FACEBOOK

Az Egri Csavar története

Az Egri Csavar története
hozzászólás, 2017.11.15.

Némileg váratlanul érkezett és most már nem dupla, hanem tripla csavarról beszélhetünk. Utánajártunk, hogy jött ez létre, mi a háttere és a jövője.

Hiába van már több sporttelevízió Magyarországon, Csurka Gergely korabeli próbálkozásainak nem lett folytatása, sehol nem követi önálló magazinműsor a vízilabda honi fejleményeit (szemben több más csapatsportéival).

Örvendetes fejlemény viszont, hogy a klubok egyre nagyobb ambícióval élnek az internet, a közösségi oldalak adta lehetőséggel. Megszaporodtak a bajnoki meccsek előtti információk, saját készítésű videónyilatkozatokat töltenek fel meccs előtt és után, egyre több helyen fotógalériákat kínálnak a szurkolóknak, s ma már alig van olyan klub, amelynek honlapján ne jelenne meg meccs utáni értékelés. Kaposváron és Egerben pedig - együttműködésben helyi televíziós társasággal - rendszeres a streames közvetítés a televízió által nem sugárzott hazai meccsekről.

A klubok egyre aktívabb médiamegjelenéseiből is kiemelkedik az egriek kezdeményezése: együttműködésre léptek a helyi Líceum Televízióval és rendszeresen megjelenő magazinműsorral szolgálják ki az egri vízilabda-kedvelőket.

Az Egri Csavar című magazin eddig három adással jelentkezett. A műsor fő alkotója Fenyves Balázs, aki az Eszterházy Károly Egyetem sportsajtójáért is felel, s egyben a vízilabdaklub sajtóreferense.

FENYVES BALÁZS a vlv-nek:

- Nyáron vetődött fel az ötlet, hogy célszerű lenne szoros együttműködésre lépni az egyik helyi televízióval. Az egyetem tévéje, a Líceum Televízió vállalta a partner szerepét és e megállapodás része hogy kéthetente közösen magazinműsort készítünk, ami úgymond az egri klub "saját tévéje", az M4 Sporton futó Fradi TV mintájára folyamatosan nyomon követi, bemutatja a klubbal kapcsolatos történéseket.

Természetesen a Líceum Televízió gondoskodik a megvalósítás valamennyi technikai feltételéről, s a megállapodás részeként ugyancsak ők adnak élő streames közvetítést női és férfi csapatunk olyan hazai meccseiről, amelyek nem kerülnek be valamelyik országos tévéadó programjába.

Ami az Egri Csavar tematikáját illet, elsősorban azt igyekszünk érzékeltetni, hogy miként működik az egri vízilabdaklub, kicsit közelebbről bemutatva a játékosokat, a szakmai stáb tagjait, a klubban dolgozókat, azt, hogy hogyan zajlik az élet a hétköznapokban és persze azt is, hogy a nagy eseményeken, például a hazai és külföldi BL-meccseken milyenek a körülmények, ezzel is közelebb hozva a szurkolókat a klubhoz.

Nyilvánvaló, hogy a férfi csapatunk van a "kirakatban" de természetesen a női csapattal és az utánpótlással is sokat szeretnénk foglalkozni, e mellett folyamatosan bemutatunk háttérembereket, régóta a klubért élő, itt dolgozó munkatársakat. 

Bízunk abban, hogy nemcsak az itteni szurkolók tetszését nyeri el az Egri Csavar, hanem mindenkiét, aki szereti a vízilabdát. Kéthetente, pénteki napon kerül új műsor a közönség elé, először a Líceum Televízió adásában (ez a három egri kábelszolgáltató közül kettőnél látható, a harmadikkal folynak a tárgyalások és valószínű, hogy január 1-től teljes lesz a program kábeltévés "lefedettsége" a városban), másnaptól pedig látható az anyag a klub youtube-csatornáján és facebook-oldalán is.

Az első visszhangok kedvezőek, a műsort örömmel fogadták az egriek. A lenagyobb érdeklődést a BL-meccsek (a Bukarest elleni idegenbeli és a Pro Reccóval vívott hazai mérkőzés) riportjai váltották ki, s már jönnek az ötletek is, hogy milyen témákkal foglalkozzon a műsor stábja.

A szerződésünk egyelőre nyárig szól, de hosszú távra tervezünk. Az együttműködés mindkét fél számára előnyös, hiszen a Líceum Televízió egy nemzetközileg elismert sportklubról készíthet értékes tartalmat, mi pedig minőségi médialehetőséghez jutunk, hogy kiszolgáljuk szurkolóinkat, erősítsük kötődésüket a klubhoz, a játékosokhoz.


Az eddigi műsorok: