FACEBOOK

Vasas-Szeged 6:9 - szombati eredmények

Vasas-Szeged 6:9 - szombati eredmények
hozzászólás, 2015.03.07.

Az UVSE legyőzte a BVSC-t - más meglepetés nem történt. Nyilatkozatok, fotók, gólok a Vasas-Szeged meccsről.

Alapszakasz, 21. forduló

Debrecen-Eger 10:20 (4:4, 2:7, 2:3, 2:6)
G.: Kállay 5, Kincses 3, Fekete, Kolarik, ill. Biros P., Hárai, Hosnyászky, Cuckovics 3-3, Csuk 2, Tóth M., Szivós, Lőrincz, Zalánki, Bedő, Vapenszki

A debreceni uszoda karbantartása miatt Egerben megrendezett mérkőzésen az első negyedben még döntetlen volt az állás, ám a félidő végére már megmutatkozott az egriek fölénye, a jól kezdő DVSC pedig később nem tudta behozni a lemaradást.

OSC-Pécs 18:7 (5:1, 5:1, 4:1, 4:4)
G.: Bátori, Kovács G. 3-3, Decker Á., Jávor, Salamon F., Gór-Nagy 2-2, Bundschuh, Juhász Zs., Kayes, Graham, ill. Práczky 2, Horváth Zs., De Blasio, Lajkó, Francsics, Jonas de Oliveira

Az első félidőben hatalmas előnyre tett szert a tabella második helyén álló hazai csapat. Vincze Balázs tanítványainak lendülete a második félidőben is kitartott, és noha az utolsó negyedben mindkét oldalon ugyanannyi gól esett, ez csak a nagyobb vereség elkerülésére volt elég a pécsieknek.

Szolnok-Honvéd 11:1 (3:0, 1:1, 4:0, 3:0)
G.: Varga Dénes, Mezei, Alekszics, S. Mitrovics 2-2, Vámos, Hangay, Tóth M., ill. Koji

A tabella első helyén álló szolnokiak már az első játékrészben elhúztak. A hazaiak nem éltek jól emberelőnyös lehetőségeikkel, centerből viszont négy gólt is szereztek. A Honvéd csak a második negyedben tudott gólt lőni, helyzetüket nehezítette, hogy Kiss Gergely kipontozódott. Nagy Viktor teljesítménye kiemelkedő volt, a védési statisztikája 93 százalék.

Kaposvár-FTC 6:11 (1:3, 3:3, 2:3, 0:2)
G.: Sántavy, Ágner 2-2, Vikalo, Parezanovics, ill. Kolozsi, Swift 3-3, Marnitz G., Regős, Jansik Sz., Roach, Avramovics

A fővárosiak hamar vezetéshez jutottak idegenben, és bár a Kaposvár a második játékrészben próbált faragni hátrányából, Fekete Szilveszter csapata nem tudta szorossá tenni a meccset.

Szentes-KSI 13:8 (3:1, 4:2, 3:2, 3:3)
G.: Nagy M., Rakonjac 3-3, Vörös, Thomas 2-2, Weszelovszyky, Pellei F., Popovics, ill. Kovács G. 4, Hangody 2, Fejős, Baj

A kiállításokban bővelkedő találkozó első félidejében tetemes előnyre tett szert a Szentes, a különbséget a KSI már nem tudta behozni, nehezítette a szereplésüket, hogy Balla Viktor és Szabó Balázs is kipontozódott. A vendégeknek Komlósi Pétert kellett nélkülözniük a találkozó végére.

UVSE-BVSC 9:8 (3:1, 1:3, 2:1, 3:3)
G.: Dávid, Korényi 3-3, Kovács-Csatlós 2, Tóth Z., ill. Török B., Pásztor M. 2-2, Ambrus, Szabó B., Kotsidis, Létay

A küzdelmes mérkőzés első félidejének végén még egálban volt a két csapat, csak a harmadik negyedben tudott egygólos vezetéshez jutni az UVSE, amit aztán a találkozó végéig tartottak. Meglévő lehetőségeivel egyik alakulat sem élt jól, az UVSE hét emberelőnyéből egyet sem tudott gólra váltani.


Vasas-Szeged 6:9 (2:6, 0:1, 2:1, 2:1)
G.: Sedlmayer, Juhász-Szelei, Gyárfás, Hőna, Steinmetz Á., Takács B., ill. Varga II. Zs. 3, Manhercz Á., Kunac 2-2, Kiss Cs., Seman

Emberelőnyös lehetőségeivel egyik csapat sem élt igazán jól, a centerek játéka viszont mindkét oldalon eredményesnek bizonyult. Az első félidőben elhúzott a Szeged, és noha a második félidő mindkét negyedét megnyerte a Vasas, a nagy gólkülönbséget nem tudták ledolgozni. Varga II. Zsolt három gólt is lőtt.


vlv-képek Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK:

Hőna gólja

Varga II. Zsolt ötméteresgólja

Manhercz Ádám első gólja

Meixner véd

Takács Bálint gólja

Varga II. Zsolt második gólja

Seman gólja

Manhercz Ádám második gólja

Varga II. Zsolt harmadik gólja

Kunac első gólja

Gyárfás gólja

Barabás véd

Steinmetz Ádám gólja

Steinmetz Ádám blokkol

Kunac második gólja

Juhász-Szelei gólja

Sedlmayer gólja



Varga II. Zsolt a vlv-nek


- Szervusz Zsolt! Gratulálok, ez egy egész sima győzelem lett a végén, illetve a végére lett egy kicsit szoros, de az egész meccs sima volt. Gondolom, hogy neked itt ebben az uszodában mindig öröm nyerni…

- Igen, játszottam itt a Vasasban, szeretek itt játszani. Az elején nagyon magabiztosan kezdtük a mérkőzést, és tényleg azt gondolom, hogy teljesen el tudtuk bizonytalanítani a Vasas támadásait, és a védelmüket is. 8:2-volt, a számunkra legkedvezőbb állás, és azt gondolom, hogy a magabiztos védekezés adta meg az alaphangját a mérkőzésnek. Utána nyilván értelemszerű volt, hogy kienged egy kicsit a csapat, mind támadásban, mind védekezésben, följöttek egy kicsit, de nem volt veszélyben a győzelem. Bár, megmondom őszintén, hogy végig izgultam, hogy nyerjünk, mert már volt olyan, hogy magabiztosan vezettünk két-három góllal és aztán a végén sajnos kikaptuk, de most végig tudtuk játszani a mérkőzést úgy, hogy koncentrálni tudtunk a védekezésre meg a támadásra is. Úgyhogy jó mérkőzés volt.

- Milyen az idei Szeged? Hol végezhettek?

- Az idei Szeged, kérlek..., elég mélyen kezdtünk, és jövünk fölfelé. Azt gondolom, hogy mászik ki a csapat abból a gödörből, amit ástunk az év elején. Magunknak nehezítjük meg a végjátékot, mert a hazai mérkőzéseken nem sikerült nyerni a BVSC ellen, a Honvéd ellen, ezeket a mérkőzéseket otthon hozni kellett volna. Most ezt kell jóvá tennünk. Idegenben most is nyerni kellett a Vasas ellen, meg hát jön a BVSC, a Honvéd. Ha, az elkövetkezendő két mérkőzést megnyerjük, akkor én azt gondolom, hogy magabiztosan benn vagyunk a hatban. Ez a cél.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Kerbi)



Steinmetz Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám! Most megint csak a helytálláshoz tudok gratulálni, mostanában azért így van ez… Ezt a meccset, hogy számoltátok? Volt esély?

- Úgy gondolom, hogy azért a tabellán is látszik, a Szeged jóval előttünk jár, mindenféle tekintetben. Szegeden egy ötgólos zakóba szaladtunk bele, itt mindenképpen szorosabb eredményt szerettünk volna játszani. Ez lényegében sikerült, de azért ennél még szorosabbat szerettünk volna, pontot, pontokat elrabolni. Ez most nem sikerült, tekintettel arra, hogy az elejét nagyon elrontottuk a mérkőzésnek, és onnantól kezdve őrizte a Szeged azt a vezetést. Aztán a mérkőzés második felében, már úgy érzem, méltó partnerei tudtunk lenni a Tisza-parti csapatnak.

- A végére szépen feljöttetek… Mi van nálatok most? Hogy álltok? Tudtok-e még beletenni egy-két lapáttal a bajnokság végéig?

- Lényegében a hatodik helyre nincs reális esélyünk odaérni. A héttől-tízig, várhatóan onnan fogunk bemenni a rájátszásba, remélhetőleg minél előbb, tehát nem a tizedik helyen, hanem a hetedikhez közel. Még öt mérkőzés van az alapszakaszból,  úgy gondolom, hogy három csapat nagyjából a mi szintünkön van, úgyhogy azokat a mérkőzéseket meg kell nyerni, arra koncentrálunk, és nyilván felhasználjuk a mai vereségből levont tanulságokat is, hiszen azért komoly taktikai hibákat követtünk el, nagyon könnyen elengedtük a Szegedet a mérkőzés elején.

- Te hogy vagy egészségileg?

- Jól, köszönöm szépen, hál’ Istennek.

- Minden rendben?

- Minden.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Kerbi)

A tabella:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok21201018161
 2.A-HÍD OSC2119029957
 3.ZF-Eger21172214153
 4.FTC2114251044
 5.RACIONET Honvéd2012262238
 6.Tiszavirág Szeged211119-234
 7.BVSC Wáberer2111010033
 8.Vasas Plaket217113-3422
 9.DVSE206014-8618
 10.Kaposvári VK206014-4618
 11.KSI SE214215-6014
 12.UVSE-Hunguest H.204214-6514
 13.PVSK-MECSEK F.214116-7413
 14.Valdor Szentes213018-869