FACEBOOK

Magyarország-Japán 11:9 - Szombaton Montenegró ellen a Világliga-aranyért!

Magyarország-Japán 11:9 - Szombaton Montenegró ellen a Világliga-aranyért!
hozzászólás, 2018.06.22.

Hihetetlen izgalmak közepette, háromgólos hátrányból fordítva győztük le Japánt és szombaton 19.45-kor Világliga-döntőt játszunk! Az ellenfél Montenegró - tőlük a csoportkörben kikaptunk. vlv-riport a helyszínről:

A mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruhá


Világliga szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna

Magyarország-Japán 11:9 (2:1, 0:4, 7:3, 2:1)

Budapest, Duna Aréna, v.: Möller (argentin), Stankevich (amerikai)
Magyarország: Kardos, Manhercz K. 1, Bátori 2, Jansik D., Bedő 2, Kovács Gergő, Zalánki 2. Cs.: Nagy V., Angyal 1, Vámos 2, Mezei, Erdélyi 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Japán: Tanamura, Arai, Adacsi 1, Inaba 1, Koppu, Siga, Okava 2. Cs.: Josida 2, Szuzuki, Mijazava, Takata, Araki 3. Szövetségi kapitány: Omoto Jodzsi
Gól - emberelőnyből:  6/10, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/2
Kipontozódott: Inaba (a második negyedben), Kovács Gergő (a negyedik negyedben), Koppu (a negyedik negyedben)
Sárga lap: Märcz Tamás és Omoto Jodzsi

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE 

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Konbanva!

- Konbanva.

- Te tegnap este megmondtad! Valóban nem volt sétagalopp! Most a kérdés az, hogy a japánok ugyanazt csinálták-e, mint az első meccsen, a csoportmeccsen csak sokkal jobban, intenzívebben vagy pedig mást találtak ki?

- Szerintem olyan nagyon újat nem csináltak, hiszen azért mindenki emlékezhet, aki nézte azt a mérkőzést, ott is voltak olyan lefordulásaik, amelyeknél a Kardosnak kellett ziccereket védeni, nem is egy, ha jól emlékszem inkább négy-öt és az az első két negyedben volt. Közben akkor el tudtunk menni, de igyekeztem felrázni a társaságot, értésére adni itt a játékosoknak, hogy ne hagyjuk magunkat becsapni az eredmény által, ami kialakult a tegnap előtti mérkőzésen. Én tudom, hogy elhitték, hogy ez egy nehéz mérkőzés és nem becsülték le a japán csapatot. Nekikészültünk, bemelegítettek, mindent megcsináltak. Ennek ellenére a japánok most belőtték azokat a ziccereket, szerintem egy picit a játékvezetés is fura volt, a japámoknak ezt az agresszív csapkodását kiállításokkal honorálták a saját támadásaiknál. Felnéztem a táblára a második negyedben és 10:3 volt a kiállítási arány, ami szerintem abszurd. 

Nem gondolom hibásnak egyébként a játékosaimat, hogy ne csinálták volna meg azt amit kellett, sőt, utána jó reakciók születtek. A második negyedet követően pedig elkezdett fáradni a japán csapat is. A saját játékukba is bele tudnak fáradni, még hogyha úgy tűnik is, hogy sose fáradnak el. Elkezdtük felőrölni őket, egy picit normalizálódott a játékvezetés is szerintem. Én nem azt várom, hogy újjanak nekünk, de fújjanak normálisan, ha már itt vagyunk Budapesten!

Azokat a helyzeteket amiket rendre kihagytunk a második negyedben, a harmadik negyedben elkezdtük belőni. A srácok egyre mérgesebbek lettek, egyre dühösebbek és agresszívabbak a második negyed után. A kapuscseréről:  nem azért cseréltem mert a Pipi nem védett jól, tök jól védett nem okoltam gólért. Azt gondoltam, hogy fel kell rázni a csapatot. Jöjjön Viktor, hátulról még kiabáljon, hergelje őket, ijedjenek meg kicsit a japánok, hogy a Viktor áll a kapuban! Úgyhogy igazándiból csak ez volt az oka. 

Gratulálhatok a japán csapatnak is, mert megtalálják azt a játékstílust, amivel érvényesülni tudnak a nagyon magas színvonalú nemzetközi vízilabdában is. De hát azért az én játékosaimnak is gratulálok, mert egy ilyen nehéz mérkőzést megnyerni nem kis fegyvertényt. Lesz mit kipihenni holnapra...

- Igen, ezt akartam pont kérdezni. Több játékost is kérdeztem arról, hogy fizikailag nem vett ez ki annyit belőlük, hogy a holnapi meccsre ez kihatással lesz? És többen azt mondták, hogy inkább pszichésen, fejben volt nehéz, nem annyira fizikálisan.

- Igen, mentálisan ez nagyon nehéz, hogy ott lihegnek rajtunk, tapadnak ránk, tényleg, levegőt nem kap az ember ettől a szorostól, egy faultot nehéz kicsikarni rajtuk. Nem 130 kilós emberekkel kell birkózni, hanem 65 kilósokkal, meg 70 kilósokkal, de hát a dzsungelben sem érzi jól magát az ember, amikor moszkitók támadják meg, ez se volt kellemes. Szerintem mentálisan azért kif ognak kapcsolni most a fiúk, hogyha mentális fáradtság van jelen pillanatban, akkor az elfog tűnni. A fizikai fáradtságot pedig tudjuk orvosolni, van hozzá segítségünk, orvosi háttér, meg mindenféle regenerációs gépek, hála istennek, ez egy jó próbája itt ilyen szempontból is az Európa-bajnokságnak. Nagyon jól működik, köszönöm egyébként azoknak, annak a cégnek amely ezt biztosította a számunkra és ilyen jól felszerelte a csapatot. Ez nagyon nagy dolog, mert azért hat nap alatt hat meccset játszani - az egyik legfontosabb kulcsszó itt tényleg a regeneráció és a frissen maradás, ami egyelőre sikerült. Én nem gondoltam egyébként, hogy a frissesség hiányzott itt az elején hanem egyszerűen nem találtuk meg az utat. Mindig bemegyünk ebbe az alagútba és tudjuk, hogy merre van a kiút aztán mégis rossz felé kanyarodunk, de aztán utána kigyullad a fény és utána mégiscsak kitalálunk.

- Én azt mondom, hogy Ojaszuminaszaj vagyis jó éjszakát!

- Én nem tudtam volna ilyen szépen mondani, de köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Viktor, gratulálok, nem is tudom mit mondjak, hihetetlen meccs volt. Tudtátok hogy ez lesz, nem?

- Nem, ezt nem tudtuk.

- Mi volt meglepő benne?

- A két játékvezető. Azért erre nem lehet készülni. Készültünk a japánok játékára, többé kevésbé meg is tudtuk csinálni, de például arra nem tudunk készülni, hogy így fújnak ellenünk. Minden egyes félidőben. Volt 8:2-es kiállítási arány, úgy nem lehet vízilabdázni, hogy minden megmozdulásra kiállítást fújtak. Nyilván ezek után elvitte a fejeket ez a játék és abból jöttek a hibák, megszenvedtünk a meccsel. Örülök és büszke vagyok a csapatra, hogy ha ilyen nehéz meccsen is, de megcsináltuk és bejutottunk a döntőbe. Most próbáljuk lezárni ezt és várjuk az ellenfelünket, holnap pedig megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy győzzünk.

- Kívülről úgy látszott, hogy ez, amit ti itt most csináltatok, iszonyatosan fárasztó lehetett. Ennek milyen következményei vannak?

- Most mindenkinek fejben kell kitisztulnia és lenyugodnia, mert ez a meccs szerintem nem fizikálisan volt nehéz, hanem fejben és ennyi. Ki kell pihenni magunkat holnapra.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Én még mindig ideges vagyok, nem tudom, te mennyi idő után tudsz egy ilyen meccs után lenyugodni. 

- Hamar le tudok, szerencsére, bár a bírókat nem tudom ma elengedni, egy jó pár óráig még. 

- Most kérlek, hogy higgadt fejjel mondd el, mi volt a baj a bírókkal!

- Nem akarok bírózni. Ellenünk fújtak, ennyi. Mi sem játszottunk jól, félreértés ne essék.

- Jó, de mit csináltak rosszul? Én sem azt mondom, hogy ellenünk fújtak, de mi volt kifogásolható?

- Az ítéletek.

- Hagyták a kemény játékot?

- Nem. Mindegy, Geyza, ebbe most ne menjünk bele, nem erről szól ez a Világliga. Az a lényeg, hogy most megvárjuk, ki lesz az ellenfél, és felkészülünk belőlük a legjobb módon. Majd, ha megnyertük a Világligát, elmondom neked, hogy mi volt a baj. Most én le is zárom, elfelejtem.

- Azért a meccsről mondj három mondatot mégis, hogy alakult? Tudtátok, hogy ez a stílus van, mégis elmentek három góllal.

- Tudtuk, meg is beszéltük. Az is biztos közrejátszott, hogy ez az ötödik mérkőzés volt a héten, és azért a japánok nem fáradtak el annyira, mint mi, szerintem. Lévén, hogy 60 kilósak és 160 centiméteresek, jobban pörögtek, állandóan fordultak, lehozták a lefordulásokat. De a végén meg tudtuk fordítani nagyon nagy akarással, és betartva azokat, amiket akkor, ott elmondtunk. Megyünk tovább!

- Holnapra fizikailag nem lesz gond?

- Biztos, hogy az ellenfél is el lesz fáradva, a közönség nem egy pörgős mérkőzést fog látni, szerintem. Aztán persze ne így legyen, és sikerüljön mindenkinek olyan formába hozni magát a csapatból, hogy holnap százszázalékig tudjon pörögni. De azért ez fizikálisan megterhelő.

- Jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy döntőben vagyunk, ez szerintem nagyon nagy dolog. Nem játszottunk jól - érdekes vízilabda ez a japán. Aki látta a meccset, az tudja, nem ez az irányvonal…, ehhez kell azért, hogy asszisztáljanak, hogy hagyják ezt a játékstílust. Örülök, hogy nyertünk, ilyen meccsre számítottunk, örülök, hogy nyertünk.

- Közben egy időszakban teljesen úgy tűnt, hogy uralják a meccset.

- Igen, nehezen találtuk a fonalat, ez igaz, hát nehéz, mondom, nagyon nehéz ezt lereagálni még úgy is, hogy játszottunk velük.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok Tomi remek volt, csak így tovább! Kérlek foglald össze, hogy élted meg belülről. Volt-e benned kétely, bármikor, hogy továbbjuttok?

- Konkrét kétely nem volt, de 2:5-nél a második félidő elején nyilván egy kicsit ránk ijesztettek. Hagyták nekik ezt a játékot, amit ők szeretnek játszani, elég pontosak is voltak, tehát belőtték a helyzeteiket a fórokat is, jól is játszottak egyébként, minden tiszteletet megérdemelnek. Megverték az amerikaiakat, minket is nehéz csatára késztettek, ha úgy végignézik az emberek, akkor azt mondhatják, hogy kicsit betlizünk, de tényleg nehéz ellenük játszani. Gyorsak, fordulnak mindig emberelőnyös szituációba kerülnek a kapunk előtt, fogalmam sincs, hogy hogy sikerül nekik, de tényleg valami eszméletlen módon pörögnek, meg úsznak. Igazából nem is nagyon védekeznek, csak fordulnak. Ami az első meccsen összejött, hogy hiába fordulnak a mi helyzeteinknél, azokat most nem lőttük be, és emiatt egy kicsit nehézre sikeredett a vége, de azért összeálltunk, magunkba néztünk, és elkezdtük azt játszani, amit megbeszéltünk.

- Mennyire fáradtál el?

- Azért úsztunk rendesen, igazából nem tudom, milyen erőállapotban vagyunk, mert centerezni ma nem nagyon kellett, csak egy pár alkalommal. Volt, hogy bejött a labda, vagy kiállítás lett. Majd holnap, egy nehezebb ellenfél ellen meglátjuk, hogy milyen állapotban van a csapat. Most ez olyan volt, mint egy úszóedzés.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Mindenképpen szorosabbra számítottunk, mint az első mérkőzésen, azt hiszem nem volt véletlen a tegnapi, USA elleni meccsük sem, illetve én úgy éreztem, hogy nem is feltétlenül támogattak minket. Meg kellett küzdeni ezért a döntőbe jutásért. Úgy gondolom, hogy még nagyobb figyelem kellett volna, nem szabadott volna hagyni, hogy az elején így elmenjenek. Azért az sokat számít mindenkinek, és úgy gondolom, ebből tudunk majd építkezni, hogy 2:5-ről sikerült megfordítani ezt a meccset és végülis az a lényeg, hogy döntőbe jutottunk, teljesen mindegy, hogy hogyan.

- Mi történt a félidőben? Elhangzott valami olyasmi, ami azt eredményezte, hogy sikerült megfordítani az állást?

- Persze, elhangzott, de én úgy gondolom, hogy akik itt vannak, azok nem véletlenül vannak itt. Természetesen mindenki tudta, hogy egy szinttel feljebb kell kapcsolni, igazából nem is nagyon kellett motiválni minket, mert tudtuk, hogy amit az első félidőben nyújtottunk, az nem lesz elég a másodikban. Sőt, én úgy gondolom, hogy dupla annyi erőbedobás kellett ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, de a lényeg, hogy ott vagyunk a döntőben.

- Fárasztóbb volt ez a mostani meccs ellenük, mint a csoportmeccs?

- Mindenféleképpen, hiszen ők is megérezték, hogy van esélyük, hogy megkapják a támogatást is, úgy is játszottak. Nehéz volt ellenük játszani, elfáradtunk, én úgy gondolom, hogy kicsit jobban elfáradtunk, mint amire számítani lehetett. Biztosan a másik fél is fáradtan fog érkezni a döntőre, egy ki-ki meccs lesz holnap is.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Vona Lilla)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Ilyen mérkőzésre készültünk, nagyon kemény volt. Annak nagyon örülök, hogy 2:5-nél összeszedte magát a csapat, hátul megembereltük magunkat, az hozta magával, hogy elöl is egyre eredményesebbek voltunk, mindenki magára vállalta az egy-egyezést. Nagyon fárasztó meccs volt, most szerintem beesünk az öltözőbe, este egy kis regenerálódás, aztán meglátjuk, ki jön holnap.

- Változott valamiben ez a japán csapat a keddi meccs óta?

- Nem változtak, nyilván kaptak egy nagyon nagy lökést azáltal, hogy megverték az amerikaiakat. Nagyon nehéz ez ellen a játékstílus ellen játszani, helyenként nagyon messze van a vízilabdától, de örülök, hogy ezt is sikerült leküzdenünk, és annak is örülök, hogy a döntőben vagyunk. Nagyon jó érzés volt hazai közönség előtt elődöntőt játszani, biztos vagyok benne, hogy a közönség szurkolása is átsegített minket a nehezebb periódusokon, mert azért ma volt egy pár. Szerintem büszkék lehetünk magunkra.

- Köszönöm szépen, gratulálok és jó pihenést kívánok!

(Vona Lilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Manó, milyen volt ez a mai?

- Elég nyögvenyelős, ugye a félidőnél még 5:2-re vezettek a japánok, kicsit fegyelmezetlenek, pontatlanok voltunk, amit kihasználtak és ennek eredményeképpen volt háromgólos előnyük, amit meg is tudtak tartani, de végül egy 7:3-as harmadik negyednek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést. Ez volt a kulcsa annak, hogy nyerjünk.

- Mit éreztél 2:5-nél?

- Összességében szólva ideges nem voltam, max abból a szempontból, hogy mért követünk el olyan fegyelmezetlenségeket sorra, hosszú perceken keresztül, amiket megbeszéltünk, hogy ne. De bíztam benne, hogy fogunk tudni váltani, általában ugye, jellemző ránk, hogy egy mérkőzésen tudunk váltani, ami most is sikerült, örülök, hogy ez bekövetkezett és megnyertük.

- Mire számítasz holnap? Ugye az ellenfelet most még nem ismerjük.

- Nem szeretnék foglalkozni, őszintén szólva az ellenféllel, megvárjuk, hogy a Montenegró-Spanyolország mérkőzésnek ki lesz a győztese. Akárki lesz fel fogunk készülni belőle és százszázalékot ki fogunk hozni magunkból.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Zoli, bekerültél itt a sűrűjébe, az első válogatottságod alkalmával hihetetlen meccseket játszotok itt. Milyen volt ez a mai? Mekkora élmény? Hogy érezted magad?

- Igen, először is azzal kezdem, hogy álomszerű az, hogy az első felnőtt világversenyemen döntőbe jutottunk, nagyon örülök neki. Tudtuk, hogy ez nem ugyanaz a Japán lesz, mint amellyel a csoportmeccsek során találkoztunk, és épp ezért tudtuk, hogy fejben kell első sorban felkészülnünk a japán vízilabda furcsasága miatt. Ez az elején nem sikerült úgy, ahogy terveztük, hiszen védekezésben is rengeteg olyan hibát elkövettünk, amit megbeszéltünk, hogy kimondottan oda kéne figyelni rá. Támadásban se úgy csináltuk a dolgokat, de ennek ellenére kialakultak a helyzetek, csak nem sikerült őket belőni. Tudtuk, hogy folytatni kell ugyanazt, amit megbeszéltük, és ha az sikerül, akkor a végére kijöhet az, hogy mi vagyunk a jobbak.

- Mi lesz holnap? Most nem az ellenfél, az még nem ismert, de hogy fel tudtok-e állni, össze tudjátok-e fizikailag szedni magatokat?

- Persze, azt gondolom, hogy a japánok ellen - sokat úszkálnak persze - elsősorban nem fizikálisan megterhelő, hanem fejben, koncentrálni kell végig, hogy a lefordulásokat megakadályozzuk, és hogy úgy juttassuk fel a labdát, hogy ők ne bírják megszerezni. Szerintem fizikálisan tökéletesek leszünk holnapra, és bárki is lesz az ellenfél, ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor megnyerhetjük.

(Lejegyzete: Kerbi)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Ilyen meccsre számítottunk, csak amikor szerdán játszottunk a japánokkal, akkor teljesen máshogy fújtak. Akkor kicsit jobban hagyták azt, hogy fizikálisabb csata legyen, most nem érhettünk hozzájuk, mert egyből kontrát kaptunk elöl, hátul meg kiállítottak minket. Ha meg hagytuk őket, akkor beúszkáltak, szóval azért volt idegesítő, mert egyszerűen nem tudtunk velük mit csinálni. Tényleg nem lehetett hozzájuk érni, mert a bírók hagyták ezt a játékukat.

- Mit gondolsz, ők felszívták magukat egyébként? Annak is köszönhető ez, hogy jobban bekezdtek?

- Az biztos, hogy nekik már az is nagy eredmény, hogy bejutottak az elődöntőbe. Tényleg, tegnap is jól játszottak, meg ez a játékuk jó, és ha hagyják a bírók, akkor igenis van esélyük. Igen, biztos, hogy felszívták magukat, rákészültek fejben - tudjuk, hogy a japánok fejben nagyon erősek, meg ez a játékuk is az. Ők erre készültek, nekik szerintem nem volt semmi más alternatíva.

- Igen, ez nekik egy nagy eredmény.

- Igen, biztos, hogy jó pár hónapot erre készültek, összekapták jobban magukat.

- Mire számítasz holnap? Még ugye, nem lehet tudni, hogy ki lesz az ellenfél.

- Még nem tudjuk, egyelőre Montenegró vezet. Az biztos, hogy sokkal fizikálisabb meccs lesz, az jobban fog nekünk feküdni. Fiatalok vagyunk, holnapra regenerálódunk valahogy, van mindenféle kütyü, ami segít nekünk, ilyen a többi csapatnak biztos nincs. És én ebben bízom - mármint nem a kütyükben, hanem abban, hogy fiatalok vagyunk, úgyhogy összeszedjük majd magunkat, és arra a másfél órára mindenki kizárja a fáradságot a fejéből.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek a Spanyolország-Montenegró elődöntő után:

"Megérdemelten jutott a döntőbe Montenegró. Ahogy korábban is mondtam, Janovics és Ivovics visszatérésével nem nagyon maradt gyenge pontjuk, nagyon erős ez a gárda. Nehéz lesz őket legyőzni, meglátjuk, hogy tudunk-e azon a szinten játszani még egyszer, mint legutóbb, csak nem három, hanem négy negyeden át. Szerintem ők az esélyesebbek, de győzelmi szándékkal szállunk vízbe. Szeretnénk aranyéremmel zárni a tornát, várjuk a mérkőzést!"


vlv-képek


A nap további eredményei:

Az 5-8. helyért:

Horvátország-USA 10:7 (3:2, 0:1, 3:1, 4:3) 
- az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: Lovre, X. Garcia 2-2, Benics, Buljubasics, Buslje, Vrlics, Setka, Krapics, ill. Cupdo, Bowen, Irving 2-2, Hallock

Ausztrália-Kazahsztán 15:11 (4:1, 5:4, 4:2, 2:4) - VLV-KÉPEK
G.: Campbell, Younger, Ford 3-3, Power 2, Kayes, Roach, Put, Brooks, ill. Medvegyev, Sakenov, Godojannyuk, Ukumanov, Ruday 2-2, Verdesh

Elődöntő:

Spanyolország-Montenegró 8:10 (2:3, 2:2, 1:3, 3:2)
G.: Perrone 3, Munarriz 2, Cabanas, TAhull, Mallarach, ill. Radovics 4, M. Janovics, Gyurgyics, Ivovics 2-2

A torna utolsó napjának programja (mi csak a magyar meccset élőzzük, de a wpnews.eu oldalon valamennyi mérkőzés szöveges élő tudósítása olvasható):

15:15 USA-Kazahsztán (a 7-8. helyért)
16:45 Horvátország-Ausztrália (az 5-6. helyért)
18.15 Japán-Spanyolország (a 3-4. helyért)
19:45 Magyarország-Montenegró (döntő) - Duna World, vlv (szöveges élő)


Ez történt a torna első négy napján:


Június 18., hétfő, 1. nap

Horvátország-Kazahsztán15:5 (3:1, 3:1, 4:3, 5:0) -  az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: L. Fatovics 5, Lovre, Buslje, Basics 2-2, Benics, Vukicsevcs, X. Garcia, Krapics, ill. Ukumanov 2, Medvegyev, Aubakirov, Shmider

Montenegró-Japán 14:8 (4:1, 3:4, 5:2, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovocs 4, Ivovics 3, Misics, Spaics 2-2, Drasko Brguljan, Petkovics, Gyurgyics, ill. Siga 2, Adacsi, Koppu, Josida, Inaba, Okawa, Araki

Egyesült Államok-Spanyolország 8:6 (2:3, 3:1, 1:1, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: Hallock, Cupido, Daube 2-2, Hooper, Bowen, ill. Mallarach 4, Munarriz 2

Ausztrália-Magyarország 5:12 (1:3, 1:1, 2:5, 1:3)
Budapest, Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Bátori 2, Erdélyi 2, Bedő 1, Kovács Gergő 1, Vámos 2. Cs.: Kardos (kapus), Manhercz K. 1, Angyal, Zalánki 3, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Hrysanthos, Hollis, Younger, Putt, Kayes 2, Campbell, Ford. Cs.: Power 1, Edwards, Elphick 1, Roach 1, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3
Kipontozódott: Putt (az utolsó percben), Pohl (az utolsó percben)
Kiállítva cserével, végleg: Brooks (a második negyedben)

Június 19., kedd, 2. nap

Ausztrália-Japán 11:7 (4:1, 2:2, 2:1, 3:3) - VLV-KÉPEK

G.: Younger 6, Kayes, Power 2-2, Edwards, ill. Inaba 3, Adachi 2, Koppu, Okawa

Horvátország-Spanyolország 10:13 (4:3, 1:4, 3:2, 1:0 - 1:4) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK
G.: Javier Garcia 4, Vukicsevics 3, Fatovics, Buslje, Krapics, ill. Perrone, Mallarach 3-3, Fernandez, Espanol 2-2, Munarriz, Granados, Tahull

Egyesült Államok-Kazahsztán 11:4 (2:0, 3:2, 3:0, 3:2) - VLV-KÉPEK
G.: Daube 3, Roelse 2, Hooper, Vavics, Hallock, Cupido, Bowen, Irwing, ill. Ukumanov 2, Sakenov, Ruday

Montenegró-Magyarország 12:9 (3:2, 3:5, 3:2, 3:0) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Vojvodin (orosz), Möller (argentin)
Montenegró: Lazovics, Radovics 2, Drasko Brguljan 1, Ivovics 1, Spaics 1, M. Janovics 3, Petkovics 1. Cs.: Banicsevics, Vidovics 1, Gyurgyics 1, Misics 1, Draskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Magyarország: Nagy V., Bátori, Erdélyi, Jansik D., Bedő, Angyal 2, Vámos 2. Cs.: Manhercz K. 1, Zalánki 3, Mezei 1, Kovács Gergő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 8/11, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Draskovics (a 3. negyedben), Erdélyi (a 4. negyedben)

Június 20., szerda, 3. nap

Horvátország-USA, 10:11 (1:2, 2:5, 5:4, 2:0) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt VLV-KÉPEK
G.: Vukicsevics, Vrlics 2-2, Benics, L. Fatovics, Krapics, Lovre, Setka, X. Garcia, ill. Bowen 5, Cupido 2, Irwing, Hooper, Daube, Roelse

Montenegró-Ausztrália 10:8 (3:2, 3:2, 3:2, 1:2) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovics, Gyurgyics, Ivovics 2-2, Drasko Brguljan, Radovics, Misics, Draskovics, ill. Roach, Younger 2-2, Kayes, Power, Hollis, Brooks

Kazahsztán-Spanyolország 3:11 (0:2, 1:2, 0:4, 2:3) - VLV-KÉPEK
G.: Sakenov, Ukumanov, Ruday, ill. Mallarach 3, Granados, Espanol 2-2, Cabanas, Larumbe, Bustos, Munarriz

Japán-Magyarország 7:14 (1:5, 2:3, 2:3, 2:3) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Tiozzo (horvát), Colominas (spanyol)
Japán: Kacujuki, Josida, Okava 1, Siga, Adacsi 1, Inaba 5, Arai. Cs.: Koppu, Szuzuki, Takata, Mijazava, Araki. Szövetségi kapitány: Jodzsi Omoto
Magyarország: Kards, Manhercz K., Erdélyi 2, Jansik D. 1, Bedő 2, Zalánki 1Kovács Gergő. Cs.: Vámos 2, Mezei 3, Bátori 1, Angyal 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 1/7 ill. 1/3,
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1​

Június 21., csütörtök, negyeddöntők

Montenegró-Kazahsztán 14:6 (5:2, 2:2, 5:1, 2:1) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: Ivovics 3, Drasko Brguljan, M. Janovics, Gyurgyics, Spaics 2-2, Vidovics, Misics, Draskovics, ill. Ukumanov, Ruday 2-2, Aubakirov, Sakenov

Ausztrália-Spanyolország 4:9 (2:1, 0:1, 0:2, 2:5) - VLV-KÉPEK
G.: Campbell, Kayes, Hollis, Brooks, ill. Espanol, Tahull 2-2, Munarriz, Larumbe, Fernandez, Mallarach, Bustos

Magyarország-Horvátország 10:8 (1:1, 1:1, 3:2, 1:2 - 4:2) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Colominas (spanyol), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Bátori, Jansik D., Mezei, Kovács Gergő, Vámos 1. Cs.: Angyal 1, Manhercz K., Zalánki 2, Bedő 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, Setka, L. Fatovic, Buljubasics, Vrlics 1, Vukicsevics 1, X. Garcia. Cs.Marcelics (kapus), Benics, Krapics 1, Buslje 1, Basics, Lovre 2. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 3/12/3
Kipontozódott: Pohl (a negyedik negyedben), Jansik D. (a negyedik negyedben)

Japán-USA 11:10 (2:3, 4:3, 2:1, 3:3)
G.: Arai, Inaba, Okawa 2-2, Koppu, Siga, Araki, ill. Hallock 4, Hooper, Obert, Bowen, Irwing