FACEBOOK

Vincze Balázs a Reggeli Startban

Vincze Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.09.25.

Az A-Híd OSC Újbuda vezetőedzője szerint nagy lehetőség előtt áll csapata, mert a Nagyvárad legyőzhető ellenfél a BL-főtábláért folytatott párharcban.

A Reggeli Start pénteki élő beszélgetését Szombathy Pál műsorvezető nem az OSC-re vonatkozó kérdéssel kezdte, hanem az aktuális hírről, Gerendás György válogatott másodedzői megbízatásáról kérdezte vendégét.

Vincze Balázs szerint Gerendás György ma is ugyanúgy ég, mint egykor a vízben, játékosként, s biztos, hogy új impulzusokat fog hozni ötletekben is, akár a taktikai variációkat, akár az edzésprogramokat illetően vagy éppen a játékosok kezelésében. "A motiváció nagyon fontos dolog egy csapat életében és ebben Gyuri biztos, hogy segíteni tud" - fogalmazott.

Az OSC terveivel kapcsolatban Vincze Balázs elmondta: a szezon elején kitűzött célhoz, hogy a csapat érje el a BL bőtáblát, nagyon közel vannak. Ennek megoldása az elsődleges feladat, de nem a bajnokság kárára, mert ahhoz, hogy az OB1-es rájátszást megfelelő pozícióban kezdhessék el, az alapszakaszban, csoportjukban oda-vissza szeretnének legyőzni mindenkit. Ezt egyébként tavaly is sikerült teljesíteniük: az alapszakaszban a Szolnokon és az Egeren kívül minden más csapatot otthon és idegenben is meg tudtak verni. (Minht ismeretes, az új rendszerű alapszakasz csoportjainak sorsolásánál az OSC elkerülte mind a Szolnokot, mind pedig az Egert.)

Ami a BL utolsó selejtezőkörét illeti, Vincze Balázs a Nagyváradot legyőzhető ellenfélnek tartja, mint fogalmazott: sokkal nagyobb esélyük van ellenük kivívni a főtáblára jutást, mint amekkora tavaly, a Szolnok ellen volt ugyanebben a fázisban.

A Nagyváradról azt mondta a vezetőedző, hogy kiszámíthatóbbak, mint például a Haélis változás történt náluk. Kádár Kálmán kijött a vízből és a csapat edzője lett, Korolija, a szerb volt válogatott center Olaszországba igazolt. Két-három szerb játékosuk van (Pijetlovics áll a kapujukban), nem lesz könnyű ellenfél, kellemetlen perceket fognak okozni. Nyilván az a cél, hogy az első meccsen, Nagyváradon jövő szombaton olyan eredménnyel szálljanak ki a vízből az OSC-s játékosok, amely valós lehetőséget ad arra, hogy a két héttel később esedékes visszavágón el lehessen érni a továbbjutást.

Amennyiben sikerülne bejutni a főtáblára, a vezetőedző számításai szerint tíz meccsnyi, mintegy egy hónapnyi plusz feladat várna játékosaira a tavalyihoz képest, amikor ettől az időszaktól kezdve - a Szolnoktól elszenvedett BL-vereség miatt - már csak a bajnoki és a hazai kupameccsekre kellett koncentrálniuk. Ugyanis minden egyes főtábla-mérkőzésre teljes figyelemmel kell készülni, benne van a terhelésben a sok utazás és természetesen az összes éles találkozó is.

Ezzel azonban még nem foglalkoznak, egyelőre a Nagyváradon kell túljutni, sőt, a bajnokságban vasárnap a Kőér utcában a Honvéd ellen szerepelnek, s akár egy jó, izgalmas meccsen, de a három pontot szeretnék elhozni, ahogy tavaly is tették.

A teljes beszélgetés: