FACEBOOK

Magyarország-Franciaország 13:7

Magyarország-Franciaország 13:7
hozzászólás, 2015.12.18.

Döcögős kezdés után (háromszor is vezetett az ellenfél) belelendült a magyar válogatott és magabiztosan győzte le Franciaországot a kassai Duna Kupa nemzetközi felkészülési torna első napján. Benedek Tibor, Lévai Márton, Manhercz Krisztián és Kis Gábor a vlv-nek.

Duna Kupa, Kassa, Mestská Krytá Plaváren uszoda

(Anyagi okokból nem lehetünk Kassán, az információk a helyszínről származnak.)

1. nap

Magyarország-Franciaország 13:7 (3:3, 3:2, 5:1, 2:1)
Kassa, v.: Czaszko, Horváth R.
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy 1, Bátori, Erdélyi 1, Vámos 1, Kis G. 2, Decker Á. 1, Manhercz K. 4, Salamon 1, Tóth M., Jansik D. 2, Mezei. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Franciaország: Noyon, Saudadier 1, Vanpeperstrate, Khasz, Kovacsevics, Simon, Crousillat 3, Izdinsky, Nastran, Laversanne 1, Tomasevics 1, Camarasa 1, Moriame, Crosetti. Szövetségi kapitány:  Florian Bruzzo
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/2

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3/3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 6:5/7:5, 8:5, 9:5, 10:5, 10:6, 11:6/11:7, 12:7, 13:7

A Kassára utazott 14 játékosból Benedek Tibor erre a meccsre Bedő Kisztiánt nem nevezte. A kapunkat végig Lévai Márton védte, aki az első félidőben két ötméterest is hárított.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Az első két negyed még hasonló volt, mint a görög meccs, nem éreztük a mozgásainkat, aztán a harmadik,-negyedik negyedben már sokkal rendezettebbek voltunk, amit az is jól mutat, hogy a mérkőzés második felében nem is kaptunk kiállítást. Jó volt a védekezésünk. Látszott, hogy ez volt az első meccs, de hát pontosan ezt akartuk, hogy az idősebbek nélkül legyünk, s a fiatalok kerüljenek minél többször döntései helyzetbe.

- És hogy értékeled, milyen teljesítményt nyújtottak ezekben a szituációkban?

- Azt kell mondjam, ebből a szempontból nem volt rossz. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények. Már az első két negyedben sokat dolgoztunk, de rengeteg helyzetet kihagytunk. A második félidő abban különbözött az elsőtől, hogy azokat a helyzeteket, amelyeket kialakítottunk, be is lőttük. Ennek az időszaknak a teljesítménye, főleg a védekezésben biztató volt, ezt emelném ki.

- Kicsi hogy "debütált"?

- Jól! Öröltem ennek, mert jól bírta a ritmust, azért a franciák keményen játszottak, sokat úsztak, bírni kellett.

- A fiatalok, például Jansik Dávid, aki nagyon régen játszott?

- Jól tért vissza.

- Hogy védett Lévai Marci?

- Az első két negyedben megfogott két ötméterest, de még nem volt teljesen jó, a második félidőre az ő teljesítménye is nagyon javult.


LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Azt mondom, hogy egy kötelező győzelmen vagyunk túl. A legnagyobb különbség talán az volt a két félidő között, hogy míg az első két negyedben mindig egy kis késésben voltunk akár a zóna behívása, akár a mozgások, blokkok terén, addig a harmadik-negyedik negyedre mintha felébredtünk volna. Összeállt a védekezés, nehezen lőtték át a zónánkat, viszont jól fordultunk le, s a lefordulásokat gólra tudtuk váltani.

- Ennyi kellett az összerázódáshoz? Ti javultatok fel vagy elfáradt az ellenfél?

- Szerintem az elejétől fogva lehetett volna hozni ezt a szintet, tény hogy ők is fáradtak, de mi is. Megjegyzem, azért még mindig vannak olyan elemek, amelyek összeszokást és gyakorlást kívánnak, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidőre már nagyon jól működtek ezek a dolgok.

- Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel és hogy volt a két ötméteres-védés?

-
Örök maximalista vagyok, úgyhogy mindig látok hibát. Ezeket meg is beszéljük a Pistával,Tibivel, de az összkép jó volt, úgyhogy pozitív vagyok. Leszögezem még egyszer, hogy az én szememben ez kötelező győzelem volt. A két ötméterest pedig hogy magyarázzam? :D Két különböző játékos lőtte, az egyik pattintott, a másik balkéz lapos-félmagast lőtt. Kivédtem őket.

- Ilyen egyszerű... :-) Gratulálok!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Elkezdődött egy újabb felkészülési időszak, ugye több fiatal játékos van a keretben, aki szeretne bekerülni az Eb-csapatba. Ez volt a legelső mérkőzés, amit hibákkal ugyan, de sikerült abszolválnunk. Bízom benne, hogy most elindultunk egy olyan irányba, ami ahhoz vezet, hogy a topon legyünk az Európa-bajnokságra.

- A meccs milyen volt?


- Nyögvenyelős, egy tipikus "első meccs", amin még elég sok a hiba, de legalább sok mindent tudunk javitani.

- Gratulálok a négy gólhoz! Volt köztük különleges?

- Véleményem szerint nem.

- Akkor holnap ezen tessék változtatni!

- Igyekszem :-)


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon jó érzés volt ismét felvenni a válogatott sapkát. Egy pillanatra el is érzékenyültem, amikor újra a fejemre húztam a 11-est. A játék is nagyon jó volt újra a válogatottban, a légkör itt teljesen más, amit hiányoltam már régóta.

- Milyen volt a mérkőzés?

- Az első felében kicsit döcögve sikerült felvennem a ritmust, de a meccs második felére, ahogy a csapatnak is, nekem is sikerült megoldanom ezt a problémát.

- Hogy értékeled, milyen a csapat?

- Egyelőre annyit látok, hogy sok-sok munka kell még, hogy egy jó magyar válogatott legyünk megint, de türelmesen meg kell tanulni minden lépést és szépen összerakni a dolgokat. Igaz nincs sok idő Belgrádig de talán elég ahhoz, hogy mire az Eb-n szerepel a csapat, addigra már komoly erőt tudjon képviselni. Ezek a felkészülési meccsek erre vannak, s az edzőtáborokban végzett munka miatt is nagy fejlődést várok magamtól és a csapattól is.

- Köszönöm. Gratulálok a sikeres visszatéréshez és jó pihenést!


A másik pénteki mérkőzésen:

Szlovákia-Románia 12:5 (5:0, 1:1, 2:2, 4:2)
G.: Gyurík 4, Famera, Kolárik 3-3, Balázs, Uradnik, ill.  Radu 2, Ghiban, Teohari, Chioveanu


A torna további programja:

Szombat

18.00 Románia-Franciaország

19.30 Szlovákia-Magyarország

Vasárnap

10.00 Magyarország-Románia

11.30 Szlovákia-Franciaország