FACEBOOK

Bikiniben edzettek a fiúk!

Bikiniben edzettek a fiúk!
hozzászólás, 2014.03.30.

Lehet, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott divatot teremt. A vasárnap megkezdett martfűi edzőtáborozás első vizes edzésén, este kétrészes fürdőruhában teljesítették a fiúk a penzumot. Megfejtettük a rejtélyt. vlv-riport, az első martfűi napról.

Vasárnap délután foglalták el szobáikat a Martfű Termal Spa hotelben Benedek Tibor meghívottjai:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

(A vállsérülésből gyógyuló Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs egész nap külön edzésprogram alapján dolgozott.)

Egyórás megbeszélés indította a kétnapos, négy komoly edzést magában foglaló programot. Ezután Horváth Tamás erőnléti edző vezényelt tornatermi edzést, majd a hotel uszodájában sajátította ki magának az egész nagymendencét a termálba szoruló vendégek elől a magyar csapat.



Az edzés, a nap és az egész edzőtábor legnagyobb újdonsága az volt, hogy egy különleges berendezéssel mérték, hogy milyen hatást gyakorol az edzés folyamata során a munka a vízben dolgozó játékosokra.

Ehhez egy érzékelővel "átszőtt" ruhadarabot adtak a játékosokra, majd a "bikinifelsőt" egy jeladóval összekötötték a parton lévő számítógéppel. Ettől kezdve egyszerre nyomon lehetett követni az összes játékos pulzusát, a grafikon szépen kimutatta, hogyan változik a terhelés erősödésére a szervezet reagálása.

Az eszköz új és Benedek Tibor véleménye szerint elsősorban hosszú távon segítheti a teljesítmények értékelését, a játékosok fizikai állapotának felmérését.

Este kilenc is elmúlt, amikor a fiúk (kiürítve a szombaton születésnapos Angyal Dani által hozott palacsintásdobozt) vacsorázni mentek, majd - szokás szerint - senkinek sem okozott gondot az elalvás, nagyon kemény, úszásteszttel is tarkított edzést tudhat maga mögött mindenki.

Ébresztő reggel fél 8-kor.

Kedden még komolyabb program vár a fiúkra, eláruljuk, hogy még kerékpártúra is szerepel benne.

VLV-VIDEÓK:


Egy tornatermi edzés képei


Edzés bikiniben



Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor! Lezárult az első nap, az edzőtáborozás első napja. Arra kérlek, mondd el, mi volt ma és kicsit magyarázatra szorul ez az öltözet, ez a férfi bikini, amiben "fürödtek" a fiúk este.

- Igen. Ahogy korábban már jeleztem, ez az utolsó edzéslehetőség az utolsó Világliga fordulón kívül a nyári felkészülés kezdetéig. Az utolsó Világliga-fordulón 13 ember fog játszani. Itt most lehetőség van arra, hogy azok a játékosok, akik be akarnak kerülni, együtt legyenek és taktikailag ők is felzárkózzanak azokhoz a játékosokhoz, akik a Világliga-meccsek miatt többet tudtak gyakorolni. A martfűi szálloda egy nagyon kellemes lehetőség arra, hogy edzünk, jól érezzük magunkat. Itt van a szálloda is egyben, úgyhogy tényleg maximális lehetőségek vannak a munkára. Az első edzés, nem mondom, hogy rövid volt. A vízben ugyan csak egy órát voltak, de előtte volt egy "tornaterem" és egyórás megbeszélés, úgyhogy így is egy rövid edzés volt, ami három órát tartott.

Sor került a „Hosand” rendszer kipróbálására is, ami pulzusmérés a vízben. A különlegessége az, hogy azonnal adatot szolgáltat. Tehát nem miután kijöttünk a vízből, akkor tudjuk megnézni a játékosoknak a teljesítményét, hanem folyamatosan kontrolláljuk őket az edzés közben. Nem szeretnék túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a dolognak, nyilván a martűi edzőtáborba belefér, ez egy újdonság és az újdonság mindenkit érdekel, engem is és ez nekem is új dolog. Tegnapelőtt került hozzánk, de azt gondolom, hogy a technikai fejlődés, amit korábban többször is említettem már - elengedhetetlen. Ezeknek a méréseknek az eredményei nem rövid távúak. Tehát azt mondom, hogy ha két-három éven belül ezekből le tudunk olyan adatokat szűrni, amelyek a fejlődésünket segíti, akkor én örülök. Azt nem szeretném, hogy rövid távon ez bárkit befolyásoljon. Tehát, hogy azt gondolja, hogy máshogy kell edzeni, kevesebbet kell edzeni vagy a figyelmét ez elterelné. Mindenképpen most Martfűn ez egy nagyon jó pillanat volt ennek az elkezdéséhez. Az orvosi stábbal ezeket az eredményeket össze fogjuk hasonlítani a szárazföldi tesztekkel és ezekből biztos, hogy fogunk olyan adatokat nyerni, ha piciket is, amit nyáron használni fogunk.

- Véget ért az edzés és körülbelül egy órát azonnal nekiestetek elemezni Norbival a laptopon lévő adatokat. Egy dolgot mondj, ami értékelhető új információ!

- Nem szeretnék most nagyon részletekbe belemenni, már csak azért sem, mert még én sem értem annyira. Látjuk pontosan, hogy a szárazföldi teszteken kijött eredmények nem feltétlenül összehasonlíthatók a vízben elért eredményekkel, hiszen a maximális pulzusszám a vízben szinte magasabb, mint a szárazföldön, amire nem nagyon számítottunk. Ezeket majd korrigálni kell, bizonyos adatokat a későbbiekben ehhez. A fiúk voltak már egy kerékpár- illetve futószalagteszten és ezeknek az eredményeit majd össze kell hasonlítani. Egyelőre még nem sikerült összehasonlítani a futószalagot és a kerékpárt, de a futószalag valószínűleg közelebbi értéket mutat majd az úszáséhoz.

- Mi vár holnap a csapatra, tőmondatokban?

- Holnap gyakorlunk. Ma volt egy úszóteszt és kedden reggel lesz majd egy másik féle úszóteszt. 

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Török Béla nyilatkozata


- Szervusz Béla. Kicsit fáradtnak tűnsz, van ennek valami oka?

- Nem, jól vagyok. Volt egy elég húzós felmérő de nem baj. Itt az egész este, hogy pihenjünk.

- Milyen volt a nap? Hogy érzed magad?

- Nagyon örülök, hogy viszonylag hosszú idő után itt lehetek. Jó volt újra ehhez a társasághoz csatlakozni. Mit sem változott az edzés intenzitása és a hosszúsága az eddigiekhez képest. De ez így van jól. Ez mindig egy plusz feltöltődés fizikálisan és lelkileg is, egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból.

- Milyen tervvel jöttél? Hogy próbálsz bizonyítani, mi az amit kitűztél magad elé?

- Mindenféle dolgokat lehetett olvasgatni, hogy "utolsó lehetőség", meg "most kell megmutatni". Természetesen van bennem ilyen, de konkrét terveim nincsenek, hogy most én minden egyes kétkapun 6 gólt fogok lőni vagy 16 labdát szerzek. Azt gondolom, hogy a tudásom legjavát nyújtva próbálom azt a dolgot megerősíteni Tiborban, ami alapján ismét behívott engem ide és amiért már régebben is benne voltam a keretben. Nem tudom, hogy elég lesz-e de az biztos, hogy már nincs sok idő a nyárig.

- Köszönöm szépen. Jó munkát!

(Lejegyezte: Enikő)



vlv-képek a martfűi edzőtáborozás első napjáról