FACEBOOK

Görögország-Magyarország 12:8

Görögország-Magyarország 12:8
hozzászólás, 2015.12.01.

Vereség Patraszban. Négygólos hátrány a csoportelsőségért a görögökkel szemben vívott küzdelemben. Benedek Tibor a meccsről, eredmények Európából.

Világliga, európai csoportselejtezők, 3. forduló

Görögország-Magyarország 12:8 (2:0, 5:3, 3:4, 2:1)

Patrasz, Antoniosz Pepanosz uszoda, v.: Franulovics (horvát), Putnikovics (szerb)
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy, Salamon 1, Erdélyi 1, Vámos 2., Hosnyánszky 1, Decker Á., Manhercz K. 1, Bátori 1, Tóth M., Bedő, Mezei 1, Nagy V. (kapus)
Görögország: Flegkasz, Milonakisz 1, Derviszisz, Geniduniasz 2, Funtulisz 2, Pontikeasz, K. Afrudakisz, Delakasz, Murikisz 2, Kolomvosz 1, Gunasz 1, Vlahopulosz 3
Gól - emberelőnyből: 8/17, ill. 2/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Vámos, Decker Á., Tóth M.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A találkozót Görögországban a Nova Sports Tv közvetítette. Ez az adó itthon nem fogható, több videostream is volt, de fizetős, ráadásul nem kellően biztonságos szolgáltató kínált csak megtekintési lehetőséget. A magyar csapat hazahozta, s átadta a vlv-nek a tévéfelvételt. A dvd-nek nincs hangja és a közvetítés képminősége sem olyan, mint a görögök játéka (jó lett volna inkább fordítva), de azért a találkozó összes gólját megmutatjuk.

VLV-VIDEÓK (Nova Sports TV):

1:0 - Funtulisz első gólja

2:0 - Geniduniasz első gólja

Kimaradt magyar emberelőny

3:0 - Funtulisz második gólja

3:1 - Hosnyánszky gólja

3:2 - Bátori gólja

4:2 - Murikisz első gólja

4:3 - Vámos első gólja

5:3 - Murikisz második gólja

6:3 - Geniduniasz második gólja

7:3 - Vlahopulosz első gólja

8:3 - Vlahopulosz második gólja

8:4 - Erdélyi gólja

8:5 - Vámos második gólja

9:5 - Vlahopulosz harmadik gólja

10:5 - Milonakisz gólja

10:6 - Manhercz Krisztián gólja


10:7 - Salamon gólja

11:7 - Kolomvosz gólja

12:7 - Gunasz gólja

12:8 - Mezei gólja


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Szevusz, Tibor! Értékeld, kérlek a meccset!

- Gyakorlatilag az első két negyed hátrányát tartottuk a meccs végéig. Ebben volt nekünk tizenkét emberelőnyünk, amiből lőttünk két gólt. Nekik meg tizenhét, amiből ők belőttek nyolc gólt. Úgyhogy a rossz emberelőny-kihasználásunk az első két negyedben, gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

- Ahhoz képest, amit gyakoroltatok vagy amit vártál, milyen volt a játékunk? Függetlenül az eredménytől.

- Azt gondolom, hogy rosszabb, mert ha valamikor ki kell jönni a teljesítménynek, akár csapatban, akár egyénileg, akkor ez a mérkőzés az volt, és nem jött ki.

- Azt megtudhatjuk, hogy miért Lévai kezdett?

- Mert szerettem volna, hogy egy ilyen meccsen is bizonyíthasson. A múlt alkalommal beteg volt. Fontos döntéseket kell meghozni pár héten belül, ezért lényeges volt, hogy Lévai Marci egy ilyen mérkőzésen védhessen.

- Összességében a görögök voltak sokkal jobbak, vagy mi voltunk gyengébbek?

- Vegyes, mind a kettő igaz.

- Tehát mi gyengébbek voltunk, a görögök meg jobbak, mint amire számítottál.

- Igen.

- Egyénileg a játékosaink közül ki az, akit ki tudsz emelni? Ki az, aki jó volt, akire nem lehet panasz?

- Nem tudok sajnos senkit kiemelni.

- Négy gól lett a különbség és a Világliga-csoportot azért nyilván szeretnénk megnyerni. Ha ők is megvernek mindenkit, meg mi is, akkor májusban, a visszavágón öt góllal kell legyőznünk őket. Erre alkalmasak leszünk ez ellen a görög csapat ellen?

- Most ennyire ne menjünk előre. Nekünk most az Eb, ami elsődleges, amit kötelezőnek tartunk, az olimpiai kvalifikáció és csak másodsorban a következik Világliga. De mindenképpen megpróbáljuk behozni ezt a négy gólt.

- Legközelebb már az Eb-felkészüléskor találkozik a csapat. Annak a névsorát mikor hirdeted ki?

- Ezt most még ebben a pillanatban nem tudom.

- Köszönöm szépen, jó utat haza!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Tudtuk a meccs előtt, hogy a görög csapat jó formában van és az elmúlt időszakban elért sikerek miatt nagyon magabiztosak a játékosok. Az volt a célunk, hogy kizökkentsék őket ebből a magabiztosságból és ne egy előny-hátrány összecsapássá redukálódjon a mérkőzés, mert ők ebben nagyon jók. Mint az eredmény mutatja, sajnos ez nem sikerült, sok mindent nem úgy csináltunk, ahogy kellett volna. Mindenképpen látszik, hogy azért még sok munka vár ránk egyénileg és csapatilag is.

- Megzavart titeket valami, esetleg a görögök mást csináltak vagy jobbak voltak, mint gondoltátok?

- Nem. Pontoan tudtuk, hogy milyenek, igazából nem volt semmi meglepetés. Abban, amit csinálnak, nagyon jók, pontosan lőnek, tudatosan játsszák a támadásaikat, inkább az volt a probléma, hogy nem tudtuk a saját akaratunkat rájuk kényszeríteni. Leginkább az történt a meccsen, amit ők akartak.

- Nagyon el vagytok keseredve?

- Nem öröm kikapni, ráadásul simán, de úgy gondolom, ez a vereség, ez a pofon még nagyobb erőbedobásra kell, hogy sarkalljon minket, arra, hogy koncentráltabbak legyünk és még többet tegyünk a győzelemért.


TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a mérkőzés, lehetősége volt ennek a csapatnak arra, hogy bizonyítson, ez nem jött össze. Egyelőre az okokat még én is keresem, mind a saját játékomat, mind a csapatét illetően. Csapatilag arra a következtetésre jutottunk, hogy hiányoztak a jó egyéni teljesítmények és emiatt nyílhatott szét a meccs a második negyed végén-harmadik negyed elején.

- Akik ebben a csapatban játszottak, három-négy ember kivételével rendkívüli lehetőséget kaptak most, hogy komoly tétmeccsen mutassák meg azt, hogy itt van a helyük. Hogy látod most, ennek a kudarcnak ilyen szempontból lesz következménye?

- Ezt Tibitől kérdezd meg... Mindenképpen fontos lett volna most jó eredményt elérni, ezt tudtuk előre. Lehet, hogy mindenki túlságosan készült és a nagy akarásnak egy ilyen nyögés lett a vége. Nem tudok erre a kérdésre most mit mondani. Tényleg sajnálom, ez a görög csapat valóban jó, nem véletlenül voltak vb-harmadikok, nem véletlenül hozzák a játékosaik az eredményeket a Bajnokok Ligájában, de azért ekkora különbség nincs a két csapat között. Sajnos nem tudtuk kibillenteni őket a játékukból, azt történt, amit ők szerettek volna. Színészkedtek, beadták centerbe, emberelőny, és az emberelőnyöket pedig jobb százalékban tudták belőni, mint mi. Egyszerűen az volt a játék, amit ők szerettek volna, ezért tudtak nyerni.


További keddi Világliga-eredmények:

A csoport

Grúzia-Románia 11:13 (4:2, 2:4, 2:4, 3:3) (az egyik játékvezető Kun György volt.)

A csoport állása három forduló után:

1. Görögország 9,
2. Magyarország 6,

3. Románia 3,
4. Grúzia 0 pont,

B csoport

Montenegró-Szerbia 10:12 (3:2, 0:4, 2:3, 5:3)
G.: Ivovics 3, Drasko Brguljan 2, Cuckovic, Szekulics, M. Janovics, N. Janovics, Vukcsevics, ill. F. Filipovics 4, Prlainovics 3, Szubotics 2, Mandics, Gocics, Pijetlovics


Spanyolország-Franciaország 18:10

A csoport állása három forduló után:

1. Szerbia 9,
2. Montenegró 3,

3. Spanyolország 3,
4. Franciaország 0  pont


(A Franciaország-Montenegró mérkőzést a párizsi események miatt elhalasztották, így e két csapat csak két meccset játszott.)

C csoport

Horvátország-Olaszország 8:9 (2:3, 3:1, 2:2, 1:3)
G.: S. Sukno 3, Burics 2, Bukics, Muslim, Obradovics, ill. Presciutti 3, di Fulvio 2, Gitto, Fondelli, Bini, Aicardi


Oroszország-Törökország 13:9 (4:1, 1:4, 6:2, 2:2)
G.: Lazarjev 4, Ogyincov 3, Bugajcsuk 2, Magomajev, Balakirev, Kharkov, Liszunov, ill. Sutalo 3, Okman,  Beskardesler 2-2, Ozbakis, Yilmaz


A csoport állása három forduló után:

1. Olaszország 9,
2. Horvátország 6,
3. Oroszország 3,
4. Törökország 0 pont


A Világliga jövő nyári szuperdöntőjében csak a csoportelsők szerepelhetnek.