FACEBOOK

A harmadik keretedzés

A harmadik keretedzés
hozzászólás, 2017.10.25.

A BVSC-vel lejátszott edzőmeccsel befejezte másfél napos összetartását Märcz Tamás szövetségi kapitány 14-es kerete. Helyszíni vlv-riport sok fotóval, Märcz Tamás, Vogel Soma, Német Toni, Nagy Ádám, Nagy Márton és Burián Gergő videónyilatkozatával:

A VLV-TUDÓSÍTÁSA A KEDD DÉLELŐTTI EDZÉSRŐL


VLV TUDÓSÍTÁSA A KEDD ESTI EDZÉSRŐL, A FRADIVAL VÍVOTT EDZŐMECCSRŐL


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A 14 tagú válogatott keret:*:

Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Burián Gergely (Vasas), Gyárfás Tamás (Honvéd), Kiss Bálint (Honvéd), Kovács Péter (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Nagy Ádám (MVLC), Nagy Márton (Szentes), Német Toni (FTC), Pellei Frank (Szentes), Sántavy Máté (Kaposvár), Simon Henrik (Vasas), Várnai Kristóf (BVSC) - mezőnyjátékosok.

*A szövetségi kapitánynak sérülés miatt kétszer is módosítania kellett az eredetileg meghívottak névsorát, előbb Vadovics Viktor helyére Gyárfás Tamást hívta be, majd Vogel Simon helyett Simon Henrik kapott meghívót.


A záró edzésen a fiatalok jobban helytálltak, mint kedden este a Népligetben, aminek két oka van. Egyrészt minden egyes perccel javult a két nap során az összeszokottságuk, másrészt azért a BVSC nyilván nem a Fradi és ezzel egyáltalán nem kicsinyeltem le a teljesítményüket.

A meccs után Märcz Tamástól megtudtuk, hogy legközelebb novemberben lesz összetartás, akkor, amikor Világliga-meccset játszottunk volna, de mivel a csoportunk nem négy tagú, hanem csak három részvevője van, így akkor éppen szabadnaposak leszünk.

Egyelőre nem sikerült edzőpartnert lekötni arra az időpontra, ha ez így marad, akkor is lesz összetartás, sőt, ez esetben bővebb létszámmal. Kiderült az is, hogy az év utolsó hónapjában a Magyarországon készülő kanadai válogatottal is lesznek közös edzések.


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Hát, ennek is vége van. Kellene egy rövid kis összegzés, illetve a mai meccsről mondj valamit, hogy tetszett a játék?


- Üdvözlök mindenkit! Nekem sokkal jobban tetszett ez a mai. Természetesen egy gyengébb ellenféllel játszottunk, de azt gondolom, hogy a BVSC az egyik legrutinosabb középcsapat, akik ellen nem könnyű játszani. Ennek ellenére, szerintem sokkal nagyobb volt az összhang, a tegnapi naphoz képest. Az a kis lámpaláz is eltűnt, ami jellemző volt a tegnapi mérkőzésen, ma jobban olvasták egymás játékát, ezt lehetett látni. Mutatkozott az eredményjelzőn is, de nem is ez a fontos, hanem lehetett látni, hogy azt a koncepciót, azt az egyszerű dolgot, amit kitaláltunk, jó minőségben meg tudtuk valósítani. Előtte is azt mondtam ezeknek a játékosoknak, hogy nem véletlenül voltak éppen ők behívva, és szerintem, akik itt voltak, bizonyították is, hogy nem volt véletlen a meghívásuk.

Jó teljesítményeket láttam, jól reagáltak, gyorsan megértették a játékosok azt, amit kértem. Biztos vagyok benne, ha nem is egyből mindenkivel, de jó néhány játékossal fogunk találkozni egy-egy tétmérkőzésen is.

- Hogyan tovább most a válogatottnak?

- Novemberre még szerveződik egy összetartás, ami a Világliga időszakára esik, amikor mi szünnaposak leszünk. Egy két-háromnapos hasonló összetartás lesz – nem feltétlenül ezzel a gárdával, de lehet, hogy lesznek átfedések, lesz talán egy-két idősebb játékos. Ezen a héten el fog dőlni, hogy ki lesz benne ebben a kicsit bővebb, 16-18 fős keretben, de az is lehet, hogy szűkebb keret lesz, amennyiben edzőpartner is szerveződik. Egyelőre azzal a két edzőpartnerrel, akiket szerettünk volna, nem sikerült megállapodni erre az időszakra. Ha magunk között leszünk, akkor egy kicsit bővebb keret lesz behívva. És majd, ugye, lesz a decemberi fix időpontunk, ami egy hollandiai Világliga-mérkőzéssel fog végződni. Azt meg fogja előzni két szombat-vasárnap, ami várhatóan a kanadai válogatottal együtt fog zajlani, mert azon a héten egyébként is itt edzőtáboroznak. Kicsit megnyújtják az ittlétüket, és velük fogunk kétkapuzni. Ez az év körülbelül ennyi találkozóról fog szólni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vogel Soma a vlv-nek


- Szervusz Soma! Túlvagytok a válogatott edzéseken. Milyen volt? Mesélj, foglald össze kérlek!

Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy újra itt lehettem, mondhatom, hogy nehéz két napon vagyunk túl, tegnap este a Fradi ellen megtudtam, hogy milyen a saját csapatom ellen játszani. :-)

- Ezt akartam kérdezni, hogy volt egy kis előny, hogy tudtad, ki hova lő?

- Igen, volt, mondhatjuk, de ettől függetlenül ugyanolyan nehéz volt. Örülök, hogy ma összeszedettebben és jobban tudtunk játszani, mint tegnap, az eredmény mutatja is. Szeretnék a jövőben olyan formát mutatni a klubban, hogy még több ilyen edzésen vehessek részt.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Német Toni a vlv-nek


- Szervusz Tonya! Te is túlvagy a válogatott edzéseken. Jóval többet játszottál, mint a Fradinál szoktál, elfáradtál?

- Szia! Elfáradtam, de közel ugyanannyit játszottam, vagyis lehet picivel többet, de a Fradiban is mostanában nagyon sokat játszok.

- Jó, nem célzást akartam tenni. Milyen volt a játék?

- Jó volt, tegnap még meg voltunk illetődve szerintem, főleg a fiatalabbak, akik még nem voltak soha a válogatottban, ma már azért sokkal zökkenőmentesebben ment a játék.

- Milyen volt a társaság? Ismeretlen emberek...

- Nagyon fiatalok, ahhoz képest, hogy én is fiatal vagyok, számomra is voltak fiatalok meg ismeretlenek, de szerintem így a két nap alatt mindenki megismerte a másikat.

- Számítasz újabb meghívókra?

- Reménykedek.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Én köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Ádám a vlv-nek

- Szervusz, Ádi! Végre egy csapat, ahol nem te vagy a legfiatalabb! Vagy igen?


- Nem, megint csak én vagyok a legfiatalabb. :-)

- Ez elképesztő! Nagyon fiatal vagy, de azért te már rutinosan kezelted itt a dolgokat, a stáb kívánságait, meg a válogatottsággal járó dolgokat, nem?

- Igen, azért volt szerencsém a Volvo-kupán is, illetve a montenegrói csapat ellen is részt vettem egy edzőtáboron, úgyhogy nekem nem volt új a stáb. Egyedül Zala Györgyöt nem ismertem, mindenki mást igen.

- Én sem ismertem fel, mert levágatta a haját, egyébként. Milyen volt ez a három edzés?

- Meglepően - hogy is mondjam - jókedvűen telt, szóval én úgy éreztem, hogy mindenki felszabadult volt, nem volt senki stresszes. Még akkor is, ha azt mondom, hogy a személyes teljesítményem nem volt a legjobb, így is jól éreztem magam.

- Hogy érzed magadat az új klubodban?

- Nagyon jól!

- Az eredményeitek elég jók - most, az utolsó meccsről nem beszélek.

- Igen, most volt egy kis kisiklásunk, de egyébként nagyon jól érzem magam, tényleg.

- Köszönöm szépen, Ádi, jó szezont kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nagy Márton a vlv-nek

- Szia! Remélem, hogy nem sértődsz meg, ha úgy kezdem, hogy szeretnék tőled egy bemutatkozást kérni!


- Persze, nem sértődök meg. Nagy Márton vagyok, a Szentes csapatában játszom, 25 éves leszek.

- Mi a posztod?

- A jobboldalon játszok, egyesben és kettesben.

- Jobbkezes vagy?

- Igen, jobbkezes.

- Na, hát mit szóltál, amikor érkezett a meghívó?

- Nagyon örültem neki, nagy megtiszteltetésnek érzem. Utána izgatottan vártam már ezt a három edzést.

- És olyan volt, amire számítottál?

- Igen. A tegnap délelőtti egy nagyon komplex edzés volt, de jól éreztem magam. A tegnap estin, ugye, lehetett számítani arra, hogy a Fradi kemény ellenfél lesz, de ott is jól helytálltunk. A ma délelőtti edzés pedig kimondottan jól sikerült.

- Ez az egész légkör, az, hogy itt voltál, az, hogy kérdez téged a vlv, az, hogy a kapitány beszél veled, ez ad neked most egy lökést? Szóval, mit raktározol el ebből a hétköznapokra?

- Igen, ez mindenféleképpen plusz motiváció. A légkör nagyon tetszett, jól éreztem magam, de azért az is segítség volt, hogy volt más is, aki még újonc volt itt.

- Elégedetten utazol haza?

- Igen, úgy érzem, mindent megtettem, meg tudtam mutatni, hogy miben vagyok jó, még lehet, hogy a gyengeségeimet is fel lehetett mérni. Maximálisan elégedett vagyok.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Burián Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Túlvagytok ezen a három edzésen, gondolom ez egy komoly esemény volt az életedben. Mi történt, hogy történt? Értékeld, kérlek!

- Igen, örülök, hogy részt vehettem ezen a bő másfél napon, amikor megkaptam a meghívót először el sem hittem. Felhívtak, és nem tudtam az egészről, utána mentem fel az internetre és akkor egy kicsit sokkban voltam, de nagyon örültem neki. Jól telt ez a másfél nap, tegnap este játszottunk a Fradival, az egy kőkemény kétkapu volt, tudjuk, hogy a Fradi milyen erőt képvisel. Úgy érzem úgy, ahogy helytálltunk egy ilyen jó csapat ellen. Egy nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk.

Ma délelőtt a BVSC-vel játszottunk, itt már egy kicsit könnyebb dolgunk volt, próbáltunk egy kicsit több taktikát gyakorolni, amit a szövetségi kapitány kért tőlünk. Nagyon jól éreztem magam, azon leszek, hogy minél jobban játsszak majd a klubomban, minél többet eddzek és majd a későbbiekben is meghívót kapjak a nagyok közé.

- Hát kereken összefoglaltad, köszönöm szépen! Sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók