FACEBOOK

Világliga: Magyarország-Hollandia 13:1

Világliga: Magyarország-Hollandia 13:1
hozzászólás, 2018.03.20.

Rendkívül magabiztos győzelem Hollandia ellen a Világligában. A továbbjutás a spanyol-magyaron dől el. Montenegró hárommal verte a szerbeket, és ha Bukarestben hat góllal nyer - továbbjut. Részletek, nyilatkozatok Debrecenből:


Világliga, európai csoportselejtezők, 5. játéknap, március 20., kedd


A csoport

Montenegró-Szerbia 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3)
Montenegró: Lazovics, Drasko Brguljan 3, Banicsevics, Petkovics, Radovics, Krijestorac, Draskovics, Ukropina 3, Ivovics 2, Misics 2, Cudkovics, Spaics 1, Kandics.
Szerbia: Risticsevics, Mandics 2, V. Rasović, Rangyelovics, Szubotics 1, Lazics 2, Toholj, Drasovics, Jaksics 1, Aszanovics, S. Rasovics 1, S. Mitrovics 1, Dobozanov

Románia szabadnapos volt.

A csoport állása:

1. Szerbia 9
2. Montenegró 6,
3. Románia 0 pont

Szerbia eggyel több meccset játszott.

Montenegró Szerbiában három góllal kapott ki, mint amennyivel most nyert. A továbbjutás kérdését az dönti el, hogy áprilisban a montenegróiak nyerni tudnak-e Bukarestben hat góllal a románok ellen.


B csoport

Oroszország-Németország 16:12 (2:1, 5:1, 4:5, 5:5) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Kholod 4, Lazarjev, Nagajev 3-3, Derevjankin, Bicskov, Sepeljev 2-2, ill. Korbel 3, Reibel, Jüngling 2-2, Preuss, Illinger, Schulz, Kuppers, Eidner

Horvátország szabadnapos volt.

A csoport állása:

1. Horvátország 9,
2. Oroszország 5,
3. Németország 1 pont

(Az oroszok négy meccset játszottak, a horvátok és a németek hármat.)

Horvátország már megnyerte csoportját és továbbjutott.


C csoport

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 13:1 (2:0, 2:0, 5:0, 4:1)
Debrecen, v.: Gomez (spanyol), Letunovszkij (orosz)
Magyarország: Nagy V., Manhercz K.1, Erdélyi 3, Jansik Sz., Bedő 1, Zalánki 2, Sedlmayer 1
Cs.: Vogel Soma (kapus) Török B., Vadovics 2, Bátori 2, Kovács Gergő., Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Hollandia: Wagenaar, Müller, Lindhout 1, Van den Burg, Lucas, Koopman, Gottemaker
Cs.: De Koff (kapus), Reuten, Van Ijperen, Nispeling, Veenhuis, Gbadamassi. Szövetségi kapitány: Robin van Galen
Gól - emberelőnyből: 2/4, ill. 1/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

MÄRCZ TAMÁS A VLV-NEK A HOLLANDOK ELLENI MÉRKŐZÉS TAPASZTALATAIRÓL


Nagy Anita/DVSE-fotók


MÄRCZ TAMÁS az M4 Sportnak:

- Nem erre számítottam, nincs is ennyi különbség a két csapat között, de fájni nem fáj, hogy ennyi góllal nyert

ünk... Korábban is mondtam, hogy különböző nemzeti bajnokságokban játszanak a holandok, szerintem egy kicsit fáradtak is voltak, mondta nekem az edzőjük egyből a mérkőzés után, hogy nem tudtak fölpörögni.

A mi játékosaink pedig, szerintem, ahogy megy előre a bajnokság fontosabb szakasza, egyre jobb formába kerülnek, most még a hollandiai mérkőzéshez képest is jobb fizikai állapotban voltunk ez is kiütközött. Meg hát..., jól is játszottunk, azt csináltuk, amit szerettünk volna.

Ami feladatot kaptak a játékosok, azt jól végrehajtották, ment maga a szoros emberfogás, viszonylag jól letámadtuk felúszás közben a holland csapatt, többnyire jól működött az a zóna, amit elképzeltünk, távol tartottuk a centereiket, nem nagyon tudtak beállni, inkább a vége felé sikerült ez csak egyszer kétszer. Az emberelőnyös helyzetekkel is most többé-kevésbé elégedett vagyok, de hát azért még sokat fogjuk ezt gyakorolni.

VADOVICS VIKTOR az M4 Sportnak:

- Örülök, hogy be tudtuk tartani azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk - ezzel célzok a védekezésre, egy gólt kaptunk a hollandoktól, ez szerintem elég jó, és tudtunk lőni 13-at. Elöl jól támadtunk, ott is próbáltuk csinálni azt, amit a megbeszélésen elterveztünk, aztán jó lett a végeredmény, úgy érzem.

 - Volt benned izgalom vagy most már azért nem annyira, hogy a debütáláson túl voltál?

- Azért volt izgalom, az mindig van. Nem akkora, mint a spanyolok ellen, de megvolt még. 

- Mi volt a legnagyobb haszna ennek a mérkőzésnek, azt lehetett látni: nem volt kérdés, hogy megnyerjük...

- Taktikailag nem voltak olyan bonyolult dolgok megbeszélve, viszont az egyszerű feladatokat kellett százszázalékosan hozni és ezt szerintem elég jól megcsináltuk.

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Csak pozitívan tudom értékelni ezt a mérkőzést. Én azt kértem a srácoktól, hogy a védekezés legyen az első, ezt sikerült teljesíteni. Azt kértem, hogy minimum két góllal nyerjünk meg minden negyedet, ez is sikerült, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok. Nyilván volt sok hiba ezen a mérkőzésen is, ami nem jött ki, a gólok számában nem jelent meg, de azért észlelhető volt. Ez benne van, folyamatosan alakul a csapat, nagyon fiatal játékosok kapnak lehetőséget, nincs még meg az az összeszokottság, ez teljesen normális.

Folyamatosan alakulunk, amennyi időnk van, annak elégnek kell lennie arra, hogy az Eb-re összeszokjunk és ott jó teljesítményt tudjunk nyújtani.

SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozás! 

Nem úgy álltam a meccshez, hogy mindenképpen szeretnék gólt lőni, de természetesen nagy öröm, ha már az első meccsen, rögtön sikerül, de még egyszer mondom: nem ez volt az elsődleges szempont. Igyekeztem megcsinálni azokat a dolgokat, amiket kért tőlem a szövetségi kapitány és ez össze is jött, plusz még egy gólt is lőttem, úgyhogy abszolút boldog vagyok.

- Teljesen elégedett vagy?

- Teljesen elégedett sosem leszek, mindig van hova fejlődni, úgyhogy azt hiszem, olyat soha nem fogsz tőlem hallani, hogy teljesen elégedett vagyok... :-)

- Süti? Láttam, hoztál...

- Ez az első meccs miatt volt, nem innen hoztam, Anyukámékat megkértem, hogy hozzák el, hogyha már erre járnak... Egyébként a gól miatt külön is kértek a többiek, úgyhogy ez legközelebbre marad...

- Mit szóltak a fiúk, ízlett nekik?

- Fú, igazából elfogyott a fele, mire beértem, de azt mondták, hogy ízlett és gratuláltak.

ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Hogy érzed magad, milyen volt a meccs?

- Fáradtan, mert azért nagyon sűrű program közepéből jövünk, én legalábbis magamon éreztem. Örülök, hogy sikerült úgy kezdeni a meccset, ahogy azt elterveztük, és hogy sima lett, egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy mi lesz a végeredmény.

- Milyennek láttad a csapatot belülről?

- Újraformálódó csapatról beszélünk, rengeteg hiba volt, ami az összeszoktalanságból adódik, gondolok itt rossz passzokra rossz időben, de szerintem ez nyárra sokkal jobb lesz.

(Lejegyezte: Vona Lilla)

KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Jó volt, nagyon élveztük, igazándiból... Az eredmény azt mutatja, hogy viszonylag sima mérkőzés volt - ennyire azért nem volt sima, bent brusztosabb volt és nem sikerült az első félidőben olyan nagyon ellépni. A célnak megfelelt, gyakoroltunk.

- Hogy érezted magad a vízben?

- Nagyon jól, ahogy végig, az elmúlt két napban. Nagyon jó a társaság, fiatalok és sokat röhögünk. :-) Tehát amellett, hogy van munka, azért jó is érezzük magunkat!

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nehéz volt?

- Igen, kicsit megterhelő volt az elején, hiszen amíg bírták erővel a hollandok, addig azért nem ugyanaz volt a meccskép, mint az utolsó két negyedben. Azt gondolom, hogy nagyon jól megoldotta a csapat elsősorban a védekezést, hiszen 9:0 is volt talán a meccs. Hosszú távon, azt gondolom, hogy ez azért is nagyon jó volt, mert tudtunk védekezésbeli elemeket játszani ezzel a nagyon fiatal csapattal. Hiszen nagyon fiatal csapat volt mind a miénk, mind a holland, s a most szerzett tapasztalatokat jól tudjuk kamatoztatni akár már most nyáron is. Támadásban pedig tizenhárom gól - nem mondom, hogy mindenki ellen elég, de ezzel a védekezéssel tizenhárom gól abszolút megfelelő volt.

- Hogy érezted magad a vízben?

- Jól, nagyon nagy tempó volt, nagyon sokat mozogtunk kapásoldalon, külön öröm volt számomra, hogy ilyen tempóban játszhattam.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szerintem olyan volt, mint amilyet vártunk, mert úgy álltunk hozzá a meccshez, hogy mindent beleadunk, nem vesszük félvárról a meccset. Annak ellenére sem, hogy kint, ugye, könnyebb mérkőzést játszottunk velük.

Azt hiszem, hogy az eredmény is megmutatja, mennyire akar ez a csapat, hiszen ez egy fiatal társaság, bizonyítani akar mindenki. Örülök annak, hogy nem csak a támadásra koncentráltunk. Megvan a versengés a csapattagok között, de azért mégiscsak a védekezés volt az első, ennek köszönhető ez a nagy arányú győzelem.

- Benne volt a 12 gólos különbség, reálisnak tartottad ezt a meccs előtt?

- A múltkori meccs szoros volt még a félidőben, most az volt a cél, hogy megnyomjuk az elejét. Mivel ez egy fizikailag erős csapat, látszott, hogy a meccs elejét jól bírták, a nagyszünetre elfáradtak és onnantól már kinyílt a meccs.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Milyen a volt a játék, meg voltál elégedve a tempóval?


- Szerintem lehetne még gyorsabb, végig azt éreztem, hogy lehetne gyorsabb is. De nem volt azért ez rossz, tizenhárom gólt lőni és egyet kapni szerintem jó eredmény.

- Tegnap azt mondtad, javuló a formád, ma hogy érezted magad?

- Van még hova javulni. :-)

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

BÁTORI BENCE a vlv-nek:


- Elsősorban a védekezésre akartunk összpontosítani és úgy érzem, hogy ez sikerült. Eléggé összeszedettek voltunk hátul, elöl az elején egy kicsit akadozott, aztána  végére azért a támadások is beindultak.

Nyilván a helyén kell kezelni ezt a győzelmet, ennél azért jóval-jóval erősebb csapatok ellen fogunk játszani, akár már április elején, de nagyon hasznosnak ítélem ezt a két napot, sokat tudtunk gyakorolni, úgy érzem, hogy ismét tettünk előre egy kicsi lépést.

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy a védekezés kifejezetten jól ment, mint azt az eredmény is mutatja, az nagyon erős volt. Erre is készültünk, a védekezést vettük át jobban, Viktor  pedig elmondta, hogy mit szeretne, mit vár tőlünk.

Viktor is és Soma is nagyon jól védett, elöl pedig nagyon szép gólokat lőttünk, úgy gondolom, úgyhogy - jól játszottunk.

VOGEL SOMA a vlv-nek:

- A félidőt követően álltál be védeni, hogy érezted magad a vízben?

-
 Mint eddig az összes válogatott meccsen, most is nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó érzés ezekkel a srácokkal vízbe ugrani. A hollandiai mérkőzéshez képest, úgy gondolom, ez egy teljesen más jellegű mérkőzés volt, annyiban volt hasonló, hogy itt is döcögősen indult az eleje, de viszonylag hamar el tudtunk menni. Nagyjából tudtuk, hogy mire készüljünk és úgy gondolom, hogy nagyon nagy részben sikerült is megvalósítani azt, amiről beszéltünk, mind elöl, mind hátul.

- Hogy érzed, milyen volt a teljesítményed?

- Annyiban van bennem egy kis szálka, hogy kaptam egy gólt, jobb lett volna, ha nulla kapott góllal hozzuk le ezt a mérkőzést, de azért szerintem a maximumot kihoztam a mai napból.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

MEZEI TAMÁS a vlv-nek:


- Hogy érezted magad a vízben?

Jól, köszönöm szépen! Jól ment a csapatnak, ilyenkor mindig jó, győztesen kiszállni a vízből.

- Megvolt a csapategység?

- Hát láttad.

- Jó, de te hogy érezted?

- Azért gyenge ellenfél volt ez és csapategységről igazából akkor lehet beszélni, ha kicsit több időt van együtt a csapat. Ezek a másfél-két napok arra elegek, hogy picit kizökkenjünk a mindennapokból, amikor ráadásul nagyrészt egymás ellenfelei vagyunk, úgyhogy majd a nyári felkészülés során lesz kicsit több idő csapategységet fejleszteni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Jól éreztem magam, nagyon örülök, hogy a védekezés ennyire összeállt, mindig az a cél, hogy ne kapjunk gólt, és ez három negyedig össze is jött. Pont beszéltük a negyedik negyed elején, hogy milyen jó lenne kihúzni kapott gól nélkül. Egyet sikerült nekik lőni, de így is nagyon jól néz ki az a 13:1. Így is sok helyzetet kihagytunk, lőhettünk volna több gólt, de annak örülök, hogy a védelem így összeállt, stabil volt.

- Hogy érzed, megvolt a csapategység?

- Abszolút, abszolút, nagyon jó volt szerintem, jól járt a labda. Nagyon jó helyzeteket alakítottunk ki védekezésben is, nagyon egységes volt a mozgás, ezért sem tudtak gólt lőni, szóval azt gondolom, hogy igen.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A csoport állása:

1. Magyarország 9,
2. Spanyolország 6,
3. Hollandia 0 pont

Spanyolország ezen a kedden szabadnapos volt.

Az utolsó mérkőzésen, a Pamplonában megrendezendő spanyol-magyar meccsen dől el a továbbjutás kérdése.

A magyar válogatott eddigi mérkőzései ebben a selejtezősorozatban:

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 9:8

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 6:13