FACEBOOK

Világliga: Magyarország-Spanyolország 9:8

Világliga:  Magyarország-Spanyolország 9:8
hozzászólás, 2018.01.16.

Fantasztikus hangulatú meccsen, komoly ellenféllel szemben - kiharcolt győzelem! vlv-riport Hódmezővásárhelyről nyilatkozatokkal, fotókkal:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


Világliga, európai selejtezőtorna, 3. forduló

C csoport

Magyarország-Spanyolország 9:8 (2:2, 3:2, 3:3, 1:1)

Hódmezővásárhely, Gyarmati Dénes Sportuszoda, v.: Golikov (orosz), De Jong (holland)
Magyarország: Vogel Soma, Bátori 1, Jansik D., Erdélyi, Mezei, Vámos 2, Zalánki 2. Cs.: Manhercz K. 2, Bedő 1, Vadovics, Török B. 1, Jansik Sz. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lopez Pinedo, Granados, Munarriz 1, Larumbe, Del Toro 1, Fernandez 1, Bustos. Cs.: Minguell, Tahull 2, Cabanas, Mallarach 3, Espanol. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 5/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Minguell (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Gratulálok, Tomi, három pontnál többet nem lehetett szerezni ezen a meccsen! Ezt is úgy szereztétek meg, hogy komoly ellenfél volt, odatette magát a csapat. De nem nekem kell értékelni, hanem neked, légy szíves!

- Üdvözlök mindenkit! Örülök, hogy így láttad. Én is úgy gondolom, hogy ez egy értékes győzelem volt, tehát ha a hollandiait értékesnek mondtuk, akkor ez még sokkal értékesebb. Ez egy nagyon jó csapat volt, szerintem a spanyol csapat képes megviccelni bármelyik topcsapatot is, egyébként. Nagyon jól védekeznek, összeszokottak, hajtanak, dinamikusak, szervezettek. Mi nem vagyunk készen, szerintem százalékos arányban ők előrébb vannak jóval, mint mi. Pont ezért azt gondolom, hogy ennyi gyakorlással, ilyen összetételben - ahogy még nem is játszottunk együtt - mindenképp szép fegyvertény, hogy tudtunk nyerni.

- Mi vár rátok, mi a következő alkalom?

- Most nem nagyon fogunk találkozni egy darabig, mindenki szépen visszamegy a klubjába. A következő állomás a kecskeméti Európa Kupa torna, ami Volvo néven fog majd futni. Ott négy meccset kell zsinórban játszani, az egy komolyabb terhelés lesz majd a válogatottnak, viszont ott is csak 13 játékos lesz nevezve. Elképzelhető, hogy előtte lesz egy pár napos válogatott-összetartás, akár egy picit nagyobb létszámban is. Azon a héten fogunk találkozni majd februárban legközelebb a válogatottal.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Krisztián! Elég jó a hangulat, milyen meccs volt?

- Kemény mérkőzés volt. Örülök, hogy ilyen jó hangulat volt, jó érzés volt újra ekkora hazai közönség előtt játszani a válogatott színeiben. Nekem régebben volt erre legutóbb alkalmam. Örülök, hogy ilyen nagyszerű meccset tudtunk itthon játszani, azt hiszem, abszolút közönségszórakoztató volt a mérkőzés. Kevesebb gólos meccsre számítottunk, végül 9:8 lett. Az volt, amire számítottunk, tehát egy jól leforduló csapat ez a spanyol. Mi egy friss csapattal jöttünk, náluk, azt hiszem, egy-két változás volt a nyári csapathoz képest - ehhez képest a mi csapatunk mondhatni, hogy friss csapat. Örülök neki, tényleg, még egyszer mondom, hogy sikerült nyerni, ha csak egy góllal is.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Krisztián! Gratulálok, nemcsak a győzelemhez, hiszen olyan "vezéregyéniség-féle" voltál ezen a meccsen, nem?

- Kívülről nehéz eldönteni. Nyilván, ez egy újjáalakuló válogatott, azt gondolom, hogy még mindenki keresi benne egy kicsit a helyét - már a nyárhoz képest is. Örülök, hogy sikerült nyerni, de még egy eléggé új és nyers formája van azért ennek a csapatnak.

- Nehéz meccs volt?

- Gondolom, kívülről látszott. Végig döntetlen közeli meccs volt, amit az utolsó negyedre majdnem kétgólos különbséggé tudtunk alakítani, végül sikerült megtartanunk a vezetést. Örülök, hogy sikerült nyerni.

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Jansik Szilárd a vlv-nek


- Szilárd, egy újabb válogatottság! Egy kis élménybeszámolót kérek szépen!

- Igen, óriási élmény volt, telt ház előtt játszottunk, nagyon jó volt a szurkolás. Igazából biztosan köszönhetünk nekik jó blokkokat és gólokat is, mert végig buzdítottak minket.

Azt mondom a meccsről, hogy néhol voltak hibák, a harmadik negyedben átadtuk nekik a vezetést, ezt nem szabadott volna. De abban azért biztos voltam, hogy a végén mi jobban fogjuk bírni és meg fogjuk nyerni a találkozót.

- Elégedett vagy?

- Azzal igen, hogy győztünk, de azért voltak egyéni hibák részemről is, a csapat részéről is. Viszont tudjuk, hogy miben hibáztunk, ki tudjuk javítani. Azt gondolom, a lényeg, hogy győztünk, de egy kicsit sok gólt kaptunk. Legközelebb a balkezesükre jobban kell figyelni, mert egyből ellövi, nem gondolkozik.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Neked már nem az első válogatottságod volt ez, mint Vadovics Viktornak, de azért ez egy elég kemény meccs volt és volt rajtatok egy kis nyomás szerintem a közönség miatt. Nem?


- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat. Hát, idén az első volt. Nyomást én nem éreztem, miért lenne rajtunk nyomás? Azért ez egy hosszú évek óta együtt játszó spanyol csapat, nemcsak a válogatottban, hanem a Barcelonetában is együtt edzenek egész évben, egy-két embert kivéve, tehát ez egy nagyon erős csapat- Úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk és nagyon nagy dolog a győzelem. Akkor is azt mondtam volna, hogy nagyon jól játszottunk, ha esetleg ötméteresekkel nyerünk, de örülök, hogy nem így lett. 

Azt még ki szeretném emelni, hogy fantasztikus hangulatban játszottunk, amikor itthon játszunk, mindig ilyen jó a hangulat, de most még az ultrák talán hoztak valami pluszt is. Nagyon jó itthon ilyen hangulatban játszani. Külön kiemelném, hogy itt a végén meghallgattuk a Nélküled című számot, ami pedig egészen megható volt. 

- Hát én nem is tudok ehhez hozzátenni semmit! Köszönöm szépen, gratulálok és további sikereket kívánok!



Vámos Márton a vlv-nek


- Szevasz, Marci! Gratulálok a győzelemhez, a teljesítményedhez, és azt hiszem, ez méltó volt azokhoz a címekhez, amiket mostanában elnyertél. Kérek egy kis értékelést, milyen volt?

- Nehéz, idény eleje van, formán kívül vagyok, vagyunk szerintem - nyilván nem annyira nagyon, de azért látszik, hogy a többiek egy meccset játszottak, a fradisták egy kétkaput, a Kazany ellen. Fizikális felkészülés megy, azért éreztem én is a vállaimban azt a sok mennyiségű kondit, amit az elmúlt héten beletettünk. Ennek ellenére nagyon boldogok vagyunk, örülünk, és úgy gondolom, jót tett az önbizalmunknak az, hogy itthon tudtuk tartani ezt a győzelmet. Voltak hibák, meg lesznek is, de én meg vagyok elégedve a csapat játékával.

- Érzed a felelősséget? Többet vállalsz, mint korábban?

- Természetesen, igen. Azt tudni illik, hogy ha kimennek az idősebb generációk, valakinek át kell venni a stafétabotot, és úgy gondolom, hogy az egyik én kell, hogy legyek.

- De jó érzés, nem?

- Jó érzés, igen. Pont nyolc éve volt itt a Volvo Kupa, eltelt azóta sok idő...

- Marci, gratulálok, és további sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Már mindenki elment, de nem lehet úgy elmenni innen, hogy ne csináljak veled egy rövid kis interjút! Az első meccsed volt, amit végigjátszottál, rendkívül magabiztosan - én egy picit a "védési örömöket" hiányoltam... :-)


- Köszönöm szépen. Akkor legközelebb megpróbálok neked is eleget tenni. :-) Hát igen. A sors úgy hozta, hogy ma én legyek a soros, Viktor kicsit beteg lett. Nem gondoltam, hogy már a második válogatott meccsemen én fogok kezdeni és végig is fogok védeni. Nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon jó volt, hogy ilyen hatalmas közönség előtt tudtunk játszani.

- Voltak kritikus pillanatok, amikor úgy érezted, hogy... ugye az elején felváltva vezettetek..., sokáig nagyon tartották magukat.

- Igen, pontosan, ahogy egy gólt lőttünk, egyből egyenlíteni tudtak, sőt, a harmadik negyedben meg is fordították a mérkőzést. Akkor úgy éreztem, hogy valamit változtatni kell. Igazából a hátrányos védekezés volt az, ami nem működött, viszont a negyedik negyedre, a meccs végére ez feljavult, ez volt a döntő a végén. Akkor egyébként több lehetőségünk is volt, hogy lezárjuk a mérkőzést, kicsit elkapkodtuk ezeket, de összességében: megnyertük.

- Nem szokták magukat értékelni a játékosok, de most bátran meg merem kérdezni: hogy értékeled a saját tevékenységedet?

- Ha nem szokták, akkor most se értékeljék...

- Ajjjaj...

- Elfogult vagyok magammal, most is van egy-két dolog, ami nem tetszik, amin próbálok változtatni a jövőben... A jövőben nem szeretnék ilyen kérdésekre válaszolni... :-)

- Jó, nem teszek fel többet ilyen kérdést, jó?

- Köszi.

- Jó. Hát, nagyon szépen köszönöm, gratulálok, jó pihenést kívánok arra a rövid időre, amit most kapni fogtok.



Török Béla a vlv-nek

- Gratulálok, Béla! Nagyon jó volt ez a csapat!


- Nagyon...?

- Jó volt! 

- A miénk?

- Igen.

- Köszönjük szépen. 

- Akkor itt be is fejezhetjük, köszönöm szépen! :-)

- Köszönöm szépen, nagyon jól éreztem magam. :-)

​- Na, hogy láttad belülről? Én úgy érzem, hogy vezér voltál, irányítottad a csapatot, a játékot. Milyen volt ez?

- Egy védőnek muszáj irányítania a védekezést, amennyire van oxigénje. Tény, hogy másabb volt, mint mondjuk nyáron a vb, tehét korban sokkal közelebb álló csapat volt. Itt már az idősek közé tartozom, ami azért fura. De jó, tényleg egy tök jó csapat volt, élveztem itt játszani. Most minden egyes meccsre másik csapat lesz összerakva, lehet, hogy így már soha nem is fogunk együtt játszani, de ha így maradna ez a csapat, szerintem akkor is egy egész jó kis brigád állna össze. 

- A spanyolok azt hozták, amit vártál?

- Igen. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, amit mutat is, hogy 9:8-ra nyertünk és szerintem ez elég jó dolog, hogy nyerni tudtunk egy ilyen spanyol csapat ellen. Nyilván sokkal jobbak lesznek, azt gondolom, Perronéval majd a nyáron, de azzal most még nem kell foglalkozni. Alapvetően azért, amit fölkészültünk belőlük itt ez alatt az egy-másfél nap alatt, lényegében azt adták.

- Mi vár rád most?

- Most mindjárt felöltözök, visszamegyek Budapestre, holnap reggel meg lemegyek edzeni...

- Kezdődik minden elölről...

- Igen. :-)

- Sok sikert kívánok és gratulálok!

- Köszi.


A mérkőzésen debütáló Vadovics Viktorral hosszabb interjút készítettünk.


vlv-képek

A magyar válogatott csapatkapitánya, első számú kapusa, a betegsége miatt végig kispadon ülő Nagy Viktor mérkőzés után gratulál az őt kiválóan helyettesítő Vogel Somának. Micsoda testbeszéd! Minden benne van!


További keddi eredmények:

A csoport


Montenegró-Románia 13:2 (1:0, 2:0, 3:2, 7:0)
G.: Vidovics, Draskovics, Misics, Ivovics 2-2, Radovics, Ukropina, Petkovics, Cuckovics, Murisics, ill. Georgescu, Ghiban

Szerbia szabadnapos volt

B csoport

Németország-Horvátország 4:13 (0:6, 0:3, 2:3, 2:1)
G.: Korbel 2, M. Stamm, Restovics, ill. X. Garcia 3, Vukicsevics, Buljubasics, L. Fatovics 2-2, Loncsar, Buha, Vrlics, Benics

Oroszország szabadnapos volt.