FACEBOOK

Kezdődik a junior vb!

Kezdődik a junior vb!
hozzászólás, 2015.09.03.

Még egyet kell aludni és péntek reggel 7.40-kor megkezdi szereplését az almati U20-as világbajnokságon a magyar válogatott. Helyzetkép a csapatról.

Almatiban a körülmények nem ideálisak, kevés a normális edzéslehetőség, van olyan válogatott, amely a kiírás szerint 15 órakor meccset játszik és 18 órára kapott edzéslehetőséget...

A technikai értekezleten Gianni Lonzi azt kérte, hogy az edzők lehetőség szerint ne kiabáljanak meccs közben, s azt is tudni lehet, hogy az úgynevezett neutrális (nem a részvevő csapatok valamelyikének országából érkező, tehát semleges) játékvezetők kérdezgetik tapasztaltabb társaikat, hogy is van ez a dolog az öt-öt mezőnyjátékossal, mert ők ezzel most találkoznak először... (Magyarországot egyébként Székely Balázs képviseli a "bírói karban".)

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Alkalmazkodunk a körülményekhez, amelyek olyanok, amilyenek, más csapatoknak is ezt kell tenniük. Edzettünk, jó hangulatban vagyunk, készen állunk arra, hogy megvívjunk a görögökkel és utána szép sorban a többi ellenféllel.

A magyar válogatott csapatkapitányát arra kértük, mondja el, mi történt velük azóta, hogy elutaztak Budapestről.

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Kedden érkeztünk meg Almatiba, minden rendben volt, nem veszett el egyetlen poggyász sem. Aztán éjjel értünk a szállodába, mindenki elfoglalta a szobáját, kaptunk két kis szendvicset vacsoraként és eltettük magunkat másnapra. Szerdán a megszokottnál később, délelőtt reggeliztünk, hogy ki tudjuk pihenni az utazás fáradalmait és mentünk edzésre.

Az uszoda gyakorlatilag egy strand, de jó a medence és az edzéslabdákra sem lehet panasz, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy a meccslabdák is hasonló minőségűek. Átmosó edzésünk volt közepes mennyiségű úszással és sok lövéssel. Aztán jöttünk haza ebédelni, majd csendespihenő következett. Este, még edzés előtt megnéztük a meglévő videókat a görög válogatottról és kielemeztük a játékukat, majd lementünk az uszodába, ahol félórás fakultatív edzést tartott Gyuri bá'.

Csütörtök reggelre 15 fokosra hűlt le az idő és az eső is esik, úgyhogy kicsit jobban fel kellett öltöznünk reggel. Az edzés hasonló volt, mint az első, majd páran beültünk a szaunába, felmelegedni kicsit. A csendes pihenő után ismét videóztunk.


- Hogy látod video alapján a pénteki ellenfelet, a görögöket?

-
Erősek fizikálisan és "nagy darabok", de pont ezért fáradékonyak is. A pörgős, lefordulós játéktól elfáradnak a harmadik-negyedik negyedben. Van egy jó centerük, aki 90 százalékban rossz kéz oldalról kapja a labdákat, őt és azt az oldalt kitüntetett figyelemmel fogjuk őrizni.

-
Elszántság, önbizalom, határozottság - megvan?

- Az elszántság maximálisan megvan! Önbizalmat szereztünk a felkészülés alatt, úgy gondolom, hogy az is rendben van. A határozottságunkat pedig holnap megmutatjuk a görögöknek, aminek szerintem nem fognak örülni!

- Kicsit korán van a meccs, még ottani idő szerint is, de lehet, hogy ez kedvez nekünk? A görög mégis déli, mediterrán népség. Vagy az ilyesmi egyáltalán nem számít?

- Nekünk ez nem fog problémát okozni, mert régóta tudjuk már az időpontot és készültünk rá. Azt, hogy nekik mennyire számít, nem tudom, de ha esetleg rossz hatással lesz rájuk, akkor ezt is igyekszünk felhasználni ellenük.

- Mit lehet elárulni a holnapi taktikából?

-
Gyors játékra fogunk törekedni, sok lefordulással, valamint, ahogy mondtam, a centerre nagyon odafigyelve.

- Sikeres rajtot kívánunk!


A magyar válogatott:


Felső sor, balról jobbra: Nagy Ádám, Vogel Soma, Kovács Gergő, Kalanovics Balázs, Pohl Zoltán, Kardos Gergely
Alsó sor: Vogel Simon, Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás, Zalánki Gergő, Kolozsi Marcell


ARCKÉPCSARNOK


A pénteken kezdődő almati U20-as világbajnokság csoportjai:



A B csoport programja (időpontok magyar idő szerint, a helyi idő négy órával előrébb jár):

Szeptember 4., péntek

07.40 Magyarország-Görögország

Szeptember 5., szombat

06.00 Kína-Magyarország

Szeptember 6., vasárnap

13.00 Magyarország-Japán

Szeptember 7., hétfő

10.20 Hollandia-Magyarország

Szeptember 8., kedd

A magyar válogatott szabadnapos.

Csoportgyőzelem esetén a magyar csapat két teljes napot pihenhet, legközelebb szeptember 10-én, csütörtökön 14.20-kor játszik az elődöntőbe jutásért. Az ellenfél az A csoport második helyezettje-D csoport harmadik helyezettje párharc győztese lesz, tehát szinte biztosan vagy Horvátország vagy Montenegró.