FACEBOOK

Vizes vb 2017 - Kormányfői látogatás a szervezőbizottság ülésén

Vizes vb 2017 - Kormányfői látogatás a szervezőbizottság ülésén
hozzászólás, 2015.03.23.

Budapest, 2015. március 23., hétfő (MTI) - A miniszterelnök hétfőn találkozott a 2017-es budapesti vizes világbajnokság szervezőivel és leendő támogatóival Budapesten - közölte  a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) az MTI-vel.

Gyárfás Tamás elnök szerint "a kormányfő kiállása egyedi értéket jelent" - tudatták.

"A meghívott vendégeket meglepte a miniszterelnök úr látogatása. Mindazok, akik felsorakoztak mögöttünk, további biztatást kaptak, hogy pártállástól függetlenül jó ügyet szolgálnak, hiszen - mint ahogy Orbán Viktor nyomatékosította - minden idők legnagyobb hazai rendezésű sporteseményén Magyarország egésze vizsgázik" - idézte a MÚSZ-tájékoztató Gyárfás Tamást.

A szervezőbizottság által rendezett összejövetelen részt vett az uszodaépítést koordináló Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Fürjes Balázs kormánybiztos, a szervezőbizottság két vezetője, Kósa Lajos és Gyárfás Tamás, továbbá a vb-rendezésben fontos szerepet játszó kormányzati és önkormányzati vezetők, és az úszósportot eddig is támogató partnerek tisztviselői.

Március 11-én dőlt el, hogy Budapest rendezi a 2017-es vb-t. A döntést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, miután aláírta Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával az erről szóló szerződést.

Az eseménynek - amelyen az úszás mellett műugrás, műúszás, nyíltvízi úszás és vízilabda szerepel a programban - eredetileg Guadalajara adott volna otthon, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt visszalépett.


(MTI)