FACEBOOK

Az új név: FTC-PQS Waterpolo

Az új név: FTC-PQS Waterpolo
hozzászólás, 2015.09.16.

Elindította az új szezont a Fradi is. Riportunk a bemutatkozó, "névadó" sajtótájékoztatóról.

A Ferencváros új támogatót kapottt (ezt tükrözi a névváltoztatás), s az újabb forrás lehetővé tette a csapat további megerősítését.

A Fradi tavaly várakozáson felül jól vagy inkább fogalmazzunk úgy: a várakozás "felső határán" szerepelt, s a 4. helyet szerezte meg az OB1-ben. Ez nagyon szép eredmény volt, tekintettel arra, hogy az előttük végzett három csapat (Szolnok, OSC, Eger) mindenki által elismerten kimagaslott a mezőnyből.

Idén a negyedik hely megőrzése hivatalos a cél, hangsúlyozottan nem a 4-6. hely valamelyikének megszerzése, s "szorgalmi feladatként" el kell érni, hogy a három nagynak kellemetlen percei legyenek a Fradi ellen.

Újra indul nemzetközi kupában az FTC, s az Eurokupa első csoportselejtezőjének otthont is ad: ellenfelei a Népligetben, október 2-3-4-én megrendezendő tornán: Szeged, Acquachiara (olasz), Esslingen (német), Primorac Kotor (montenegrói), Jadran Split (horvát), Stasbourg (francia).

VLV-VIDEÓK:


Tóth Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci! Egy újabb szezon kezdődik, mondd el légyszíves hogy telt a nyár? Milyen állapotban vagy? És mire számítasz a következő klubszezonban?


- Úgy érzem, hogy a nyár az nagyon jól sikerült, mind a pihenés része, mind a felkészülést megelőző időszak is, mind a felkészülés. Nagyon sokat dolgoztunk, most már két ötmeccses kétkapu-sorozaton túl vagyunk, részben a Brescia ellen játszottunk, majd a debreceni tornán vettünk részt, mindkettő az Eurokupára való felkészülést szolgálta. Azt gondolom, hogy jó úton vagyunk, de azt azért látni kell, hogy csak most érkeztek meg a junior válogatottól a játékosok, és gyakorlatilag most fogunk először együtt edzeni, úgyhogy van még munka. Van még az összecsiszolódásra egy kis időnk, úgyhogy ezt ki kell használni.

- A nemzetközi kupaszereplés; itt elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy ebben nagy lehetőség van.


- Én is azt gondolom, hogy van benne lehetőség. Mindenképpen szoknunk kell a környezetet. Azt látni kell, hogy hétcsapatos csoportba kerültünk, tehát hat meccsünk lesz, azt hiszem három, vagy négy nap alatt, úgyhogy ez fizikailag igen megterhelő lesz, de hát azért dolgoztunk ennyit, hogy ez sikerüljön, úgyhogy én az első két hely valamelyikén továbbjutásra számítok.

- Jó, hát mi a helyzet a válogatottsággal? Hogy nézted nyáron a csapatot? Gondolom fájó szívvel, és hát mik a reményeid?


- Néztük itt a Fradiban együtt a meccseket, nagyon szurkoltunk a csapatnak, sajnáltuk nagyon, hogy így alakult, de azt gondolom, hogy itt most megint egy mérkőzésre lehet levetíteni a dolgot, ugye arra a bizonyos olasz mérkőzésre. Nem szerencsés, de hát ez van. Készülök természetesen, az egyéni céljaim közt szerepel az, hogy visszatérjek a válogatottba, ezért megteszek mindent, ezért dolgozom, ezért csinálok pluszmunkákat, majd a mérkőzéseken fog kiderülni, hogy nekem ott van-e a helyem, vagy nem.

- Köszönöm szépen, Marci, jó szezont kívánok neked!


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Ez történt a sajtótájékoztatón:


Gál Pál Zoltán az FTC-sajtótájékoztatón


Nyíri Zoltán az FTC-sajtótájékoztatón


Gerendás György az FTC-sajtótájékoztatón


Varga Zsolt az FTC-sajtótájékoztatón


Nyéki Balázs az FTC-sajtótájékoztatón