FACEBOOK

Honvéd-sajtótájékoztató: Cél a bajnoki cím! (ár-érték arányban)

Honvéd-sajtótájékoztató: Cél a bajnoki cím! (ár-érték arányban)
hozzászólás, 2018.05.30.

Merész András lett Vad Lajos utódja a Honvéd kispadján. A piros-fehérek leigazolták a friss magyar bajnok Szirányit, az ezüstérmes Fülöp Bencét, Juhász Zsoltot és Kardos Alexandert. vlv-tudósítás, interjúk, nyilatkozatok a szerda sajtótájékoztatóról:


Új mérőmódszert honosít meg a hazai vízilabdavilágban a RacioNet Honvéd. Mint a szerdai sajtótájékoztatón elmondták: az ob1-et árérték-arányban szeretnék megnyerni, ami azt jelenti, jogy a költségek arányában az öszes többi riválisuknál jobb eredményt szeretnének elérni. Hogy ez helyezésben mit jelent? Minimum a felsőházat, nagyon jó esetben érmet(!).

Az évzáró-évbeharangozó rendezvénynek a klub megadta a módját: nemcsak a vízilabdaszakosztály vezetése, főszponzora tartotta a sajtótájékoztatót, hanem a "nagy" anyaklub, a BHSE ügyvezető elnöke is tiszteletét tette, sőt, ő nyitotta meg a rendezvényt. Ha valaki nem tudná, a kétszeres olimpiai bajnokról, az egykori Honvéd-kapusról, Gergely Istvánról van szó.

Az új edző, Merész András megtartotta székfoglalóját, s bemutatta a csapat igazolásait. A klubvezetés hozzáállását jellemezte azzal, hogy elárulta: nem tudott olyan nevet kiejteni a száján, akit utána a vezetés ne szerzett volna meg csapatának. (Csak kicsit árnyalja a képet, hogy rögtön hozzátette: persze ő meg tudta, hogy milyen neveket lehet kiejteni...) 

A rendezvényen nem lehetett ott a Szolnokról érkező Fülöp Bence, akit láthatóan különleges szeretettel várnak vissza egykori csapatához. Neki ugyanis még van egy apró teendője, a jövő héten megpróbálja megvédeni BL-elsőségét a Szolnok csapatával... (Telefonon felhívtuk Bencét, hogy ne hiányozzon a nyilatkozata ebből a cikkből, de türelmet kért, mint mondta, annyira minden idegszálával a BL F8-ra készül, hogy a jövőről egyelőre nem szeretne nyilatkozni.)

Fontos információ, hogy ha már a nagy klub elnöke pólós olimpiai bajnok és a szakosztályigazgató is az, nehogy már a vízben nélkülözni kelljen hasonló kaliberű játékost, ezért aztán továbbra is vízbe száll néhány bajnokin a háromszoros olimpiai aranyérmes (egyébként Merész András szerint fizikai állapotát tekintva a fiatalokat is lepipáló) Kiss Gergely.

A VLV INTERJÚJA MERÉSZ ANDRÁSSAL

A VLV INTERJÚJA SZIRÁNYI BALÁZZSAL




VLV-VIDEÓK:


Juhász Zsolt a vlv-nek


- Szervusz, Zsolt! Egy különleges, érdekes helyszínen beszélgetünk, most volt a Honvéd sajtótájékoztatója. Mit keresel itt?

- Helló, Geyza! A Honvédba igazolok, és ennek apropóján voltam ott a sajtótájékoztatón.

- Mennyi időre jössz ide?

- Három évet fogok vízilabdázni, és erre a három évre megegyeztem Steinmetz Barnával a jövőt illetően.

- Mik a reményeid, milyen lesz ez a csapat? Mire készülsz itt?

- Sok mindenre készülök. Én a következő 40-50 évet tervezem a sportban, és játszani jöttem, illetve nagyon sokat szeretnék tanulni és tapasztalni. Azt gondolom, hogy egy ilyen tradíciókkal rendelkező egyesületnél, mint a Honvéd, ahol ilyen jó és hiteles vezetők, szakemberek dolgoznak a vízilabdában, és az összes többi szakosztályban, ott nekem meglesz a lehetőségem tanulni és tapasztalni. Bízom benne, hogy jó eredményeket fogunk elérni. A minimális cél a nyolc közé jutás, és szeretnénk, ha az összes oroszlán bajszát megrángatnánk picit.

- Sok sikert kívánok ehhez, találkozunk ősszel!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kardos Alexander a vlv-nek


- Kardos Alexandert köszöntöm a VLV kamerája előtt - ha nem csal a memóriám, akkor először történik meg ez a dolog! Azzal kezdeném, hogy miért is hívnak téged Haminak?

- A bátyám nevezett el engem így hároméves koromban...

- Aki Kardos Gergő...

- Aki Kardos Gergő, igen. Kiskoromban mindent bevettem a számba, mint minden gyerek, és régen ment egy rajzfilm, amiben volt egy T.Rex, és őt Haminak hívták, szintúgy mindent bevett a szájába. És akkor mondta Gergő, hogy "Hú, az Alex is Hami.", ez rajtam ragadt, és azóta mindenki így ismer.

- Na, ezen kívül is mutatkozz be, légy szíves: hol játszottál eddig, mi a posztod?

- A KSI-ben játszottam, rosszkéz hátul.

- Balkezes vagy?

- Jobbkezes.

- Mik az eddigi eredményeid?

- Ifi világbajnokság 3.hely, ifi Európa-bajnokság 7.hely, az OB1/B-t most megnyertük, és háromszoros országos ifi bajnok vagyok.

- Hány éves vagy?

- Tizenkilenc.

- Milyen reményekkel jöttél a Honvédba?

- Nagyon örültem, amikor megkeresett a Honvéd, hogy egy ilyen nagy múltú klub érdeklődik irántam. Mindenféleképpen megtiszteltetés az, hogy itt játszhatok majd. Nagyon várom már ezt az évet, hogy milyen lesz.

- Mit szeretnél elérni? Részben a csapattal, részben egyénileg nyilván van valami célod.

- Csapatban szeretnénk mindenféleképpen legalább a felsőházba bejutni, és ha ott az Eurokupa-selejtezőt ki tudnánk harcolni, az már nagyon szép eredmény lenne.

- Egyéni cél?

- Az egyéni célom minél többet fejlődni, minél gyorsabban beilleszkedni a csapatba, és jól játszani.

- Sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)