FACEBOOK

OSC-U20-as válogatott, ejha!

OSC-U20-as válogatott, ejha!
hozzászólás, 2015.08.19.

Bizakodásra nagyon komoly okot adó teljesítményt láttunk szerdán délelőtt a junior válogatottól. A fiatalok a Kondorosi uszoda nyitott medencéjében vívtak kemény edzőmeccset az OSC-vel. Helyszíni riportunk.

A fiatalok a hétvégi szegedi Tiszavirág Kupa előjátékának tekintették a kétkaput, s különösen az első két negyedben meglepően jó, érett játékot produkáltak. Ezután Vincze Balázs "korholó szavai" elérték hatásukat , az OSC-sek elkezdték nagyon odatenni magukat, a juniorok pedig már gyors ütemben fáradtak, de nem vagyunk meggyőződve arról, hogy az edzőmeccseken látványosan nem számolt gólok tekintetében a hazaiak zárták jobban a meccset...

Az OSC-ben játszott a két új szerzemény, Német Toni és Barabás Botond is, harmadik friss igazolásuk, Nagy Ádám a junior válogatottat erősítette.

A junior válogatott:

Kardos Gergely, Vogel Soma (kapusok),
Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Vogel Simon,
Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Vincze Balázs a vlv-nek, kétkapu a juniorokkal


- Szervusz Balázs! Egy nagyon jó kis kétkaput játszottatok. Az első kérdésem nem is rólatok szól, hanem hogy hogy látod az ellenfelet? Milyen ez a csapat, ez a junior válogatott?

- Én azt láttam, hogy nagyon jól összerakta őket Horkai Gyuri. Szerintem minden poszton megállják a helyüket azok, akik be lettek válogatva. Egy centerük van, ezt én magam is átéltem most az Universiadén, hogy Szentesi Ádám volt az egyedüli center, de ezt sok mozgással, ami abszolút ennek a játéknak a kulcsa, meg fogják tudni oldani. Jó kapusokkal, jó lövőkkel, én azt gondolom, amit az első két negyed játéka mutatott is, minket megleptek. Nyilván mi nem erre készültünk, utána kezdtünk egy kicsit belerázódni a játékba. Onnantól azért az eredmény is megváltozott, de szerintem jó eséllyel pályáznak a négy közé, vagy annál akár jobb eredményt is el tudnak érni.

- Nagyon más ez a játék ezekkel a szabályokkal? Öt mezőnyjátékos, kisebb labda…

- Szerintem maga a támadás-védekezés szoros emberfogásban kevésbé. A hátrány és az előny gyakorlatilag "mission impossible", tehát hátrányt kivédekezni…, inkább úgy mondom, hogy csak elrontani lehet az előnyt. Ott szerintem minimális fejlődési lehetőség van, annyi, hogy a fórokat maximálisan be kell lőni, és ha egy hátrányt vagy kettőt ki lehet védeni - ez már csodaszámba megy. Inkább az lehet itt szerintem a kulcsa a játéknak, hogy a szoros emberfogásban hogy tudják megoldani ezt a huszonöt méteres pályán a zónával visszalépve, kis labda, nagy lövés. Erre nekünk két negyed kellett, hogy egyáltalán odaérjünk, nyilván más fázisában vagyunk a felkészülésnek, mint ők, de onnantól vált a mai kétkapu szerintem értékelhetővé. Nem csak mi számunkra, hanem az ellenfél számára is.

- Mi van veletek? Úgy tűnik, hogy tovább erősödtetek...

- Nem csak tűnik, hanem tény. Biztos vagyok benne, hogy ezen a mai edzőmérkőzésen is látszott, hogy Ádámmal (Nagy Ádámmal - a szerk.) álló bekk poszton erősödni tudunk. Mozgékonyabb, mint a mi bekkjeink, akár Erik, akár Decker Ádám. Nyilván fizikálisan még nincs azon a szinten, de játéklehetőséget fog kapni, játszani fog adott esetben, ha úgy alakul, hogy a BL-ben is előrébb tudunk majd kerülni, akkor ott is, biztos. Szerintem sikerült három olyan fiatal játékost igazolnunk, akikkel mindenképpen erősödtünk, és akikkel hosszú távon lehet számolni.

(Lejegyezte: Kerbi)



Horkai György a vlv-nek, kétkapu az OSC-vel


- Szervusz, Gyuri! Gratulálok, nagyon jó teljesítményt nyújtottatok ezen a kétkapun. Értékeld egy kicsit, milyen volt, illetve hol tart a társaság?

- Úgy érzem, hogy ott tart a társaság, ahol ebben az időszakban kell. Lehet látni persze azt, hogy az OSC munkában van és nem erre a kétkapura készült. Valószínűleg alapozásban vannak, illetve ez az öt az öthöz játék egészen más jellegű. Elégedett vagyok a játékkal, mert pörögtünk, jó volt. Fizikailag ugye ők erősek, azért amikor a harmadik negyedben megfogták a fiúkat, akkor már sokkal nehezebben mozogtak, de nem baj, mert ilyen lesz kint is. Tehát én örülök neki, mindenféleképpen hasznos volt, és köszönjük Balázsnak a lehetőséget.

- Összességében hol tartotok? Mennyi van a "száz százalékig" még hátra?

- Jó állapotban vannak fiúk fizikálisan. Néha azért már látom rajtuk a hosszú felkészülés nyomait, elsősorban fejben, de fizikálisan jó állapotban vannak, pörögnek. Most jön hétvégén nekünk a szegedi Tiszavirág Kupa, ami már mérvadó. Utána az ausztrálok még itt maradnak egy pár napig. Még velük edzünk közösen, aztán, én úgy gondolom, hogy fel vagyunk készülve a vb-kezdésre, és jöhetnek a mérkőzések.

- Köszönöm szépen! Jó további munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek, kétkapu az OSC-vel


- Csapatkapitány Úr, köszöntelek az OSC elleni kétkapu után. Hogy értékeled ezt a mait?

- Szerintem hasznos kétkapu volt mindkét csapat számára. Az OSC-nek ugye egy kicsit megtörtük a monotonitást, az úszást, az eddigi felkészülésükett. Nekünk pedig így a Tiszavirág Kupa előtt egy jó felkészülés volt. Gyuri bá' kérte tőlünk a meccs előtt, hogy vegyük komolyan őket, szerintem ez sikerült. Gyakoroltunk hasznos dolgokat, amiket remélhetőleg fogunk tudni használni majd az ellenfelek ellen, úgyhogy mindenképpen hasznos kétkapu volt.

- Hogy értékeled a csapat helyzetét?  Nincs már olyan sok időtök.

- Hát, fáradt mindenki, úgy látom. De szerintem ez már - nem is tudom, hányadik héten vagyunk - normális. Most lesz egy csapatprogramunk, abban valószínűleg ugyanúgy el fogunk fáradni. De szerintem a Tiszavirág Kupára össze fogjuk kapni magunkat és helyt fogunk állni. És utána pedig még ugye van egy hetünk az ausztrálokkal, az is jó felkészülés lesz majd, és utána már fejben és testben is mindenkinek kész kell lennie a VB-re. Úgyhogy, rendben leszünk.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Kalanovics Balázs a vlv-nek, kétkapu az OSC-vel


- Szervusz Balázs, nem beszéltünk még a csapathirdetés óta. Némi meglepetés volt a te bekerülésed, négy ember harcolt egy posztért, ráadásul a szezon elején a munkakezdéskor még nem voltál kerettag. Gratulálok, mert nagyon szépeket mondott rólad Horkai György. Te hogy értékeled, milyen érzés volt visszajönni? Gondolom nagyon örültél.

- Nagyon-nagyon jó érzés volt visszakerülni ebbe a társaságba, alapvetően nagyon szeretek itt lenni, a srácokkal, nagyon jó közeg alakult itt ki az évek során. Meglepődtem, mikor visszahívtak, de nagyon örültem is neki, és onnantól kezdve csak arra koncentráltam, hogy be tudjak kerülni a csapatba.

- Milyen a csapat? Hogy látod? te kicsit kívülről is meg tudod ítélni, mert az első egy-két héten nem voltál itt. Hogy fejlődtetek?

- Szerintem ez egy nagyon ütőképes csapat, éremért szeretnénk menni mindenképpen; a legfényesebb, legjobban csillogó éremért, ezzel nem árulok el nagy titkot, és egy nagyon jó gárda jött össze szerintem minden poszton remek játékosok vannak.

- Azt láttam, hogy a hangulat is nagyon jó, elég régóta ismeritek egymást mindannyian, gondolom.

- Igen, szerintem nyolc-tíz éve mindenki ismeri egymást.

- Ez látszik a játékon is, az összeszokottság megvan?

- Sokszor, sokszor látszik, igen.

- Mennyire lesztek magabiztosak, vagy mennyire fogtok szorongani, amikor kezdődik a vb?

- Az elején biztos lesz egy kis szorongás, de ez egészséges drukkot fog csak jelenteni, úgy érzem.

- Mivel lennél elégedett? Mi az a minimum?

- Aranyérem.

- Csak?

- Igen.

- Hát, kívánom, hogy sikerüljön. Köszönöm szépen, jó munkát!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)