FACEBOOK

Kupaelődöntő: Eger-OSC 7:10

Kupaelődöntő: Eger-OSC 7:10
hozzászólás, 2017.12.02.

Az OSC igazolta, hogy komoly reményei lehetnek ebben a klubszezonban, régóta várt határozott játékkal régóta várt sikert ért el: az Eger legyőzésével bejutott a vasárnapi kupadöntőbe, ahol a Szolnok lesz az ellenfele. Helyszíni vlv-riport.

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


​EZ TÖRTÉNT EDDIG A KUPASOROZATBAN:


KUPASELEJTEZŐK - 1. NAP

KUPASELEJTEZŐK - 2. nap


Kupanegyeddöntők:

1. FORDULÓ

2. FORDULÓ

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN


Magyar Kupa-elődöntő:

Eger-OSC 7:10 (2:3, 1:3, 4:3, 0:1)

G.: Angyal, Kovács Gergő 2-2, Sz. Rasovics, Hosnyánszky, Vlahopulosz, ill. Erdélyi, Ubovics 3-3, Drasko Brguljan 2, Salamon, Kovács Gábor

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

0:1 - Ubovics első gólja

1:1 - Hosnyánszky gólja

1:2 - Ubovics második gólja

1:3 - Drasko Brguljan első gólja

2:3 - Kovács Gergő első gólja

3:3 - Angyal első gólja

3:4 - Erdélyi első gólja

3:5 - Erdélyi második gólja

3:6 - Kovács Gábor gólja

4:6 - Angyal második gólja

5:6 - Vlahopulosz gólja

5:7 - Erdélyi harmadik gólja

6:7 - Rasovics gólja

7:7 - Kovács Gergő második gólja

7:8 - Drasko Brguljan második gólja

7:9 - Ubovics harmadik gólja

7:10 - Salamon gólja



vlv-képek


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Láttam már az elején, hogy ma nem fogunk jól játszani. Nagyon fásultak voltunk, ólmosak. Az OSC talán egy picit gyorsabb volt, az elején ezzel meg tudott ugrani. Nagy küzdelemben, azt hiszem, háromszor is visszajöttünk a meccsbe. Mínusz háromról is, ez nyilván meghaladta ma a csapatnak a kapacitásait a tekintetben, hogy még meg is tudjuk nyerni a végén ezt a mérkőzést. De hát jobb volt ma az OSC mindenképpen. Úgyhogy gratulálok nekik.

- Jobban játszottak, mint amire számítottál?

- Azt játszották amit szoktak, semmi extra nem volt. Ismeri egymást a két csapat. Nagyon kemény mérkőzés volt. 

- Erdélyi?

- Balázs jól játszott. Mondhatom azt is, hogy egy "Erdélyinyi" különbség volt a két csapat között, de hát volt ott közte három (azt hiszem három gólt lőtt Balázs). Egyszerű játék a vízilabda, de azért ennyire nem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


PETIK ATTILA (A-Híd-OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Gratulálok!

- Köszönjük szépen.

- Hogy volt?

- Tulajdonképpen tudtuk, hogy mindkét csapat fáradtan érkezik erre a mérkőzésre. Talán az Eger fáradtabban illetve Cuckovicsot nélkülözte, úgyhogy igyekeztünk ezt kihasználni. Minden dicséret megilleti a fiainkat, mert nagyon összekapták magukat. A harmadik negyedben volt egy kritikus szituáció, amikor az Eger kiegyenlített, de utána gyorsan tudtunk váltani és így végig uraltuk a találkozó hátralévő részét.

- Meglepett-e téged bármi? Akár a te csapatod játéka, akár az ellenfélé. Volt-e ilyen?

- Igazából az látszott az én csapatomon, hogy nagyon harapnak és talán ennek is köszönhettük az egész sikert. Úgy érzem, hogy jobban akartuk ezt a mai mérkőzést talán és jobban haraptunk.

- Ezt hogy érted el? Volt a rákészülésben valami speciális? Most már így el lehet mondani.

- Nagyon speciális felkészülés nem volt, ugyanis csütörtökön délben jöttünk haza. Igazából fejben álltunk máshogy ehhez a mérkőzéshez. Tanultunk a szerdai meccsből is, és ez így történt az eddigi vesztes mérkőzéseink után ebben az évben. Próbáltuk kijavítani azokat a dolgokat, amik nem működtek, illetve amiket a spanyolok jobban csináltak mint mi, azokat átvenni tőlük, úgymond, tehát: gyorsabban felérni, járatni a labdát stb. De igazából, mondom, az döntött el sok mindent, ahogy a fiúk bementek a vízbe.

- Most már tudjuk az ellenfelet. Hogy tetszett a második elődöntő. Gondolom, hogy láttad.

- Az is egy brusztos, harcos mérkőzés volt, mit ahogy a miénk is. Úgy gondolom, hogy holnapra is az lesz igaz, hogy aki jobban bírja fejben, jobban bírja ezt az erőltetett menetet, amiben vagyunk, hiszen, ugye múlt hét szombat óta ez az ötödik meccse lesz mindkét csapatnak - tehát aki kevesebbet hibázik, illetve aki gyorsabban reagál az ellenfél hibájára, az tud holnap nyerni.

- Az melyik csapat lesz?

- Az OSC.

- Nagyon szépen köszönöm. Jó pihenést. Jó munkát.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BUNDSCHUH ERIK (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon örülünk, hogy végre sikerült megnyerni a kupaelődöntőt, és holnap döntőt játszunk, hosszú idő után. Bizakodóak vagyunk.

- Milyen meccs volt?

- Nagyon nehéz meccs volt, mindkét csapat fáradt volt, a hét közbeni az utazás miatt is. Gratulálok az Egernek, nagyon keményen küzdöttek, és nekünk is, hogy partiban maradtunk végig, és sikerült győzelemre vinni a meccset. Holnap döntőzünk!!!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Egy nagyon-nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, fizikálisan rettenetesen sok párharc volt ma, és úgy érzem, hogy az Eger tulajdonképpen belehajszolta magát egy olyan meccsbe, amit aztán mi bírtunk jobban. Igazából az, hogy a végén három gól lett közte, nem tükrözi a meccs valódi szorosságát, mert ez valójában egy egygólos meccs volt. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy döntőben vagyunk.

Holnap az aranyért játszunk, tehát örülök neki, oké, de megyünk tovább. Mi az aranyért jövünk, és az aranyért fogunk tovább játszani.


HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:
- Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Gratulálok az OSC-nek, abszolút megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést, sokkal agresszívabban játszottak és ezek szerint jobban akarták ezt a döntőt, ami holnap lesz, mint mi. Tényleg nem tudok mást mondani. Nagyon rosszul játszottunk, csak gratulálni tudok nekik és sok sikert kívánok holnapra!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon kemény mérkőzés volt fizikálisan. Úgy érzem, hogy nagyon sokat hibáztunk, és ezt az OSC jól használta ki. Igazából, ha hátul egy picit pontosabban, jobban zárunk, akkor szerintem elöl is egy picit higgadtabbak tudunk maradni, és a végén nyerni. Ez volt a döntő. Nekünk a végén már gólt kellett lőni, sietni kellett, ezáltal kicsit kapkodóssá vált a játékunk. Azt gondolom, hogy ez döntött ma.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Teljesen simán kikaptunk, egy indiszponált, fáradt csapat képét mutattuk, hiszen azok is voltunk. Az OSC-sek nagyon energikusan és hajtósan kezdtek, és az elején kiépített előnyüket jól tartották, úgyhogy teljesen megérdemelten jutottak a döntőbe. Gratulálok nekik!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KOVÁCS GÁBOR (A-Híd-OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Örülök! Örülök, mert az OSC-ben töltött első év után újra Magyar Kupa-döntőt tudunk játszani, és szerintem ez egy méltó elődöntő volt. Mindenképpen pozitívan értékelem, mert nagyon küzdött mind a két csapat. Szerintem az nyert, amelyik jobban tudott reagálni bizonyos bírói ítéletekre, nehezebb szituációkra.


TÓTH MÁRTON (A-Híd-OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon örülök és egyben gratulálok a csapatnak, mert fantasztikus munkát végeztünk és bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe, ami a célunk volt!

A meccs kulcsmomentuma a harmadik negyed felénél volt, amikor kiegyenlített az Eger, ráadásul a lejobb játékosunkat, Erdélyi Bazsit elveszítettük és mégis tudtunk ott egy "újat húzni" és ismét elhúzni az ellenféltől. Úgyhogy le a kalappal, ez a  küzdőszellem kell holnap is, mindegy, hogy kit kapunk.


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Így utólag nézve és már meccs közben is így éreztem: két fáradt csapat találkozott, szerintem ez a ritmuson kívülről is látszódott, és így időnként kicsit káoszba torkollott a mérkőzés, amiben az OSC-sek szerintem jobban tudnak játszani, most is így történt. Nekünk inkább a szervezett játék volt az, amivel kontrollálni tudtuk eddig a meccseket  ellenük, inkább ez volt az, amivel előnyt tudtunk kiharcolni. 

- Mennyire vagy csalódott?

- Mindig csalódott az ember egy vereség után, de kihajtottuk magunkat teljesen. Én személy szerint mindent beleadtam, most ez erre volt elég - akkor ez most egy bronzérem.


DRASKO BRGULJAN (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Szerintem sokkal jobban játszottunk, mint legutóbb az Eger ellen, s különösen ahhoz képest, amit Barcelonában nyújtottunk. 

Nagyon örülök, holnap egy döntőt játszunk! Tényleg boldog vagyok - megyünk tovább. Jó volt a meccs, nagy rangadó, gratulálok az Egernek, szép meccs volt, tényleg.