FACEBOOK

Sportemberi nyílt levél - Ugye, nem ,,csakahonvéd,,?

Sportemberi nyílt levél - Ugye, nem ,,csakahonvéd,,?
hozzászólás, 2020.04.03.

"Aki elesik, azt felsegítjük. Aki elakad, annak segítséget nyújtunk. Aki erős, az segíti társait. Hiszem, hogy mi képesek vagyunk erre." - Gergely István klubelnök nyílt levele a Budapesti Honvéd tagságához. Mindannyiunknak szól!


Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke (az MVLSZ elnökségének tagja, kétszeres olimpiai bajnok) az alábbi nyílt levelet intézte a BHSE tagságához:

Tisztelt Sportolók, Szakosztály-igazgatók, Szakágvezetők, Edzők, Sportszakemberek!

Kedves Kollégák!


Szeretnénk megosztani veletek néhány gondolatot a kialakult helyzettel kapcsolatosan.


Sajnos elmondhatjuk: történelmi pillanatokat élünk át 2020-ban. Olyan időszakot, amire senki sem számíthatott, és súlyos terhet ró mindannyiunkra, akár a munka, a sportkarrier vagy magánélet terén. Ezeket feldolgozni nagyon nehéz, hiszen az embereket a váratlan dolgok állítják a legnagyobb kihívások elé. Elkeseredés, bizalomvesztés, kiábrándulás, a kapcsolatok megromlása, bizonytalanság, eltávolodás, hitevesztettség, feladás és még számos hasonló érzés kavarog ilyenkor mindannyiunk fejében. Sajnos, azt kell mondjam, érthetően.

Célokat tűztünk ki magunk elé, mindent megtettünk a céljaink elérése érdekében és most egy külső ok miatt akadályoztatva vagyunk. Tehetetlenek vagyunk, pedig a legjobb tudásunk szerint küzdöttünk.


Van, akinek egy mérkőzés, verseny vagy a teljes bajnokság, van, akinek az olimpiai kvalifikáció lehetősége, másoknak maga az olimpiai éremről szőtt álom foszlott szerte egy pillanat alatt.


Legyen bármilyen is a veszteség, ez az egyének szintjén most a világot jelenti.


Ez pedig piszokul fáj!


Egy dolog viszont nem változott.


Mindannyian a Honvédhoz tartozunk. Nem csak akkor, amikor jól mennek a dolgaink, hanem akkor is, amikor nehéznek tűnik minden. A Honvéd közössége pedig nagyon erős. Nem hiába egyesületünk az elmúlt 30 év legsikeresebb sportklubja, amit a versenyzőinknek és az őket felkészítő sportszakembereknek köszönhetünk.

Dicső a múlt, és biztosra veszem, hogy ezt a sikertörténetet mi együtt tovább fogjuk írni!


Amit most élünk meg, az élet nagy megmérettetése, mindenkit érint az egész világon. Akadály, amit meg kell ugranunk, feladat, amit meg kell oldanunk. Ha pedig „csak” dolgozni kell ezen, akkor optimista vagyok. Optimista, mert tudom, hogy a világ legjobb sportolói, a világ legjobb szakemberei, és a világ legjobb emberei közül is jó néhányan a csapatunkat erősítik, legyen az fiatal vagy idősebb. Mert egy csapat vagyunk.


Ezt a feladatot is együtt kell megoldanunk. Most nem számít, hogy a sportról, a munkáról vagy a magánéletről van szó. Csak az számít, hogy segítsük egymást. Legyünk pozitív hatással egymásra és a környezetünkre.


Aki elesik, azt felsegítjük.


Aki elakad, annak segítséget nyújtunk.


Aki erős, az segíti társait.


Hiszem, hogy mi képesek vagyunk erre.


Fordítsuk a javunkra a nyakunkba kapott terhet. Alkalmazkodjunk hamarabb, legyünk elszántabbak, okosabbak és céltudatosabbak, mint versenytársaink. Már most előzzük meg őket.

Állítsunk új célokat, keressünk megoldásokat, s kezdjünk el dolgozni.

Tegyünk meg mindent, hogy ha eljön az idő, a megmérettetésekre úgy állhassunk oda, hogy a lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk. Mert majd az eredmény lesz a tükör, amibe bele kell nézzünk, és ez a tükör megmutatja, milyen munkát végeztünk.


A Honvéd vezetősége nevében is szeretném jelezni, hogy továbbra is mindenben számíthattok ránk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a sikerekhez vezető feltételrendszert biztosítani tudjuk. Egyúttal szeretném megköszönni az áldozatos munkátokat.


Jó egészséget és kitartást kívánok mindenkinek.


Gergely István

BHSE ügyvezető elnök

#csakahonved


Forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesület