FACEBOOK

ZF-Eger: ,,Éremért utazunk Genovába!,,

ZF-Eger: ,,Éremért utazunk Genovába!,,
hozzászólás, 2018.06.05.

Sorozatban negyedik alkalommal szerepel a ZF-Eger a Bajnokok Ligája végküzdelmeiben. A csütörtöktől szombatig tartó genovai torna előtt illusztris helyen, az egri városháza dísztermében tartottak sajtótájékoztatót kedden reggel. Részletek és a sajtótájékoztató teljes felvétele:


Habis László, Eger polgármestere rendkívüli örömnek nevezte, hogy az Eger ott van a magyar vízilabda élvonalában és immár stabilan a nemzetközi vízilabda élvonalában is. Mint mondta, a titok egyszerű: van egy elkötelezett klubvezetés, egy nagyszerű edző, egy kitűnő csapat és a fő támogató ZF mellett ott áll a csapat, a klub mögött az egri önkormányzat, igyekeznek folyamatosan javítani, bővíteni a létesítményi feltételeket.

A városvezető jelezte: fontosnak tartja azt az utánpótlás-nevelő munkát, ami Egerben zajlik, és azt is, hogy a klub ésszerűen, hatékonyan működik, a versenytársakhoz képest is kiállja a próbát ezen a téren. Sok egri elutazik a genovai tornára és a polgármester biztos abban, hogy a város sportszerető közvéleménye a következő napokban nagy figyelemmel követi majd a remélhetőleg eredményes genovai szereplést. (Egerben közösen, nagy kivetítő előtt is lehet majd szurkolni a csapatnak.)

Bárány Attila ügyvezető elnök egyetértőleg idézte játékosuknak, Angelosz Vlahopulosznak a klub honlapján megjelent nyilatkozatát, amely szerint itt már nincsenek vesztesek, az a csapat, amely eljut erre a tornára, eleve győztesnek tekinthető. Az egész szezon teljesítményét koronázhatja meg ez a torna. A vízilabda ünnepéről van szó, hiszen a legjobb klubok, a legjobb játékosok, a legjobb edzők lesznek ott. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy az egriek megelégednének azzal, hogy ott vannak, szeretnék túlszárnyalni a tavalyi negyedik helyet, amely egyébként a klub történetének legnagyobb nemzetközi sikere volt.

"Talán kijelenthetjük: éremért utazunk Genovába, s ezzel az éremmel szeretnénk meghálálni elsősorban Eger város önkormányzatának azt a támogatást, amit anyagilag és erkölcsileg is kaptunk az elmúlt években. Szeretnénk örömöt okozni a szurkolóinknak, akik közül sokan ott lesznek a helyszínen és buzdítják a csapatot és szeretnénk büszkeséget okozni annak a csaknem 300 gyereknek, aki ebben a klubban sportol. Nehéz három nap elé nézünk, de képesnek tartom a csapatot, a szakmai stábot, magát az egész klubot, hogy a céljainkat elérjük" - mondta a klubelnök.

Dabrowski Norbert vezetőedző szerint pici a különbség az első napon játszó csapatok között, de ez a különbség óriásira nő annak tekintetében, hogy a szereplők közül ki kerül másnap a délutáni programba és ki játszhat este.

"Nyilván az első mérkőzésre készülünk százszázalékosan, az én fejemben viszont kell lennie egy forgatókönyvnek, hogy ha sikerül nyernünk az első napon, akkor hogyan tovább. Hogy mi a realitás? Hála Istennek, már van rutinunk, hiszen negyedszer leszünk ott. Emlékszem, amikor Barcelonában volt a final six, csak kapkodtam a fejemet, ,,elsőbálozók,, voltunk. Mostanra megszokottá vált, hogy ott vagyunk.

Nagyon jó csapattal fogunk játszani első nap és ők is ugyanúgy felkészülnek, mint mi. Kicsit úgy érzem magam, mint gyerekkoromban karácsonykor, amikor ott volt a karácsonyfa alatt nyolc ajándék és nem tudtam, melyik az enyém. Megvan a hitem abban, hogy az első nap nyerni fogunk és onnantól kezdve az a forgatókönyv jön, amit egész évben terveztem, vagyis az az ajándék lesz a miénk, amelyben "a döntő van".

Aki nem úgy megy oda, hogy megnyerje, nem is fog nyerni. Hogy sikerül vagy nem, az egy másik dolog. Nagyon remélem, hogy meg tudjuk hálálni azt a támogatást, amit kapunk a klubban dolgozóktól. És még egy dolog: megint ott van a Final Kidsben az egri utánpótlás. Ez nagyon-nagyon fontos, ugyanannyira fontos, mint az, hogy mi milyen eredménnyel zárunk. Bízom abban, hogy ők is részesei lesznek egy sokáig emlékezetes élménynek. Azt pedig nagyon remélem, hogy ha már itt van a sajtótájékoztató ebben a díszteremben, vissza is fogunk tudni térni ide a genovai éremszerzés után..." - mondta a vezetőedző.

A teljes sajtótájékoztató a Líceum TV felvételén:


Bajnokok Ligája nyolcas döntő, Genova (Olaszország), Sciorba uszoda, 2018. június 7-8-9.

Június 7., negyeddöntők


16.00 Olympiakosz-Spandau 04 (A)
17.30 Eger-Barceloneta (B)
19.00 Jug Dubrovnik-Szolnok (C)
20.30 Pro Recco-Brescia (D)

Június 8., elődöntők, helyosztók

Helyosztók (a 4-8. helyért)

16.00 A vesztese-B vesztese
17.30 D vesztese-C vesztese

Elődöntők

19.00 A győztese-B győztese
20.30 D győztese-C győztese

Június 9. döntők, helyosztók

16.00 Mérkőzés a 7-8. helyért
17.30 Mérkőzés az 5-6. helyért
19.00 Bronzmérkőzés
20.30 Döntő

A magyar meccseket az M4 Sport közvetíti a vlv pedig a szokásos szöveges élő tudósítást kínálja.


 A klub médiával foglalkozó munkatársai megszólaltatták a BL F8-tornán szereplő valamennyi játékost az alábbi nyilatkozatokat az egrivizilabda.hu oldalról vettük át:

Marko Avramovics: Jól zártuk a csoportkört. Kétszer megvertük a Szolnokot, legyőztük a Spandaut, a Jadrant, biztosan lettünk másodikok. Tehát nemcsak úgy becsúsztunk a nyolcas döntőbe. Amióta tudjuk, hogy a Barceloneta lesz az első meccsen az ellenfelünk, arra készülünk. Tudjuk, hogy nagyon kemény lesz, de mi jobb csapat vagyunk. Ebben a szezonban már többször játszottunk nagyon jól. Ha tudjuk hozni a formánkat, akkor nem lehet gond a Barceloneta ellen. Sok videót megnéztünk róluk, tudjuk, hogy mire képesek, de nem jobbak mint mi, biztos vagyok benne, hogy legyőzzük őket. Aztán egy jó kezdés adhat olyan lendületet, ami egészen a döntőig vezet. Azt pedig tudjuk, hogy a döntőkben mindig bármi megtörténhet. Legyünk csak túl a Barcelonetán, a többit majd meglátjuk, de én nagyon bizakodó vagyok.

Sztrahinja Rasovics: Nagyon kemény torna lesz. Alig vannak különbségek a csapatok között, így bármi megtörténhet. Ismerem jól az első ellenfelünket, a Barcelonetát, hiszen onnan jöttem. Egyébként sincs ma már titok. Egy-egy mérkőzés lefújását követően máris rendelkezésre áll a videó. Felkészültünk becsülettel, nem lehet lelkiismeret-furdalásunk. Tudunk mindent, mit kell tennünk. Mégis azt mondom, hogy mivel tényleg csak nüansznyi különbségek vannak a csapatok között, a pillanatnyi forma, a mentális állapot dönt. Az, hogy ki lesz képes maximálisan koncentrálni. Felénk billentheti a mérleget, hogy nagyon motiváltak vagyunk, nagyon akarjuk  a győzelmet, s meg is szerezzük azt. Aztán mi lesz utána? Apró részletek fognak dönteni, bízom benne, hogy a javunkra, mert úgy érzem: jó esélyeink vannak! 

Uros Csucskovics: Az egész szezonban azért dolgoztunk nagyon keményen, hogy ott lehessünk a Bajnokok Ligája végjátékában. Elértük a célunkat, utazhatunk Genovába. Most a Barcelonetáról szól minden edzés és ez nagyon helyes. Tudom, hogy a szurkolók azt várják, nyerjük meg a meccset, aztán majd jöhet a Spandau-Olympiakosz meccs győztese. Úgy gondolom, hogy ezzel nekünk még nem kell foglalkozni. Számolgassanak csak a szurkolók. Nekünk lépésről, lépésre kell haladnunk. Először a Barcelonetát kell megvernünk, arra kell koncentrálnunk. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz utána. Az első lépés a Barceloneta. Mindent beleadunk, hajrá, Eger!

Hárai Balázs: Minden évben léptünk egyet előre. Tavaly sem kellett szégyenkeznünk, bár azt azért megvallom, hogy csalódottak voltunk. Ha ott, azon a bizonyos második meccsen nyerünk, akkor ki tudja hol a vége, de hagyjuk a múltat. Frázisnak tűnik, hogyha azt mondom: előre kell tekintenünk. Valahol azonban minden frázis igaz. Bízom benne, hogy tanultunk abból az elszalasztott lehetőségből. Nagyon készülünk arra, hogy jó eredményt érjünk el. Biztosan a többiek is elmondták már, mennyit dolgozunk. Egyikünk sem szeretné, ha az a sok munka, amit idáig befektettünk, kárba veszne. Egy nagy sikerrel szeretnénk búcsút venni ettől a szezontól, s mint az köztudott velem együtt, többen is, ettől a klubtól.

Decker Ádám: Mindenekelőtt: egyik szemem sír, a másik meg nevet. Csalódott vagyok, mert nem kerültünk be a magyar bajnokság döntőjébe. Ugyanakkor, így volt alkalmunk egy kis pihenésre,  hamarabb elkezdhettük a felkészülést. Volt egy nagyon kemény alapozó hetünk, aztán következhetett a taktikai elemek gyakorlása, a játékunk csiszolása. Nemcsak a Szolnoknak maradt kevesebb ideje a regenerálódásra, a felkészülésre, hanem első ellenfelünknek a Barcelonetának is. Ők is nemrég fejezték be a bajnoki küzdelmeket. Mi  frissebbek, felkészültebbek lehetünk. Nagyon bízom benne, hogy meglepetést tudunk okozni az idén, ami megszépítheti a szezonunkat. Mindenki nagyon éhes a sikerre.

Angelosz Vlahopulosz: Ennek a tornának már nem lehet vesztese. Azok a csapatok amelyek idáig eljutottak, már bizonyítottak. Európa élmezőnyéhez tartoznak, ami nem kis dolog. Egy nagyon nehéz szezon nagyon nehéz lezárása lesz ez. Egyet kell értenem azzal, aki azt mondta, hogy apró részletek döntenek majd. Az adott pillanatban kell jó döntést hozni, mert a különbségek elmosódnak. Nyerni fogunk a Barceloneta ellen, s akkor számomra összejöhet egy igen pikáns mérkőzés az Olympiakosz ellen. Ott valamennyien a barátaim, s biztos lesz néhány csipkelődő megjegyzés. Tudják ők is, meg én is, hogy a barátságot félre kell tenni arra a kis időre. Én most ide tartozom, s mindent meg fogok tenni a csapatom sikeréért.

Braniszlav Mitrovics /csapatkapitány/: Már az nagyon nagy dolog, hogy ebben az évben is ott lehetünk Európa legjobb csapatai között. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy valamilyen színű érmet hazahozzunk Egerbe. Szeretnénk tovább írni ezzel az egri vízilabda történelmét. Most mindenki az első mérkőzésre koncentrál, s egyelőre nem nagyon gondol tovább. Bár a Barcelonetával az elmúlt években sikeres meccseket játszottunk, úgy ítélem meg, hogy minden idők legerősebb Barcelonetájával kerülünk szembe. Ők is nagyon motiváltak lesznek, mert egy új spanyol válogatott épül, s oda mindenki be akar majd kerülni.  Az idén sokat erősödtek. Sok videót megnéztünk, jól sikerült a felkészülésünk. Úgy érzem sikeres final eight elé nézünk.

Hosnyánszky Norbert: Azt várom, hogy a saját játékunkat magas színvonalon legyünk képesek játszani. Tehát egy masszív védekezésből jó és eredményes támadójátékot. Egyelőre csak a Barcelonetával foglalkozom. Kemény meccs lesz, az biztos. Közel hasonlóak az esélyeink, de bízom benne, hogy felül tudunk kerekedni. Aztán majd meglátjuk, hogy ki lehet a következő ellenfelünk. Nem szeretek jósolgatni. Spandau, vagy Olympiakosz? Ugyan mindegy. A lényeg az, hogy győzni kell…

Csiszár Boldizsár: Azt várom ettől a final eighttől, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk. Erre a három hétre, ami a felkészüléssel együtt értendő, most mindenki feltett mindent. Nagyon motiváltak vagyunk. Kezdünk a Barcelonetával, s ha tovább tudunk lépni, akkor biztos vagyok benne, hogy az ad egy olyan lökést, hogy a teljesítményünk is egyre jobb lesz. Titkon nagyon bízom benne, hogy eljuthatunk a döntőig, s ha már ott vagyunk, akkor akár meg is nyerhetjük. Erősek vagyunk, jól sikerült a felkészülésünk, képesek vagyunk rá, hogy megcsináljuk.

Biros Barnabás: Elsődlegesen azt várom, hogy a Barcelonával játsszunk egy jó mérkőzést. Ha az első meccset behúzzuk, ami szerintem esélyes, akkor akár a döntőig meg sem állunk. Nagyon bízom egy jó szereplésben, meg abban is, hogy a szabályok adta lehetőségekkel élve – minden meccsre tizenhármas keretet lehet nevezni, de ennek nem kell mindig ugyanazokból a játékosokból állni -, én is hozzá tudok tenni valamit, a vízben is. Ha ez nem így lesz, az sem keserít el, mert akkor a háttérből segítek mindenben, amiben csak tudok. Megtiszteltetés ehhez a csapathoz tartozni.

Lőrincz Bálint: Minden évben ott vagyunk a Bajnokok Ligája végjátékában. Ez egy nagyon nagy dolog ennek a klubnak az életében, s nekünk játékosoknak egyénileg is. Mindenképpen előre szeretnék lépni a korábbi évek szerepléseihez képest. Voltam már hatodik, ötödik, negyedik. Köztudott már, hogy jövőre egy másik klubban szeretném kipróbálni magam, de nem tervezek hosszú távra, mert egriségemet nem szeretném végleg feladni. Viszont most egy korszaka lezárul az életemnek, amit egy igazán jó eredménnyel szeretnék megkoronázni. Egy érmet mindenképpen haza hozunk, de azért megyünk Genovába, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.

Angyal Dániel: Nagyon készülünk a Barcelona elleni mérkőzésre. Egyelőre csak ez az egy meccs lebeg a szemem előtt. Nem is érdemes szerintem mással foglalkozni. Ha az első lépést megtesszük, s legyőzzük a Barcelonetát, csak utána szabad a következő feladattal törődni. Nem akarok, s nem is szeretek jósolgatni, tehát csakis a Barceloneta, s utána jöhet minden más. Úgy gondolom, hogy ez a helyes út. Eléggé felkészültek vagyunk ahhoz, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, s a Bajnokok Ligája döntőjének az első meccsével.

Kovács Gergő: Több mint két hete készülünk már a final eightre. Ez lebeg a csapat szeme előtt. A szezon legnagyobb eseménye ez a számunkra, ezt mondanom sem kell. Az, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny, a legjobban a Spandau csoportkörben elért eredményei példázzák. Megviccelték a Szolnokot, meg minket is, sőt még a Recco is nagyon megizzadt ellenük. Ezzel azt akarom mondani, hogy bármi lehet. Nekünk az a célunk, hogy a magyar bajnokságban elért harmadik helyezésünket szebbé tegyük. Ezt egy bármilyen éremmel elérhetjük. Képesnek tartom erre a csapatot, de nagyon nehéz lesz, az biztos.

Bedő Krisztián: Búcsúzni csak nagyon szépen szabad. Nagyon sokat kaptam az Egri Vízilabda Klubtól az elmúlt években. Genovában minden erőmmel azon leszek, hogy ebből legalább valamit vissza tudjak adni. Igazán szép éveket töltöttem Egerben – ugye, már mindenki előtt ismert, hogy eligazolok az új szezontól -, s nagyon eredményes korszak volt ez az eddigi pályafutásomban. Hirtelen felsorolni sem tudom, hogy mi minden értem el itt. Innen lettem válogatott, innen lettem világbajnok, itt lettem magyar bajnok és kupagyőztes. Nagyon szeretném ha ez az eredménysor még legalább egy éremmel kiegészülhetne a Bajnokok Ligájából is.