FACEBOOK

Búcsú Martfűtől

Búcsú Martfűtől
hozzászólás, 2014.04.01.

Újabb tesztekkel folytatódott és fejeződött be kedden a magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap kezdett összetartása. A fiúk legközelebb a horvátok elleni Világliga-meccs előtt találkoznak.

Ismét felkerült mindenkire a "bikini", s különböző "terhelésfokozó" gyakorlatok hatásáról kerültek adatok a számítógépbe - minden egyes játékosra vonatkozóan.

A közös ebéd után Benedek Tibor tartott még egy rövid megbeszélést, majd a játékosok hazautaztak. Szerdától mindenki a klubjában folytatja a "hétköznapi" munkát, bár, úgy tudjuk, van, aki már kedden este edzett.

Az összetartáson, amelynek a Martfű Termal Spa hotel adott otthont ők vettek részt::

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

(A vállsérülésből gyógyuló Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs végig külön edzésprogram alapján dolgozott.)

A vlv kamerája elé ezúttal három játékost kértünk, két világbajnokot és egy feltörekvő fiatal tehetséget, aki a "leendő világbajnok" státuszban rejlő ígéretet szeretné beváltani.

VLV-VIDEÓK:


Decker Ádám nyilatkozata


- Szervusz Ádám! Csináljunk úgy, mintha minden a régi lenne...

- Igen, visszatértem.

- Igen, úgy látszik nem sikerült ez a diszkóskarrier dolog. Nem baj, szeretettel vagy látva az uszodában. Légy szíves mond el, hogy ez a néhány nap milyen volt!

- Kemény volt. Sok mindent gyakoroltunk. Igazából, ami ténylegesen vízilabda, az a tegnap délután-esti edzés volt, mikor kétkapuztunk. Nem volt csere, hanem végig kétkapuzott mindenki és ez nagyon fárasztó volt. Úsztunk teszteket, elmentünk biciklizni, volt egy kis mentális felfrissülés is a programban. Összességében: jó volt újra itt lenni és ezekkel a játékosokkal együtt edzeni újra.

- Hogy készülsz a nyárra? Mik a reményeid, mire számítasz?

- Először is arra számítok, hogy elkezdek végre jól játszani idén, mert nagyon sokat dolgoztunk és nem voltam olyan formában, ahogy én azt magamtól elvárom, még most sem vagyok. Bár most a rájátszás közeledtével elkezdtünk visszavenni a tempóból. A szegedi csapatomról és magunkról is, úgy érzem, hogy egyre jobb formában vagyunk. Azt várom, hogy meghatározó játékosa leszek a Szegednek és ezáltal biztos tagja a nyári keretnek.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata

- Szia Marci. Véget ért az edzőtábor. Nem az első volt az életedben és nem is az utolsó. Milyen volt ez, most így ebben az időszakban, ebben a periódusban?

- Nagyon jó volt. Nagyon élveztem a munkát, de rettentően elfáradtam, mert a múlt héten beteg voltam és még éreztem ennek a kihagyott időszaknak a hiányát. De jó volt.

- Most hiányoztak a „külföldiek”. Ilyenkor mennyire más a játék?

- Vannak külföldiek a magyar válogatottban? :)

- Akik külföldön szerepelnek a bajnokságban és most nem tudtak hazajönni vagy nem hívta őket Tibi. Nélkülük mennyire más?

- Azt gondolom, hogy ők alapemberei a magyar válogatottnak, tehát nyilván hiányoznak. Jó „gyerekek” és tök jó velük együtt lenni. Persze a figuráknál is hiányoznak, de azt gondolom, hogy aki itt van a magyar válogatottban, az nem véletlenül van itt.

- Mi vár rád a következő napokban, hetekben?

- Visszatérünk a klubba. Még az alapszakaszból van pár mérkőzés és utána rájátszás. Közben még lesz egy Világliga-meccs.

- Jó pihenést kívánok.

- Köszi szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


Zalánki Gergő nyilatkozata

- Szervusz Gergő. Véget ért ez a két, két és fél nap. Hogy érezted magad, elégedett vagy-e a teljesítményeddel?

- Jó napot kívánok. Jól éreztem magam, tetszett. Jó volt a biciklitúra, őszintén megmondom, rosszabbra számítottam. Jók voltak az edzések, bár fárasztó volt. A két felmérő elég komoly volt, de nagyon tetszett és jól éreztem magam. Meg vagyok elégedve magammal, úgy gondolom, hogy jól teljesítettem.

- Nagyon fiatal vagy de nem első alkalommal vagy együtt a kerettel. Érzed, hogy szokod a légkört? Most könnyebb volt, mint először?

- Igen, már sokkal könnyebb volt, mint először vagy mint legutóbb. Egyre jobb.

- Szakmailag mit ad neked egy ilyen két és fél, három nap? Tudod használni ezeket a dolgokat, amikor hazamész? Mondj egy példát!

- Persze. Például a labdalevétel, meg az, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos szituációkban mikor, hogy kell passzolni. Mikor gyakoroltuk az M-zónát akkor Szivós Marci mondta, hogy kellene fognom a szélsőt. Tehát ezeket fogom tudni használni.

- Most, hogy már nem első alkalommal kaptál meghívást ide, nő egy kicsit a renoméd otthon, a környezetedben hogyan néznek rád?

- Nem tudom. Az ifi csapatban biztos. A felnőtt csapatban még nem hiszem, hogy nagyon nőne, ahhoz nekem is el kell érni valami nagyot és talán akkor.

- Mik az idei terveid? Mit szeretnél elérni?

- A válogatottal a tervem az, hogy bekerüljek a nyári felkészülésbe a felnőtteknél, illetve a junior Eb-n mindenképp érmet szerezni.

- Sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte:  Enikő)