FACEBOOK

Miskolc-Kaposvár 10:4

Miskolc-Kaposvár 10:4
hozzászólás, 2015.12.05.

Váratlanul magabiztos hazai győzelem, ezzel az újonc Miskolc versenyben maradt a felsőházba jutásért. Nyilatkozatok, gólok a Miskolc-Kaposvár meccsről és a forduló további eredményei:

Szombati bajnoki eredmények:

Szentes-BVSC 11:11 (2:3, 3:3, 2:3, 4:2)
G.: Maklári, Nagy M. 3-3, Somogyi 2, Hegedűs, Latinovics, Szekulics, ill. Csapó 4, Czigány, Létay 2-2, Szabó B., Török B., Kovács P.

UVSE-Debrecen 7:8 (2:0, 2:4, 2:2, 1:2)
G.: Szatmári, Sélley, Kovács Csatlós, Szentesi, Keresztúri, Tóth Z., Vadovics, ill. Kincses, Mora, Babay 2-2, Szőke Sz., Halek

Vasas-KSI 16:6 (3:3, 3:2, 3:0, 7:1)
G.: Gyárfás, Szarics 4-4, Burián, Delgado 2-2, Hőna, Steinmetz Á., Takács B., Fazekas, ill. Boros T. 2, Bicskei, Berki, Kósa, Zerinváry

Pécs-FTC 10:16 (3:3, 1:5, 2:3, 4:5)
G.: Basara 3, Surányi, Rakonjac 2-2, Macsi, Opacak, Sztojcsics, ill. Marnitz G., Roach 3-3, Nyéki, Kolozsi, Swift, Marko Csuk 2-2, Dőry, Tóth M.

Miskolc-Kaposvár 10:4 (5:1, 2:2, 2:0, 1:1)
G.: Hornyák, Petkovics, Milicsics 2-2, Hegedűs, Jakab, Somlai, Nyegovan, ill. Berta, Kovács O. 2-2, Palotás S.

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

1:0 - Jakab gólja

2:0 - Hornyák első gólja

3:0 - Milicsics első gólja

3:1 - Kovács Olivér első gólja

4:1 - Petkovics első gólja, ötméteres

5:1 - Somlai gólja

6:1 - Hornyák második gólja

6:2 - Berta első gólja, ötméteres

Szécsi ötméterest véd

7:2 - Petkovics második gólja

7:3 - Kovács Olivér második gólja

Gabalyodás

8:3 - Hegedűs gólja

9:3 - Nyegovan gólja

10:3 - Milicsics második gólja

10:4 - Berta második gólja



Szécsi Zoltán az M4-nek


- Visszavágóra készült a Kaposvár, de hatgólos vereség lett a vége, hiszen 10:4-re győzött a Miskolc. Azért én láttam Szécsi Zoltánon, hogy őt is meglepte ez a rossz kezdés. Miért esett szét ennyire a csapat játéka?

- Úgy gondolom, utólag visszatekintve, törvényszerű volt, hogy ki fogunk pukkadni. Bíztam benne, hogy még kihúzzuk ezt az egy hetet, nem sikerült. Sajnálom nagyon, elsősorban a játékosaimat, mert ezt borzasztó lehetett, borzasztó volt játékosként is megélni. Igen, sokkal jobb volt ma a Miskolc, úgy gondolom, hogy ma bármit csináltunk nem sikerült, nem úgy mentünk. Egész másnak, olyan alapozásjellegűnek tűnt az egész mozgásunk. Most már van uszodánk, úgyhogy, innentől, úgy gondolom, hogy nincs más hátra, mint a 2016/17-es szezonra kell készülnünk. Nagyon sok munka lesz benne, sajnos az elmúlt hat hétben ez elmaradt, de mondom, nehéz most pozitívnak maradni, megpróbálom ugyanakkor, megpróbálom a csapatot feltölteni azzal az erővel, hogy igenis újra neki tudjunk állni dolgozni.

- Ha végigtekintünk ezen az őszi fél szezonon, akkor csalódás?

- Abszolút. Sajnos pont úgy nézett ki minden, ahogy ki kellett nézzen. Sajnos, nem tudtuk meghazudtolni a törvényszerűségeket.

- Mire gondolsz itt?

- Október 23-a óta nincsen uszodánk, két pályán edzettünk, most már végre volt. Ez kicsit lehet, hogy edzőileg ez az én hibám is, hogy végre volt uszodánk, végre edzettünk egy párat és ebből jött ez a fáradtság. Én úgy gondolom, hogy a Szeged elleni mérkőzésekre sikerült felépítenünk saját magunkat, és azt most tökéletesen leromboltuk. Nagyon nehéz feladat lesz elsősorban fejben, mentálisan felépíteni saját magunkat.

- Akkor én ehhez kívánok sok sikert és jó munkát Szécsi Zoltánnak és a kaposvári csapatnak.

(Lejegyezte: Kerbi)



Sike József az M4-nek


- Gratulálok Sike Józsefnek ehhez a győzelemhez. Remekül kezdett a csapat, ez el is döntötte a mérkőzést?

- Igen, igazából nem mondtam el előtte neked, hogy ismertük a Kaposvár nehézségeit, az uszodaépítést, a sérült játékosukat, most szerencsés helyzetben találkoztunk velük. Mondtam, hogy mi meg kihevertük a hullám alját, igazából nem is játszottunk ma rosszul. Ekkora különbség nincs a két csapat között, azt bátran állítom, ma így sikerült, ma jobbak voltunk.

- De azért ez nyilván biztató lehet a mesternek, az ilyen teljesítmény. És ha a jövőt nézzük, akkor pedig akár a csapat sorsolása is, hiszen hazai medencébe érkeznek a közvetlen riválisok, tehát nem elérhetetlen akár a felsőház.

- Igen, így nyitva maradt a felsőház kérdése. Én titkon abban reménykedtem, hogy január 30-én a BVSC-vel egy nagyon jó meccset játszhatunk Budapesten és aki ott nyer, az ugorjon föl a felsőházba - ez az álmom valóra vált, mert igazából január 30-án fogunk játszani a kiírás szerint a BVSC-vel és ha ott a BVSC nyer, akkor már száz százalék, hogy fölment, ha ott mi meglepetést tudunk szerezni, akkor már ha csak a hazai meccseinket teljesítjük, akkor meglepetésre a keresztbe verésekkel mi tudunk bemenni.

- Jó felkészülést kívánok majd arra a mérkőzésre is és még egyszer gratulálok a miskolci csapatnak.



Hornyák Olivér az M4-nek


- És érkezik Hornyák Olivér, akinek szintén jár a gratuláció.

- Köszönöm szépen.

- Itt elhangzott, hogy lehetett érezni a különbséget a csapatok között olyan szempontból, is, hogy sokkal frissebb és gyorsabb volt a miskolci csapat. Te hogy érezted a medencében?

- Én úgy éreztem, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Az elejétől fogva végig koncentráltunk és ennek köszönhetjük, hogy az első negyedben például elhúztunk 5:1-re, amit végig tudtunk tartani. Ez volt a kulcsa a mérkőzésnek, hogy az elejétől fogva koncentráltunk.

- Itt a téli szünetre megyünk majd és mennek a csapatok is. Abszolút a miskolci együttes eddig a bajnokság üde színfoltja, ti hogy érzitek, mi a titok, hogy újoncként is egyelőre remekül helytáll a gárda?

- Fiatal csapat vagyunk, úgy gondolom, hogy a lendületünkkel tudtunk sok csapatot meglepni. Elég mozgékonyak vagyunk, nagyon sokat úszunk, és emiatt állandó presszió alatt tudjuk tartani az ellenfeleket. Szerintem ez okozhatott meglepetést sok csapatnak.

- Köszönöm szépen és akkor jó pihenést is kívánok, hiszen következik majd valóban a téli szünet.


A forduló további eredményei:

December 8., kedd

A csoport


Szolnok-Szeged 18:9 (5:3, 3:0, 7:3, 3:3)
G.: Alekszics 5, S. Mitrovics, Madaras, Gocics, Varga Dániel, Vámos 2-2, Younger, Fülöp B., Varga Dénes, ill. Manhercz K. 4, Seman 2, Sedlmayer, Kiss Cs., Chilkó

Tatabánya-Eger 6:17 (2:6, 2:4, 1:4, 1:3)
G.: Regős, Francsics 2-2, Práczky, Garancsy, ill. Vapenszki 4, Szivós 3, Erdélyi, Angyal 2-2, Lőrincz, Bedő, Hosnyánszy, Biros, Cuckovics, Milos Csuk

B csoport

OSC-Honvéd 7:10 (1:2, 2:4, 2:1, 2:3)

G.: Graham 2, Bátori, Kovács G., Juhász Zs., Salamon F., Brguljan, ill. Kovács G. 3, Illés S. 2, Borsós E., Kiss G., Simon R., Fejős, Steinmetz B.