FACEBOOK

21.00: Magyar start az U18-as vb-n

21.00: Magyar start az U18-as vb-n
hozzászólás, 2016.08.27.

Ma este bemutatkozik a magyar ifjúsági válogatott a montenegrói korosztályos világbajnokságon. A torna első napján szabadnaposak voltunk. Horkai György szövetségi kapitányt az eddigi tapasztalatokról és a mieink állapotáról kérdeztük. A torna összes meccse megtekinthető a cikkünkben lévő streamen, nézze nálunk az ifi vb-t!



U18-as világbajnokság, Podgorica (Montenegró)

A csoport: Kazahsztán, Görögország, Oroszország, Kolumbia, Kanada

B csoport: Brazília, Olaszország, Magyarország, Montenegró

C csoport: Egyiptom, Dél-Afrika, Spanyolország, Ausztrália, Japán

D csoport: USA, Kína, Horvátország, Új-Zéland, Szerbia

A csoportgyőztesek jutalma, hogy egyből a negyedöntőbe kerülnek, a négy csoportmásodik a másik csoport harmadikjával küzd meg ugyanezért.

A magyar csapat:

Bányai Márk, Leposa Gábor (kapusok),
Baksa Benedek, Burián Gergő, Fekete Gergő, Kardos Alexander, Kósa Balázs, Lukács Ábel, Nagy Ádám, Sugár Péter,  Teleki András, Vadovics Viktor,  Zerinváry Lóránd (mezőnyjátékosok).


Ahogy az elmúlt években mindig, a FINA tovább kísérletezik a módosított szabályú vízilabdával, s ennek terepe az ifjúsági vb is.

A vízben egy időben eggyel kevesebb, öt mezőnyjátékos szerepelhet csapatonként, A támadóidő is rövidebb a megszokottnűl, 30 helyett csak 25 másodperc. Meccsenként két mezőnyjátékosunk pihenni fog, mert ugyan 13 pólóst lehetett nevezni, de medencébe alkalmanként csak 9 mezőnyjátékos szállhat.

Az első nap eredményei (a magyar válogatott szabadnapos volt):

Oroszország-Kolumbia 25:5 (5:3, 7:1, 7:1, 6:0)
Görögország-Kanada 27:10 (4:3, 6:4, 9:3, 8:0) (az egyik játékvezető Székely Balázs volt)
Spanyolország-Ausztrália 8:10 (2:3, 3:2, 2:4, 1:1)
Dél-Afrika-Japán 16:32 (3:10, 3:8, 4:8, 6:6)
Horvátország-Új-Zéland 23:11 (6:3, 6:0, 6:5, 5:3)
Kína-Szerbia 10:21 (1:6, 1:7, 6:5, 3:3)
Olaszország-Montenegró 15:15 (1:3, 4:2, 7:4, 3:6)

A szombat program, folyamatosan frissülő eredményekkel:

A mérkőzések a cikkünk tetején lévő streamen megtekinthetők.

Japán-Spanyolország 17:23
Egyiptom-Dél-Afrika 15:6
Brazília-Olaszország 9:18
Szerbia-Horvátország 15:13
 
USA-Kína 22:4
Kanada-Oroszország 9:15
Kazahsztán-Görögország 4:21

Montenegró-Magyarország 16:14 (4:2, 3:3, 6:4, 3:5)
G.: Ukropina 4, Szaveljics 3, Cetkovics, Miljuskovics, Radovics 2-2, Franta, Dragovics, Banicsevics, ill. Fekte G. 5, Nagy Á. 4, Vadovics, Burián 2-2, Sugár


HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Jó állapotban vagyunk, felkészülten várjuk a Montenegró elleni ma esti bemutatkozást. Biztosan telt ház lesz és már most látjuk, hogy komoly támogatást kap minden téren a hazai csapat. Hogy mást ne mondjak, folyamatosan buzdítással, indulószerű zenékkel fokozzák a hazai könönség hangulatát, meccs közben is, a szünetekben. Ez azért érdekes, mert amikor mi rendeztünk Szombathelyen világbajnokságot, szigorúan megtiltották nekünk, hogy ilyen eszközöket használjunk...

Az első napon már született egy meglepetés, az ausztrálok megérdemelten legyőzték a spanyolokat, ráadásul teljesen korrekt játékvezetés mellett. Sok helyzetet kihagytak a spanyolok és valószínű, hogy nem vették teljesen komolyan a találkozót.

Este telt ház előtt rendezték meg az Olaszország-Montenegró meccset, ami a legérdekesebb volt: az utolsó másfél percben négy gól esett, így lett 15:15 a végeredmény. Fegyelmezett játék, nagy csata volt.

Ami minket illet, szerintem jól állunk, elvégeztünk a munkát és ha a rendes játékunkat tudjuk játszani, akkor ott vagyunk a többi esélyes csapat között. Azért azt tudni kell, hogy ez még nem felnőttekből álló csapat, előfordulnak olyan hibák, amik a korosztály jellegéből adódnak, szinte még gyerekekről van szó, sokszor egy-egy játékos egymaga akar eldönteni fontos helyzetet, s bevállal olyat is, amit nem kellene. Ezeket igyekszünk kiküszöbölni és mindent elkövetünk, hogy megnyerjük a Montenegró elleni ma esti bemutatkozó mérkőzésünket, mert akkor lépéselőnybe kerülhetünk a csoportelsőségért folyó küzdelemben. Az elvárás, a hivatalos cél az, hogy bejussunk a legjobb négy közé.