FACEBOOK

Eger-Brescia 10:5

Eger-Brescia 10:5
hozzászólás, 2015.04.08.

Jó játék, gyönyörű gólok - nagyon fontos győzelem! Nyilatkozatok, gólok folyamatosan.

Bajnokok Ligája, főtábla, 8. játéknap

CNA Barceloneta-Radnicski Kragujevác 9:7 (1:3, 4:2, 2:2, 2:0)
G.: Perrone 3, Espanol, Minguell 2.2, Oneto Gomes, Enchenique, ill. D. Markovics, Csirics, Basara, Vuksanovics, Dedovics, Marko Csuk, Petkovics

Olympiakosz Pireusz-Pro Recco
8:12 (1:2, 4:3, 2:1, 1:6)
G.: Mallarach 4, Milonakisz, Vlahopulosz, Funtulisz, Gunasz, ill. Aicardi, F. Filipovics 3-3, Pijetlovics 2, Prlainovics, Di Fulvio, Ivovics, Gitto

A csoport

1. Pro Recco 24,
2. Eger 13,

3. CNA Barceloneta 11,
4. Radnicski Kragujevác 9,
5. Olympiakosz Pireusz 7,
6. Brescia 5 pont


Eger-Brescia 10:5 (3:2, 2:1, 2:1, 3:1)
G.: Erdélyi 3, Hosnyánszky 2, Szivós, Angyal, Vapenszki, Lőrincz, Csuk, ill. Nora, N. Presciutti, Napolitano, Rizzo, Pagani

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Erdélyi első gólja

2:0 - Erdélyi második gólja

2:1 - Nora gólja

3:1 - Szivós gólja

3:2 - N. Presciutti gólja

4:2 - Hosnyánszky csavargólja

5:2 - Angyal gólja

5:3 - Napolitano gólja

5:4 - Rizzo gólja

6:4 - Vapenszki gólja

7:4 - Lőrincz Bálint gólja

8:4 - Hosnyánszky második gólja

9:4 - Erdélyi harmadik gólja

10:4 - Milos Csuk gólja

10:5 - Pagani gólja



Hosnyánszky Norbert a DigiSportnak


- Itt áll már mellettem Hosnyánszky Norbert. Gratulálok a győzelemhez! Dabrowski Norbert azt mondta a meccs előtt, hogy az előző mérkőzés nem volt realitás, na de ha ez az ötgólos különbség és öt kapott gól az, akkor azt gondolom, hogy ez az Eger nagyon-nagyon erős, és nem csak magyar szinten, hanem nemzetközi szinten is.

- Köszönjük szépen először is. Igen, azt gondolom, hogy az Olympiakosz-mérkőzés nem mutatta a reális képet. Nem azt mondom, hogy nem érdemelték meg ők a győzelmet, de én kicsit úgy éreztem meccs közben, hogy az egy sima vereség volt. Hozzáteszem; a mai meccs sem tükrözi a valóságot, az viszont bebizonyosodott, hogy ha készülünk egy mérkőzésre, sokat elemezzük az ellenfelet, és a saját játékunkkal foglalkozunk, az meghozza az eredményt. Ez egy nagyon erős Eger, ezt szerintem, aki ért a vízilabdához, eddig is tudta. Szeretnénk bekerülni a final sixbe és ott is megmutatni, hogy ez így van.

- Miben nem tükrözi ez a valóságot?

- Ez az öt gól különbség azt mondom, hogy szerencsénk, és valami miatt mi a Bresciának nem fekszünk annyira, illetve Mitrovics kapusunknak nagyon fekszik a Brescia, inkább így fogalmazok, mert azért sokat köszönhetünk neki ma is.

- Az biztos. Ő lett egyébként a meccs legjobb játékosa. Tőled azért már megszokhattuk a csavargólokat, de megint egy meglepőt tudtál húzni, és azt gondolom, hogy az is nagyon fontos gól. Fontos volt, hogy akcióból is tudtatok abban a pillanatban, amikor akadozott egy picikét az emberelőny, ilyen váratlan és ilyen szép megoldást választani. Szerinted minden pozícióban felülmúltátok most ezt a Bresciát ezen a mai mérkőzésen?

- Azt gondolom, hogy mindenben felülmúltuk ma. Összeállt a játékunk úgy, ahogy ezt elterveztük. Tökéletes volt ez így nekem.

- No, hát és itt vagytok a második helyen, azt gondolom, hogy ezt már csak meg kell tartani. Nem tűnik annyira lehetetlen feladatnak, és akkor ott van a final six.

- Még azért nagyon hosszú. Megyünk Reccóba, jön a Barceloneta, úgyhogy itthon mindenképpen szeretnénk megverni a Barcelonetát, akkor vagyunk biztosak.

- Ehhez kívánok sok sikert, és gratulálok még egyszer Hosnyánszky Norbertnek!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Most pedig a vezetőedző Dabrowski Norbert érkezik, aki azt mondta, hogy playoff-mérkőzésként vezette fel a srácoknak ezt az összecsapást, vagy úgy kell játszaniuk. Hát, ha így fog a playoffban játszani akár a Bajnokok Ligájában, bízzunk abban, illetve a magyar bajnokságban, akkor mindenki félhet ettől az Egertől.

- Nagy különbségű volt a győzelem, de ha így játszunk a playoffban..., a hozzáálláson múlik minden. Annyira agresszívek voltunk az elejétől végig, hogy nekem az volt közben végig az érzésem, hogy mikor nyitjuk ki a meccset.

- Ugye azt mondtad, hogy az első mérkőzés nem realitás, na de ha ez a realitás, akkor is nagyon sok van a két csapat között, hiszen azt gondolom, minden pozícióban felülmúltátok ezt a Bresciát ezen a mai mérkőzésen. Öt kapott gól, ez megint nagyon-nagyon kevés.

- Hát az nem realitás. Jobban voltunk ma a Bresciánál, azt gondolom, hogy tök mindegy, hogy mi volt az első meccsen. Ez a Bajnokok Ligája, látszik a csoportunkban, hogy "őrültekháza" van. Braniszlav Mitrovics egy csoda, ha hinnénk, hogy vannak csodák, de nincsenek csodák, ez munka, és nagyon örülök, mert a többiek is hozzátették azt, ami neki kell a komfortzónájához.

- És az is látszik, hogy ha nyomás alatt van a gárda, akkor is képes jó teljesítményre. Ez fontos lesz, hiszen egyre fontosabb és kiélezettebb mérkőzésekre számíthat az Eger. Mi lesz most itt a Bajnokok Ligájában? Ezt a második helyet megtartani mennyire lesz nehéz? Azt gondolom, hogy a saját kezetekben van már a sorsotok.

- Hát..., ha teher alatt nő a pálma, akkor úgy érzem, hogy mi minden ilyen meccsen sokat növünk. Örülök, hogy tényleg minél nagyobb a tét, annál jobban játszunk, legalábbis ma biztosan így volt. A Bajnokok Ligájában remélem, hogy annyira felbőszítettük a Bresciát, mint a Recco itt minket, és innentől kezdve hozza a hazai meccseit, mert arra nekünk szükségünk van.

- Ehhez kívánok sok sikert és gratulálok még egyszer Dabrowski Norbertnek és az Egernek!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Braniszlav Mitrovics a DigiSportnak


- Érkezik, a mérkőzés legjobb játékosa Braniszlav Mitrovics. Hadd adjam át első körben az ajándékunkat, a DigiSport nevében a legjobb játékosnak. Szeretsz olvasni?

- Szeretek. Inkább nem tudom, az utolsó időkben nem olvastam, de most Cuckovic adott egy nagyon jó könyvet, és ez nagyon régen volt, hogy elolvastam egy könyvet

- Tudod miért kérdeztem? Mert nagyon-nagyon jól olvastad az olasz csapat játékát. Hihetetlen, ahogy védtél most! Dabrowski Norbert mondta, hogy ha hinne a csodákban, akkor azt gondolná, hogy te vagy az. De aki hisz a csodában az mondhatja, hogy Braniszlav Mitrovics teljesítménye ezen a mai mérkőzésen az volt.

- Nem. Én nem hiszek a csodában, hanem a csapatban hiszek, az egri csapatban. Ma a mi csapatunk volt a legjobb, és azért tudtunk nyerni. De múltkor is mondtam, nagyon boldog voltam – és most is -, de szerintem nem lehet ünnepelni most. Az biztos, hogy várni kell júniusig, amikor végzünk az egésszel.

- Tudod, hogy hányat védtél?

- Nem.

- Körülbelül?

- Nem. Nem is érdekel, őszintén, mert az a fontos, hogy az Eger nyert. Hogy én védtem, vagy valaki más, az mindegy. Az a fontos, hogy megnyertük a meccset.

- Azért hadd kérdezzek még… Tudom, hogy csapatban gondolkozol. De lehet, hogy ez az idei szezonban a legjobb teljesítményed volt? Te hogy érzed? És nem csak neked, hanem talán az egész csapatnak?

- Lehet. Biztos, hogy a Brescia után, ez a legjobb játék, amit mutattunk. Én nem szeretnék itt megállni. Szeretném, hogy ez csak egy pici része legyen annak, amit mi tudunk, és most megmutattunk a világnak.

- Most már akkor a final-six-ben gondolkoztok, hiszen nagyon-nagyon közel van, hogy odajusson az Eger.

- Ma este még erre gondolunk, de holnap reggel már a Honvédra készülünk, szombaton kezdődik a rájátszás, és nincs idő ünnepelni, kell edzeni, kell dolgozni tovább, nagyon hosszú a szezon.

- Gratulálok még egyszer neked is és az egész csapatnak, hiszen fantasztikus mérkőzést játszottatok!

- Én is köszönöm a Digisportnak és az egri szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek ma.

- Köszönjük szépen Branislav Mitrovicnak!

(Lejegyezte: Kerbi)

Címlapfotó: MTI/Kovács Anikó