FACEBOOK

Szombathely - Magabiztosan a legjobb nyolc között

Szombathely - Magabiztosan a legjobb nyolc között
hozzászólás, 2013.08.15.

Huszonkét góllal vertük meg az üzbégeket az U20-as vb nyolcaddöntőjében - pedig eggyel is elég lett volna. Pénteken kezdődik a világbajnokság...

U20-as világbajnokság, Szombathely

Nyolcaddöntő


Magyarország-Üzbegisztán 26:4 (5:1, 8:2, 7:1, 6:0)
Szombathely, v.: Cote (kolumbiai), Willis (dél-afrikai)
Magyarország: Bendes, Jansik Sz. 3, Gyárfás 3, Lőrincz 2, Szabó B., Manhercz K. 4, Német T. 2. Cs.: Telegdy 2, Bedő 3, Berta 2, Sedlmayer 3, Csapó 2, György (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Üzbegisztán: Kabibullajev, Kuosimov 1, Massel 1, Zajcev, Rusztamov 1, Csumacsenko, Krahotin 1. Cs.: Szavlijev. Szövetségi kapitány: Alekszandr Szokolov

Az ismét nagy számú közönség előtt csapatunk jó hangulatú bemutatót tartott és magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé. A spanyolok következnek, csak legyőzésükkel érhetjük el a kitűzött célt, a legjobb négy közé jutást. A találkozó pénteken 19.00-kor kezdődik.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Német Toni első gólja

Gyárfás első gólja

Jansik Szilárd első gólja

Lőrincz első gólja

Bedő első gólja

Manhercz Krisztián első gólja

Telegdy első gólja

Berta első gólja

Berta második gólja

Sedlmayer első gólja

Gyárfás második gólja

Csapó első gólja

Csapó második gólja

Bedő második gólja

Manhercz Krisztián második gólja

Manhercz Krisztián harmadik gólja

Bedő harmadik gólja

Sedlmayer második gólja

Telegdy második gólja

Lőrincz második gólja

Manhercz Krisztián negyedik gólja

Jansik Szilárd második gólja

Jansik Szilárd harmadik gólja

Gyárfás harmadik gólja

Sedlmayer harmadik gólja

Német Toni második gólja



Horkai György nyilatkozata


- Kötelezően gratulálok, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen világbajnoki nyolcaddöntő után mit tudsz mondani a meccsről...!

- A meccsről semmit nem tudok mondani, a gyerekek élvezték, olyan volt, mint egy laza edzés. Ez egy gyenge csapat, de mégis jobb, mintha úszóedzést tartottam volna, mert ez mégiscsak mérkőzés.

- Hallottam a fiúktól, hogy a videóban már nem az üzbég vízilabda nagy tudású játékosait figyeltétek, mire lehet számítani holnap?

- Holnap nagy csatára. Én nagyon bízom bennük, látom a fiúkon az akarást, jó formában vagyunk, jól játszunk. Most hallottam a hírt, kicsit meglepett, hogy olasz játékvezető lesz, aki egyébként jó bíró, kíváncsi leszek, ez mit jelent. Azt nem tudom most elmondani, hogyan fognak fütyülni, és hogyan fogjuk a helyzeteket kihasználni. Nagyon jó csapat a spanyol, tavaly harmadikak voltak az Európa-bajnokságon, s azt is hozzá kell tenni, hogy ötméteresekkel kaptak ki az olaszoktól az elődöntőben, s az is nüanszon múlt, hogy elveszítették a horvátok elleni mérkőzést. Nagyon jó csapat, jó játékerővel, nagyon jó, mozgásos védekezést játszanak, ezt kell feltörni. Azon dolgozunk most, hogy ezeket tanulmányozzuk, feldolgozzuk, összevágjuk, hogy jobban fel tudjanak készülni a fiúk.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Manhercz Krisztián nyilatkozata


- Krisztián, gratulálok, nagyon összeszedted magad, komoly dolgokat csináltál a vízben. Hogy volt ennyi energiád?

- Köszönöm szépen, a tegnapi meccset nem sikerült úgy végigcsinálnom, ahogy én elvártam volna magamtól. A csapat is rossz hangulatban volt, mivel lemaradtunk a csoportelsőségről, nem volt ma pihenőnapunk. Ez a meccs kötelező győzelem volt, készülünk a holnapi, spanyolok elleni mérkőzésre

- Kifejezetten odatetted magad még jobban? Lehetett látni, hogy nagyon erősen ambicionálod...

- Igen, igyekeztem, mert tegnap nekem tényleg nagyon gyengén ment a játék.

- Beszéljünk a holnapi meccsről! Gondolom ma is arra készültetek, mi várható?

- Már videóztuk a spanyolokat, készültünk az emberelőnyeikre. Komoly meccs lesz, az Európa-bajnokságon bekerültek a legjobb négybe, mi pedig nem. Nagyon komoly mérkőzésre számítunk, de kötelező megnyernünk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Sedlmayer Tamás


- Gratulálok a mai meccshez! Kötelező győzelem, jó játék. Egy mondatot mondj erről a meccsről és utána kicsit nehezebb feladat lesz: a holnapiról.

- Köszönjük szépen. A holnapi spanyol meccs előtti bemelegítésnek jó volt a meccs. Úgy gondolom közönségszórakoztató játékot akartunk és nagyjából sikerült is bemutatni. Úgyis mondhatnám, hogy emberhátrány-gyakorlásnak tökéletes volt ez a meccs. Igazából felkészülésnek jó volt a spanyol meccs előtt.

- Nagyon sok a lefordulásotok, a spanyolok ellen is menni fog ez?

- Igen, ma ezt gyakoroltuk, hogy kell labda felől állni és úgy fogni az embereket, hogy minél több labdát szerezzünk. Ezt holnap szintén be szeretnénk vetni, minél több sikerrel próbáljuk megcsinálni. 

- Mi az, amiben ők jók? Mire kell nagyon vigyázni?

- Úgy, ahogy az olaszok, ők is lefordulásra mennek. Emiatt a rossz passzokat el kell kerülni. Van egy jó kapáslövő játékosuk és a csapat is egész jó. Leginkább ezt a játékost kell kiiktatni és odafigyelni rá.

- Fel tudjátok szívni magatokat erre a meccsre?

- Igen, maximálisan ezen leszünk. Ma este még lesz egy mentális tréning a csapattal, edzők nélkül. Egy közös vacsora a hotel éttermén kívül a csapattal.

- Jó pihenést és jó munkát holnapra.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



György Dávid nyilatkozata


- Gratulálok, lehoztad egy góllal a te meccsrészedet. Azt hiszem ez akkor is szép, hogy ha Üzbegisztán az ellenfél. Jól is védtél. Hogy láttad ezt a mai meccset és hát mire számíthatunk holnap a csapattól?

- Először is köszönöm szépen, igyekeztem. Úgy érzem hogy azért abba az egy gólba is, amit kaptam, beleértem, tehát egy kicsit amiatt bosszankodom, s a két rossz passzom megint, azért eléggé bosszant. Igazából jó meccs volt, jó volt a hangulat, hoztuk a kötelezőt. A holnapi meccsel kapcsolatban pedig biztos, hogy nagyon kemény lesz, nagyon-nagyon-nagyon jók a spanyolok. Vannak nagyon jó lövőik, most videóztunk délelőtt, holnap is fogunk még. Úgy gondolom, hogy mozgásos játékkal, védekezésben kemény emberfogásos játékkal megtudjuk őket fogni és ott leszünk a négy között.

- Nagyon reméljük. Köszönöm szépen.
 
- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



A nap további eredményei:

Kolumbia-Dél-Afrika 9:11 (2:2, 1:2, 3:4, 3:3)
G.: Talaga 3, Moncada 2, Hernandez, Vergara, Gonima, Perez, ill. Trninics, Schooling, Wright 2-2, Jaga, Gragory, Mason, Braker, Frames

Szlovákia-Kazahsztán 17:6 (1:2, 6:0, 4:2, 6:2)
G.: Kostelnik 7, Plovan, Paksi, Bielik, Balázs 2-2, Dékány, Zakar, ill. Zardan, Jerszajnov 2-2, Koliadenko, Godovanjuk

Kanada-Brazília 2:5 (1:1, 0:1, 1:1, 0:2)
G.: E. Graham, Tascherean, ill. Guimarses 3, Real, Salgado

USA-Japán 19:6 (4:0, 5:2, 6:1, 4:3)
G.:Bonanni 6, Felner, Roberts 3-3, Zwaneveld, Farmer 2-2, Ramirez, McConnell, Kimbell, ill. Arai 3, Icsikawa 2, Oono

Oroszország-Ausztrália 9:10 (2:2, 2:4, 3:2, 2:2)
G.: Zitnyik 4, Nagajev, Sepeljev 2-2, Timakov 1, ill. Perrott, Sindone, Trabinger 2-2, Ford, Power, Marshall, Sinclair


A teljes pénteki program:

Kolumbia-Kazahsztán 9:30
Dél-Afrika-Szlovákia 10:50
Üzbegisztán-Japán 12:10
Kanada-Oroszország 13:30
Olaszország-USA 15:00
Szerbia-Ausztrália 16:20
Horvátország-Brazília 17:40
Spanyolország-Magyarország 19:00