem tudunk örülni, mert itt még szünnapok sincsenek, úgyhogy holnap már nagyon gyorsan más mérkőzésbe szaladunk.

- Montenegró ellen mit vársz?

- Örülök, hogy a legjobb játékosuk itt van, tehát nem egy olyan Montenegró lesz ez, amely csapat nem hozza a nagy sztárjait, hanem ezzel a csapattal, talán egy-két hiányzó van, akiket láttam a listán, nagyjából az Európa-bajnokságra is jöhetnek. Ez egy erős csapat, Janovics, Ivovics a top vízilabdát képviseli, a legmagasabb szintű vízilabdát. Nagyon szervezettek mind védelemben, mind támadásban, szinte nincs is gyenge pontjuk, szerintem bárkit képesek jelen pillanatban megverni nemzetközi szinten, a legjobbakat is beleértve.

Szeretnénk nyerni, ez nem kérdés jó lenne "visszaadni" a legutóbbi időben kapott vereségeket és egyben lemérni, hol is tartunk. Ez ugyanis valóban egy igazi mérce lesz. Nekik fogunk esni, gondolom ők is nekünk, jó meccset fogunk játszani, valószínűleg a csoportelsőségért.

- Hogy értékeled a két újonc bemutatkozását? Tervben volt-e vagy meccs közben döntöttél úgy, amikor már nagyon vezettünk, hogy kapust cserélsz?

- Reménykedtem, hogy lesz majd akkora a különbség, hogy meg lehet ezt lépni. A harmadik negyedben azért már, amikor néggyel vezettünk, fontolgattam, hogy ha így marad a negyed, négygólos különbségnél is behozom Kardost, mert láttam, hogy a védelem elég jól zárt Viktor előtt is. Viktor is nagyokat védett, együtt élt a játékkal, de láttam, hogy nem lesz gond. Kardos is egy jó kapus, nem kell félni soha, hogyha be kell dobni, ráadásul olyan kapus, aki a klubjában is megszokta, hogy hirtelen bemegy Viktor helyére, úgyhogy nem váratlan helyzet a számára, hogy a negyedik negyedben kell beugrania. Jól védett, sok jó védése volt, amit kellett, azt védte, ügyes volt.

Pohl Zoli a saját feladatkörében - emberfogás, a centerek fogása - úgy gondolom, megvalósította, amit kértem. Gyorsan úszik fel, ez nagy előnye. Nagyon gyors állóbekkről beszélünk, aki ad egy sebességet hátulról megindulva. Örülök, hogy nem voltak megilletődve, jól teljesítettek az újoncok!

- Köszönjük szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Gratulálok Marci, jól játszottatok. Féltél a meccstől egy kicsit?

- Nem, miért félnék a meccstől?

- Első meccs volt, nem lehetett tudni, mire képesek az ausztrálok...

- Hát azért bíztam benne, hogy nyerünk, de ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt, az ausztrálok, úgy gondolom, kicsit megszeppenve játszottak és abszolút odaadták nekünk a hazai pálya előnyét. Ez nem von le a mi érdemünkből, mert tényleg magabiztosan játszottunk az elejétől fogva. Ha ilyen jól tudunk védekezni, akkor úgy gondolom, hogy holnap Montenegró ellen is lesz keresnivalónk.

- Az elején nagyon fontos volt, hogy el tudjunk húzni, sokat tettél ezért...

- Igen, valakinek fel kell vállalnia, mert azért fél negyedig nem lőttünk gólt, meg kellett törni előbb-utóbb ezt a gólcsendet, most én törtem meg, aztán lehet, hogy holnap majd másvalaki.

- Gratulálok, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Bemutatkoztál a válogatottban! Mi az első reakciód?


- Nagyon boldog vagyok,hogy bemutatkozhattam a nemzeti csapatban. Nem is tudom, kicsit azért elfáradtam. Kicsit izgultam a meccs előtt. Elfáradtam fejben, de nagyon jól éreztem magamat a kapuban. Nagyon örültem, hogy védhettem. Nagyon boldog vagyok.

- Volt szó arról a meccs előtt, hogy be fogsz menni? Vagy az volt, hogy ha olyan az állás?

- Nem, nem volt szó erről. Arról se, hogy ha esetleg olyan az állás. Igazából szerencsére el tudtunk lépni annyira, hogy a Tomi be tudott cserélni. Megmondom őszintén nem számítottam rá, de persze készültem, hogy ha be kell menni bármikor, akkor védeni kell.

- Bent megnyugodtál vagy végig izgultál?

- Az első védésig egy picit izgultam. Ahogy az első megvolt onnantól sokkal felszabadultabban védtem és élveztem. 

- Köszönöm szépen. Gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Zoli, gratulálok neked. Megtörtént. Ez egy csoda volt, tényleg. Itthon bemutatkozni egy győztes meccsen. Mondd el, mit érzel! Mi az ami megfogalmazódik benned egy ilyen meccs után?


- Nagyon szuper, hogy egy ilyen meccsen, hazai közönség sikerült bemutatkoznom, egy ilyen, "simábbra sikerült" mérkőzésen. Nagyon boldog vagyok és nagyon élveztem végig a játékot és azt gondolom ez a lényeg igazából egy bemutatkozó meccsen.

- Nehéz volt bent? Milyen ellenfél volt Ausztrália, azért keménykedésre számítottunk...

- Fizikálisan valóban erősek, gyorsak, úgyhogy meglepően sima mérkőzés lett a vége. De azt gondolom, az, hogy így bírtuk tartani a védekezésünket, nagyon jó volt és a végére a támadásunk is összeállt, ezzel tudtuk kialakítani ezt a különbséget. 

- Hogyan tovább?

- Vacsorázunk egyet. Lepihenünk. Holnap reggel meg ugyanezt kezdjük. Lejövünk átmozgatni, meg ugyanez lesz este.

- És a válogatottság szempontjából...?

- Egyelőre erre szeretnék koncentrálni, hogy mérkőzésről mérkőzésre, egyre jobban tudjak teljesíteni. 

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Minimális feszültség volt, lazább is lett a meccs, mint amire számítottam. De azt gondolom, hogy sikerült a végére, ugyanúgy, mint a világbajnokságon, felőrölnünk az ausztrál csapatot. A félidőben 4:2 volt, az első negyedben is szorosan voltunk, és a harmadik negyed környékén szétnyílt az egész meccs. Új helyen játszottunk, új közegben, első meccsünk volt a nyáron. Nyilván megvolt egy sajátos hangulata, de ezen tudunk változtatni, akár mér holnapra.

 - Ad ez egy alaphangot? Mi várható holnap és holnapután?

- Montenegró meg egy japán meccs...

- Igen, tudom, de Montenegró azért kemény...

- Montenegró igen, azt gondolom, hogy keményebb mérkőzés lesz, mint Ausztrália volt. Még mindig a felkészülés legelején vagyunk, fel fogunk készülni, videózni fogunk Montenegróról is. És annak a mérkőzésnek is így megyünk majd neki.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ERDÉLYI BALÁZS a wpnews.eu-nak:

- Döcögősen indult a meccs, mi bajod volt azzal a kapufával?

- Döcögősen? Finoman fogalmaztál, én mást használnék, de maradjunk ebben. Nagyon éreztem magamon, hogy régen volt tétmeccsem. Eléggé kesze-kusza volt az utóbbi időszakom, ez érezhető volt, de bízom benne, hogy ez a meccs segít abban, hogy visszajöjjek akár fizikálisan, akár lövőkészségben. Azt éreztem, hogy nem volt az igazi, na.

- Sokan emlegettétek, hogy kemény csapat ez az ausztrál, aztán a második félidőben mégis kényelmesen sikerült átlépni rajtuk.

- Igen, megmondom őszintén, picit keményebb, összeszedettebb játékot vártam tőlük. A tavalyi nyárhoz képest van egy-két meghatározó játékos, aki visszajött, viszont vannak olyanok, akiket még sosem láttunk ez előtt. Összességében talán ugyanolyanok, vagy picit gyengébbek voltak, mint tavaly nyáron, egy kicsit többet vártam ettől a csapattól ma - de örülök, hogy így alakult, ennél rosszabb sose legyen!

- A második meccs, lehet, hogy a legkeményebb meccsetek lesz az egész csoportban, meg talán még a Világligán is.

- Nem lehet, ez biztos! Montenegró világsztárokkal teletűzdelt csapat, van olyan játékosuk, aki tavaly nyáron nem volt, viszont most itt van, és a világ topjátékosai közé sorolható. Nagyon-nagyon nehéz lesz, fizikálisan roppant erős csapat Montenegró, tehát nehéz lesz felvenni velük ilyen téren a versenyt. Máshogy kell nekünk ezt a meccset játszani, nyilván nem a fizikai erővel kell megnyerni.

- Gratulálok, és köszönöm szépen! Sok sikert holnap!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Gergő, gratulálok! Nekem úgy tűnt, hogy annyira higgadt voltál végig! Most az egy dolog, hogy nem volt gólöröm, amit én nagyon bánok, mert ugye, fotóznám..., de valahogy olyan magától értetődő természetességgel estek ezek a "pici" kapufás gólok...

- Nem tudom, erre mit mondjak :-). Majd legközelebb csinálok gólörömöt, hogy csinálj nekem jó Insta-fótókat, azok kellenek! :-)

A viccet félretéve: próbáltam magabiztos lenni.

- Nem izgultál meccs előtt amiatt, hogy nem lehetett tudni, milyen ez az ellenfél?

- Nem. Szerencsére úgy zártam a klubszezont, hogy tényleg elmondhatom: nagyon jó évet mentem a Szolnokban, emiatt jóval nagyobb az önbizalmam, mint tavaly. Ugyanakkor ez egy jóval fiatalabb csapat, itt már nem is én vagyok a legfiatalabb. Ez is fontos: a tapasztaltabb játékosoknak magabiztosságot kell sugározniuk, kifejezetten ezen is voltam, átéreztem, hogy ha én bepánikolnék, akkor azok, akiknek ez az első világversenyük, ők is bepánikolnának. Dolgoztam azon, hogy erre a feladatra is felkészüljek.

- Milyen volt a meccs? Milyenek voltak az ausztrálok?

- A meccs jó hangulatú volt, viszonylag sokan kijöttek, bár ebben a hatalmas uszodában szétszóródnak az emberek. Jó hangulat volt, meg hát: jól játszottunk, jól működött minden, sok gól volt, remélem, a nézők is élvezték. Biztos, hogy a holnapi meccs még izgalmasabb lesz.

- Montenegró nagyon komoly ellenfél... Mit vársz?

- A legjobb Montenegróval fogunk játszani, itt vannak a világsztárok, úgyhogy nagyon nehéz meccs lesz. Remélem, a maihoz hasonlóan fogunk játszani és akkor lehet esélyünk. Remélem, nem fogunk egy hasonlóan nagy pofonba beleszaladni, mint az Európa Kupán vagy a Volvo Kupán. Igen, megpróbálom ezeket az említett meccseket elfelejteni és holnap is magabiztosnak maradni. Ha ilyen jól működik majd a védekezés és a támadás is, mint ma, akkor lesz esélyünk.

- Gratulálok, jó pihenést!



vlv-képek

A további program:

Csoportmérkőzések


2. forduló, június 19., kedd

15.15 Ausztrália-Japán
16.45 Horvátország-Spanyolország
18.15 Montenegró-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)
19.45 Egyesült Államok-Kazahsztán

3. forduló, június 20., szerda

15.15 Horvátország-Egyesült Államok
16.45 Montenegró-Ausztrália
18.15 Kazahsztán-Spanyolország
20.00 Japán-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)​

Negyeddöntők, június 21., csütörtök

15.15 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje
16.45 A3-B2
18.15 A1-B4*
19.45 A4-B1

*A magyar csapat mindenképpen 18.15-kor játszik

Helyosztók és elődöntők, június 22., péntek

15.15 (az 5-8. helyért)
16.45 (az 5-8. helyért)

18.15 (elődöntő)
19.45 (elődöntő)

Helyosztók és döntők, június 23., szombat

15:15 (a 7-8. helyért)
16:45 (az 5-6. helyért)
18.15 (a 3-4. helyért)
19:45 - döntő