FACEBOOK

Szlovákia-Magyarország 5:12

Szlovákia-Magyarország 5:12
hozzászólás, 2015.12.19.

Magabiztos győzelem a nem gyenge szlovák válogatottal szemben a Duna Kupa második napján. Bátori Bence hét gólt dobott. Benedek Tibor, Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Tóth Márton és Mezei Tamás a vlv-nek.

Duna Kupa, Kassa, Mestská Krytá Plaváren uszoda

(Anyagi okokból nem lehetünk Kassán, az információk a helyszínről származnak.)

2. nap

Szlovákia-Magyarország 5:12 (0:2, 1:3, 3:2, 1:5)
Kassa, v.: Theiner, Czaszko
Szlovákia: Kormer, Famera 2, Zatovics, Uradnik, Gyurik 1, Balázs, Seman, Tkac, Bielik, Polovic 2, Kolárik, Martinovics. Szövetségi kapitány: Antonio Esteller
Magyarország: Bisztritsányi, Gór-Nagy, Bátori 7, Erdélyi 1, Vámos 2, Jansik D., Decker Á., Manhercz K. 1, Salamon, Tóth M. 1, Bedő, Mezei. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 7/9
Gól - ötméteresből: –, ill. 2/2

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2/0:3, 0:4, 0:5, 1:5//1:6, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7/4:8, 4:9, 5:9, 5:10, 5:11, 5:12

A mai meccsre Kis Gábort nem nevezte a kapitány, s ahogy az várható volt, a kapunkat Bisztritsányi Dávid védte.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Kicsit jobb lett a védekezésünk, mint tegnap, most már rögtön úgy kezdtünk, mint amit a franciák ellen a második félidőben produkáltunk ezen a téren. Jó arányban lőttük be a fórjainkat is, 9-ből hetet - ezzel nem lehet rossz meccset játszani. Azt mondom, hogy ma kifejezetten jól játszottunk.

- A szlovákok tegnap este nagyon simán verték a románokat. Többre számítottál tőlük?

- Igazából a saját csapatom érdekel, ezért nem is foglalkoztunk azzal, hogy mit csináltak a szlovákok, azzal foglalkoztunk, hogy mit csinálunk mi.

- Na, és mit csináltatok, milyen volt a játékunk? Hogy voltál megelégedve az összjátékkal?

- Jó volt, mindenki lelkesen, harcosan játszott, kivétel nélkül mindenkit meg tudok dicsérni, nyilván az, hogy Bátori Bence hét gólt lőtt, őt külön is kiemeli.

- A mai kapusunkkal hogy voltál megelégedve?

- Meg voltam elégedve, az öt kapott gól közül talán egy volt, amit védhetett volna, de az egész meccsen jó, magabiztos teljesítményt nyújtott és ha jól emlékszem, ez volt az első olyan mérkőzése a válogatottban, amelyen ő védett végig, mind a négy negyedben.

- Holnap?

- Korán játszunk, 10 órakor, úgyhogy most az a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat.

- Köszönöm, jó pihenést!


BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- Négy negyeden keresztül nagyon koncentrált és jó védekezés jellemezte a játékunkat, nagyon sok blokk volt, és amit elterveztünk, azt sikerült véghez vinni. Volt persze elkerülhető gól is, úgyhogy azért nem vagyok száz százalékig elégedett a saját teljesítményemmel, de csapatsport lévén ez most abszolút másodlagos.

- Tegnap padon ültél, ma bent voltál végig, hogy látod, mennyire kezd összerázódni ez a csapat?

- Nagyon jó úton vagyunk. Azért ebben az összeállításban már játszottunk három Világliga-meccset, és volt hat kétkapunk is. Ráadásul hétfőtől még öt játékos csatlakozik, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok!

- A három kapus közül egy búcsúzni fog, hogy látod most az esélyeidet?


- Úgy érzem, hogy jó esélyem van, hisz itt vagyok a keretben!!!


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Készültünk rájuk nagyon, tudtuk, hogy tegnap simán elverték a románokat, akkor már 5:0-ra és 6:1-re is vezettek. Fizikálisan nagyon erős csapat két jó centerrel, de olyan masszív volt a védekezésünk, hogy nagyon sokáig nem is tudták áttörni és ez megadta az egész meccs alaphangját, magabiztossá váltunk elöl is.

- Minek volt köszönhető ez a változás, annak, hogy Tibi tegnap letolt titeket az első két negyed miatt?

- Lehet, hogy az is benne volt, de a javulás azért már tegnap kijött a meccs második felére. Szerintem napról napra, sőt, negyedről negyedre jobban működik ez az újfajta védekezés, amit csinálunk.

- A végére aztán eléggé kinyílt az olló...

- Szerencsére..., igen. Belőttük a helyzeteinket.

- A hét lőtt gólod nagyon sok.

- Örülök is neki. Tudom, hogy ez egy felkészülési torna, azt is, hogy a szlovákok ellen játszottunk, de nagyon örülök, hogy a válogatottban így kijött a lépés. Nagyon sok munka van benne.

- Gratulálok!


TÓTH MÁRTON  a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, mert szerintem nagyon összeszedetten és jól játszottunk. Ez egy motivált szlovák válogatott volt, amely tegnap magabiztosan megverte a román csapatot és ehhez képest nagyon sima mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelt volt a győzelmünk. Elsősorban a védekezésünk volt rendben, elöl pedig Bence személyében volt egy olyan góllövőnk, aki nem tudott hibázni.

- Azzal, hogy az elején elmentetek 5:0-ra, már el is dőlt a meccs? Utána már nem volt éles?

- Azért oda kellett figyelni. A harmadik negyedben találtak pár gólt, feljöttek 7:4-re és bár nem volt benne a meccsben, hogy fordítanak, vigyázni kellett, nehogy még pár gólt találjanak, mert akkor szoros lehetett volna. Ezt a helyzetet jól tudtuk lereagálni, újra el tudtunk lépni tőlük.

- Te tegnap és ma mit játszottál, milyen poszton?

- Jobb oldalon játszom, rosszkéz oldalon és onnan segítek a centereknek, illetve igyekszem veszélyforrást teremteni, bevinni a kapásoldali játékosokat centerbe.

- És hogy megy?

- Ha a legutóbbi három meccset nézem, a görögök elleni volt a mélypont. Tegnap nem voltam ugyan magammal teljesen elégedett, de már jobb volt, főleg a harmadik és a negyedik negyed, ma pedig már éreztem, hogy kezdek újra meccsbe lendülni. Azért rég játszottam tétmérkőzést, ugye, a Fradiban hamar befejeztük a bajnokságot, úgyhogy magam edzettem, kellenek ezek a meccsek. Azt gondolom, hogy jó úton vagyok, egyre jobb lesz, szeretném, hogy holnap még eggyel jobb legyen. Vagy kettővel...

- Gratulálok neked is, jó pihenést!


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- A tegnapihoz képest a mai meccsen sokkal jobban éreztük a védekezést. Az elejétől kezdve jól váltogattuk a szorost és a zónat. Ennek is volt köszönhető az 5:0 és a 6:1.

Az iram gyorsabb volt, mint tegnap, sok lefordulásunk volt, amiket sikerült is gólokra váltanunk.

- Játszottál tegnap is és ma is. Éreztél fejlődést a játékban, a csapategységben?


- Rengeteget. A zónánk sokkal jobban működött, magabiztosabbak voltunk, mint tegnap, elöl is és hátul is.

- A románok ellen mire számítasz?


- Győzelemre. :-) És remélem, ez a tendencia folytatódik a mutatott játékban. :)


- Köszönöm szépen, gratulálok és jó pihenést kívánok!


A nap másik mérkőzésén:

Románia-Franciaország 11:10 (4:1, 2:4, 2:2, 3:3)

G.: Radu, Negrean 3-3, Goanta 2, Gheorghe, Teohari, Chioveanu, ill. Crousillat 3, Simon 2, Saudadier, Khasz, Kovacsevics,  Izdinsky, Laversanne


A torna további programja:

Vasárnap

10.00 Magyarország-Románia

11.30 Szlovákia-Franciaország