FACEBOOK

Elváltak útjaik - egy időre

Elváltak útjaik - egy időre
hozzászólás, 2013.12.10.

A barcelonai 13 kedden edzett együtt utoljára - a háromnapos felkészülési program során. Mindenképpen új időszak jön, akkor is, ha a csapatban nem lesz személyi változás.

Már a hétfői nap során benne volt a levegőben a fentiek miatti nosztalgikus érzés, hiszen ugye ráadásul a márványtábla-avatás eleve ünnepélyessé tette az együttlétet.

Benedek Tibor egy kicsit ünneprontó volt, mert már hétfőn rendesen megdolgoztatta a fiúkat akik mindezek után este még egy nagyon kemény kétkapuzáson is részt vettek. A kapitány rossz véleménnyel volt a játék során nyújtott teljesítményről, és azt a fáradtság rovására írta. Ebben pedig igaza volt, hiszen játékosoktól tudjuk: a kétkapu végére annyira elfáradtak, hogy már felúszni is alig volt erejük.

Kedden délelőtt egy jó kétórás vizes edzés zárta a programot. Amikor kikászálódtak a fiúk a vízből, hosszan írták alá egymásnak a Barcelona kulisszatitkai című könyvet, amelynek példányai vagy húsz méter hosszan borították be a Komjádi medencéjét a nézőtértől elválasztó betonfal párkányát. Jó érzés volt nézni, ahogy az utolsó együttlét végén mindenki aláírásával is emléket állít a többiek (és a maga számára) a barcelonai sikernek.



A háromnapos összetartás részvevői:

A meghívottak:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A csapat vélhetően ott lesz a december 19-i Sportcsillagok gáláján - reménykedünk, hogy nem mennek onnan haza díjazatlanul. Ezután lesz még egy összetartás, de azon az idősebb játékosok nem lesznek ott.


vlv-fotók az edzésről.


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibi, véget ért ez a két-két és fél napos edzőtáborozás, összetartás. Az ünnepség mellett, gondolom, azért érdemi munka is folyt. Arra kérlek, értékeld kicsit, mit végeztetek, jutottatok-e előbbre, kaptál-e új információkat?


- Nagyon hasznosnak tartom ezt a négy edzést. Nagyon élveztem is, jó volt újra a fiúkkal dolgozni., még ha ez a karácsonyi időszak előtt nem is könnyű feladat. Benne vannak még a bajnokságban, fontos meccsek előtt, de már úgy az év vége felé és közben olyan válogatott-edzésen kell részt venni, aminek igazából nincsen jelentősége. Mégis azt kell, hogy mondjam, maximálisan dolgoztak a fiúk ez alatt a négy edzés alatt. A jelentősége leginkább a szakmai értékelésnek volt, amit nem csak én végeztem el, hanem ők maguk is. Illetve voltak gyakorlásaink, amikkel már kicsit előre nézünk a jövő évi Világliga-mérkőzésre Horvátország ellen. Voltak tesztek, lábtempó-, úszóteszt, tehát azért a négy edzésbe nagyon sok minden belefért. Volt egy gyengébben sikerült kétkapu, ezt a fáradtság számlájára kell, hogy írjam, a tegnapi reggeli edzés, márványtábla-avatás után este a kétkapu a szokásosnál gyengébbre sikerült, de ez most még belefért, abszolút.

- Láttam a proramot, az első prorampont volt a világbajnokság értékelése. Nyilván ezt nem a nyilvánosságnak szánod, de mégis, tudsz-e egy olyan mondatot, ami úgy letisztulva ennyi idővel a vb után elmondható akár a közvélemények is erről a vb-ről?

- Egy mondatban nem tudom megfogalmazni. Itt egyéneket értékeltem, egyének munkáját, játékát a vb alatt, korábbi mérkőzéseken, fejlődési lehetőségeiket. Ehhez volt videoanyag is, egy elég komoly munka volt, szerintem értékelték is a fiúk, nem hiszem, hogy volt már ilyenben részük. Nekem is jó volt ezen dolgozni, hiszen sok anyagot össze tudtam így rendezni a fejemben is, meg a gépen is. Nagyon örülök, hogy ezt elvégeztük és szeretném, ha ez minden évben megtörténne, szokássá válna, hiszen azért a játékosoknak kell az eredményen kívül is visszajelzés. Nagyon könnyűnek tűnik azt mondani, hogy most a vb-győzelem után minden rendben van, természetesen egy új évben rengeteg új dolog fog történni és rengeteg fejlődési lehetőségünk van. Ahogy ezt korábban is elmondtam: azzal, hogy világbajnokok lettünk, még nem tudunk mindent és amiket tudunk, azt is lehet még jobban csinálni. Úgyhogy erről szólt leginkább az értékelés, természetesen kiemelve, hogy mennyi minden jót is csináltunk ebben az évben. Akár már a tavaly novemberi "ideiglenes" mérkőzés alatt, ahol a játékosok nem sokkal kisebb tűzzel játszottak, mint mondjuk a vb-döntőn. (A székesfehárvári magyar-olasz Világliga-mérkőzésen.)

- Hogyan tovább most decemberben. Közel a Karácsony, de úgy tudom, azért még van programotok.

- Igen. Ami fontos még: 19-én az Év csapata díjátadás, ahol jelöltek vagyunk az első díjra, illetve 20-án-21-én van még egy kétnapos edzőtábor, amelyen az idősebb játékosok biztos, hogy nem vesznek részt.

- Köszönöm szépen, jó munkát kivánok!



Bedő Krisztián nyilatkozata


- Szervusz, Krisztián! Véget ért egy újabb válogatott-edzőtábor, -összetartás. Elég különleges volt ez, hogy érezted magad, milyen volt a tegnapi ünnepség?

- Köszönöm szépen, nagyon jól telt. Az ünnepség? Már nagyon régóta vártuk a pillanatot, hogy megnézhessük a márványtáblát, nekem már a múlt héten szerencsém volt a Komjádi Kupa után megtekinteni. Akkor már észrevettük, hogy vannak benne problémák, ugye ez is egy érdekesség, hogy az én nevemmel kezdődik, miközben Bátori Bence nevével kellene, hogy kezdődjön és még van benne valahol egy hiba.

- Mit fizettél, a vésnöknek?

- Hát igen, ezt már sokan kérdezték, hogy mi lehet a háttere ennek. Én örülök neki, ez egy érdekes dolog, de tulajdonképpen az a lényeg, hogy ott van a név. Ez tényleg egy gyerekkori álom volt, hogy felkerülhessen a nevem egyszer a Hajós Alfréd Uszoda falára. Mikor gyerekként jöttünk, néztük és arra gondoltunk, milyen jó lenne egyszer oda kerülni, most ez is sikerült.

- Mi volt ezen a három napon, azért gondolom, folyt érdemi munka is az edzéseken.

- Hát az nem kifejezés... Teljesen kemény munka folyt, főleg a tegnapi nap volt igazán megterhelő, méghozzá mindenki számára, nem csak én éreztem úgy, hogy igazán fárasztó. Reggel volt egy úszóteszt. Először elhúzták előttünk a mézesmadzagot, Tibi azt mondta, hogy csak egy hossz lesz, aztán, összehívott bennünket és mondta, hogy abból még van 9 "darab", vagyis hát nekem volt 9, mindenkinek annyi volt, amennyit még le tudott úszni. Majd ezek után jött az esti edzés, azon kétkapuztunk, ami szintén nagyon fárasztó volt, mert egy órán keresztül szinte csere nélkül kellett végig játszani. Ez a kétkapu nem sikerült olyan jól Tibi véleménye szerint, amit belülről mi is éreztünk, hiszen a végén már alig bírtunk felúszni...

- Szóval akkor jól érezted magad... :-)

- Nagyon jól éreztem magam, jó volt újra együtt.

- Úgy látom, ahogy egyelőre alakul, nem látni más centerjelöltet, biztosnak tűnik a helyed.

- Sohasem biztos. Jelenleg ketten vagyunk centerek, most így kell dolgozni de én úgy érzem és beszélgettünk is erről, hogy ahol állok jelenleg, az nem lesz elég. Én még sokat kell, hogy fejlődjek, hogy bebiztosítsam a helyemet.

- Köszönöm szépen!