FACEBOOK

Szlovákia–Magyarország 12:13

 Szlovákia–Magyarország 12:13
hozzászólás, 2015.02.18.

A vártnál szorosabban, de azért elég magabiztosan győztük le Szlovákiát idegenben. Helyszíni jelentésünk nyilatkozatokkal fotókkal, gólokkal.

Világliga, európai csoportselejtező, 5. játéknap

A-csoport


Románia-Görögország 12:18 (2:3, 3:4, 4:7, 3:4)

A csoport állása:

A kassai utazás alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

1. Magyarország 12,
2. Görögország 9,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

Szlovákia-Magyarország 12:13 (2:1, 2:3, 3:5, 5:4)
Kassa, v.: Rakovics (szerb), David (francia)
Szlovákia: Gogola, Zatovics 1, Famera 2, Brúder, Seman 2, Balazs 1, Maros Tkac. Cs: Polovics 3, Gyurik 3, Bielik, Molnár, Marek Tkac. Szövetségi kapitány: Antonio Esteller
Magyarország: Decker A, Erdélyi 1, Varga Dénes 1, Gór-Nagy, Bedő, Salamon F. 2, Madaras 1. Cs.: Szivós M. 1, Német T. 2, Vámos 3, Angyal 2, Bátori. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 4/12 
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Brúder (a második negyedben), Angyal (a harmadik negyedben), Gór-Nagy (a harmadik negyedben), Famera (a harmadik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Balázs gólja

2:0 - Gyurik első gólja

2:1 - Angyal első gólja

2:2 - Vámos első gólja

3:2 - Seman első gólja

3:3 - Vámos második gólja

4:3 - Gyurik második gólja


4:4 - Szivós gólja

5:4 - Polovics első gólja

5:5 - Német Toni első gólja

5:6 - Salamon első gólja

6:6 - Famera első gólja

6:7 - Erdélyi gólja

6:8 - Angyal második gólja

7:8 - Polovics második gólja

7:9 - Német Toni második gólja

8:9 - Gyurik harmadik gólja

8:10 - Vámos harmadik gólja

9:10 - Polovics harmadik gólja

9:11 - Madaras gólja

10:11 - Zatovics gólja

10:12 - Salamon második gólja

11:12 - Famera ötméteresgólja

11:13 - Varga Dénes gólja

12:13 - Seman második gólja



BENEDEK TIBOR a meccs után:

- Szervusz, Tibor! Azért jó, hogy szereted a szoros meccseket, kijut neked ezekből... Hogy értékeled?


- Nagyon nehéz ezt most elemezni, mert bár sok hibával játszottunk, a fiúk mégis azt csinálták, amit kértem. A zónát úgy játszottuk, ahogy kértem, a hátrányt úgy játszottuk, ahogy kértem, lőttek belőle gólokat, de abszolút nem elméleti hibákból, azok lőtték a gólokat, akik szerettük volna, hogy lőjenek. Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottak a szlovákok. Mi természetesen gyengébben, mert a papírforma szerint ezt a meccset nem egy góllal kellett volna megnyerni. Lőttek négy gólt centerből, ebből kettő esetében abszolút felmentem a bekkeket. Szóval nagyon nehéz most pontosan elemezni. Azt tudom mondani, hogy ezt a meccset meg kellett nyerni, és a végén megnyertük.

- Köszönöm szépen!

BENEDEK TIBOR a DigiSportnak:

- Kedves nézők! A vonalban Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Szeretettel gratulálunk az újabb győzelemhez, kicsit nehezen indult ez a mai mérkőzés és szoros lett a vége is. De hát a csapat érthető módon picit fáradtnak, fásultnak is tűnt. A Volvo Kupa még ennyire benne volt itt a lábakban, a kezekben, vagy mért alakul ez ennyire szorosra?

- Igen, hát azt mondhatom, hogy nehezen is indult és nehezen is végződött, de az egész meccs egy nagyon nehéz mérkőzés volt, ennek ellenére nem nagyon tudok panaszkodni, mert a játékosok azt csinálták, amit kértem elöl-hátul. Ebben természetesen voltak hibák és összességében egy nagyon nehéz meccs sikerült belőle, nekik volt egy jó kapusteljesítményük, mi rosszakat lőttünk, így is azért elértünk a végére, elég sok gólt lőttünk, én nem hiszem, hogy ez koncentrációs hiány volt, inkább egy kicsit elfáradtunk talán így az öt nap végére.

- Jó volt látni, azt hogy megint bebizonyosodott: milyen klasszisai vannak ennek a csapatnak, mindig volt valaki, aki egy adott nehéz szituációban húzta a csapat szekerét. Ugye Vámos Marci nagyon fontos és szép gólokat lőtt, Német Toni klasszis egyéni megmozdulása, Salamon Feri is jókor villant és hát Decker Attila megint nagy bravúrokat mutatott be.

- Igen, nagyon nehéz ezt a mérkőzést most elemezni, hiszen a szlovák csapattal játszottunk. Tehát papírforma szerint nekünk itt azért simán győzni kellett volna, mégis a meccs képét nézve, egy nagyon taktikus mérkőzés volt, nem tudtunk lefordulni, ami a mi nagy erősségünk. Ők jól kivédekezték a lefordulásaikat. Nagyon érdekes mérkőzés volt és szerintem nincs szégyenkezni valónk, bármennyire mindenki nagy gól különbséget várt, én nagyon örülök ennek a három pontnak.

- Így van és hát ez a lényeg! És ez azt jeleneti, hogy négyből négy győzelem most már a mieink neve mellett. Gratulálunk még egyszer s jó utat nektek majd hazafelé.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



ERDÉLYI BALÁZS a meccs után

- Szervusz, Balázs! Tetszik nekem ez a "flegmaság", ahogy fogadod a győztes mérkőzéseket egymásután. Ez a mai azért elég szoros volt..., ha csak az eredményt nézzük, nem a játékot.

- Szoros volt, de végig vezettünk, eggyel-kettővel. Ők egyszer sem vezettek, a kérdés az volt, hogy mikor fújják le, melyik pillanatban. Szerencsére ez a legjobbkor történt.

Igen, valóban, sikerült egy kemény. nehéz meccset csinálnunk magunknak. A szlovákok nagyon lelkesen jöttek ki, s hajtottak. Nekünk a védekezéssel voltak pronlémáink, nagyon megnehezítettük Attila dolgát a kapuban, sorban lőtték a gólokat a blokkok mögé és azért nehéz így védeni. Támadásban a lőtt gólok száma nem olyan rossz.

- Gondolom, ebből az marad meg, hogy nyerjetek.

- Az, leginkább, persze, de azért ki kell ezt elemezni, valami oka van annak, hogy ennyi gólt kaptunk, ezen a téren mindenképpen előre kell lépni, fejlődni kell, de a legfontosabb a megszerzett pontok száma, az a lényeg.

- Gratulálok még egyszer és jó pihenést!


VLV-VIDEÓK (vlv és DigiSport):


Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Gratulálok, győztetek! Jó kis meccs volt, nem? Volt benned izgalom kicsit, hogy esetleg baj lesz?

- Izgalom nem volt bennem, de az biztos, hogy nagyon jó drukkba kerültünk a végén, nagyon élveztem a meccset. Tulajdonképpen jobb volt ez így, mintha nyertünk volna tíz góllal. Szerintem egy nagyon jó meccset játszottunk, a közönség nagyon jól érezte magát, és az ilyen győzelmekből azért mindig lehet építkezni.

- Most mit tanultál ebből a győzelemből?


- Hogy van mit bepótolnom az edzéseket illetően… :), és az utolsó pillanatig kőkeményen kell hajtani, és egy picit higgadtabbnak kell maradni, és akkor talán nem lesz ennyire izgalmas a meccs legközelebb.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)



Vámos Márton a vlv-nek


- Jó voltál, Marci, ma is. Fontos gólokat lőttél, légy szíves mondd el, hogy mennyire fáradtál el? Mert úgy látom, hogy nagyon...

- Nagyon elfáradtam. Ez természetes, mert hat nap alatt öt meccset játszottunk vagy hatot? Már nem is tudom számolni…

- Négyet.

- De még volt egy BL meccs is, az előző héten. Úgyhogy ez a természetes dolog, hogy ha ennyi meccset játszunk, akkor elfáradunk, de most kaptunk két nap szünetet a Szolnoktól, és megpróbálom ezt teljes mértékben kihasználni, mert ránk fér.

- E mellett a meccs mellett ne menjünk el szó nélkül, egygólos győzelem…

- Győzelem az győzelem, három pont. Három van a zsákban. Megint azt tudom mondani, hogy volt szívünk a végén behúzni a meccset, mert ugyanez volt Kanada ellen is, hogy fej-fej mellett haladtunk, és a végén el tudtuk dönteni. Kellenek az ilyen meccsek is, mert lesz majd olyan világversenyenen, hogy fáradtan, akár a végjátékban kell megnyerni a meccset, igaz akkor nehezebb ellenfelek ellen. De jó volt ez így, ahogy volt.

- Jól van, gratulálok Marci, és jó pihenést kívánok erre a két napra!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Varga Dénes a vlv-nek


- Gratulálok Dumi! Azt hiszem ez volt az igazi "kötelező győzelem", és úgy is sikerült szerintem. Pont a három pont megvan. Nem kell több…

- Többet nem is tudtunk volna kihozni, de nem volt egyszerű a menete a meccsnek.

- Mi volt a nehézsége? Jöttek, jöttek, jöttek, és nem akarták abbahagyni?

- Igen. Pisti nyilatkozatát olvastam a meccs előtt, hogy ők azért szeretnék megmutatni ilyenkor, hogy a szlovák fiúka hazai, "félig hazai" közönség előtt, hogy ők tudnak nekünk gólt lőni. Tényleg jól is játszottak. Azt mondom, hogy mi is alájuk játszottunk, meg a bírók is egy kicsit, és ennek eredményeképp szoros meccs lett.

- Marad ebből benned valami? Ebből a meccsből, akármi?

- Örülök, hogy végül megnyertük, de szerintem ez ilyen" felejtős kategória".

- Akkor Dumi jó utat kívánok, jó pihenést. Gondolom ti is kaptok most két napot…

- Mi kapunk. Mi kapunk. A többiek nem biztos, mindegy, a lényeg, hogy mi kapunk.

- Dumi, akkor használd ki!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Német Toni a vlv-nek


- Tonya szívből gratulálok, nagyon jól játszottál. Tibi dicsért téged már a Volvo Kupa után is, és hát tényleg érett játékot produkáltál azt kell, hogy mondjam. Hogy érezted magad, te is így látod-e, hogy jól sikerült a meccs? Az egész mérkőzésről mi a véleményed?

- Köszönöm szépen a dicséretet. Lehetett volna jobb is az én játékom. Volt jó része, de volt azért rossz periódusa is a játékomnak, mert azért látszott, mikor fáradt voltam, rontottam védekezést, úgyhogy annak nem örültem. De örülök annak, hogy helyt tudtam állni. Gyötrelmes meccs volt, de nyertünk.

- Ez a lényeg. Tanultál belőle valamit? Most azon kívül, hogy nem kell hibázni… Volt valami ami megmarad?

- Minden megmarad.

- Az egész?

- Az egész.

- De a végén az öröm is…

- Persze.

- Tonya gratulálok, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Gratulálok Feri! Egy értékelést kérnék a meccsről.

- Köszönöm szépen, a gratulációt a csapat nevében is. Egy nagyon kemény meccsen vagyunk túl, amit ugye bizonyít az eredmény is. De én úgy éreztem a medencében, hogy végig fölöttük vagyunk, fizikálisan és taktikailag is, és egy másodpercig sem éreztem azt, hogy veszélyben forog a győzelem. Voltak olyan periódusok, amikor fel tudtak zárkózni és ők vezettek. Jó kis mérkőzés volt :).

- Én néha úgy éreztem, hogy amikor nagyon kell, akkor mintha megráztátok volna magatokat. Volt ilyen, vagy folyamatosan jöttetek fel?

- Igyekeztünk folyamatos jó teljesítményt nyújtani, ami nem mindig sikerült, mert volt benne egy-két kapkodás, egy-két rossz befejezéssel, mondjuk az emberelőnyöknél. De, a végén, amikor kellett, akkor tiszta fejjel tudtunk gondolkodni, és értékesíteni a helyzeteinket.

- Elégedett vagy?

- Magammal nem, mert hibáztam egy-kettőt, amit úgy gondolom, hogy az előző meccseken sikerült elkerülnöm, de amúgy elégedett vagyok a játékkal.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Neked is gratulálok Bence, és tőled is kérnék egy rövid összefoglalót. Te hogy láttad ezt a meccset bentről?

- Üdvözlöm a VLV nézőit. Köszönjük a gratulációt. Bentről egy igazi izzadós, szenvedős meccs volt, de a lényeg a három pont, és az megvan. Amivel voltak problémáink, az szerintem főleg a védekezés. Igazából sokkal többet nem is tudok mondani.

- Elégedett vagy azért gondolom…

- Elégedett vagyok a csapattal, mert nyertünk, és a saját teljesítményemmel is, úgy érzem, hogy elégedett lehetek. Amennyi lehetőséget kaptam, próbáltam nagy hangsúlyt helyezni a védekezésre, ami sikerült. Sikerült labdákat is szereznem, és úgy érzem, hogy elöl is jól ment.

- Akkor gratulálok, köszönöm szépen!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Gratulálok, Norbi, a győzelemhez. Arra kérlek, hogy néhány mondatban értékeld a meccset!

- A legfontosabb az, hogy a győzelem megvan. Azon kívül azt gondolom, hogy nehéz meccset játszottunk. Félig-meddig magunknak tettük azzá, másfelől ők sem játszottak rosszul. Azért mondom, hogy magunknak tettük nehézzé, mert amikor elléphettünk volna esetleg a meccs második felében - többször vezettünk két góllal -, akkor mindig szinte azonnal kaptunk egy gólt - többnyire valamilyen védekezési hibából, amit nem kellene. De legalább a győzelem megvan.

- Ennyi a tanulság?

- Mindig van tanulság. Majd Tibi megmondja, mi az. Az mindig jó, hogy egy viszonylag nehéz meccset - még ha magunknak tettük is nehézzé - megint egy góllal meg tudtunk nyerni. Az mindig jó jel.

- Köszönöm szépen. Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Decker Attila a vlv-nek


-  Atyec, nagyon jól védtél. Gratulálok, megvan a három pont. Ezen kívül?

- Köszönöm szépen. Ezen kívül nagyon nehéz meccset játszottunk. Azt gondolom, hogy még Kanadánál is nehezebb volt, mert végig fej-fej mellett haladt a mérkőzés, és a végén tudtunk két góllal elhúzni. Ezzel be tudtuk biztosítani a győzelmet, mert a különbség végül egy lett. Nyilván sok tényező hozzájárult ahhoz, hogy ilyen szoros lett, de örülünk, hogy megnyertük a mérkőzést. Azért Szlovákiában, itt Kassán játszani soha nem egyszerű, nem is volt az, úgyhogy örülünk neki, hogy megvan a három pont.

- Közben éreztél olyat, hogy baj lehet? Őszintén.

- Azt nem éreztem, hogy nem fogunk nyerni. Azt, hogy nem játszunk jól, azt éreztem.  Azért nagyon sok akciógól kaptunk, 12 gólt kaptunk, aminek a fele akciógól volt, ami rengeteg. Ezeken kell csiszolni, hogy páldául centerből ne kapjunk négy gólt. Persze, volt közte kontra, amit nem adtak meg, és egyéb dolgok, de ez már a meccsnek a krónikája.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Szita Mónika)


További Világliga-eredmények:

B csoport

Spanyolország-Szerbia 9:15 (3:2, 2:2, 2:5, 2:6)

Németország-Oroszország 7:11 (1:2, 3:2, 1:3, 2:4)

B csoport

1. Szerbia 12,
2. Oroszország 9,
3. Spanyolország 3,
4. Németország 0 pont


C csoport

Montenegró-Franciaország 13:7 (1:2, 5:2, 3:2, 4:1)

Törökország-Olaszország 3:16 (1:3, 0:4, 1:5, 1:4)

1. Horvátország 12,
2. Olaszország 8,
3. Montenegró 7,
4. Törökország 3,
5. Franciaország 0 pont


(Kedden Horvátország volt szabadnapos.)