FACEBOOK

FTC-Honvéd 3:9

FTC-Honvéd 3:9
hozzászólás, 2015.03.18.

Meglepő szerdai eredmény: magabiztos vendégsiker a Fradi-Honvéd meccsen. Gyógyhatású, szinte izgalommentes este volt a még gyengélkedő Vad Lajos számára, egyben Gergely István első győztes meccse az élvonalban - edzőként. Részletek, nyilatkozatok, gólok.

FTC-Honvéd 3:9 (0:2, 1:1, 1:5, 1:1)
G.: Nyéki, Kolozsi M., Katonás, ill. Simon A., Szőke Sz. 2-2, Simon R., Fazekas T., Fülöp B., Steinmetz B., Koji.

A találkozót az alapszakasz utolsó fordulójából hozták előre, mert a Fradi két ausztrál válogatottja a Világliga óceániai selejtezőjén vesz majd részt. A sors iróniája, hogy közvetlenül a találkozó előtt derült ki: az egész héten betegeskedő Swift nem tudja vállalni a játékot.

Kiss Gergelyt már az első negyedben cserével végleg kiállították, és bár Illés Sándort a harmadik negyedtől hasonló okok miatt kellett nélkülöznie a Honvédnak, Fazekas Tibor pedig kipontozódott, a vendégek a harmadik negyedben elhúztak, az FTC nem tudta behozni a lemaradását, sőt, egyre nagyobb hátrányba került.
A Fradi sok hibával játszott, semmi nem jött be nekik, a vendégeknek pedig szint minden sikerült, amit megpróbáltak.
A Honvédot ezúttal is Gergely István irányította, Vad Lajos várhatóan a hétvégén tér vissza. (Több Honvéd-játékos szerint érte is játszottak szerdán a Népligetben.) A Honvéd győzelme Gergely István számára történelmi jelentőségű. ez volt az első győztes meccse edzőként a kispadon (eddig egy döntetlenje és egy veresége volt).

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Fülöp Bence gólja

0:2 - Fazekas gólja

Lévai véd

0:3 - Szőke Szabolcs első gólja

1:3 - Nyéki gólja

Kimaradt FTC-helyzet

Gárdonyi véd

1:4 - Simon Adrián első gólja

1:5 - Szőke Szabolcs második gólja

2:5 - Katonás ötméteresgólja

2:6 - Steinmetz Barnabás gólja

Lévai-védés

2:7 - Simon Roland gólja

Gárdonyi-védés

2:8 - Simon Adrián második gólja

Újabb Lévai-védés

3:8 - Kolozsi gólja

3:9 - Koji gólja



Varga Zsolt a vlv-nek


- Szervusz, Zsolt! Itt most meglepetés született, azt hiszem, hogy ebben megállapodhatunk. Milyen érzésekkel fogadod ezt az eredményt?

- Én azt gondolom, hogy azért mindent összevetve, a korábbi eredményeinket tekintve a Honvéddal, benne volt a pakliban az, hogy kikapunk tőlük. Nyilvánvalóan nem jó érzés itthon a Fradi-uszodában kikapni a Honvédtól. Soha nem jó senkitől. Ugyanez volt az érzésem egyébként az Eger ellen is, ahol mondjuk sokkal kevesebb esélyünk volt. Nyilván ez a számukra mondhatjuk egy fontos mérkőzés volt, de ilyen fontos mérkőzésből azért már rengeteg volt, mert ha most mi - azt gondolom - hogy a Kaposvár ellen, vagy a Vasas ellen, vagy a Szeged ellen, bárki ellen, nem hoztuk volna a pontokat, akkor most ez a meccs nem lett volna ennyire fontos. Nagyon hosszú év áll mögöttünk, az elmúlt két hétben is olyan fontos mérkőzést játszottunk, amelyek tétmeccsek voltak, tétmeccseket kellett hozni. Lehet, hogy akkor egy picit azt gondoltuk, hogy a Honvéd kikapott az előző két mérkőzésén, lehet, hogy valahol legbelül - bár fölhívtuk rá a figyelmet nagyon sokszor -, de mégis valahogy egy olyan pszichés csapda volt, hogy  elhittük, hogy lehet. A másik oldal az, hogy ma este derült ki, hogy Swift nem tud játszani. Ez hirtelen fölborította az egész fölépített taktikát, azt, hogy ki menjen előre, kit rakunk be centerbe, hogy szerezzük meg a kiállításokat. Erre nem számítottunk, mert azt gondoltuk, hogy mára játszani fog. Tehát összességében szerintem ez eredményezte azt a káoszt, ami ma volt a vízben.

- Jó, hát nektek semmi nem jött össze, nekik meg minden bejött, ez egyértelmű volt, de nagyon-nagyon sok hiba volt. Olyan passzok, olyan eladott labdák...

- Igen, ezért is mondtam azt, hogy a mentális fáradság téthelyzetben egyszer csak felgyülemlik, és valahogy nem megy semmi. Vannak ilyen mérkőzések. Jó lett volna, ha nem ez a mai ilyen, de továbbra is hangsúlyozom, hogy rengeteg fontos mérkőzést játszottunk ebben az évben.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Gergely István a vlv-nek


- Szervusz, Pisti! Gratulálok az edzőként elért első meccsgyőzelmedhez! Gondoltad volna ezt ma reggel az Egyetem téren, Bukarestben?

- Sokat gondolkoztam rajta, és megmondom őszintén, hogy sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnik egy edző feladata a mérkőzés alatt. De most már azért megvan minden: van egy döntetlen, van egy nem szép vereségünk, vereségem, mint edző, és van egy győzelmünk, egy nagyon szép győzelmünk. Nekem ennyi elég is volt az edzői pályafutásból, úgyhogy ezúton is szeretném megkérni Vad Lajost, hogy nagyon gyorsan szedje össze magát, és próbáljon visszaülni a kispadra :-) Viszont egyben szeretném megköszönni az ő munkáját, és a csapatnak a mai munkáját, a mai teljesítményét is – természetesen az előző jó néhány nappal együtt. Ami nagyon fontos, hogy az előző mérkőzésen nyújtott rossz teljesítményt én mindenképpen a vezetőedző hiányának tudom be. Az, hogy ez a csapat tud így játszani a vezetőedző nélkül, azt bizonyítja, hogy idő kell neki ahhoz, hogy feldolgozza ezt, és tudjon a vezetőedző nélkül játszani. Ez ma jött ki, nem az én munkám, én csak helyettesítő voltam. Ez az edzők, meg a játékosok munkája, én meg örülök, hogy a részese lehettem. Köszönöm szépen nekik az alázatos, és nagyon jó munkájukat! De most már ebből elég, mindenki szépen térjen vissza a helyére, Vad Lajos!:-)

- Jó, azért még a mai meccsen ne lépjünk túl! Ez annyira sima volt, hogy hihetetlen. Nektek minden bejött, nekik meg semmi, ilyet ritkán látni, és a végére teljesen szét is estek. Belül, edzőként – láttam, néha emeled a két kezed – milyen volt, hogy élted meg?

- Én már láttam ilyen meccseket, főleg az utóbbi időben, csak mi voltunk azok, akiknek semmi nem jött be, az ellenfélnek meg azért bejövögettek a dolgok. Most jó volt a másik oldalon állni. Nagyon jó érzés volt, nagyon jó egy csapat élén úgy állni, hogy akarnak, és teljes odaadással játszanak egymásért. És annyit is kértem előtte tőlük, hogy mindegy, mi lesz az eredmény, úgy menjünk el, hogy azt érezzük, hogy mindent megtettünk. Ez a mai mérkőzés ilyen volt. Az, hogy ma nyertünk, nem azt jelenti, hogy kijutottunk ebből a hullámvölgyből, gödörből, amiben voltunk az elmúlt időszakban, hanem azt, hogy jó irányba indultunk el. Ez a mai mérkőzés nem azt jelenti, hogy már fent vagyunk a csúcson, hanem tényleg azt, hogy ez a munka, amit idáig végeztünk, az ilyen teljesítményt tud kihozni a csapatból – csak vannak olyan nehézségek, amiket még nekünk is meg kell tanulnunk kezelni. Ez ma sikerült, de a Debrecen elleni ettől még nem lesz könnyű meccs, sőt a BVSC sem – egy dolog, hogy egy picit könnyebbé tettük a rájátszás szempontjából ismét a helyzetünket. Van még két nagyon erős mérkőzésünk, amit hasonló elánnal kell majd lejátszani ahhoz, hogy nagy önbizalommal tudjunk érkezni a rájátszásra.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Lévai Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci! Gratulálok neked, ez egy győzelem volt, egy meglepetés győzelem, és azt hiszem elég sokáig emlékezetes mérkőzés lesz. Kérlek mondd el, hogy készültetek? Láttatok-e esélyt, tudom persze, a kincstári optimizmus mindig megvan mindenkiben, de mennyire tartottad reálisnak itt az elmúlt hetek után a pontszerzést?

- Egymás között azért én nem nevezném meglepetésnek, mert a Fradival mindig szoros meccseket játszunk. Pont itt beszéltük a Pistával, hogy meccs előtt én láttam a fiúk szemében azt a tüzet, ami a KSI utáni hullámvölgyből benne maradt a fiúkban, továbbá Lajos hiánya, az ő kedvéért is, amíg lábadozik, megmutatjuk neki, hogy milyen fából faragták a csapatot. Szeretném kiemelni a védekezést, és a bekkek jó teljesítményét a mai meccsen, mert úgy gondolom, hogy a jó védekezés volt az alapja annak, hogy le tudtunk fordulni és tudtunk gólokat szerezni, és, hogy ennyit a két csapat közé tudtunk tenni.

- Rengeteget lefordultatok. Ez egy kifejezett taktika volt, vagy így hozta a meccs?

- Nálunk ez alaptaktika, tehát azt mondom, hogy gyors játékosokkal vagyunk megáldva és ahogy az előbb is mondtam, egy kemény védekezésből mindenképpen ez a leghatékonyabb.

- Most magasra tettétek a mércét ezzel a győzelemmel. Mi lesz tovább? Mire számíthatunk, hoz-e valami változást ez a mostani eredmény.

- Annyira mindenképpen, hogy önbizalommal tölti meg a csapatot. Volt mélypont a KSI ellen, és most úgy gondolom van egy magasabb. Látjuk, hogy mire vagyunk képesek, és ez alá nem szabad adni. Szombaton jön a Debrecen hozzánk, őket kell megverni.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)