FACEBOOK

Damoklész és Achilles

Damoklész és Achilles
hozzászólás, 2013.07.29.

Ha nem vernek meg az olvasók, azzal kezdeném, hogy Damoklész kardjaként lebeg felettünk a görög válogatott Achilles-sarka: az emberelőnyök parádés megjátszása. Ezt kell valahogy megoldanunk kedden 15.30-tól. Akár dárdával, akár nyílvesszővel, bárhogy. Előzetesünk.


vlv-képek az edzésről

Negyedöntőre készül a magyar válogatott Barcelonában. Ha nyer - legjobb négy között van és felszabadultan játszhat tovább, ami "akármit" is eredményezhet. Az út a görögök testén át vezet. masszív test, de nem "lebírhatatlan".

Sok szó esett arról, hogy az elmúlt egy hónapon belül kétszer is kikaptunk Görögországtól. Először Lamiában, amire magyarázatot adott a torna különleges lebonyolitási rendje (két nap alatt kellett négy mérkőzést játszanunk), a görögök hazai pályája és végül az a kellemetlen szélvihar, ami éppen a meccs időpontjában tört rá az uszoda térségére.

Még fájóbb volt a Vodafon Kupa utolsó meccse, amelyen nemhogy bosszút nem álltunk a görögországi sérelemért, hanem ismét kikaptunk, hazai közönség előtt, a vb-t megelőző utolsó nyilvános szereplésen.

A görögök játéka régen se feküdt nekünk, most pedig, hogy óramű pontossággal tanultak meg emberelőnyt értékesíteni, egyenesen gondot jelentenek számunkra - ez derült ki az elmúlt két meccsből. De hogy a csapatunk jobb, azt talán még ők is elismerik, ennek a nagyobb tudásnak kell kedden érvényt szerezni.

A találkozó kedden 15.30-kor kezdődik (a szerb Golijanin és a német Bender bíráskodása mellett), információnk szerint az M1 élőben közvetíti, mi pedig a szokásos szöveges élő tudósítással jelentkezünk.

Kedden késő délután a Barcelona vízilabdacsapatának uszodájában edzett a magyar csapat, fotóink a galériában. A gyakorlás után két olyan játékost kértünk a vlv kamerája elé, aki nem nyilatkozott a kazahokkal vívott nyolcaddöntő után, de a fő téma természetesen már a görögök elleni meccs.



VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor nyilatkozata

- Szervusz, Viktor!

- Sziasztok!

- Szeretnélek először két mondat erejéig a tegnapi meccsről kérdezni. Hogy volt ez, te hogy láttad? Aggódtál-e egy picit a meccs bizonyos szakaszában?

- Az első negyedre gondolsz, gondolom :-)

- Véletlenül arra gondolok, igen:-)

- Nem, aggódni nem aggódtam, igazából bosszús voltam csak. Dühített az, hogy ilyen mulya voltam én is, mulyák voltunk, csöndesek voltunk, és mindig csak úgy mentünk-mentünk, későn reagáltunk, meg ilyenek. Az első félidő szünetében, úgy érzem, Tibi mindenkit felébresztett, és ez jó hatással volt ránk. Onnantól elkezdtünk vízilabdázni, hangosan beszéltünk egymáshoz. Az kell holnap is, amit a második negyedtől csináltunk… Marcika nagyon szeretne már beszélni, mindjárt átadom a szót neki:-)…  Szóval, a holnapi meccsre itt átkanyarodnék, mert gondolom, ez lett volna a következő kérdésed.

- Igen, kitaláltad.

- Holnap úgy kell kezdeni az első negyedet, ahogy a múltkor a második negyedet elkezdtük. És akkor minden jó lesz.

- Jó, azért gondolom, ennél bonyolultabb a történet holnap. A görögök kétszer megvertek titeket, és valamiért megvertek. Azt megtaláltátok, hogy miért?

- Abszolút, persze, megtaláltuk. De igazából a görög csapat tényleg nagyon jó csapat, nem csak minket vertek meg, hanem Montenegrót, a spanyolokat, nem tudom, az olaszokat megverték-e… Jó csapat, és ezért is kell elkezdeni olyan keményen a meccset, ahogy az előbb mondtam. Megbeszéltük, meg gyakoroltunk, hogy mit fogunk ellenük játszani, azokat betartva magabiztosan tudunk nyerni holnap.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton nyilatkozata

- Marci, nagyon szép volt a tegnapi teljesítményed, a csapat is nyert fölényesen, továbbjutott, minden rendben volt. Két mondatot kérek a tegnapi meccsről!

- Tegnap volt az első olyan nap, amikor már gyakorlatilag élet-halál meccset játszottunk, és az első negyedben megtapasztaltuk a bőrünkön, hogy milyen kiesésre állni. Aztán szerencsére felébredtünk, és továbbjutottunk.

- Ez ilyen egyszerű volt...

- Ennyire egyszerű volt.

- És holnap mennyire lesz egyszerű?

- Holnap nem lesz egyszerű, mert nagyon jó csapat ez a görög, a fórjaikat nagyon jól játsszák. Úgy gondolom, hogy ebben, illetve az összeszokottságukban van az erejük. Ma kitaláltunk ellenük egy taktikát, és meglátjuk, hogy holnap fog-e működni.

- Mire számítasz magadtól?

- Ahogy eddig, egy magabiztos játékot szeretnék nyújtani, amit pedig Tibi kér, azt száz százalékosan végrehajtani.

- Gólokban?

- Ez majd eldől holnap, nem szoktam előre megmondani, hogy hányat fogok lőni. Nem szeretem.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


EZT MONDTÁK A TÖBBIEK A KAZAH MECCS UTÁN A GÖRÖGÖKRŐL:

BENEDEK TIBOR

- Azért volt kínos a két vereség, mert a görög csapatról beszélünk, nem azért, mert rosszul játszottunk volna. Azt gondolom, hogy annál már sokkal jobbak vagyunk, sokkal jobban lövünk, gyorsabbak vagyunk, de a fórjuk az a fórjuk. Mind a kétszer azt nem tudtuk megoldani, hogy az emberelőnyüket nagyon jó arányban fejezik be. Holnapután is az egyik legnagyobb feladatunk az lesz, mert abszolút egyenértékű a fórmegjátszásuk a szerbekével. Legjobban erre kell majd készülnünk, de ez egy nagyon jó csapat. Igazolták már és nem csak azért, mert minket megvertek kétszer, hanem a nyár erről szólt, hogy megverték az olaszokat, montenegróiakat, spanyolokat, gyakorlatilag mindenkit.

- Ki tudtok valamit találni a fórjátékuk ellen?

- Igyekszünk. :-)

BÁTORI BENCE

- Ha a görögök elmennek 4:2-re, akkor se kell megijedni, mert akkor is higgadtsággal és nyugodtsággal meg fogjuk tudni nyerni a meccset.

HOSNYÁNSZKY NORBERT

- Nagyon nehéz meccsre számítok, egygólos győzelemre. Reméljük, hogy így lesz.

DECKER ÁDÁM

- Nehéz lesz. Így az előző két mérkőzésből kiindulva, már nem merek jósolni semmit. Nagyon bízom benne, hogy megverjük őket. Harmadszor már nem lehetünk olyan buták, hogy amit az előző két meccsen csináltak sorozatban, azt harmadszor is megesszük. Biztos, hogy nagyon sokat fogjuk őket elemezni. Én egy sima egy-két gólos győzelemnek már nagyon örülnék.

VARGA DÁNIEL

- Igen, van egy bosszú-vetülete is a dolognak, de azért sokkal nemesebb célunk van, mégpedig a négy közé kerülni. Hogy ezt most bosszúból tesszük-e, vagy azért, mert ez a célunk, azt ki-ki a maga vérmérsékletének megfelelően döntse el. Az biztos, hogy nem tehetjük meg azt, hogy úgy kezdünk, mint a mai meccsen. A görögök, hogyha elmennek két-három góllal, akkor nagyon nehéz ellenük játszani, egyébként sem könnyű. Valahol ez a titok szerintem, hogy nem szabad elfogadni az ő játékstílusukat, nem szabad, hogy azt a lassú, jól megszerkesztett védekezést és támadást, amit ők diktálnak, még ha ez nem is egy agresszív dolog, de amit ők játszanak, azt hagyjuk, hanem inkább mi erőltessük rá a saját játékunkat az ellenfélre, mert akkor kijönnek ebből a kényelmes helyzetből, és jobban megzavarhatóak.