FACEBOOK

Budapesten lesz a Világliga szuperdöntője!

Budapesten lesz a Világliga szuperdöntője!
hozzászólás, 2018.04.25.

A Budapesti Duna Aréna komplexum ad otthont a 2017-18-as Világliga-versenysorozat szuperdöntőjének júniusban. Ezt a magyar szövetség főtitkára jelentette be szerdán.


Hesz Máté az MVLSZ honlapján nyilatkozott, s mint szavaiból kiderül, szóbeli megállapodás született arról, hogy a nyolc csapat részvételével megrendezendő szuperdöntőnek Budapest adhat otthont június 18. és 23. között.

A FINA korábban Oroszországnak adta a rendezés jogát, de a verseny közeledtével egyre több problémát vetett fel az a tény, hogy Oroszország ugyanabban az időszakban egy másik nagy versenynek ("apróság", az idei labdarúgó világbajnokságnak") is házigazdája. Az árak a csillagokba szöktek, s a várható panaszáradatot megelőzendő, az oroszok felajánlották, hogy országuk keleti végeire, Szibériába viszik a versenyt. Ezt azonban - részben az érintett válogatottak tiltakozása miatt - a FINA elutasította. Ezután - az elmúlt napokban - Rijeka és Zágráb jött szóba esetleges rendezőként és arról lehetett hallani, hogy a helyszín kérdésében Budapesten,  a napokban zajló "vízilabda-diplomáciai nagyhéten" döntenek az illetékesek.

A bejelentés szerint tehát a szóbeli megállapodás megszületett, a budapesti Duna Aréna a BL final four után újabb rangos nemzetközi vízilabda-eseménynek adhat otthont.

A szövetség által közölt információ szerint az idő rövidsége miatt az a döntés született, hogy a FINA a tavalyi világbajnokság szervezőbizottságával szerződik, a Magyar Vízilabda Szövetség versenyszervezési és versenyigazgatói feladatokban nyújt szakmai támogatást. "A FINA megkeresésére a Bp. 2017 Kft. és a szövetség is nagy örömmel mondott igent, így ezen a nyáron is minőségi pólóeseményt láthatnak hazánkban a szurkolók.”


A magyar válogatott mérkőzései ebben a selejtezősorozatban:

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 9:8 

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 6:13 

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 13:1

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 15:13 (ötméteresekkel)


A döntés értelmében nyilvánvalóan változik a részvevők köre is, hiszen az oroszok nem lesznek házigazdák, Magyarország viszont a csoportja megnyerésével kivívta a részvétel lehetőségét. Amint megtudjuk a FINA döntését a kvalifikáció módosításáról, közöljük. Az biztos, hogy a magyar csapat Ausztráliával, Montenegróval és Japánnal lesz egy csoportban. A másik ágra az USA, Horvátország és Kazahsztán mellé érkezik még egy csapat, feltehetően Európából.

Címkék:
Világliga Budapest