FACEBOOK

Szerdai BL-forduló - a vlv előzetese

Szerdai BL-forduló - a vlv előzetese
hozzászólás, 2018.01.23.

Az OSC-nek menekülnie kell a győzelembe, a másik csoport két magyar csapata (Gianni Lonzi LEN-delegátus vigyázó szemei előtt...) egymás ellen játszik a BL-főtábla szerdai fordulójában. vlv-előzetes a programmal és nyilatkozatokkal:


Bajnokok Ligája, főtábla, 7. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása hat forduló után:

1. Olympiakosz 16,
2. Dinamo Moszkva 11,
3-4. Brescia, Jug Dubrovnik 10-10,
5. Barceloneta 9,
6. OSC 6,
7. Hannover 6,
8. Partizan Belgrád 0 pont

Január 25., csütörtök

19.15 Barceloneta-Hannover

Január 24., szerda

17.00 Olympiakosz-Jug Dubrovnik

20.30 Brescia-Partizan Belgrád

18.30 OSC-Dinamo Moszkva - DigiSport 1, vlv (szöveges élő)

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Menekülés a győzelembe! - más választásunk nincs, ha még akarunk bármit is a BL-ben. Meg kell vernünk a Moszkvát, hogy még legyen esélyünk. Így megyünk neki ennek a mérkőzésnek és persze tudjuk, hiogy nagyon nehéz lesz, hiszen a Moszkva eddig egyszer kapott csak ki, az Olympyakosz otthonában. Most megpróbáljuk megkétszereni az eddigi vereségeik számát.

- Mit tudtok róluk?

- Kielemeztük őket, orosz válogatottakra épülő csapatról van szó - három szerb játékossal kiegészítve. Kemény játékot játszanak, de felvesszük a kesztyűt.

- Milyen meccsre számítasz? Mi az, amire oda kell figyelni?

- Mindenképpen fontos lesz az eleje, hogy ne mínusszal indulva menjünk bele a mérkőzésbe, végig mi irányítsuk a játékot. Ha ez sikerül, akkor könnyebben elbizonytalanodnak majd. Figyelni kell nagyona bekk pozícióra, biztos, hogy sokat kell kell majd tűrni, de fontos, hogy sikerüljön megszerezni a pozíciót. Emellett szerintem sok minden a zóna elleni játékon dől majd el elöl, hátul, tehát azon, hogy ki fogja tudni jobban feltörni az ellenfél zónavédekezését. 

- Hogy álltok betegekkel, sérültekkel?

- Megvagyunk, mindenki egészséges.

- Lelkileg?

- Ingadozó, de összekapjuk magunkat mindig.


TÓTH MÁRTON (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon fontos meccs lesz ez a számunkra. Csak a három pont elfogadható, úgyhogy győznünk kell. A Dinamo tényleg erős csapat, jó szerb játékosokkal és kiváló ososzokkal, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok.

MARAT ZAKIROV (Dinamo Moszkva) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon kemény mérkőzésre számítunk, hiszen ez a két csapat a final 8-ba jutásért harcol. Nagyon képzett ellenféllel szemben szállunk vízbe, a csapatukban minden poszton nagyszerű játékosok szerepelnek. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy egy jó meccset játsszunk.

VIKTOR IVANOV (Dinamo Moszkva) kapus a LEN sajtószolgálatának:

 - A csapatunik kemény mérkőzésre számít. Nem lesz könnyű, de ez a Bajnokok Ligája, itt nincs könnyű meccs. Optimisták vagyunk, különösen azután, hogy megnyertük az Orosz Kupát, reméljük, hogy ezen a mérkőzésen is jó eredményt érünk el.


B csoport

A csoport állása hat forduló után:

1-​2-3. Pro Recco, Szolnok, Spandau 15-15,
4-5. Herceg Novi, Eger, 10-10,
6-7. Sabadell, Steaua Bukarest 3-3,
8. Alphen 0 pont

Január 23., kedd

Sabadell-Herceg Novi 8:10 (1:3, 2:3, 3:2, 2:2)
- az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Müller 3, S. Cabanas Pegado, Carrillo, Bustos, Fenoy, V. Cabanas Pegado, ill. D. Draskovics 3, Ukropina, Spaics 2-2, Merkulov, Radovics, M. Petkovics

Január 24., szerda

19.30 Spandau 04-Pro Recco

20.30 Alphen-Steaua Bukarest

18.30 Szolnok-Eger - Sport 2 TV, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

​- Minden BL-meccs fontos, ezt ráadásul talán joggal nevezhetjük BL-rangadónak. Ennek megfelelően készültünk és remélem, játszunk is majd. Az elmúlt időszakban jók voltak az eredményeink, ilyenkor az ember hajlamos azt gondolni, hogy minden simán megy. Jó példa ennek veszélyeire a hétfői gyakorlásunk, amelyen sajnos nagyon sok apró hibát láttam. Azt gondolom, annak ellenére, hogy év eleje van, a meccsig héátralévő időszakban és magán a mérkőzésen is nagyon erősen kell koncentrálnunk. 

- Két magyar csapat játszik, ez mindig pikáns helyzet, és hát, az Egernek nagyon kell a pont.

- Még a felénél sem tartunk a főtábla sorozatának és én úgy gondolom, hogy az Eger mindenképpen tovább fog jutni a csoportból. Igazából jelenleg az sem nagyon foglalkoztat, hogy mi hányadikok vagyunk és hány pontunk van, nem nézegetem a tabellát, egyelőre nem abban a fázisban vagyunk. Ez lesz az első rangadónk az idén, fontos, hogy jól felkészüljünk és megfelelő teljesítményt nyújtsunk.

- Mi a helyzet egészségügyi fronton?

- Elég sok a betegség, emiatt az összeállításunk egyelőre eléggé képlékeny.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:


- A szokásos forgatókönyvről tudok beszámolni: készülünk a Szolnok ellen. Aztán, remélem, hogy a meccs végén nem a szokásos forgatókönyv szerint alakulnak majd a nyilatkozatok...

Ismeri egymást a két csapat, apró dolgok lehetnek, amiket megváltoztat a két edző - ezt is nagyon sokszor elmondtuk már, Sanyi is és én is. Úgy érzem, annyi történt az egy évvel ezelőtti beszélgetéseinkhez képest, hogy mivel az azóta lejátszott 7-8, egymás elleni meccsünkből mi csak egyszer tudtunk nyerni, kimondható: a találkozó esélyese a Szolnok. 

- Az a pillanatkép, amelynél ez a mérkőzés zajlik, ad-e köülönös jelentőséget a találkozónak, tehát, hogy két magyar csapat küzd és ugye, a cél mindkettő számára a F8-ba kerülés...

- Annyi pikantéria mindenképpen van, hogy egy Szolnok elleni bravúrral tudnánk visszahozni azokat a pontokat, amelyeket elveszítettünk, s amelyek nagyon hiányoznak. Látható, hogy ha a Spandau nem hibázik, akkor őket utolérni már nem nagyon tudjuk, úgyhogy mi valószínűleg a Herceg Novival fogunk versenyezni a final 8-ba jutásért.

- Hogy álltok a játékosok bevethetőségével?

- Mindenki egészséges - ez is egy kuriózum, általában nem így szokott lenni...


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

- Jól ismerjük egymást az Egerrel, a két csapat nem tud meglepetést okozni a másiknak a taktika terén. Remek csatákat vívtunk az elmúlt években és ez most is így lesz. Még csak az év elején járunk, a formánk egyelőre kicsit bizonytalan, de ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor le tudjuk győzni az Egert.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Ismerjük egymást, az erényeket és a hibákat egyaránt. Ez a meccs jó lehetőség lesz arra, hogy felmérjük: le tudjuk-e győzni a Szolnokot vagy sem. Az esetleges győzelem nagy lendületet adat számunkra a következő meccsekre szólóan. Az idén ez a mérkőzés lesz az első komoly kihívás a számunkra.

KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Ez a meccs lesz az utolsó a BL-főtábla első körében. Az elmúlt évben vagy 8-10 alkalommal találkoztunk a Szolnokkal és az eredmények nem voltak számunkra kedvezőek. Itt az idő, hogy javítsunk a mérlegünkön.

AZ OLAJ TV ELŐZETESE: