FACEBOOK

Búcsúfellépés Kazanyban

Búcsúfellépés Kazanyban
hozzászólás, 2015.08.07.

Az már biztos, hogy az 5. vagy a 6. helyen végez a magyar válogatott a kazanyi világbajnokságon. De nem mindegy, hogy melyiken.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A torna utolsó napján sajnos nem az esti programban vagyunk érdekeltek. Magyar idő szerint 14.30-kor játszunk, az ellenfél Montenegró.

Délelőtt az immár szokásos helyszínen, a műugrók versenyének otthont adó uszodában edzett a csapat. A stáb tagjai nagy szeretettel üdvözölték a medenceparton (kisebb stábbal) edzés közben megjelenő, és a vízilabda-válogatotthoz meglehetősen közel álló Merkely Béla professzort.

Mint megtudtuk, az ország talán legismertebb kardiológusa azért érkezett Kazanyba, hogy tanulmányozza a vb orvosi stábjának munkáját, hiszen ezt a tevékenységet a következő, 2017-es budapesti világbajnokságon ő fogja irányítani.

(Megtudtuk egyébként, hogy a kazanyi vb ebből a szempontból is grandiózus: 400 orvos és 200 orvostanhallgató vett részt a kéthetes versenysorozaton segítő háttéremberként.)


vlv-képek


A csapat számára ebéd után csendes pihenő következett, majd videózás, s végül újabb vizes edzés ugyanott. Ez utóbbi végén kérdeztük a szövetségi kapitányt a válogatott "aktuális állapotáról", továbbá Bedő Krisztiánt arról, hogy milyen állapotban van, feldolgozta-e az olaszok elleni kudarcot, s mit vár a Montenegró elleni utolsó meccstől.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Két edzésünk volt ma, reggel inkább átmozgató jellegű, a tegnapelőtti meccsből "átvezető", este pedig már a gyorsítás, a taktika került előtérbe, természetesen a szombati meccsre összpontosítva.

- Volt videózás is?

- Igen, a szokásos.

- Hogy látod a csapat hangulatát, milyen állapotban vannak a fiúk?

- Feszültek. Érezni, higy nem a legjobb négyben játszunk. Ennek ellenére, ahogy az USA elleni csütörtöki meccsre fel tudtuk szívni magunkat, bízom abban, hogy ugyanez történik majd szombaton is.

- Mit vársz a holnapi naptól?

- Mit várhatnék? Az ötödik helyet!

- Mindegy, hogy milyen mecsen?

- Persze.

- Köszönöm szépen.


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Krisztián! Holnap az utolsó meccs lesz itt a világbajnokságon. Milyen állapotban vagy? Fel tudtad-e dolgozni lelkileg a történteket? Gondolom még azért a sikeres amerikai meccs ellenére is a hatásuk alatt vagy. Hogy vagy és mit vársz?

- Köszönöm jól vagyok. Ma volt az utolsó délutáni-esti edzésünk, fárasztó volt. Ma azért még egy komolyabb edzést csináltunk. Nem volt olyan hosszú, de fárasztó, tartalmas volt. Emberelőnyt, emberhátrányt gyakoroltunk.

Elfogadtam a helyzetet, nem azt mondom, hogy sikerült teljesen feldolgozni a történteket, de megfogadtuk, hogy küzdünk az ötödik helyért küzdünk. Pesze sajnáljuk még a mai napig, hogy nem sikerlt a legjobb négy közé jutni, de már azért kicsivel jobb a hangulat. Ebben segített az USA-meccs is, hiszen jól sikerült nekünk az a mérkőzés, szerencsére. Úgy gondolom, magabiztosan tudtunk győzni és ez megerúsített minket abban, hogy azért jobb csapatokat is el tudunk verni, de úgy gondolom, hogy a szombati meccs természetesen még nehezebb lesz. Mindenkin látom, hogy motivált. Tudjuk, hogy fontos ez az ötödik hely is, még akkor is, ha igazából nem is jelent semmit. Azért nekünk fontos, magunk miatt fontos, a büszkeségünk miatt. Mindenféleképpen szeretnénk magabiztosan győzni.

- Ha nem magabiztosan, az is elég... Montenegró elég nehéz ellenfél, mit tudsz róluk? Szeretsz ellenük játszani? Kemények a védőik nem?

- Kemények az biztos. Nekünk Pufival nehéz dolgunk lesz. Ráadásul úgy, hogy a Petrovics itt sincsen tőlük. Így is itt van azért Csucsko (Csucskovics - a szerk.) Ivovics, és Jokics, mind a hárman jól bekkelnek. Nem lesz egyszerű, az biztos, szerintem fizikailag ez lesz a legnehezebb mecsünk az összes közül. De ettől nem ijedünk meg, hajtani fogunk. Kemény lesz, de hát ez az utolsó meccsünk idén vagyis hát nyáron, úgy hogy mindent bele fogunk adni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A záró nap programja

13.00 Ausztrália-USA (a 7-8. helyért)
14.30 Montenegró-Magyarország (az 5-6. helyért) - M4, vlv (szöveges élő)

19.30 Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés)
21.00 Horvátország-Szerbia (döntő)


A VLV VB-ALOLDALA


Csapatkép az öltönyös szállodaigazgató kérésére a válogatott szálláshelye előtt