FACEBOOK

Magyarország-Szlovákia 14:5

Magyarország-Szlovákia 14:5
hozzászólás, 2015.07.03.

Tizenhét éves újoncot avatott Nagy Ádám személyében a magyar válogatott, amely simán győzött Tatabányán Szlovákia ellen. vlv-riport nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Szlovákia 14:5 (4:0, 5:1, 3:2, 2:2)
Tatabánya, Gyémánt Fürdő, v.: Molnár T., Kun Gy.
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy 1, Erdélyi 2, Vámos 1, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Bedő 3. Cs.: Manhercz K. 1, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Nagy Á., Német T. 1, Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Szlovákia: Hoferico, Famera 2, Zatovics, Bundschuh, Gyurik, Korálik 1, Brúder 2. Cs.: Balázs, Seman, Bielik, Ikac, Polovics. Szövetségi kapitány: Toni Esteller
Gól – emberelőnyből: 3/5, ill. 0/6

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Benedek Tibor közvetlenül lefújás után a vlv-nek:


- Örülök az újrakezdésnek, a jó, lelkes, harcos újrakezdésnek. Ez az első lépés afelé, ahogy ennek a csapatnak jatszania kell a jövőben.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Gór-Nagy gólja

2:0 - Varga Dénes első gólja

3:0 - Vámos gólja

4:0 - Német Toni gólja

5:0 - Hosnyánszky első gólja

6:0 - Varga Dénes második gólja

7:0 - Erdélyi első gólja

8:0 - Manhercz Krisztián gólja

8:1 - Brúder első gólja

9:1 - Erdélyi második gólja

10:1 - Bedő első gólja

11:1 - Hosnyánszky második gólja

11:2 - Famera első gólja

12:2 - Angyal gólja

12:3 - Brúder második gólja

12:4 - Famera második gólja

12:5 - Kolárik gólja

13:5 - Bedő második gólja

14:5 - Bedő harmadik gólja



Benedek Tibor a vlv-nek

- Tibor, igazán kísérleti csapattal egészen sima győzelem volt, mit láttál, a meccsen?


- Azt, hogy a kis pályáról hogy tudunk átállni nagy pályára, mit tudunk nagy pályán jól csinálni, illetve nagyon meg voltam elégedve a csapat hozzáállásával, az egymásért való küzdéssel, úgyhogy nem nagyon szeretném túlértékelni, de ez most nagyon tetszett.

- Bemutatkozott egy új fiatal tehetség a válogatottban, milyen jövőt jósolsz neki?

- Igen, gratulálok Nagy Ádámnak, nagyon jól játszott. Első mérkőzése volt, nagy sikereket várok tőle, képes arra, hogy nagy dolgokat tegyen a magyar vízilabdáért.

- Köszönöm Tibor, jó úszást holnapra!



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz, Miki, gratulálok a győzelemhez, ezt a meccset is meg kellet nyerni...

- Meg-meg-meg.

- Mi a mondanivalód?

- Örülök, hogy nyertünk, a meccsnek a második felét nem igazán láttam, mert a szemembe sütött a nap.

- Jó volt a vége...

- Jó volt, ahogy hallottam. Örülök, hogy ennyire jó hangulatú meccsen ennyire jó játékot produkáltunk, és Nagy Ádám is bemutatkozott a válogatottban, amihez sok szeretettel gratulálok. Szerintem még sokszor fogjuk látni a magyar válogatottban.

- Köszönöm.



Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Gratulálok a győzelemhez a játékodhoz és a góljaidhoz, most értékelhetsz.

- Köszönöm szépen, egy viszonylag sima, nagyarányú győzelem lett a vége, igazából az volt a cél, hogy nyerjünk, nem számít, hogy mennyivel, ha egyel, egyel, ha kettővel, kettővel, nem számított. Azért év közben a Világligában sokkal keményebb és szorosabb meccset játszottunk ezzel a szlovák csapattal, most egy kicsit keményebb megmérettetésre számítottunk, de szerencsére jól indítottuk a mérkőzést, a védekezés nagyon rendben volt. Nem tudtak gólt lőni, teljesen elbizonytalanodtak, a támadásaink viszont most jobban mentek, mint az elmúlt időszakban, jött mellé egy jobb védekezés és ez volt a kulcs.

- Köszönöm szépen az értékelést, még egy rövid kérdésem van, tartasz-e a holnapi úszástól?

- Hát, nem lesz könnyű, én úsztam már hosszabb távon, mondjuk ennyire nem volt hosszú, fáradtak is leszünk, az biztos.

- Köszönöm szépen, sok sikert!



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Manó! Nagyon rohan az idő, nem te vagy a legfiatalabb most már a csapatban – ez is egy érdekesség... Jó meccs volt, jól játszottatok, és nagyon simán nyertetek. Hogy foglalnád össze?

- Igen, ez is elkövetkezett, noha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar nem én leszek a legfiatalabb játékos a csapatban. Azt gondolom, hogy a Világliga után egy önbizalomgerjesztő játék volt, hamar sikerült felőrölnünk az ellenfelet, igazi gálát varázsoltunk.

- Holnap mi lesz?

- Balatonátúszás, kora reggel.

- Megy az neked? Hosszú táv?

- Muszáj lesz, mert belefulladni nem szeretnék! :-) Bízom benne, hogy a csapatból senki nem fog, úgyhogy végigküzdjük, egységesen.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Német Toni a vlv-nek


- Szevasz, Toni, hogy ízlett ma a játék?

- Hmmm, nagyon jó volt, kicsit fáradt voltam, de túl tudtam tenni magam rajta, hajtottam.

- Ideális ellenfél volt?

- Önbizalomdoppingnak jó volt, sikerélménynek nagy pályán. Mondjuk ők rövidebbet húztak, hiszen az első két negyedben az ő szemükbe sütött a nap.

- Elégedett vagy?

- Nem.

- Mi kellett volna?

- Még jobban támadni az én játékomban.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!



Nagy Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám, villámgyorsan kerültél megint a VLV kamerája elé, de meg is érdemled, aki először játszik a felnőtt magyar válogatottban, az mindig megérdemeli. Mi van a kezedben, mutassuk meg! Ez a szlovák csapat zászlaja, ugye az a szokás, hogy az újonc hazaviheti ezt, nos, szép emlék lesz, gondolom, és maga a meccs?

- Igen, nagyon jól éreztem magamat, az elején izgultam, de amikor bementem a vízbe, akkor már kicsit felszabadultam és a játékkal foglalkoztam, úgyhogy nagyon jól éreztem magamat.

- Viszonylag sokat játszottál, én úgy láttam.

- Igen, sajnos kaptam két kiállítást, ami szerintem nem volt jogos, de beítélték.

- Ezt is meg kell szokni.

- Igen.

- Mik a reményeid, ez egy ünnepi alkalom, egyszer már mondtad itt kamera előtt, de mégis, nyilván átgondoltad a pályádat, mire törekszel?

- Hosszú távon nem szeretnék gondolkodni, mindig az adott feladatra gondolnék most.

- Az most 5.2 kilométer...

- Igen, az a holnapi Balatonátúszás, aztán ugye az U20-as VB, aztán majd meglátjuk utána mi lesz. Szeretnék az olimpia után itt maradni, vagy legalább a közelben maradni!

- Mindenesetre gratulálok!

- Köszönöm!



Decker Attila a vlv-nek


- Attila, túl vagyunk egy újabb válogatott meccsen. Nagy siker volt, mondhatni, a közönség szempontjából is, meg az eredmény is elég jó. Kérlek, foglald össze, hogy milyen volt!

- Most boldog vagyok nagyon, mert azt gondolom, hogy amit talán nem tudtunk a Világligán megcsinálni, a lelkesedést, az most sikerült. Az elején nagyon-nagyon oda tudtunk figyelni, nyilván ehhez kellett a szlovák csapat is, de azt gondolom, hogy egy kevésbé erős csapat ellen is nagyon oda kell figyelni az elején – ami meglátszódott akár az ausztrál meccsen, hogy ha nem figyelsz az elején, és elmennek egy pár góllal, akkor nagyon megnehezíted az egész meccset. Ezt most elkerültük, és nagyon boldog vagyok, hogy Magyarországon, meg ilyen szép közönség előtt tudtunk egy ilyen gálameccset játszani.

Jövő héten Vodafone-kupa van, három nagyon erős ellenféllel, úgyhogy az egy szintmérő lesz. Önbizalomban is, úgy gondolom, hogy ott tudunk fejlődni, és a vb-re ez egy nagyon jó felkészülés lesz, hogy hogyan tudunk játszani – visszavágni az ausztráloknak, mert azért álljon vissza a világ rendje, és verjük meg őket jövő héten. Ez a célunk.

- Köszönöm szépen! A hosszútávúszással hogy állsz?

- Holnap Balaton-átúszás, úgyhogy sok pihenő nincs, mert 5,2, vagy 5,4…

- 5,2, de én egy nagyobb távra gondoltam.

- A 25-be most nem állok bele, de nagyon biztatnak, hogy forduljak még rá – amikor ők kiszállnak Bogláron, én még ússzak egy párszor oda-vissza. Majd meglátjuk, hogy holnap milyen erőállapotban leszek, de szerintem, ez nem fog most sikerülni.:-)

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Lévai Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Megmondom őszintén, amikor a bemutatásnál olyan hatalmas ovációt kaptál, kicsit megrökönyödtem, nem értettem a dolgot – de aztán megértettem, hiszen te tatabányai vagy. Aztán, amikor a harmadik szünetben beálltál, akkor is nagyon örült neked a közönség. Foglald össze, mit éreztél, hogy otthon játszhattál a magyar válogatottban?

- Szervusz! Nem hiszem, hogy nagyobb ovációt kaptam volna, mint bármelyik másik csapattársam…

- De, ebben biztos vagyok!

- Köszönöm! Jó érzés, mindig jó érzés otthon játszani. Ha emlékszel, két évvel ezelőtt, ugyanúgy a vb-felkészülés előtt játszottunk Tatabányán egy felkészülési meccset a junor válogatottal – ott is vízbe ugorhattam, úgyhogy utólag köszönöm Benedek Tibinek! Mindig nagyon jó érzés otthon játszani ismerősök, barátok előtt.

- A meccsről mondj valamit! Amikor beszálltál, akkor már nagyjából nem sokat lehetett izgulni.

- Nem. Ez a meccs azért a második negyed derekára eldőlt, onnantól kezdve pedig talán az volt a nehezítés, hogy a harmadik-negyedik negyedben Decker Attilával ketten nappal szemben kellett védenünk. Ez is egy olyan külső tényező, nehezítő körülmény, amit meg kell szoknia egy válogatott kapusnak.

- Kívánom, hogy ne sokszor kelljen ezzel szembenézni! A holnapi úszással kapcsolatban milyen előérzeteid vannak?

- Bizonyára jól fog esni mindenkinek a csapatban.:-) Kicsit beugrunk, strandolunk, Balaton, jó idő, úgyhogy jó lesz.

- Gumiövet viszel magaddal?

- Ólomövben, igen. Többen is beszéltük, hogy túl könnyű lenne az az 5200 méter csak úgy önmagában, úgyhogy ólomövben, és lábbal előre fogunk úszni.:-)

- Lábbal előre?

- Persze!

- Na, jó, akkor meglátjuk holnap! Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-fotók