FACEBOOK

Egy gól miatt más útirány

Egy gól miatt más útirány
hozzászólás, 2013.08.14.

Tizenhárom góllal nyertünk Kanada ellen (18:5) szerdán. Ha 14-gyel nyerünk, akkor csoportelsők vagyunk - nem jött össze. A fiúk leginkább az elmaradt szabadnapot sajnálják, csütörtökön Üzbegisztán ellen kell vízbe szállniuk (18.10). Az elődöntőbe jutásért a spanyolok következnek majd (az amerikaiak helyett).

U20-as világbajnokság, Szombathely

Csoportkör, utolsó forduló

Magyarország-Kanada 18:5 (5:0, 5:2, 4:2, 4:1)
Szombathely, v.: Dester (brazil), Buch (spanyol)
Magyarország: György, Telegdy, Jansik Sz. 2, Sedlmayer 2, Csapó 5, Lőrincz 1, Német T. 4. Cs.: Bedő 2, Gyárfás 1, Szabó B., Manhercz 1. Szövetségi kapitány: Horkai György
Kanada: Radenovics, Radojcsics, Pellano, Tascherean, Lapins, Mitrovics 1, Thumwood 1. Cs.: Boskovics, E. Graham 1, Dabics 1, Perry, Henning. Szövetségi kapitány: Michel Roy

Az első ráúszást követően egy percig csendben, felállva emlékeztek a jelenlévők a keden elhunyt Sipos Edit világbajnok vízilabdázóra.

A magyar csapat káprázatosan kezdett, Német Toni ahány labdát kapott, annyiszor tette be rögtön fordulásból a kapuba. Miután ehhez már hozzászoktak a kanadaiak, a centerpasszt mímelni kezdték a kintiek és belövöldözték hátulról a labdát. Abszolút elérhetőnek tűnt a 14-15 gólos külonbség, ami a csoportelsőséget jelenthetett volna. Az olaszokkal elért döntetlen után a taljánok ma hiába verték 32:1-re Kolumbát, azonos állásnál nem az össz-gólkülönbség dönt, hanem az, hogy a csoportharmadik ellen ki ért el jobb eredményt. Kanadát az olaszok az első fordulóban 17:3-ra győzték le, így nekünk 15-gólos győzelemre volt szükségünk a csoport megnyeréséhez (a csütörtöki szabadnaphoz), de ha 17-nél több gólt lövünk, akkor 14 gólos különbség is nekünk kedvez. Ennyit tudtunk előre.

Simának tűnt tehát a dolog, de a meccs derekán döcögni kezett a gépezet. Az egyik hiba a másikat szülte, megzavarodtak kicsit a fiúk és leállt a gólgyártás, sőt, a kanadaiak szépítettek. A végén megint felcsillant a remény és az utolsó pár másodpercben támadhattunk is a 14 gólos különbségért, de ezúttal nem jött úgy össze, mint kedden az olaszok ellen.

Így a magyar csapat csoportmásodik, csütörtökön 18.10-kor Üzbegisztánnal játszik a negyeddöntőbe jutásért, s ha nyer, akkor a Spanyolországgal vívott ki-ki meccs dönti el, hogy játszhatunk-e éremért.


vlv-képek



VLV-VIDEÓK:

Német Toni első gólja

Német Toni második gólja

Lőrincz gólja

Német Toni harmadik gólja

Bedő első gólja

Sedlmayer első gólja

Csapó első gólja

Gyárfás gólja

Német Toni negyedik gólja

Jansik Szilárd első gólja

Manhercz gólja

Csapó második gólja

Csapó harmadik gólja, ötméteres

Bedő második gólja

Sedlmayer második gólja

Csapó negyedik gólja

Csapó ötödik gólja

Jansik Szilárd harmadik gólja, ötméteres



Horkai György nyilatkozata


- Gyuri, gratulálok a győzelemhez! A vége kicsit kalandosra sikerült. Úgy látom, a fiúk akarták nagyon a csoportelsőséget.

- Persze, hogy akarták, azt kértem tőlük, hogy akarják, nincs ezzel probléma. De úgy látszik, még nem vagyunk elég érettek ahhoz, hogy gólkülönbségre tudjunk játszani. Azt kértem tőlük, hogy játszunk, ahogy belefér. Ha sikerül többet lőnünk jó, ha nem sikerül nem jó. Végül is nincsen semmi probléma, csak kezünkben volt a lehetőség. Nem mintha számítana, mert, hogy az amerikai vagy a spanyol csapat az ellenfél, teljesen mindegy. Mindkettő nehéz a négy közé kerülésért, körülbelül egy kategória. Inkább zavar az, hogy néhány olyan butaságot elkövettünk, amit eddig nem csináltunk.

- Lehet, hogy éppen ezért jó, hogy most jöttek ki ezek és lehet ellenük tenni.

- Lehet, ez is benne van. Csak én már hozzászoktam ahhoz, hogy ez a csapat nem csinál nagy ingadozásokat, ami általában az életkori sajátosságból is adódik. Nem vettem észre, hogy ilyen borzasztó nagy ingadozások lennének. Néhány olyan gólt kaptunk, amit nem kellett volna, azzal elrontottuk és nem lőttünk be helyzeteket.  Tehát ilyen egyszerű a dolog.

- Van egy plusz meccs holnap. Mire tudod felhasználni?

- Semmire. Le kell játszani. Olyan mintha edzés lenne, ennyire tudom felhasználni. Nem tartok attól, hogy probléma lesz, csak kaphattak volna egy nap pihenőt.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Telegdy András nyilatkozata

- Szervusz Kecske, ha szólíthatlak így!

- Nyugodtan.

- Furcsa meccset játszottatok, úgy láttam, hogy nem elégedett senki. Bennetek maradt valami, mi ez a valami?

- Szerintem a csapat nevében mondhatom, hogy mindenki szerette volna ezt a holnapi pihenőnapot elérni. Tegnap kemény meccsünk volt az olaszokkal. Követtünk el apróbb hibákat, ez öt gólban jelentkezett. Meg lehetett volna itt a végén, de ez van, mégis csak 13-mal nyertünk. Azt gondolom, hogy semmi elégedetlenségre nem lehet okunk. Holnap nincs pihenőnapunk, ennyi.

- Egy könnyű meccs lesz, edzés.

- Egy edzőmeccs, de ezt is komolyan kell venni.

- Hogy látod a csapat helyzetét? Fejlődtetek az itt eltöltött idő alatt? Mik a lehetőségek még?

- Szerintem meccsről meccsre fejlődünk, de ez így természetes, nálunk mindenképpen így van. Mik a lehetőségek? Megteszünk mindent minden meccsen, aztán ahogy alakul. Holnap reméljük, ezt az üzbég meccset könnyen hozzuk. Utána, ha jól tudom Spanyolország várható a négy közé jutásért és utána esetleg Szerbia, majd Olaszország, de ez már csak a későbbieken múlik.

- Jó pihenést kívánok, és holnap találkozunk a meccsen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Német Toni nyilatkozata


- Gratulálok a mai teljesítményedhez. Ezzel együtt gondolom, nem vagy felhőtlenül boldog az eredmény miatt, pedig nagyon sok góllal nyertetek.

- Köszönöm szépen. Megpróbáltunk mindent megtenni, nem jöttek össze sajnos a lehetőségeink. Ott voltak, megvoltak, de nem tudtuk kihasználni. Most, ahogy elnézem a csapatot, mindenki maga alatt van. Holnap egy pihenőnapot szerettünk volna. Tényleg kezünkben volt a lehetőség, de sajnos nem éltünk vele.

- Azért nagyon nagy tragédia nem történt. Gyurinak is mondtam, hogy lehet, azok a dolgok, amik most előjöttek, jó, hogy most jöttek elő és nem komolyabb meccsen.

- Benne van persze. Remélem, nem rombolja le a csapatszellemünket, hogy nem mi lettünk a csoportelsők. Most kicsit sok gondolat van a fejemben.

- Úgy mentetek eleve be, hogy megcélozzátok a 15 gólt?

- Beszélgettünk róla a meccs előtti megbeszélésen, hogy arra koncentráljunk, hogy 15 gólt lőjünk vagy arra, hogy nyerjünk. Aztán a végén abban egyeztünk meg, hogy próbáljuk meg élvezni a játékot, mert akkor sokkal jobban tudunk játszani és nem figyelünk a bírókra és ilyesmikre. Sajnos a végén már nem sikerült ehhez tartanunk magunkat.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



György Dávid nyilatkozata


- Gratulálok a győzelemhez! Furcsa dolog egy ilyen meccs után, hogy nagyon nyertetek, de mindenki tudta, hogy egy bizonyos számot el kellene érni. Emiatt úgy látom, ahogy jönnek kifele a többiek az öltözőből, hogy mindenki csalódott. Neked nagyon furcsa lehet, ez volt az első meccsed. Jól is védtél, igazából nem lehet semmi rosszat mondani, de a csapat nem érte el a mai célt.

- Nem azt mondom, hogy csalódottak vagyunk, nem szabad csalódottnak lenni, mert akkor nyilván nem úgy fog menni a továbbiakban. Nem történt semmi, lesz egy plusz meccsünk. Szerettünk volna csoportelsők lenni. Tegnap megbeszéltük a csapattal, hogy mindenképpen szeretnénk azt a csütörtöki pihenőnapot. Sajnos nem sikerült. Úgy gondolom, hogy hibáztunk elég sokat a mérkőzés alatt, ebbe magamat is beleértem. Menni kell tovább és igazából a plusz mérkőzésen kívül semmi sem változott. Holnap játszunk egy edzőmérkőzést és megyünk tovább.

- Remélem, lelkileg nem hagy bennetek nyomot.

- Nem, biztos nem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


Várható: a magyar gólok.


A nap további eredményei:

Spanyolország-Szlovákia 11:9 (3:2, 4:1, 3:2, 1:4)
G.:Barroso Macarro, Reixach Boix 3-3, Munarriz Egena, Montpeat Portana, Cabanas Pegado, Matoso Alguacil, Gorria Puga, ill. Gasparik 3, Bielik 2, Hodas, Biben, Bauer, Balázs

Oroszország-USA 9:11 (2:2, 2:5, 3:2, 2:2)
G.: Nagajev 3, Timakov, Sepeljev 2-2, Kovalenko, Zitnyik, ill. Bonanni 3, Abdulhamid, Roberts, Bowen 2-2, McClintick, Ramirez

Horvátország-Japán 11:8 (4:2, 2:2, 3:2, 2:2)
G.: Gagulics 3, Lizina 2, Bukics, Macan, Cagali, Buha, Zsivkovics, Basics, ill. Oono 3, Arai 2, Konno, Icsikawa, Macusita

Ausztrália-Kazahsztán 18:3 (6:0, 4:1, 2:1, 6:1)
G.: Power, Sindone, Marshall, Edwards 3-3, Pavillard, Skinner, Egan 2-2, ill. Godovanjuk, Zardan Berbeljuk

Olaszország-Kolumbia 32:1 (10:0, 7:1, 8:0, 7:0)
G.: Di Fulvio, Fondelli 7-7, Renzuto Iodice 5, Alesiani 4, Velotto, Busilacchi 3-3, Presciutti 2, Cupido, ill. Ortiz

Szerbia-Üzbegisztán 19:6 (4:2, 5:1, 5:0, 5:3)
G.: Vasics, Sztojanovics 4-4, Matkovics 3, Obradovics, Jaksics 2-2, Makszimovics, Szubotics, Rangyelovics, Manojlovics, ill. Rusztamov 4, Massel, Zajcev

Brazília-Dél-Afrika 22:6 (6:0, 3:3, 6:1, 7:2)
G.: Stellet 5, Gomes 4, Junior, Tayer, Borges, Vasconscelos, Gomes 2, Martins, Salgado, Guimarses, ill. Wright 2, Du Plessis, Schooling, Hayes, Mason

A csütörtöki program:

Kolumbia-Dél-Afrika 10.50
Szlovákia-Kazahsztán 12.10
Kanada-Brazília 13.30
USA-Japán 15.30
Oroszország-Ausztrália 16.50
Magyarország-Üzbegisztán 18.10