FACEBOOK

Dabrowskiék összeszedték a szétgurult üveggolyókat - Reggeli Start

Dabrowskiék összeszedték a szétgurult üveggolyókat - Reggeli Start
hozzászólás, 2015.03.10.

Dabrowski Norbert egyelőre nem foglalkozik a BL final sixszel - oda még el kell jutni. Lényegében az Eger eddigi szezonját értékelte a ZF-Eger vezetőedzője a Reggeli Start keddi adásában.

Az Eger jelenleg második csoportjában a BL főtáblán és jó esélye van elcsípni a továbbjutó helyet. A vezetőedző óvatos, de éreztette, hogy ő is lát esélyt a legjobbak közé kerülésre, s ebben saját csapata teljesítményén kívül a riválisok egymás elleni eredményei is közrejátszhatnak.

A kérdésre, hogy mikor érezte először: van esély, Dabrowski furcsa választ adott. Mint mondta, az első kör végén, amikor Kragujevácon kétségbeejtő játékkal is csupán egy góllal kaptak ki. Azt a meccset az egri játékosok szerint legalább három-négy góllal hozni kellett volna, nevezhetjük tehát mélypontnak is az említett találkozót. Dabrowski azt gondolta, hogy ha ilyen gyenge játékkal sokáig meccsben lehetett a csapata és a végén csak egyetlen góllal kap ki, akkor itt komoly lehetőségek nyílhatnak meg. (Így is történt.)

Az egriek idei szezonját sokáig sérülések, betegségek kísérték, s mire úgy összeállt végre a csapat, ahogy az elvárható, sokan elfáradtak fejben, "kezdtek szétgurulni az üveggolyók". Ezért küldött a vezetőedző néhány játékost rövid pihenőre, s ez a megoldás - úgy tűnik - "fizet", vagyis bevált.



A BL-ben két nagyon fontos meccs következik az egriek számára. Ha sikerülne nyerni idegenben az Olympiakosz ellen, majd itthon, a Bresciával szemben, akkor matematikailag is meglenne a hőn áhított továbbjutás. Ez esetben átterelődhetne a figyelem a hazai bajnokságra, ahol szintén nagy tervei vannak Dabrowskiéknak.

Szó esett arról, hogy, bár a sajtó csak most kapta fel a hírt, Norbi a tavalyi Eb óta (tehát már a Világkupa döntőjében sem) nem ült a válogatott kispadján, azóta a háttérből segíti Benedek Tibor munkáját. Ezt a helyzetet elfogadja, hiszen, mint mondta, "így nyugalom van", ráadásul Tibor hozta meg a döntést, noha az indokok egy részével nem ért egyet. (Az egyik bulvárlap szellőztette meg nemrégiben a hírt, hogy a bajnokesélyes Szolnok kifogásolta, hogy legnagyobb riválisuk vezetőedzője év közben együtt dolgozik a szolnoki válogatottakkal.)

A teljes beszélgetés: