FACEBOOK

Vodafone Kupa: két vereség, egy győzelem

Vodafone Kupa: két vereség, egy győzelem
hozzászólás, 2013.07.14.

Kikaptunk a görögöktől a Vodafone Kupa záró napján, vasárnap. Helyszíni riport, nyilatkozatok, gólok, fotók. Legfrissebb: Decker Attila sérülése nem súlyos.

Vodafone Kupa, harmadik nap

Montenegró-Németország 10:3 (3:1, 2:1, 2:1, 3:0)

G.: Darko Brguljan, Crousillat, Ivovics 2-2, Drasko Brguljan, Paskovics, Klikovac, N. Janovics, ill. Nossek 2, Real


vlv-képek


Magyarország- Görögország 9:10 (0:2, 4:0, 4:4, 1:4)
Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda, nyitott, v.: Kokagarac (török), Teixido (spanyol)
Magyarország: Decker A, Gór-Nagy, Madaras 1, Hosnyánszky 2, Szivós, Varga Dénes, Hárai 2. Cs.: Bátori 1, Vámos 3, Decker Á., Jansik D., Bedő, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Görögország: Calkanisz, Milonakisz 1, Funtulisz 1, Ch. Afrudakisz 1, Delakasz 2, Murikisz 1, Vlahopulosz 3. Cs.: Gouvisz, Pontikeasz, Kolomvosz 1, Gounasz, Galandisz (kapus). Szövetségi kapitány: Atanasziosz Kehagiasz
Gól - emberelőnyből: 2/13, ill. 5/10 (az egyik magyar gól kettős emberelőnyben esett)
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/2
Kipontozódott: Gór-Nagy (30. p.), ill. Delakasz (32. p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Csalódott vagyok, mindenképpen győzelmet vártam. Fordulatos mérkőzés volt, és annak örülök, hogy az utolsó pillanatban dőlt csak el. Kevés ilyen mérkőzésünk volt, eddig vagy nagyon nyertünk, vagy nagyon kikaptunk, mindenképpen fontos volt ez a meccs a tapasztalatszerzés szempontjából.

Ezzel a vereséggel Magyarország a 3. helyen végzett a Vodafone Kupán.

1. Montenegró 9,
2. Görögország 6,
3. Magyarország 3,
4. Németország 0 pont

Átadták a magyar bajnokság legjobb kapusának járó Steinmetz János-vándordíjat: Decker Attila kapta.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):


0:1 - Kolomvosz gólja


0:2 - Fountulisz gólja


1:2 - Vámos első gólja


2:2 - Bátori gólja


3:2 - Hosnyánszky első gólja


4:2 - Hárai első gólja


4:3 - Vlahopulosz első gólja, Decker sérülése


5:3 - Hárai második gólja



5:4 - Delakasz gólja



6:4 - Vámos második gólja, ötméteres


6:5 - Murikisz gólja


7:5 - Hosnyánszky első gólja


7:6 - Vlahopulosz második gólja


8:6 - Vámos harmadik gólja


8:7 - Afrudakisz gólja


8:8 - Vlahopulosz harmadik gólja


9:8 - Madaras gólja


9:9 - Delakasz gólja



9:10 - Milonakisz gólja


Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor, gondolom, hogy a részletes elemzéshez a kezedben lévő meccsfelvételeket többször meg fogjátok nézni. Mi az, amit most, nem sokkal a befejezés után el tudsz mondani, milyen volt ez a torna? Miben hozott neked újat, adott-e hasznos információkat? És csalódott vagy-e a teljesítmény, az eredmény miatt?

- Hogy harmadikok lettünk a Vodafone Kupán, azért nem vagyok csalódott. Hogy kikaptunk kétszer, azért nagyon csalódott vagyok. Hogy az utolsó fórt belövik, azért csalódott vagyok. Hogy az utolsó fórt kihagyjuk, azt sajnálom. Vegyesek az érzéseim. Nem veszítettem el a hitemet, meg a magabiztosságomat., tudom, hogy jó felé megyünk, hogy jól dolgozunk, hogy mindent megtesznek a fiúk azért, hogy a legjobbat hozzuk ki. Nagyon nagy munka. Egy új csapatot építeni hosszú-hosszú sikersorozat után, ember legyen a talpán, aki ezt megcsinálja, és mi emberek vagyunk, és csináljuk, és volt már egy nagyon szép sikerünk rögtön a nyár elején. Nyilván egy kicsit ez helyrepofozza a helyzetet, hogy azért itt vannak vereségeink, rájövünk a gyengeségeinkre. Ahogy korábban is mondtam, nagyon vékony jégen állunk, és az könnyen beszakad. Nincsenek csodák, dolgozni kell, csinálni kell, és előbb-utóbb lesz eredménye, én bízom benne, hogy a világbajnokságra már lesz. Abban biztos vagyok, hogy jó felé tartunk. Annak kell sikerülnie, hogy a csúcsformát a leggyorsabbak, a legfürgébbek, a legdinamikusabbak pont a világbajnokságra érjék el.

- Hogy látod, a csapat összeszokottsága fejlődött-e a tornán vagy itt kényszermegoldások történtek az ismert okok miatt?

- Nem, az nem fejlődött, ezek csak zavarokat okoztak, de nem baj, hiszen azért amikor Dani bejön, akkor megint nagy zavar lesz, kell majd egy-két meccs, hogy helyreálljon a rend. Itt is próbálkoztam, Szivós Marci volt rosszkézen, kapás oldalon,  játszottunk két balkezessel, ma játszottunk nulla balkezessel, hogy azt is megnézzem, hogy működik, tehát sok felállás volt, az utolsó fórban Hosi átkerült a kapásoldalra, ahol eddig nem volt, de ezekre szükség volt, hogy ezeket a helyzeteket meg tudjuk oldani.

- A két kapusból legalább az egyik rendben lesz?

- Remélem, még ma kiderül, hogy mi történt Attilával. Bízom benne, hogy tényleg csak görcsről van szó, de hát készülünk arra is, hogy a világbajnokság alatt is történhet bármi, azért hét mérkőzésről van szó. Hozzá vagyunk most eléggé szokva ahhoz, hogy improvizálunk.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Attila nyilatkozata


- Szervusz, Attila. Először is: hogy van a lábad?

- Hát..., nem tudom. Most elmegyünk, megnézetjük, mert nem tudjuk hogy komoly, vagy nem komoly, fájni fáj most, sajnos.

- Mit éreztél? Görcsöt kapott?

- Nagyon nagy, krumpli méretű görcs volt a lábamban. Úgyhogy sajnos esélytelen volt, hogy bent maradjak. Sajnos, mert jó lett volna végigvédeni a meccset, de így alakult. Ha bent maradok, akkor lehet, hogy rásérülök. Sőt, nem is tudtam volna bent maradni.

- Az látszott, hogy nagyon nagy fájdalmaid vannak.

- Nagyon. Szörnyű.

- És ez mozgás közben történt?

- A lövés előtti pillanatban. Ahogy elrugaszkodtam..., nem tudom hogy mitől. Magnéziumhiány, vagy franc tudja. De hogy zsibbad is egy picit a lábujjam, attól félek hogy nehogy... nem tudom, nehogy valami komolyabb legyen. Soha nem volt még ilyen, úgyhogy nem tudom. Csak nem...

- Reméljük a legjobbakat. Addig amíg nem történt meg ez a sérülés, remekül védtél. Extázisban voltál... Amennyire tudod, értékeld a meccset, légy szíves.

- Azt gondolom, hogy tényleg egyre jobban játszottunk elöl, hátul meg betartottuk amit szoktunk és jól védekeztünk. És utána lehet hogy az én hibám, hogy ez történt. Egy kicsit felbolydult az egész játékunk. Sajnálom, hogy nem tudtam bent maradni, mert soha nem jó egy ilyen csere. Így alakult. Hála az égnek, ez nem a világbajnokság, úgyhogy ott nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen problémánk. Sok magnéziumot fogok szedni, mert a Viktornak is begörcsölt tegnap a lába, úgyhogy ez biztos hogy a megterhelés, a fáradtság, mert akkor szokott ilyen történni, amikor nagyon-nagyon elfáradt egy izom. Úgyhogy lehet, hogy ez a titka.

- Jobbulást kívánok! Gyors gyógyulást.

(Lejegyezte: Danna)



Jansik Dávid nyilatkozata

- Szervusz Dávid.

- Szervusz.

- Köszöntelek, és arra kérlek, foglald össze, milyen volt számodra ez a hétvége?

- Két meccsen játszottam, a németek ellen, amit magabiztosan megnyertünk, és a mai napon, amikor a görögöktől sajnos kikaptunk. A mai meccsen az első negyedben rossz ütemben fejeztük be a támadásokat, emiatt a görögök 2:0-ra elmentek. Utána a második negyedben ezen változtattunk, látszott is, hogy megfordítottuk, egy 4:0-as negyedet produkáltunk, a meccs második felében pedig túlságosan közel engedtük őket védekezésben, és közelről lőttek.

- Együtt edzettél végig az utazó csapattal. Hogy látod őket? Ez most itt egy rossz hétvége volt, vagy még a fáradtság? Mire lehet számítani egy hét múlva?

- Én is érzem, meg látom a többieken, hogy most egy kicsit még fáradtak, de úgy érzem, hogy jövő hétre teljesen fittek lesznek, pörgetős edzések lesznek, több lesz a pihenő, és minden jó lesz a világbajnokságra, egy jó eredményt fognak elérni. Drukkolok a srácoknak.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marcika, ahhoz tudok csak gratulálni, hogy egyre meghatározóbb játékosa vagy a magyar válogatottnak. Ez kétségbevonhatatlan. De mi történt a meccsen?

- Elfáradtunk a végére. A negyedik negyed végéig kétgólos vezetés volt, kezünkben tartottuk a meccset és a végén belőtték a fórt. Valami kis plusz hiányzik a végén, hogy meg tudjuk ezeket a meccseket nyerni, amik egy góllal dőlnek el.

- Nagyon sok előny kimaradt, mi ennek az oka? A begyakorlottság hiánya?

- Nyilván sokat kell még gyakorolni, jobb össeszokottság kell, mert azért még csak hét hete készülünk így együtt. Elég új a csapat és hogyha majd megértjük kis mozdulatokból egymást, akkor szerintem jobban fog menni. Meg mondom, sok gyakorlás kell.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Szia. Ahhoz gratulálok, hogy kiemelkedően jól játszottál. Ha így játszol betegen, akkor milyen lesz, ha meggyógyulsz?

- Köszönöm szépen. Igazából sajnos ez az eredményt nem befolyásolta, hogy ma esetleg nekem picit jobban ment a játék, mint mondjuk tegnap, de úgy gondolom, hogy ez jó lesz a világbajnokságon, mindenki oda fogja magát tenni. Vannak még sérültek, vannak, akik betegeskednek, de úgy gondolom, hogy kint a világbajnokságon nem lesz olyan, hogy ha valaki sérült, vagy beteg, ugyanúgy fog tudni normálisan játszani.

- Mi volt a mai meccsen?

- Kikaptunk. Sajnos.

- Igen, de nagyon nehezen mentek az előnyök, és nagyon könnyű gólokat kaptatok.

- Nagyon lassúak voltunk. A görögök mindig játsszák ezt a lassú stílusukat, sajnos a végére mi is átvettük. Két góllal vezettünk, meg kellett volna tartani az eredményt, és nem kapkodni, nem rohanni. Ezt nem tudtuk sajnos megcsinálni, és kőkeményen meg is büntetett minket a görög csapat.

- Milyen következtetéseket lehet levonni ebből a tornából?

- Meg fogjuk nézni a mérkőzéseket, a hibákat, és ki fogjuk javítani őket.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Szervusz, Miklós. Köszönöm, hogy a családtól ellopsz még néhány percet. Arra kérlek, hogy elemezd ezt a tornát így kutyafuttában. Két vereség, egy győzelem… Számít?

- Számít, persze, hogy számít, de valahol meg nem számít, tehát igen, jó a kérdés. Nem az eredményért játszottunk, megmondom őszintén, hanem azért, hogy saját magunkból kihozzuk a maximumot, és jó mérkőzéseket játsszunk. Úgy gondolom, hogy ez teljesült, mert mind a három meccsünkön, úgy gondolom, hogy voltak… hát hogy fogalmazzak… mindhárom meccsen voltak jó momentumok, illetve olyan dolgok, amikből építkezhetünk, illetve a negatívumok pedig tényleg kristálytisztán kijöttek, úgyhogy meg tudjuk majd oldani ezeket jövő héten.

- Ért téged valami meglepetés most ezen a tornán? Akár a mi csapatunkat illetően, akár az ellenfelekkel kapcsolatban?

- Nem volt meglepetés igazából. Talán egy kicsit lendületesebb játékot vártam magunktól, de valóban, azért „messze” van még a VB. Egy hét nem sok idő, de azért még lehet gyorsítani, lehet gyorsulni, lehet pontosabbnak lenni, koncentráltabbnak, úgyhogy ezek a hátralévő teendők.

- Egy hét és egy nap van hátra a startig.

- Köszönöm szépen.

- Az ellenfelekkel foglalkoztál már gondolatban?

- Szerintem nem is nagyon kell. Illetve valamennyire biztos, hogy kell, de azt majd Tibi megteszi helyettünk. Mi elsősorban saját magunkkal kell, hogy foglalkozzunk, mert nem biztos, hogy az ellenfeleket kell kielemezni, amíg a saját játékunk sem állt össze teljesen. Tehát szerintem tegyük össze először a sajátunkat, legyen mindenki tökéletes formában, érezzük jól magunkat, egymást, a munkát végezzük el tökéletesen, és akkor utána foglalkozzunk az ellenfelekkel is.

- Összejön a startra szerinted?

- Persze.

- Úgy legyen. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)




Jó hírünk van! Az esti ultrahangvizsgálat nem mutatott ki szakadást Decker Attila lábizmában. A görögök elleni meccsen elszenvedett erős görcsnek nem lesz súlyos következménye. Attila hétfőn még pihen és jegeli a lábát, de kedden már mehet vízbe.
A vlv fotója a sérülés pillanatában készült (ráadásul gól is lett a lövés vége...)