FACEBOOK

Szlovákia elbúcsúztatja a pólótól a Gergely testvéreket

Szlovákia elbúcsúztatja a pólótól a Gergely testvéreket
hozzászólás, 2015.06.05.

A szlovákiai Komárom termálfürdőjében szombaton jótékonysági gálameccset rendeznek, amelyen méltó módon elbúcsúztatják a vízilabda-pályafutásukat befejező Gergely Istvánt és Gergely Mihályt.

Gergely Istvántól, a magyar válogatott csapatvezetőjétől megtudtuk, hogy a gálameccsen két vegyescsapat játszik majd egymással. Mai és egykori (jórészt komárnói) pólósokból áll majd a két társaság, s utóbbiak között több olyan volt sportoló is lesz, akikkel az "ünnepeltek" együtt játszottak annak idején a szlovák nemzeti csapatban, illetve a Komárno csapatában. Természetesen a két Gergely is vízbe száll, sőt, sztárvendég is érkezik a meccsre: Szivós Márton magyar világbajnok.

Közismert, hogy a magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok Gergely István a Felvidéken kezdte vízilabda-pályafutását. Jócskán több mint száz alkalommal védett északi szomszédaink nemzeti csapatában, szlovák színekben vett részt a sevillai és a firenzei Európa-bajnokságon, a perth-i világbajnokságon, valamint a sydney-i olimpián. Testvére, Mihály is sokszoros szlovák válogatott, világbajnokságon 8., Európa-bajnokságon 7. helyet ért el a szlovák válogatottal, világbajnoki junior bronzérmes, valamint szlovák, francia és szlovén bajnok.

Előzetes információk szerint elmegy a gálameccsre a révkomáromi és a komáromi polgármester, ott lesznek egykori és mai játékosok, edzők, szurkolók, támogatók, a sportággal most ismerkedő helyi gyerekek, a komáromi vízilabda mai neveltjei.

A belépés ingyenes, a rendezvény bevételével a komárnói kórházat támogatják.