FACEBOOK

Ambrus Tamásért az olasz pólós társadalom is összefog

Ambrus Tamásért az olasz pólós társadalom is összefog
hozzászólás, 2015.03.27.

Megható összefogás bontakozott ki Olaszországban a súlyos betegséggel küzdő Ambrus Tamás és családja megsegítésére.

Az 50 éves, 61 szeres válogatott kapus, edző, sportvezető sokáig "titokban" küzdött az agyi limfóma nevű súlyos betegséggel. A közvélemény kevesebb mint három hete értesült Ambrus helyzetéről, akkor számlaszámot tettek közzé a sportember és családja megsegítésére, a Pécs-Szolnok bajnoki mérkőzést pedig jótékonysági meccsé nyilvánították, s a találkozó bevételét a családnak ajánlották fel. Ambrus gyógyulásáért természetesen klubja, a Ferencváros is sokat tesz.

Jó hír, hogy Tamást az elmúlt napokban rehabilitációs intézetbe szállították át, s legyengült szervezete mostantól újabb harcot folytat - immár a megerősödésért. Családjától tudjuk, hogy nagyon örül a vele kapcsolatos összefogásnak, annak, hogy ennyien aggódnak érte és fejezik ki szeretetüket.

Közben egymásután érkeznek a szolidaritás hírei Olaszországból. (Ambrus Tamás három évig védett Firenzében, majd hazatérése után, edzői pályafutásának elején visszahívták és négy évig az ottani utánpótlás teljes vertikumának irányítója volt.)

A legnagyobb olasz vízilabdaoldal írt Ambrusról, címlapjának teljes szélességében közli még ma is az adakozásra lehetőséget adó számlaszámot.



Március 29-ére firenzei csapatok jótékonysági gálameccset szerveznek, amelyre ingyenes a belépés, de természetesen adakozni lehet, s a meccset követő jótékonysági vacsorára 20 euró a belépőjegy. A rendezvény teljes bevétele Ambruséké lesz. A program szervezésében nagy erőkkel vesz részt Gianni de Magistris, Riccardo Tempestini és Fodor Rajmund.

Az Ambrus Tamás melletti olaszországi szolidaritási akciók fő szervezője a 26 éves Andrea Razzi, az első osztályú Sport Management játékosa. Razzi firenzei nevelés és annak idején, utánpótlás korában Ambrus Tamás volt az edzője. Mostani csapatával ő is jótékonysági meccset szervezett: az olasz bajnokságban április 11-én sorra kerülő meccsük a Savonával, Ambrus Tamásról szól majd, a bevételt szintén a magyar sportoló megsegítésére ajánlották fel.




Az itthoni akciók egy részét a jelenleg Hollandiában játszó Szeles György koordinálja nagy lelkesedéssel, a családdal egyeztetve. Ő Ambrus játékosa volt Pécsen, majd edzője segítette külföldi szerződtetését Firenzébe, aztán Torinóba, sőt, a Vouliagmeninek is ő szolgált referenciával Szelesről. Végül a Fradinál ismét együtt voltak - Ambrus edzőként, Szeles játékosként.

Szeles és Razzi együtt hozta létre az Ambrus Tamás melletti kiállást szolgáló facebook-weboldalt, amelynek már több mint 1300 lájkolója van.


Természetesen Magyarországon is formálódnak további akciók Ambrus Tamás megsegítésére, ezekről hamarosan beszámolunk.

A PSN Zrt. kezdeményezésére a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász nyitott elkülönített bankszámlát, erre várják a családnak szánt adományokat. Számlaszám: OTP 11731001-20159443; beírandó közlemény: Ambrus Tamás).