FACEBOOK

Iván Pérez a spanyol válogatott stábjában

Iván Pérez a spanyol válogatott stábjában
hozzászólás, 2014.04.30.

Az új spanyol férfi szövetségi kapitány, Gabi Hernandez egykori csapattársát, a vele együtt világbajnoki címet szerzett Iván Pérezt választotta másodedzőjéül.

Az idén 43 éves Iván Pérez (teljes nevén: Iván Ernesto Pérez Vargas) Kubában született, de aktív sportolói pályafutását sapanyol állampolgárként a spanyol válogatott színeiben töltötte.

Az ibériai csapattal 1998-ban Perth-ben és 2001-ben Fukuokában világbajnoki címet szerzett.

A hatalmas testű, ezzel együtt nagyon technikás center visszavonulása kapcsolódik a magyar válogatotthoz, ugyanis utolsó mérkőzését a spanyol nemzeti színekben a londoni olimpiai vízilabda-torna záró napján, a magyar válogatottal vívott helyosztón játszotta.

Az a meccs számunkra is rendkívül emlékezetes és nem elsősorban azért, mert 14:8-as győzelmünkkel megszereztük a torna 5. helyét, hanem azért, mert e találkozó lefújásakor ért véget a páratlanul sikeres "Kemény-korszak", ez volt az utolsó meccse nemzeti színekben - többek között - Kásásnak, Szécsinek, Kiss Gergelynek, Birosnak...

Amikor az a találkozó véget ért, a spanyolok nem jöttek ki a vízből. Saját kapujuk előtt egy kört formáltak, s meghatottan köszöntötték, búcsúztatták Iván Pérezt. Emlékezetes pillanatok voltak.

Pérez és a magyarok útja gyorsan találkozik ismét: mint közismert, a nyári Európa-bajnokságon válogatottunk az első csoportmérkőzést a spanyol csapattál vívja, július 14-én, hétfő este, 20.30-as kezdettel.

Ez a mérkőzés sorsdöntő jelentőségű, meghatározhatja számunkra az egész Eb hangulatát, az eredményességről már nem is beszélve...

VLV-TUDÓSÍTÁS A LONDONI SPANYOL-MAGYARRÓL