FACEBOOK

Magyarország-Románia 17:14

Magyarország-Románia 17:14
hozzászólás, 2015.12.20.

Három győzelemmel tornagyőztes a magyar válogatott a hagyományos kassai Duna Kupán. Benedek Tibor, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc és Jansik Dávid a vlv-nek:

Duna Kupa, Kassa, Mestská Krytá Plaváren uszoda

(Anyagi okokból nem lehetünk Kassán, az információk a helyszínről származnak.)

3. nap

Magyarország-Románia 17:14 (5:2, 2:2, 5:6, 5:4)
Kassa, v.: Theiner, Horváth
Magyarország: Bisztritsányi, Gór-Nagy 1, Bátori 3, Erdélyi 4, Vámos 1, Bedő 1, Decker Á., Manhercz K. 4, Salamon 1, Tóth M. 2, Kis G., Mezei, Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Románia: Stoenescu, Radu 2, Negrean 6, Gheorghe 2, Oanta, Busila, Teohari, Chioveanu 1, Goanta, Szabó, Ghiban 3, Popoviciu, Tic, Popajan. Szövetségi kapitány: Pavel Sztojanovics
Gól - emberelőnyből: 10/14, ill. 6/14
Gól - ötméteteresből: 2/2, ill. 1/2
Kipontozódott: Decker Á., Kis G., Mezei, ill. Oanta, Busila, Goanta

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2/6:2, 6:3, 7:2, 7:4//7:5, 8:5, 8:6, 9:6, 10:6, 10:7, 11:7, 11:8, 11:9, 12:9, 12:10/13:10, 13:11, 14:11, 14:12, 15:12, 15:13, 16:13, 17:13, 17:14

A MECCS GÓLJAI


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Látható, hogy nagyon sok gól esett, harcos, verekedős meccs volt, sok kiállítással. A meccs előzménye, hogy Jansik Dávid beteg lett, ő maradt ki ma, így három centerrel játszottunk. A meccs második felében különösen sok kiállítást és gólt kaptunk, de ami erősségünk volt, az az, hogy nem dermedtünk le, tudtunk reagálni erre a helyzetre, meg tudtuk tartani a két-három gólod előnyünket.

- A mutatott játékot hogy értékeled?

- A támadójátékunk nyilván jó volt 17 lőtt góllal, a védekezésünk ma gyengébbre sikerült, de nagyon sokat tanultunk, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem én is, úgyhogy hasznos volt. Hétfőn összekapcsolódik a csapat az otthon maradtakkal, jó munkát tudunk elkezdeni.

- Ki védett ma?

- Bisztro kezdte a meccset, a harmadik negyed második percében jött be a helyére Lévai Marci, előre elhatározott, taktika alapján elvégzett csere volt.

- Köszönöm az információkat, gratulálok és jó utat kívánok!


GÓR-NAGY MIKLÓS csapatkapitány a vlv-nek:

- Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült megnyugtató előnyt kiharcolni a román csapat ellen. Olyannyira jól sikerült a kezdés, hogy túlságosan is megnyugodtunk és talán kicsit lankadt a figyelmünk. Emiatt sok buta, elkerülhetőnek mondható gólt kaptunk. A hibák figyelmetlenségből adódtak, viszont ezeket a hibákat elöl határozott és magabiztos támadójátékkal tudtuk kompenzálni. Elég sok gól volt a meccsen, aminek az imént elmondottak voltak az okai.

- Az egész tornáról mi a véleményed?

- Nagyon jól sikerült. Sokkal közelebb kerültünk a céljainkhoz és nem csak időben, hanem minden tekintetben. Végig javuló teljesítményt mutattunk, akkor is így vélem, ha tudom, hogy az utolsó mérkőzésen kevesebb gólt is kaphattunk volna. Az első meccs kicsit döcögősen indult, de aztán egyre jobban összeszoktunk, egyre inkább csapattá váltunk a szárazföldön és a vízben egyaránt.

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Mindenképpen tanulságos túra volt. Az első meccshez képest a harmadik végére elég messzire jutottunk. Az elején még nem állt úgy össze a védekezésünk, ahogy azt szerettük volna, de a második meccsen már látható volt a javulás és a harmadik mérkőzésen is volt sok előre mutató momentum. Persze, figyelembe kell venni, hogy nem a legjobb csapatok ellen játszottunk, de azért a torna összes részvevője nagyon küzdött, nagyon hajtott. Az Eb-felkészülés zajlik, ilyenkor még kialakulóban vannak a csapatok, nálunk is és az ellenfeleknél is mindenki nagyon odatette magát. Hasznos hétvége volt.

- Mit játszottál, illetve élvezted-e, hogy most nem kell bemenni centernek, hiszen például ma három klasszikus centerrel állt fel a csapat...?

- Valóban nagyon rég volt ilyen. Mondjuk a mai egy kiállításokban dús meccs volt, azt hiszem 34 kiállítás volt a találkozón, minden megmozdulást büntettek, ezt olyan nagyon nem élveztem, sokan ki is pontozódtunk. Da a tegnapi nagyon jó volt. csak bekkeltem és jó centerei voltak az ellenfélnek, Gyurik és Seman. Igyekeztem és továbbra is igyekszem gyorsan visszarázódni, hiszen az OSC-ben gyakorlatilag már nem is bekkelek, hanem első számú centerként játszom. Most már a bekkelés is egyre jobban megy újra, s ahogy a többiek elsajátítják az újfajta védekezésünket, ez nagyban segíti a munkámat. Bízom abban, hogy a most következő héten már bekként fogok nagyon jó teljesítményt nyújtani.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Jó meccset játszottunk a korai kezdés ellenére. A támadással nem volt probléma, viszont rengeteg gólt kaptunk, ami probléma, szerencsére van időnk javítani.

- Végig gólerősen játszottál. Tegnap beszéltem Horessel (Horkai György utánpótlás szövetségi kapitánnyal - a szerk.), mondta, hogy ellátott tanácsokkal (erőltesd a betörést, azokat az elemeket, amikben jó vagy) - sikerült ezeket megvalósítani?

- A támadás részével szerintem nem volt probléma, nyilván igyekeztem minél harcosabb lenni. A védekezésemmel viszont nem vagyok elégedett, mert több rossz döntést is hoztam hátul.

- Kaptatok valamilyen díjat a gólkirályi címért?


- Igen.

- Mit?

- Egy órát.

- Egyet??? Ki viszi haza? Hiszen holtversenyben lettetek elsők Bencével.

- Még úton vagyunk és egyelőre nem döntöttük el. Azt ígérték a rendezők, hogy később utánunk küldenek majd még egy ugyanilyen órát, tehát az egyikünknek majd várnia kell...

- Gratulálok még egyszer!


SALAMON FERENC a vlv-nek:

- Talán a mai meccset kezdtük a legjobban, a leginkább magabiztosan. Utána picit túlságosan megnyugodtunk, feljöttek két-három gólra, de akkor ismét tudtunk újítani, így magabiztos győzelem volt a vége, nem forgott veszélyben a tornagyőzelem. 

A másik két meccsen voltak rosszabb és jobb periódusaink, ez annak tudható be, hogy gyakorlatilag edzés nélkül kezdtük ezt a tornát. Ugyanakkor maradéktalanul végrehajtottuk mindazt, amit Tibi kért és ennek eredményeként a mai napra már azért elég jól összeálltak a dolgok.

- Neked hogy ment, illetve eleve az a kérdés, hogy mit játszottál, milyen posztot, a pálya mely részén tűntél fel?

- Gyakorlatilag mindenfelé meg lehetett engem találni, talán a centerposzt kivételével. Tibi még keresi az emberek helyét, illetve próbálgatja a variációkat, ezáltal sokan megfordultunk - rotáció szerint - a kapásoldalon és a rosszkéz oldalon is.

Ami a kérdés másik részét illeti, véleményem szerint jó teljesítményt nyújtottam. Ez gólokban most nem mutatkozott meg, de stabil védekezést tudtam hozzátenni, adtam gólpasszokat, jól felismertem helyzeteket, most ez a szerep jutott nekem.

- Köszönöm és gratulálok!


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Gratulálok a kupagyőzelemhez és először is az egészségi állapotod felől érdeklődnék!

- Már az első két meccs alatt éreztem, hogy valami gond van és aztán a harmadik napra ez kicsúcsosodott, ezért nem mertem vállalni a játékot és Tibi is jobbnak látta, hogyha pihenek. Úgyhogy a románok elleni mérkőzésre nem is mentem ki, a szállodában maradtam.

- Mi bajod van, vírus?

- Nincs még konkrét diagnózis, hőemelkedésem van és fáj a torkom.

Ami az első két meccset illeti, úgy ítélem meg, hogy azokat a dolgokat, amiket korábban nem tudtunk gyakorolni, most viszonylag jól megcsináltuk, az első meccs második negyedétől kezdve folyamatos fejlődést mutattunk.

- Mik a személyes reményeid, hiszen holnap kezdődnek az edzések...?

- Ez nagyon jó kérdés... Szerintem ez reggel fog kiderülni, hogy lesz-e lázam vagy nem. Ha nem, akkor dolgozni fogok a többiekkel.

- Köszönöm szépen, gyors gyógyulást kívánok!


A torna utolsó meccsén:

Szlovákia-Franciaország 10:8 (5:3, 2:2, 2:2, 1:1)
G.:  Seman, Gyurík 3-3, Famera, T. Bielik 2-2, ill. Khasz 2, Tomasevics, Laversanne, Nastran, Simon, Crousillat, Camarasa

A Duna Kupa végeredménye:

1. Magyarország 9,

2. Szlovákia 6,
3. Románia 3,
4. Franciaország 0 pont

A torna gólkirálya holtversenyben, 10-10 találattal Bátori Bence és Manhercz Krisztián lett. A legértékesebb játékos a román Cosmin Radu, a legjobb kapus pedig a szlovák Michal Gogola.


AZ ELSŐ NAPON TÖRTÉNT

A MÁSODIK NAPON TÖRTÉNT


A tornán részt vett magyar válogatott:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


Katona Norbert felvétele